Şimdi Ara

SQL Sorgu YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
329
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
    Bir sorguda işin içinden çıkamadım yardımı olacaklara şimdiden teşekkürü borç bilirim

Bir access veritabanı içinde 2 ayrı tablo var. 1. tablo gider , 2. tablo fatura. 1. tablonun id primary key ayna zamanda fatura tablosunda gider_id alanına yazılıyor.

1 gider girişine ait birçok fatura olacağı için fatura tablosundaki bazı kayıtların gider_id si aynı olabiliyor. Benim yapmak istediğim:

Tek sorgu ile:

önce fatura tablosundaki aynı gider_id sine ait olan tutarları toplamak. Sanırım join yada group by ile yapılıyor
    Daha sonra gider tablosundaki tutar ile bu id ye ait fatura tablosundaki gider_id ye ait tutar verilerini karşılaştırmak istiyorum. sorguyu, büyükse küçükse eşitse gibi şekillendirip sayfaya dökeceğim

Umarım anlatabilmişimdir, aşağıdaki tablo yapılarını göstermeye çalıştım;

Gider tablosunda kaydol olupra fatura tablosunda kaydı olmayanları şu şekilde gösteriyorum. sorgumu görmeniz için örnek vermek istedim

kset.open "SELECT * FROM gider where aktif=1 and faturali=1 and not id= ANY (SELECT gider_id FROM fatura) ORDER BY gider_tarih DESC",bag,1,3

SQL Sorgu YARDIMSQL Sorgu YARDIM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi csivet -- 24 Nisan 2020; 13:37:17 >

• Sanırım join yada group by ile yapılıyor sorunun cevabanı vermişin bunlar google amca dan bulabiecegin cevaplar herşeyi sorarsan kendini geliştiremessin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mokoko_TR -- 24 Nisan 2020; 18:55:20 >
    güzel kardeşim mesajımda uğraştığımı ve yapamadığımı söyledim.yardım istedim. yardımcı olmayacaksan niye vakit ayırıp mesaj atıyorsun bir türlü anlamak çok zor.

umarım ilerde yardıma muhtaç kalmassın bulup aynı cevabı yazacağım sana

Orijinalden alıntı: csivet

güzel kardeşim mesajımda uğraştığımı ve yapamadığımı söyledim.yardım istedim. yardımcı olmayacaksan niye vakit ayırıp mesaj atıyorsun bir türlü anlamak çok zor.

umarım ilerde yardıma muhtaç kalmassın bulup aynı cevabı yazacağım sana
    bugüne kadar hiç soru dormadım www.aspnetturkiye.com
    php mysql bölüm ekleme sistemi
    4 yıl önce açıldı
    Web Page Blocked--- sorunu yardım
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.