Bildirim
x99 ve ddr4 mü z97 ve ddr3 mü? (3. sayfa)
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

1 Misafir - 1 Masaüstü

Giriş
-
Kisa yoldan anlatiyim
Oyun icin x99 sistem toplayanlara sadece guluyorum sormak lazim z97 neyinize yetmiyor :)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: cikopelo
Hayır yani demek istediğim 4790k en fazla 32gb 1333 ya da 1600 lük ram destekliyormuş.
Bende zaten 1333 lük var ozaman 1600 almanın hiç bir faydası olmaz.
http://ark.intel.com/tr/products/80807/Intel-Core-i7-4790K-Processor-8M-Cache-up-to-4_40-GHz
Konu çok keyifli olmuş.Okumaktan keyif aldım.Bu nedenle herkese teşekkür ederim.Sorunuza gelirsek,oyunlarda ram hızının bariz bir şekilde farkı olmaz.Belki %1-2 mertebesine olur.Ama işlemci-ram kullanımının ve haberleşme hızının hat safhaya ulaştığı yazılım işlerinde ram hızı önem kazanıyor.Mesela 1866 mhz ram ile 2400mhz ram farkının renderda 1-3 saniye arasında render hızına etkisi vardı.Aynı şekilde yaptığım bir başka testte ise,notebookta T9800 işlemci P45 anakart vs... 2x2 DDR2 667 mhz ram ile 5 dk süren render,2x2 DDR2 800 mhz ram ile 3 dakika civarına sürmüştü.Şok olduğum bir testti.Ayrıca oyun için X99,x79 anakart ve işlemci almak kadar mantıksız bir işlem olamaz.Evini home office tarzı kullanıp freelancer iş yapan arkadaşlar için gereken bilgisayarlardır onlar.Çekirdek sayısı fazla olan işlemciler gerekir bazı yazılım işleri için.Yani sizin için gereksiz masraf.İllaki masraf edeceğim diyorsanız bir tane daha 780 alıp sli yapın. Nihayetinde amaç oyun...
Ayrıca DDR4 ile DDR3'ün farkını araştıran bir arkadaş DDR4 rame geçebilmek için bilgisayar bileşenlerini değiştirenin aklından zoru olduğunu anlar.%0-5 arasında fark vardır galiba tam hatırlayamadım ben de şimdi.DDR2'den DDR3'e geçtiğimizde de çığır açacağız diyorlardı.Gördük hepsini...Yani DDR3 ile DDR4 arasında 2 kat fark vardır diyen arkadaşa gereken cevaplar zaten verilmiş.Dikkate almayın siz de.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC Kiriklar -- 25 Aralık 2014; 13:47:55 >
-
x99 +i7 5xxx ve ddr4 devamlı render 3d vs yapan ve her dakikası kazanç veya kazanç kaybı olan biri için iyi olabilir.
Bunun dışında genel kullanım amaçlı da z87-z97 sistemler hemen herşeye yeterlidir.
Hatta bundan 3 nesil önceki 4 çekirdek i5 2500K dahi günümüzde gayet performanslıdır.
Hatta ve hatta satıldığından beri alan kişileri hiç zarar ettirmeyen i7 2600K işlemci günümüzde bile efsanedir (daha geçen sattım o da anakartın 2x ssd raid 0 trim desteği yok diye ).
O yüzden bugün alınacak i5 4690k ,i7 4970K gibi işlemcileri epeyce uzun bir süre genel oyun vb işlere rahatça yeteceğini düşünüyorum.
Ancak şu da var eğer x99 anakart,ddr4 ram ve işlemci almak diğer bileşenlerin bütçesinden yemeyecekse yani yeterli bütçe varsa x99 kesinlikle
tercih edilebilir sebebi ise önceki nesil x79 yapısının çok uzun süre anakart değiştirmeden yeni nesillere destek vermesi ;x 99 da
aynı mantıkla giderse sistem parça değişimi yapmadan uzun süre güncel işlemcilere destek verecektir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cobi -- 25 Aralık 2014; 15:02:21 >
-
4790k msi Gaming 5 ve 780 Ti ile gayet keyifli bir Pc dizdim.
Konu baya bir eski up lamış birileri galiba :D
Cevaplar için saolun.
Dediğiniz gibi x99 ddr4 fazlasıyla Geresksiz şu anda.
Sadece Oyun oynayıp Video/Film izleyen birisine. -
quote:
Orijinalden alıntı: cikopelo
Kafayı yiyeceğim.
Cumartesi yaklaştı ve ne yapacağımı halen bilmiyorum.
z97 ve 4790k alıp geçeyim mi x99 anakartları ve ddr4 ü mü bekleyim kafayı yemek üzereyim lütfen bana akıl verin.
Sadece ve Sadece Oyun internet amaçlı kullanıyorum pc yi Dota 2 Bf4 Gta5 witcher gibi şeyler işte.
Yinemi ddr4.
Sorarım sana ddr2 den ddr3 e geçince ne farkettinki ddr4 e geçince birşey hissedesin.
Bozun şu kafa yapısını ddr4 performanstan çok güç tüketimine etki edecek.
ddr4 ramları görmedinizmi 22000 mhz cl 15 ramler ne işe yarar ddr3 dede aynı oranı yakalıyorsun.
ddr2 sistemle ddr3 sistemin arasında ramak fark yok ram performansı açısından.Tabiki sentetik testlerde ve teorik değerlerde fark var ama kullanıcıya yansıyan koca bir hiç.
-
@sevecen69 mesajının bir üstüne bak . -
quote:
Orijinalden alıntı: Jean Jacques Rousseau
@sevecen69 mesajının bir üstüne bak .
Bakmaz olaydım ddr4 zorunlu kılar neydi.
Kör oldum. -
Bu konuya göz attığım iyi oldu. Pc topluyorum, haftaya kadar listeyi tamamlayıp almayı planlıyorum. DDR4 vardı listemde fakat DDR3'e bakacağım, işlemci ve anakart modelleri de farklı olacak tabii.
Açtığım başlık şudur:
http://forum.donanimhaber.com/m_108219812/tm.htm
Yardımcı olmak isteyen ve merak edenler konuya damlayabilir -
hiç ddr4 e gerek yok şu anda -
İhtiyacınız olan teknolojiye para verin, çoğu kişi egosunu tatmin etmek için bilinçsizce en iyisi olsun benim olsun tarzı sistemler topluyo, bu rekabete kapılmayın..
İ7 4790k sadece oyun için aşırı ihtiyaç fazlası olsa bile, ikinci el bulursanız almanızı tavsiye ederim, sıfır alıcaksanız i5 4690k işinizi fazlasıyla görücektir.
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
bende laptop alıcamda sıfır ddr4 çok gereklimi?
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X