Şimdi Ara

windows2003 Active directory kurulum sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
287
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Ben evdeki pc'me w2003 enterprise edition kurmaya çalışıyom çalışmak için ama tabi acemiyiz Domain Controller olsun istiyom makina ama Active directory kurmaya başlıyor ve Tcp/Ip ayarlarına gelip duruyor bunları ayarla diyor ve kura devam etmiyor.Bi yardım edin bu acemiye.Ne gerekli?

• TCP/IP no larını ataman gerekiyor. Normal de local kullanım için ayrılmış DNS ler 192.168.0.1 dir makinene bu adresi atayabilirsin.
  • Bilgisayarinin networke bağlı olması gerekiyor ac kurabilmen için.
    Bunu tek pcde sanal pcler kurarak yapabilirsin.
  • öncelikle network'e bağlıysa ethernet kartına statik ip atıyacaksın.
    eğer tek bilgisayarsa vmware gibi sanal bilgisayar oluşturarak adapter1 için statik ip atayabilirsin.
    bilgisayarına önceden DNS yüklemişsen(DNS adresi verdiğin statik ip olacak) dns ayarlarını da yapacaksın tcp/ip ayarlarından ve bilgisayarın dns suffix bölümünden.eğer önceden ayarlarını yapmazsan AD kurulumunu iptal eder.

temel olarak bu şekilde eğer bir sorun olursa daha ayrıntılı msn'den anlatabilirim.
  • öncelikle network'e bağlıysa ethernet kartına statik ip atıyacaksın.
    eğer tek bilgisayarsa vmware gibi sanal bilgisayar oluşturarak adapter1 için statik ip atayabilirsin.
    bilgisayarına önceden DNS yüklemişsen(DNS adresi verdiğin statik ip olacak) dns ayarlarını da yapacaksın tcp/ip ayarlarından ve bilgisayarın dns suffix bölümünden.eğer önceden ayarlarını yapmazsan AD kurulumunu iptal eder.

temel olarak bu şekilde eğer bir sorun olursa daha ayrıntılı msn'den anlatabilirim.
  • Bende vmware var ben internete fazla giremiyom msn yerine sen buraya bana şu tcp\IP kısmına hangi adresleri filan girecegimi dns için filan yazsana şu ıp ayarlarını filan.
  • dns'de de forward ve reverse lookup zone'ları gireceksin.bunlar standard primary zone olacak.zone ismi de bilgisayarının adı.domainin adı.com(veya com yerine ne dediysen).reverse lookup zone ismi de statik ip'in olacak.
    bunların her biri allow dynamic update olarak ayarlanacak.
    bundan sonra vmware'in sana verdiği bir adapter1 diye bi bağlantın var.zaten tüm iletişim bu bağlantı üzerinden yapacaksın.tcp/ip ayarlarından use the followin DNS server address kısmına DC üzerine kuracağın için dns'i adapter1'e atadığın statik ip adresini vereceksin.
    aklıma gelenler bu kadar..eğer eksik bişey varsa zaten yine AD kurulumu hata verir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Varsa ikinci bir ethernet kartın tak onuda makinaya iki kartı cross bağla.Yoksa rj45 jackta 1-3 2-6 ayakları kısa devre et.Ethernet kartı
    aktif olsun.Domain olacvağı için sabit ip istiyor.Girmen lazım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.