Şimdi Ara

xbox 360 optimizasyon-harddisk problemi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
887
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar.Ben xbox 360 slim'ime bir tane harddisk almak istiyorum.Bunun sebebi ise oyunlardaki optimizasyon sorunu.Ben eğer harddisk alırsam bu optimizasyon hataları geçermi yoksa azalırmı ? sorum bu mesela gta ıv oynarken binalar,yerler vs. yüklenmesi biraz zaman alıyor ve ortaya ps2 lik bir grafik kalitesi çıkıyor.Alacaksam hangisinden alayım 250-320 ? Teşekkürler



  • O herkezde oluyor pc de bile . dışarda nesne sayısı çok olduğundan dolayı ama save için 250 gb alabilirsin. bende pişmanım 4 GB aldığıma
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sentello_42_

    O herkezde oluyor pc de bile . dışarda nesne sayısı çok olduğundan dolayı ama save için 250 gb alabilirsin. bende pişmanım 4 GB aldığıma

    Ne alakası var? Sadece save dosyaları içinmi gerekiyor?

    Kaplamaların geç gelmesi hdd olmadığı için kaynaklanıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lod0ss -- 28 Ocak 2012; 21:02:08 >
  • harddisk alıp oyunları harddiske yüklersen kaplamalar daha çabuk yüklenir.
  • gözle fark edilecek kadar yavaş olursa kaplamaların yüklenmesi bence değmez.Mafia 2 den birşey anlamadım pc'de bitirdim
  • Her oyunda performans artışı sağlanacaktır, ama yine de bazı oyunlarda kaplamaların geç gelmesi sorunları yaşanabilir. GTA 4 buna örnektir, kezâ Gears of War oyunlarında da aynı soruna rastlanıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi F355 Challenge -- 29 Ocak 2012; 2:02:52 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: toj_blok

    Merhaba arkadaşlar.Ben xbox 360 slim'ime bir tane harddisk almak istiyorum.Bunun sebebi ise oyunlardaki optimizasyon sorunu.Ben eğer harddisk alırsam bu optimizasyon hataları geçermi yoksa azalırmı ? sorum bu mesela gta ıv oynarken binalar,yerler vs. yüklenmesi biraz zaman alıyor ve ortaya ps2 lik bir grafik kalitesi çıkıyor.Alacaksam hangisinden alayım 250-320 ? Teşekkürler

    ilk önce tabikide hdd şart o dediğin, nedenlerini açıklıyım sana şimdi dvd okuduğu; zaman, hızlı okumaz hdd okudumu hızlı okur dvd okuduğu zaman dokular geç yüklenir. çünkü oyundaki senkron bozulmasın. diye mesela çok; hızlı gidin bi tünele girip oyun ufak bi donma olur. çünkü oyun bunu hesaplamamıştır.

    ''hdd'' alman dvd rom daki gözü de uzun ömürlü, yapar ve daha az elektiritk; tüketir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi clubberkay -- 29 Ocak 2012; 3:15:36 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Eli Wallach

    Her oyunda performans artışı sağlanacaktır, ama yine de bazı oyunlarda kaplamaların geç gelmesi sorunları yaşanabilir. GTA 4 buna örnektir, kezâ Gears of War oyunlarında da aynı soruna rastlanıyor.

    +1

    GTA 4 ve Assassin's Creed 2 oyunlarında, hdd e yükleyip oynamama rağmen, kaplama sorunu vardı.
  • HDD alınması genel anlamda performansa etki edecektir ama son çıkan oyunlar güzel optimize ediliyorlar ve HDD'nin olmadığını size hissettirmiyorlar. Ama yine de bir HDD olması enel performansa ve gürültü oranına etki ediyor. Kaplamaların geç yüklenmesi, HDD ile çözülmeyebilir tabi. GTA'daki sorun dosya aktarım hızındandı evet ama Rage'deki sorun oyunun motorundan kaynaklanıyordu. Yani HDD aldığınızda, mucize beklemeyin.
  • Xbox360'a SSD Harddiski harici olarak bağlayıp oyunu oraya kurup deneyen oldu mu hiç? Muazzam bir performans artışı olacağından hiç şüphem yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sentello_42_

    O herkezde oluyor pc de bile . dışarda nesne sayısı çok olduğundan dolayı ama save için 250 gb alabilirsin. bende pişmanım 4 GB aldığıma

    Herkez mi ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: C.R.U.I.S.E.R

    Xbox360'a SSD Harddiski harici olarak bağlayıp oyunu oraya kurup deneyen oldu mu hiç? Muazzam bir performans artışı olacağından hiç şüphem yok.

    Destekleyecegini zannetmiyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: C.R.U.I.S.E.R

    Xbox360'a SSD Harddiski harici olarak bağlayıp oyunu oraya kurup deneyen oldu mu hiç? Muazzam bir performans artışı olacağından hiç şüphem yok.

    Desteklese bile USB 2.0 olduğu sürece darboğaz devam eder, USB 2.0'la 7200 RPM HDD'lerimizi bile maksimum performansla kullanamıyoruz, yine de 5400'e göre farkediyor tabi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi F355 Challenge -- 29 Ocak 2012; 14:34:34 >
  • Ne usb si ya? Konu almış basını gitmiş yine. Gta 4 U hdd ye yüklersen kaplama sorunları gider. Ben ikinci el 20 gb hdd alıp icine wd black 7200 devir taktim. Kaplama sorunu kalmadı. Tabi önce hdd yi gerekli sekilde xbox 360 formatına uygun sekilde formatladim. Hdd 320 gb olunca tüm arşivi install etmeme ve bir yığın demo ve trailer indirmeme rağmen 40 gb yer var daha.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.