Şimdi Ara

XAMPP MYSQL Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
1
Favori
6.522
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Zaten XAMPP ‘ı kurarken de şu uyarıyı alırsınız muhtemelen

     XAMPP  MYSQL Sorunu

    Bunun sebebini de uzun uğraşlar sonucunda buldum efendim :) Sebep, şu an var olan bir uygulamanın, geçmişte sildiğiniz bir uygulamanın ya da sistemde çalışan bir prosesin MySQL ‘in default portu olan 3306 numaralı portu dinliyor ya da meşgul ediyor olması. Bu nedenle de phpMyAdmin bağlantıyı sağlayamıyor. Ayrıca zaten burada kötü olan da phpMyAdmin ‘in verdiği warninglerin açıklayıcı olmayışı. Bu warningler genel(yani birkaç exception için birden) yazıldığı için gerçekte hangi hata için olduğunu anlayamıyorsunuz. Gel gelelim çözüme.

    xampp-control-3-beta.exe adlı uygulamamızı çalıştırıyoruz. Daha sonra mysql ‘in yanındaki config butonuna tıklayarak konfügrasyon dosyasını(my.ini) açıyoruz.

    [client]
    # password = your_password
    port = 3306
    socket = “C:/xampp/mysql/mysql.sock”
    # Here follows entries for some specific programs
    # The MySQL server
    [mysqld]
    port= 3306

    Kısmında port un karşılarındaki 3306 numarasını, 3340(rastgele olarak verdim) olarak değiştiriyoruz. Daha sonra my.ini dosyasını kaydederek çıkıyoruz.
    Burada işimiz bittikten sonra Apache ‘nin yanındaki config butonuna tıklayarakphp.ini dosyasını açıyoruz. Ctrl+F(find) tuşlarına basarak 3306 numarasını aratıyoruz. Daha sonra karşımıza çıkan 3306 numarasını biraz önceki 3340 ile değiştiriyoruz(sanırım iki değişiklik yapacaksınız). Değiştireceğiniz alanlar aşağıdaki gibi görünmelidir.


    mysql.default_port = 3340
    //…
    //…
    //…
    mysqli.default_port = 3340
    Daha sonra bu dosyayı da kaydederek çıkış yapıyoruz. Daha sonra servislerimizi restart ederek değişikliklerin uygulandığını görebiliriz. Artık kontrol panelimizin görünümü aşağıdaki gibi olmalıdır :

     XAMPP  MYSQL Sorunu

    Burada dikkate almanız gereken yer Port(s) label ’ının altındır. Zaten burada da Apache 90, MySQL ‘de 3340, ayarladığımız gibi, görünüyor.







  • Merhaba sorunum çözüldü. Teşekkürler.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.