Yüzbaşı
14 Ekim 2014
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme
Toplam: 37 (Bu ay: 0)
Gönderileri

Arkadaşlar merhaba, bilgisayarımdaki ram ve ssd yi yükseltmek istiyorum. Ssd 2Tb, Ram 32Gb yapmayı düşünüyorum kullanmış olduğum sistem için belirtmiş olduğum Ssd ve Ram önerisin de bulunabilir misiniz?

Ssd olarak samsung 990 pro düşünüyorum sizlerin de tavsiyeleri benim için çok önemli. Ram konusunda karar veremedim uyumluluk gibi bir sorun ile karşılaşmak istemem.

Bilgisayarımı 3d model render ve kurgu gibi işlerde kullanıyorum. 32Gb ram yeterli olur diye düşünmekteyim sizin bu konuda tavsiyeniz ne olurdu?

Bilgisayarımın modeli OMEN Laptop - 17-cb1008nt

Buraya tıklayarak direk bilgisayarımın özelliklerine bakabilirsiniz.

Arkadaşlar merhaba, bugün hp omen laptopumun bios güncellemesini windows üzerinden yaptım fakat internetten izlediğim bir video da benim kaçırdığım bir konuya değiniyo ve windows defenderin geçici olarak kapatılması gerektiğini söylüyo. Ben update işlemi sırasında windows defenderi kapatmadım, kaspersky kullandığım için sadece kaspersky den çıkış yaptım ve bios update işlemini başlattım. Merak ettiğim konu, neden virüs programının kapatılması gerektiği ? Windows üzerinden bios update yükleme yerine, usb kullanarak bios update yapılması gerektiğini söyleyenler var bu ne kadar doğrudur sizce ? Teşekkürler..

Yaklaşık 2 hafta önce aldığım HP Omen 15-en1010nt laptop bugün çalıştırdığımda sol usb girişinin hiçbir şekilde çalışmadığını farkettim birçok sürücü sil yükle güvenli mod vs gibi yollar denedim fakat port çalışmıyor boot ekranında porta takılı olan usb yi görmüyor ve bu girişte güç yok sorunun donanımsal olduğunu düşünmeye başladım ve bu konuda yardıma ihtiyacım var. Cihazı servise mi götürmeliyim? İade edebilirmiyim acaba ? Servisi arayıp durumu anlatıp bilgi mi almalıyım ? Zamanda geçsin istemiyorum sizce ne yapmalıyım?

Arkadaşlar selamlar, geçen günlerde Razer Basilisk X HyperSpeed mause aldım, içinde ürünle birlikte Energizer marka 1.5V AA (Alkalin Pil) pil geliyor. Uzun vade de bu pil olayı sıkıntı çıkaracağın dan dolayı, şarjlı pil ve Pil şarj cihazı almak istiyorum fakat şarjlı piller 1.2V bu değer ürünün çalışmasına etki eder mi?

Pilleri ve şarj cihazını tam alıcaktım, 1.2V olduğunu görünce sizlere sormak istedim. Şimdiden Teşekkürler..

Arkadaşlar herkese selamlar. Modelleme, render, vfx, simulasyon işleri için laptop arıyorum. Arada oyun'da oynayabileceğim 8'BinTl civarında laptop önerisin'de bulunabilir misiniz ? Teşekkürler..

Bu ürünü geçenlerde buldum sizce nasıl ? DELL G315 CORE İ7 9750H 2.6GHZ-16GB -1TB+256 SSD-GTX1650 4GB-15.6"W10

.
Arkadaşlar herkese selamlar. Modelleme, render, vfx, simulasyon işleri için laptop arıyorum. Arada oyun'da oynayabileceğim 8'BinTl civarında laptop önerisin'de bulunabilir misiniz ? Teşekkürler..

Bu ürünü geçenlerde buldum sizce nasıl ? DELL G315 CORE İ7 9750H 2.6GHZ-16GB -1TB+256 SSD-GTX1650 4GB-15.6"W10

Arkadaşlar merhabalar halihazırda sistemime ram yükseltmesi yapmak istiyorum.

Sistemim

işlemci: i3 8100

Anakart: Msi Z370-A Pro

Ram: Kingston 8Gb hyperx fury DDR4 2400MHz CL15 HX424C15FB2/8

Ben 8Gb ram takviyesi yapmak istiyorum sisteme ama yukarıdaki bende mevcut olan ram 2400MHz CL15 şimdi ben ram alırken yine aynı özelliklerde ram mi almalıyım yoksa bu aşağıdaki ramlerden birini alsam olur mu yani mhz 3000 falan alsam CL Değeri farklı olsa uyumlu çalışır mı bellekler ?

Almayı düşündüğüm ramler :https://www.vatanbilgisayar.com/kingston-8gb-hyperx-fury-black-ddr4-3000mhz-cl17-1-2v-pc-ram.html

https://www.itopya.com/hyperx-fury-8gb-siyah-2400mhz-cl15-ddr4-single-kit-ram/ ( Bu ram şuan kullandığım ram ile aynı marka özellik vs. fakat bu güncellenmiş hali sanırım uyum konusunda sıkıntı olmaz ) ?
Herkese merhabalar, elimde Acer aspire one 725 c7skk model notebook var üzerinde 2gb ram var ama günümüz şartlarında youtube'da bile video izlerken sıkıntı çıkarıyor donma kasma vs. bu yüzden ram yükseltmesi yapmak istiyorum yardımcı olursanız sevinirim.
Bu notebook'a uygun ram, gb, mhz ve cl gibi değerler nasıl olması gerekir?
İkinci el mi yoksa sıfır mı almalıyım ?
Anakartıma ssd almayı düşünüyorum ama bugün baktığımda m2 ssd'lerin soketlerinin farklı olduğunu gördüm.

Mesela bu iki M.2 belleğin soketleri farklı .

1 :https://www.itopya.com/corsair-240gb-force-mp300-nvme-m2-ssd-1580mb-okuma-920mb-yazma/

2 :https://www.itopya.com/corsair-240gb-force-mp510-nvme-m2-ssd-3100mb-okuma-1050mb-yazma/

Anakartım :https://www.asus.com/tr/Motherboards/X99E_WS/

Ayrıca 2017' yılından bu yana bios güncelleme yapmadım bu aralar elektirikler'de sık sık gidiyor bu tür bir ssd alırsam bios'u güncellemek gerekir mi ?
Hakkında
İlgi Alanları: Elektrik & Elektronik , Bilgisayar Sistemleri , Çizgifilm&Animasyon
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 8 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 8 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 425
İkinci El Bölümü Mesajları: 28
Konularının görüntülenme sayısı: 7.200 (Bu ay: 154)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 49 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.