Şimdi Ara

***X800 YAZILIM SORUNSALI- Yetkililere Hemen Gönderelim ***

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
0
Favori
7.139
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • PHİLİPS X800 TELEFONU İÇİN YAZILIM ÖNERİLERİ

    - Türkçe çeviri hatalarının düzeltilmesi, İngilizce dilinde mantıklı olan çeviri Türkçe dilinde manasız ve de gereksiz, hatta "mobil - telefon" literatüründe olamayan kelimeler kullanılmış. Zannedersem şirketteki temizlikçiye yaptırılmış Türkçe çevirisi...(çok ağır oldu kanımca (-:)

    - İngilizcede" white" olan tema isminin; "turuncu" çevrisi "beyaz" olarak düzeltilmelidir.

    - İngilizcede "display" olan menünün "karakteristik görüntüle" çevirisi "ekran" veya "görünüm" olarak düzeltilmelidir.

    - Data kablosu ile telefonu bilgisayara bağlayıp çıkartıldığında melodi, wallpaper ve bazı ayarlar fabrika ayarlarına dönüyor.

    - Rehberde "ç" veya "ş" harfini alfabetik olarak algılamıyor, "z" den sonra geliyor. Bu durumun Türkçe alfabe sıralamasına göre düzeltilmesi gerekir.

    - Rehberdeki klavyenin "Q klavye" olarak düzeltilmesi ve mümkünse klavyenin büyütülmesi çok istenen bir özelliktir. Mesajda alıştığımız klavye bizi rehberde biranda ters köşe yaptırıyor.

    - Rehber içindeki menülerde gezerken "geri" dendiğinde biranda ana ekrana dönmesi düzeltilmeli. Mantık olarak bir üst menüye dönmesi gerekmiyor mu?

    - Rehber kayıtları kısıtlı ve de yetersiz; bir kişinin birden çok cep telefonu kaydı girilemiyor, faks kaydından arama yapılamıyor, en azından bir numara daha eklenebilmelidir... Çünkü Türkiye de insanlar birden fazla cep taşıyabiliyor. Mesela; cep1, cep2, ev, iş, fax, mail, doğum tar. Bu yapılamıyorsa gereksiz gibi görünen "şirket adı" mabil2 (cep2) olarak değiştirilmesi gerekir.

    - Rehbere bir kişinin doğum gününü eklemek istediğimde tarih 1930'dan 1950'ye atlıyor. Soru: rehbere doğum tarihi girdiğimizde hatırlatma yapabiliyor mu?

    - Rehberde kişi kayıtlarında düzenleme yapıp kaydedince bir önceki ekrana dönüldüğünde o an işlemi yapılan kişide değil, en üstteki A harfindeki kişiye dönülüyor.

    - İnternet browserının yeniden düzenlenerek wap 2.0 desteklemesi ve Türkiye deki bankaların internet sitelerini güvenli olarak kullanılabilmelidir...

    - Hücre yayınlarının ana ekranda uyarı tonu verilerek gösterilmesi sağlanmalı, en azından "yer-konum" bilgisi ana ekranda mutlaka gösterilmelidir, mesaj şeklinde gelmesi mantıksızdır, ayrıca gelen hücre mesajları bazen telefonun Yes tuşunu çalıştırmıyor.

    - Renkli yeni temaların eklenmesi ve menü ikonlarının da renklendirilmesi şık olurdu. (Oldukça önemli bir konu)

    - Uyarı tonlarının isteğe bağlı olarak tamamen kapatılabilmesi sağlanmalıdır (çok önemli) ve gereksiz doğrulama ve onaylama sorguları kaldırılmalı, içeriği boş olan menülerde gereksiz bip sesleri düzeltilmelidir, uyarı tonu açık olduğunda sadece "önemli ve sil" uyarısında ses vermelidir...

    - Fotoğraf çekiminin hızlandırılması ve mümkünse çekim ekranındaki gibi; tam ekran (W aspet ratio kartpostal) yeni eklenecek bir çözünürlükle kaydedilmesi sağlanmalı. Çekerken tam ekran, bakarken başka görünmesi çok mantıksız duruyor.

    - Rehber için atanan resimlerin 20 Kb sınırı yükseltilmelidir. Telefon içindeki resimleri mutlaka otomatik boyutlandırabilmelidir. Yani bilgisayara gerek kalmadan yazılımla kendisi resim boyutunu ayarlayabilmelidir... Ben resmi bilgisayarda düzelteceksem; bu telefonun resim çekmesinin ve de resimli rehberin ne anlamı kaldı...

    - Arka planda kullanılan hareketli "gif wallpaper" resimlerin 150Kb olan sınırı daha yukarı bir boyuta doğru esnetilmelidir. Yeni temalara hareketli menüler ve animasyonlu arka planlar eklenmelidir..

    - Ses çalarda; sanatçı, albüm, tarz, parça çalma seçeneklerinin eklenmesi ve en önemlisi sadece seçili klasör içindeki ses dosyalarını çalabilmesi sağlanmalıdır.

    - Video playerda video oynatırken hangi zamanda olduğunun gösterilmesi gerekir (Örnek : 45:06 / 1:42:14 gibi), menüye bir ilave ile klasördeki bütün videoların ar arda gösterimi ve bir sonraki videoya otomatik geçişi sağlanmalıdır.

    - Zil sesleri 4 adetle kişiselleştirilebiliyor bunun artırılması ve tekrarlama (bir defa, sınırsız) seçeneğinin eklenmesi gerekir

    - Mevcut 7 kademe olan zil sesi seviyesinin 10 kademeye yükseltilmesi ve kulaklık çıkışının ses DB değerinin Avrupa standartlarında değil, bağırarak yüksek sesle konuşmaya alışık Doğu milletlerinin duyabileceği ve de sağır olabileceğimiz bir düzeye çekilmesi en büyük arzumuzdur.

    - Fotoğraf çekimi sırasında Dijital zoom özelliği sadece düşük çözünürlüklerde kullanılabiliyor, resmi deforme etse de bazı arkadaşlar yüksek boyutlarda da zoom yapılmasını arzu etmektedir.

    - Saat ayarları ve takvimin düzeltilmesi gerekir, Türkiye de kullanılan takvim ve saat formatlarının kullanılması (AM -PM kullanımı), ve ajandadaki haftanın ilk günü pazartesi şeklinde ayarlanabilmesi gerekir (yoksa telefonu biz Türkler için üretmediniz mi?),

    - Mobil Phone Tools Yazılımının Türkçe versiyonunda Rehber karakter sayısı kısıtlı ve telefon hafızasının kayıtlarını düzenleyemiyor; var olan uzun isimleri de kısaltıyor... bu durumunda acilen düzeltilmesi gerekir. (İngilizce versiyonunda yok)

    - Aramalardaki ve mesajlardaki numaraları rehberde var olan herhangi bir isme ekleyemiyoruz, aslında bunu on senelik telefonlar bile yapabiliyorken bu özelliğin unutulması tam bir faciadır.

    - Mesaj içeriğindeki "numara kullan" seçeneğinde numara rehberde kayıtlı ise "ismi" görüntüleyebilmelidir, şimdiki durumda numaralardaki ismi öğrenmek için illaki o numaraya arama yapmamız gerekiyor. Bu özellikte milattan önceki telefonlarda vardı (-:

    - Mesaj yazma ekranına, "karakter adedini" gösteren rakamların yanına" ileri-geri" yön tuşları koyulsa; yazım esmasında kalemle yada tırnakla geri gelip düzeltme işleminin hızlı yapılması daha pratik olurdu (yandaki ses tuşları da aynı işlevi görüyor fakat hızlı yazarken çok pratik değil ve rehberdeki isim girişlerinde çalışmıyor)

    - Mesaj yazma ekranına gönderilecek mesaj adedi rakamla belirtilse, yazarken kaç mesaj gönderilebileceğini öğrenebilmek biz x800 kullanıcılarının hakkı değil midir?

    - "Aramaları görüntüle" ekranında numaralar; cevapsız, gelen, giden, reddedilen aramalar bir ikonla gösterilmesi gerekiyor, hangi numaranın aradığını veya cevapsız kaldığı belirsiz. Bu ikonlu gösterim philips telefonların hepsinde var olan bir özelliktir. X800 de niye unutulmuş onu da anlayamadık.

    - Müzik Çalar da Türkçe karakter sorunu var, ilginçtir parça isimlerini Türkçe gösterebilirken, sanatçı isimlerinde Türkçe karakterleri göstermiyor.

    - Müzik Çalar da sanatçı ve parça isimleri yeterince büyük ve okunaklı değil. karakterlerin biraz büyütülmesi gerekir, 2.8" ekran için küçük duruyor.

    - Müzik Çalar ana ekranında "tekrarlama", "karıştır", "EQ" ikonlarına tıklayınca aktif ve işlevsel olmaları sağlanmalı, dokunmatik bir ekranda menüden girerek yapmak mantısız ve uğraştırıcı bir durumdur.

    - Müzik Çalar arka planda çalışırken sanatçı isminin de gösterilmesi sağlanmalıdır. Zaman sayacını farklı bir yere koyup uzun parça isimlerinin okunabilmesi sağlanmalı.

    - Müzik Çalar arka planda çalışırken Play -Pause işaretinin gösterimi çok mantıksız, duruma göre şekil değiştirmesi gerekir; çalıyor mu duruyor mu belli değil hep aynı gösteriyor.

    - Müzik Çalar arka planda çalışırken şarkı isminin üstüne tıklandığında Müzik Çalar menüsündeki konumuna dönüyor, bu çok güzel ve kullanışlı bir özellik, lakin aynı durum radyo da çalışmıyor..

    - Playlist özellikleri mutlaka geliştirilmelidir, birden fazla liste hazırlanabilmeli, albüm, sanatçı, tarz ve en önemlisi herhangi bir klasörün çalınabilmesi sağlanmalıdır...

    - Bluetooth A2DP kulaklık kullanırken EQ ayarlarının Aktif olması sağlanmalıdır, herkesin müzik zevki başka olduğundan bu konuya acil bir çözüm getirilmelidir..

    - Standart EQ Presetlerinin yanında mutlaka en azından bir tane kişisel EQ ayarı yapılabilmesi gerekir. Dokunmatik bir ekranda görsel olarak hiç olmazsa 3 kanal grafik EQ olabilirdi..

    - 8 Gb SDHC kart desteği olmasına rağmen müzik parçalarının sayı sınırı olduğu söylenmektedir, Bu durumun klasör kısıtlamasından mı yoksa parça sayısından mı olduğu belirsizdir. Telefonu müzik dinlemek için kullanan insan sayısı azımsanmayacak ölçüdedir. Yazılım kaynaklı bir husus ise mutlaka düzeltilmelidir.

    - Radyodaki kanal sıralaması ve kayıtları karmaşık ve pratik değil, hafıza sayısı yetersizdir. Radyodan ses kaydı mümkünse yazılıma ilave edilebilir mi?...

    - Telefon konuşması esmasında sesi kaydet seçeneği; yeni bir menü ile "sürekli" veya "gerektiğinde" şeklinde yapılandırılmalı ve kayıt süre ve boyut sınırlaması koyarak geriye doğru kayıtların otomatik silinebilmesi sağlanmalı. Böylelikle tüm konuşmalarımızı kayıt altına almış oluruz.

    - Bluetoth kulaklıkla son aranan kişi hep aktif kalmaktadır. Telefonun son arama listesi ile güncellenmemektedir. Kulaklığı ara sıra kullandığımızda hep aynı kişiyi araması düzeltilmelidir.

    - Ana ekrandaki "analog saat" gibi ekran koruyucu olarak veya değil; dijital büyük bir saatin ekranda gösterimi sağlanmalıdır, malum cepler çıktıktan sonra insanımız saat taşıma adedini unutmuştur.

    - Sanal klavyedeki "shift" ikonu Türkçe dil seçeneğinde çalışmıyor, yani isim ve mesaj yazarken bir defa shift tuşuna basıldığında ilk harfi büyük yazılamıyor...

    - Kısayol Shortcuts menüsü daha işlevsel olması için 4 olan kısa yol menüsünün arttırılması ve eklenecek menü başlıklarının mümkün olduğunca (şu an 17) yükseltilmesi gerekir.

    - Telefon ana ekranda boştayken ses açma kapama tuşlarına uzun basılınca profil seçenekleri çıkıyor. Bu işlemin kolaylık için ses açma tuşuna (+) uzunca basınca "profili" göstermesi, ses kısma tuşununa (-) uzunca basınca "sessize" alınması işleri daha da kolaylaştıracaktır.

    - Hızlı Not menüsü açılınca; üsten 5 tap sekmesi koyulup, istenilen sekmeye not alınması daha mantıklıdır, 250 olan karakter limiti mümkün olduğunca da arttırılmalıdır.

    - Hızlı arama özelliğinin olduğu söyleniyor ben ve forumdaşlar daha keşfedemeden göçüp gideceğiz öbür tarafa,
    "Telefon rehberi" menüsü içindeki "özel numaralar" bölümüne "hızlı aramalar" sekmesi ilave edilip; oradan istenilen numaralara hızlı arama tanımlanamaz mı? bu çok zor bir iş midir yazılımcı için? El-cevap: hayır

    - JAVA uygulamalarından çıkarken sorgu ekranında "javayı duraklat" ve "duraklat" ibaresi; "Javayı duraklat" ve "Javayı kapat" şekinde değiştirilmelidir.

    - JAVA uygulamaları da bazı telefonlar arka planda çalışabilmektedir ve ana ekrandaki ikonla tekrar geçiş yapılabilmektedir; mesela "msn" ve "ezan vakti" uygulamalarında uyarıda kendiliğinden açılabilmektedir. Uygulamadan çıkış menüsüne "arka planda çalış" ibaresi eklenemez mi?

    - JAVA uygulamaları çalışırken Müzik Çalar ve Radyo sesi kesiliyor, oyun oynarken veya msn de yazarken müzik dinlemek mümkün olamaz mı?

    - Kartvizit uygulaması çok verimli değil veya Türkçeye tam uygun değil. Pek çok denemede başarısız oluyor, resim çok net olsa bile....

    - Pek çok Telefonda standart olan "resim gösterici" maalesef 2.8" mültimedya ve de dokunmatik telefonda düşünülmemiş. Resimlere "Zoom, dokunarak kaydırma (zoom için yön), kroplama, re-size vede düzenleme" çok rahatlıkla konulabilirdi. Geç kalınmış sayılmaz.

    - Telefonda kullanılan yazılım sanki başka başka ellerden çıkmış gibi, bazı menülerde tek dokunuşla evet-hayır, açık-kapalı yapılabilirken, bazı bölümlerde bir alt menüye girilip seçilebiliyor, bazılarında ise bölümlerde ok işaretleriyle ileri geri yaparak seçme yapılabiliyor. Bu ok ile yapılan menü seçimleri daha yazılımsal ve anlaşılır duruyor (okları büyütmek koşulu ile) , seçeneklerdeki maddelerin hepsinin görünmesinin bir albenisi olabilir, fakat "menü için de menü" ilerlemeleri çok mantıklı gelmiyor bize; menü başlıklarından pek çok iş halledilebilirken içerilere yönlendirmek işleri uzatıyor, tabi ki bu göreceli bir kavram, herkes için söz konusu olmayabilir..

    - Kullanıcılar internetteki prototip telefon resimlerindeki gibi yatay menünün daha kullanışlı olacağında hemfikir. Bu saatten sonra mümkün müdür bilinmez ama birçok büyük ekran telefonda olduğu gibi x800 de olması çok istenmektedir.

    - Yatay menü olayı olmasa bile en azından mesaj ekranında yatay klavye konularak, klavye büyütülüp çok daha hassas ve kullanışlı olacağı açıktır; çünkü telefonun en olumsun yönü mesaj yazmaktaki zorluğudur (çoğunluk için). Bu zorluk telefonu beğenme kıstaslarını etkileyip, satın alma esmasında insanlarda bir tereddüt yaratmaktadır...


    - Yeni öneriler;


    -Sony Ericssonlardaki gibi telefonu PC ye bağlayınca telefonun şarj olmasını engellemek için; ekrana gelen ilk menüden şarj sorgusu ile seçilebilmesi sağlanmalı veya servis kodu eklenmelidir.

    - EDGE simgesi çıksa bile telefonun internet hızı çok düşüktür. Başarı servislerinin de bu durumumdan haberdar oldukları söylenmektedir. Yeni yazılım ile internet bağlantısı biraz daha iyileştirilmesi gerekir. EDGE bağlantısının hızlandırılması ve telefonun mevcut yazılımındaki pagecache nin 3 ten 7 ye çıkarılması gerekmektedir.

    - Telefondaki karakteristik görüntüle (yeni adı: görünüm) seçeneğinde bir bölüm açılarak sistemde kullanılan fontların boyutu, şekli, biçimi değiştirilebilmelidir.

    - JAVA uygulamaları bölümünde yüklediğimiz herhang ibir oyun, program vs istenilen sıralamada gösterilebilmeli, klasör oluşturulabilmelidir.

    örnek:
    Eğlence ve Oyunlar> java> Oyunlar
    Eğlence ve Oyunlar> java>Programlar
    Samsung’da bu özellik mevcut ve kullanımı kolaylaştırıyor. En önemlisi bu uygulamalar "kısa yol Shortcuts" menüsüne ilave edilebilmelidir.

    Not: Eğlence ve Oyunlar> java> biçinindeki gösterime; neden sadece tek menü koyulmadı, yoksa ileride oyun ve eğlenceler sekmesine java haricinde başka araçlar damı gelecektir?

    - Kara listeye maksimum 10 tane numara kaydedilebiliyor, bunun arttırtması, bu numaranın rehber özellikleri bölümünden de iptal edilebilmesi, ve bu listeye mümkünse şifre ile ulaşılmasının sağlanması gerekir.

    - Müzik dinlerken "PAUSE" bastıktan sonra arama yapıp geri döndüğümüzde Müzik Çaların kapandığı görülmüştür. Zira "PAUSE" yapmadan arama yaptığımızda problem olmamaktadır, bu kapanma durumunun düzeltilmesi gerekir.

    - Müzik Çalarda Parçalara bakmak istediğimizde Sadece parça isimleri görünmektedir, Parça isimlerinin altında yer müsait olduğu halde sanatçı isimlerinin de yazılmaması çok belirsiz bir durum oluşturmaktadır. Zira yüzlerce parçanın hangi sanatçıya ait olduğunu bilmek süper bir hafıza gerektirir. kolaylık olarak parça isimlerinin altındaki boşluğa sanatçı isimlerinin de yazılması; aranan parça ve sanatçıya daha çabuk ulaşmamıza yardımcı olacaktır

    -Müzik Çalarda Uzun parça isimleri, sanatçı isimleri ve klasör isimleri sorun çıkarmaktadır, İç içe açılan klasörler ve belirli bir sayıdan fazla açılan klasörler cihaz tarafında tanınmamaktadır. Bu durumda yazılım kaynaklı ise mutlaka düzeltilmelidir.

    - Java da oyun oynarken bazen sistem kilitleniyor, ekran kararıyor. Ekran geri geldiğinde ise telefonun kapsama alanı dışında olduğunu fark ediyorsunuz, sora tekrar operatör bulunuyor ve sistem normale dönüyor.

    - Müzik çalarda ve Radyoda ses sonuna kadar kısılamıyor, en az "1." kademeye kadar kısılabiliyor. Bazen sesi tamamen kısmak gerekebiliyor. Yeni yazılımla "0." kademeye geldiğinde sesin tamamen kapanması ve ekranda beliren bir ikonla "ses kapalı" uyarısı vermesi daha mantıklı olacaktır.

    - Telefonda tuş kilidinden ilave; birde güvenlik kodunun olması gerekiyor, zira cihazı eline alan herkes telefonu kurcalayabiliyor, özel doküman ve resimlere ulaşabiliyor. Otomatik tuş kilidi gibi devreye giren "güvenlik kilidi" mutlaka olmalıdır.

    - Telefonda ajanda var ama görevler bölümü konulmamış. Outlook ile sync edebileceğimiz görevler sekmesi eklenmelidir

    - Ajanda bölümündeki olayların tekrarlama periyodu seçenekleri arttırılmalıdır. mesela "haftada bir" seçimine; 2, 3, "ayda bir" seçeneklerini; 2, 3, 4, "Yılda bir" seçeneklerini; 2, 3, 4 gibi yanına ilave edilecek rakamlar kadar periyotlarda esnetilme yapılmalıdır. Mesela 3 ayda bir olan doktor randevusu ve her yıl aynı tarihte doğum günü, evlilik yıldönümü gibi hatırlatmalar maalesef yapılamıyor,

    - Radyo menüsünün bir yerinde ''Hoparlör'' ifadesi bir başka yerinde; ''Hoperlör'' olarak yanlış yazılmıştır.

    - Mesaj menüsünde aynı işlem için "kaydet" seçeneği bir başka yerde; ''mesajı kaydet'' olarak gereksiz uzatılmıştır.

    -Stereo Bluetooth A2DP kulaklıkla radyo dinlenemiyor. Kablolu kulaklığın anten vazifesi gördüğünü ve mutlaka takılması gerektiğini anlayabiliyoruz. Hiç olmazsa kablolu kulaklığı takalım ama yine de Stereo Bluetooth A2DP kulaklıkla radyo dinleme imkânı olsa çok hoş bir kolaylık olmazmı? En güzeli; üretilecek mini USB küçük bir anten aparatı aksesuarıyla hem Bluetooth hem de kendi hoparlöründen radyo dinlenmesine olanak sağlaması daha kullanışlı ve karizmatik bir başarı olurdu. Bu aksesuarı Türkiye de bile üretmek çok zor olamasa gerekir. Çinde iki üç kuruş maliyeti hesaba katmıyoruz bile... Philips kendi markası haricinde her firmaya aksesuar üretiyor ama maalesef basit bir 3.5 mm dönüştürücüyü üretip getiremiyor ve kullanıcılarını mağdur ediyor.



    Son Olarak;

    Bazı telefon markalarının ülkelere özel ve geliştirmeye açık yazılım güncellemelerini internet aracılığıyla kullanıcılarıyla paylaşılmaktadır. Firmaların uyguladığı bu yöntem tamamen kullanıcı memnuniyetini arttırmaktadır.

    X800 belki de kullanıcı beğenisi ve f/p olarak en tutulan telefondur. Philips'in telefon pazarında belki de elde ettiği nadir başarılardan birisidir. Bu teveccühü kullanıcıya ve müşterilere, üretici olarak olumlu yansıtmanız, onların önerilerini dikkate alarak bu telefonu geliştirmeniz en büyük beklentimizdir.

    Bu uzun girizgâhın nedeni, bilinçli ve devamlı bir kullanıcınız olarak bu modelden başlamak üzere yazılım güncellemelerinizi internet destek sayfasından yayınlamanızı arzulamamızdır. Elbette servisler bu konuda yardımcı olacaklardır fakat teknoloji meraklıları ve her şeyini netten halleden yeni neslin markaya olan güveninin ve devamlılığın sürmesi açısında önemli bir durum arz etmektedir.

    Saygılarımızla;
    Donanım Haber Forumu,
    Philips Bölümü X800 Kullanıcıları

    http://forum.donanimhaber.com/m_28998700/tm.htm





    web@basari.com.tr
    aftersales@basari.com.tr
    philipsphones@yahoo.com
    tuketici.danisma@pmobilephones.com
    info@c5.com.tr
    info@vegatel.com.tr
    webmaster@cec.com.cn
    Sales@sangfei.com
    eddy.chu@sangfei.com

    http://www.feedback.philips.com/consumer/?country=TR&product_type=CTX800BLK/00&param1=PHONES_GR&param2=MOBILE_PHONES_CA&param3=DESIGN_GSM_SU&param4=&language=TR




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xconnect -- 13 Şubat 2009; 12:24:10 >







  • Değerli x800 Kullanıcıları ve forumdaşlarım,

    Yukarıda uzun uzun yazdığım yazı; forumdan alattin_nuri başta olmak üzere ve diğer arkadaşların derledikleri,
    benimde aklıma gelen yazılım sorunsalının taporlanmış halidir...

    *V5 yazılımında bazı sorunlar çözülmüş olabilir.
    *.bizim problem diye baktığımız durumlar kullanıcı hatalarından vede bilgisizliğinden olabilir,
    *bizim üzerinde çok durduğumuz sıkıntılar sizler için bir anlam ifade etmeyebilir,
    *basit şeylerde yazılırmı canım çıkışlarınız olabilir,
    *ben x800den memnunun kardeş, yazılımınız sizin olsun dilebilirsiniz,
    *zaten baban kullanıyor o bunlardan çakmaz diyebilirsiniz,
    *niye bu kadar kastırdınız, hayattan lezzet almaya bak diyebilirsiniz,
    *bu hatalar kaynımda da var, aynen katılıyorum diyebilirsiniz,
    *sangfai mi? o ne lan yeniliyormu bu melet diyebilirsiniz,
    *abi ben Philipste çalışıyorum bu yazdıklarınıza bitaraflarımızla gülüyoruz diyebilirsiniz,
    *Sabahın altısında ne işin var forumda git uyu diyebilirsiniz,

    ne derseniz deyin ama mutlaka bu yukarıda yazdıklarımızı tekrar gözden geçirip
    ilgili bütün mercilere gönderelim....
    son defa, yeni yazılım hazırlığıda yapılıyorken ulaştıralım ve bu muhabbeti bitirelim...

    lütfen; sizlerden ricam bu bölüme alakasız yazılar yazmayalım,
    sadece gördüğünüz eksiklikleri kısa olarak yazın
    yukarıdakilere ekleme ve düzeltmede olabilir,
    bende hafta sonuna kadar derleyip ana başlıkta güncelleyeyim,
    sonrasında vereceğim mail adreslerine hep birlikte yağmur yağdıralım....
    Allahın verdiği nefesi buşuna harcamadan çekilelim kenara...
    görek bakak ne olacak bu x800 ün halı...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xconnect -- 18 Ocak 2009; 1:15:58 >




  • uzun zamandır bu aletin garipliklerine emek veriyorsun. Umarım firma talepleri ciddiye alırda en azından sorunların yarısını olsun çözerler. x800 kullanmıyorum ama almaya heveslenen biri olarak bu yazdıklarını bende firmaya ileteceğim. Kolay gelsin.
  • boşuna dememişler ucuz etin yahnisi yavan olur diye
  • yalnız şöyle birşey var. o pahalı etin yahnilerini yiyebilen adamlarda da bu sorunları ortaya koyabilecek kafa bulunmuyo genelde.
  • Eklenen 4 problem:

    *sony ericssonlardaki gibi telefonu pcye bağlayınca telefonun şarj olmasını engellemek için gereken bir kod vb birşey.

    *edge sorunu var. yazılımın internet bağlantısı konusunda biraz daha iyileştirilmesi. edge bağlantısının hızlandırılması ve telefonun mevcut yazılımındaki pagecache nin 3 ten 7 ye çıkarılması lazım.

    *telefondaki fontlar ayarlanabilsin, boyutu şekli vs vs. thoma, ms sans vs vs

    *ayrıca java bölümünde yüklediğimiz herhangibir oyun , program vs istenilen sıralara konabilsin ve katagorilendirilebilsin, klasör oluşurulabilsin. örnek:

    Eğlence ve Oyunlar> java> Oyunlar

    Eğlence ve Oyunlar> java>Programlar Samsungda bu özellik mevcut. kullanımı kolaylaştırıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 6.cadde -- 11 Ocak 2009; 15:17:24 >
  • xconnect liste güzel olmus.eline sağlık!! gerekli yerlere ulaştıralım x800 kullanıcıları



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi repstar33 -- 11 Ocak 2009; 15:17:38 >
  • teşekürler can dostum, işte olayı makaraya almayan gerçek öneriler,
    helal sana... öperim ellerinden kardeşim..
    eklicem bunları ilk başlığa...


    quote:

    Orjinalden alıntı: sky_sun

    unutulan 4 problem:

    *sony ericssonlardaki gibi telefonu pcye bağlayınca telefonun şarj olmasını engellemek için gereken bir kod vb birşey.

    *edge sorunu var. yazılımın internet bağlantısı konusunda biraz daha iyileştirilmesi. edge bağlantısının hızlandırılması ve telefonun mevcut yazılımındaki pagecache nin 3 ten 7 ye çıkarılması lazım.

    *telefondaki fontlar ayarlanabilsin, boyutu şekli vs vs. thoma, ms sans vs vs

    *ayrıca java bölümünde yüklediğimiz herhangibir oyun , program vs istenilen sıralara konabilsin ve katagorilendirilebilsin, klasör oluşurulabilsin. örnek:

    Eğlence ve Oyunlar> java> Oyunlar

    Eğlence ve Oyunlar> java>Programlar Samsungda bu özellik mevcut. kullanımı kolaylaştırıyor.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: fbonurcan

    boşuna dememişler ucuz etin yahnisi yavan olur diye


    Evet, ama bence de yabana atılacak bir cihaz değil.

    Phılıps'in türkiye disbiritörüne ulaşalım, ilgili web sitelerini ve telefonlarını, x800 anasayfasının başına koyalım ve ne kadar bu durumdan şikayetçi arkadaşımız var ise ulaşsın, phılıps'in bu durumda sessiz kalacağını düşünmüyorum.
  • Philips X800 ana konusu 78 sayfaya ulaşmış. Ben, bu 78 sayfaya ulaşan konuya güvenerek tam telefonu almak üzereyken xconnect'in tespitlerini okudum. Tabii almaktan hemen vazgeçtim.

    xconnect'in tespitlerini üstünkörü değil; çok dikkatle okudum. Bu tespitlerin içinde, kafaya takacağım ve beni telefondan soğutacak bir sürü madde var. Bazıları gerçekten "yok artık!" dedirtecek kadar garip eksiklikler/hatalar. Neyse, ben almaktan vazgeçtim.

    Bilgiler için teşekkürler xconnect. Philips'in sana minnettar olması gerekir. Resmen bir beta-tester gibi, en ince ayrıntısına kadar bütün eksiklikleri/sorunları yazmışsın; hem de gönüllü olarak...

    Philips firmasını da anlamak gerçekten çok zor. Mobil cihazların önemli bir meselesi olan bekleme/konuşma sürelerinde resmen devrim yaratacak bir pil geliştir, pazar lideri olan dünya devleri bile bu pil konusunda seninle yarışamasın. Sonra da git, yazılımla halledilebilecek basit hatalar yüzünden bu inanılmaz pil avantajını kullanama!!!

    Bir acayip üretim ve pazarlama anlayışı...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi videre -- 11 Ocak 2009; 23:40:27 >




  • sevgili videre, ilgin için teşekkür ederim
    burada toparlamaya çalştıımız eksiklikler sadece benim tespitlerim değildir, 78 sayfaya ulaşan ana başlık ve diğer x800 forum sayfalarının içeriği taranarak oluşturulmuş ve tespit edilebilen yazılım eksiklikleridir,

    gelelim asıl konuya, bu telefon gerçekten bu fiyata alınabilecek görselliği ve işlevselliği ile,teknik özellikleri yeterli nadir modellerden biridir, bunda kimsenin şüpesi yok.
    lakin telefonun tam yazılımı ve tesleri bitmeden piyasaya sürülmüştür, çünkü biz xconnect modelini beklerken ara model olarak x800 piyasaya sürüldü bu bir, diğer bir durum ise philips mobil alanda yaklaşık 50 modeli üretmiş bir firma, türkiyeye ne kadarı gelmiş bilmiyorum ama bir gerçek varki bu x800, 50 model üreten philips markasının kendi tasarımı - yazılımı değildir; çünkü philips bu kadar eksik bırakmazdı telefonu ona inanıyorum. philips bütün mobil telefon işlerini; siemensin telefon işini benq ya bırakması gibi, IBM nin kişisel ürünlerini LENOVA bırakması gibi Çinde büyük bir üretici olan CEC sangfei şirketine devretmiştir. yani bu telefonda plilipsin yıllanmış yazılım tecrübesi yoktur, bunu telefonu kullanan herkes söyleyebilir. zira bu benim 3. philips telefonum, arkadaş ve dostlarımdakileri saymıyorum...

    sen almaktan vazgeçmişsin ama biz ümidimizi halen korumaktayız, bu cumartesi günü bu isteklerin hepsini x800 kullanıcıları ve alıcıları olarak gerekli mercilere göndericez ve en azından kullanıcı olarak üzerimize düşen görevi ifa edeceğiz, gerisi bizim buradaki yetkililere kalıyor, asıl onların işin üstünde ne kadar durdukları önemlidir, kulaklarının üstünemi yatacaklar yoksa hareketemi geçecekler önümüzdeki süreçte hep birlikte göreceğiz...

    sen yinede X800 ü içinde biryerlerde sakla ve zamanı geldiğinde harekete geç....




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xconnect -- 12 Ocak 2009; 0:28:21 >




  • bende 1 ay önce aldıgım x800 umde bir kaç sorun kesfettim .sizlerle paylaşmak isterim .

    1. java da oyun oynarken bazen sistem kilitleniyor ,ekran kararıyor .ekran geldıgınde ıse telefonun kapsama alanı dısında oldugunu farkedıyorsunuz .yeniden hattı yakalıyor birazdan .
    2. pil sanıldıgı kadar uzun gitmiyor .
    3. ısık sensörünü devreden çıkarsam bile gündüz açık alanda kesinlikle ekran cok karanlık kalıyor.
    4. Fotoğraf yazılımı iyileştirilmeli ve çekim sonrasında fotograf uzerınde yapılacak ıslemler konusunda ek yazılımlar yapılmalı
    5. melodi ve konusma sesinin artılrıması gerekir. özellikle açık alanda duyulumuyor .
  • ayrıca bluetooth da da sorunlar var.örnegin 2 dosya gonderımınde bır ,baglantıyı yenıden kurmak gerekıyor.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: xconnect

    sevgili videre, ilgin için teşekkür ederim
    burada toparlamaya çalştıımız eksiklikler sadece benim tespitlerim değildir, 78 sayfaya ulaşan ana başlık ve diğer x800 forum sayfalarının içeriği taranarak oluşturulmuş ve tespit edilebilen yazılım eksiklikleridir,

    gelelim asıl konuya, bu telefon gerçekten bu fiyata alınabilecek görselliği ve işlevselliği ile,teknik özellikleri yeterli nadir modellerden biridir, bunda kimsenin şüpesi yok.
    lakin telefonun tam yazılımı ve tesleri bitmeden piyasaya sürülmüştür, çünkü biz xconnect modelini beklerken ara model olarak x800 piyasaya sürüldü bu bir, diğer bir durum ise philips mobil alanda yaklaşık 50 modeli üretmiş bir firma, türkiyeye ne kadarı gelmiş bilmiyorum ama bir gerçek varki bu x800, 50 model üreten philips markasının kendi tasarımı - yazılımı değildir; çünkü philips bu kadar eksik bırakmazdı telefonu ona inanıyorum. philips bütün mobil telefon işlerini; siemensin telefon işini benq ya bırakması gibi, IBM nin kişisel ürünlerini LENOVA bırakması gibi Çinde büyük bir üretici olan CEC sangfei şirketine devretmiştir. yani bu telefonda plilipsin yıllanmış yazılım tecrübesi yoktur, bunu telefonu kullanan herkes söyleyebilir. zira bu benim 3. philips telefonum, arkadaş ve dostlarımdakileri saymıyorum...

    sen almaktan vazgeçmişsin ama biz ümidimizi halen korumaktayız, bu cumartesi günü bu isteklerin hepsini x800 kullanıcıları ve alıcıları olarak gerekli mercilere göndericez ve en azından kullanıcı olarak üzerimize düşen görevi ifa edeceğiz, gerisi bizim buradaki yetkililere kalıyor, asıl onların işin üstünde ne kadar durdukları önemlidir, kulaklarının üstünemi yatacaklar yoksa hareketemi geçecekler önümüzdeki süreçte hep birlikte göreceğiz...

    sen yinede X800 ü içinde biryerlerde sakla ve zamanı geldiğinde harekete geç....





    Değerli Dostum,

    Aslında benim X800 almak istemem biraz bela aramak gibi de düşünülebilir. Geçtiğimiz bayram sonrasında, Philips'in Türkiye'de en son satışa sunulan X500 isimli bir modelini (pilinin inanılmaz bekleme ve konuşturma süresi sayesinde) Sirkeci'den aldım. Eve geldim. Daha telefon defterine numara kaydederken ve telefonu incelerken ekran gitmeye/bembeyaz hale gelmeye başladı. Ekran her beyazlaştıktan sonra telefonu yeniden kapatıp açmam gerekti. "Daha görüşme bile yapmadığım telefonun şu yaptığına bak" diyerek duvara çakacaktım cihazı. Ama duvara verebileceğim zarar, salonda estetik açıdan sorun çıkaracağı için telefonun yaşamasına karar verdim. Telefonu fabrika ayarlarına geri dündürüp kayınbiradere hediye ettim, kurtuldum. Şimdi de kalkıp tekrar Philips peşine düştüm. Benim durum tam şuursuzluk, değil mi?

    Şaka bir yana, aslında Philips'in Türkiye operasyonu öylesine tembel ki, akıllara zarar... Ben şu anda Philips'in bir DVD/Divx Player'ını kullanıyorum. Bu cihaza yazılım güncellemesi yaptım. Ama yazılımı Philips'in sitesinden değil, bu işi gönüllü olarak yapıp yazılımı mükemmel hale getiren arkadaşların internette paylaştıkları güncelleme yazılımlarıyla yaptım. Hatta bazı arkadaşların iddiasına göre, Philips Türkiye operasyonu da bu güncelleme programını alıp resmi sitede güncelleme yazılımı diye vermiş

    Daha da trajikomik olan bir şey söyleyeyim. Philips Türkiye web sitesinin cep telefonlarıyla ilgili sayfalarında günlerdir sorun var; cep telefonlarının listesine menüleri kullanarak ulaşılamıyor. Bu durum haftalardır devam ediyor. Adamların bundan haberi bile yok. Denemesi bedava:

    1)http://www.turkey.philips.com/index.page adresine gidilir.
    2) Açılan sayfanın sol üstüne doğru olan kısımdaki menülerden "Tüketici Ürünleri"ne tıklanır.
    3) Karşımıza çıkan yeni sayfada, sağdan ikinci görsel olan "PC ürünleri ve telefonlar" görseline tıklanır.
    4) Hemen altta beliren yeni listedeki, sol üstte ilk seçenek olan "Mobil telefonlar" görseline tıklanır. Hatta bu görselde galiba X800'ün fotoğrafını kullanmışlar.
    5) Cep telefonlarını görme ümidiyle "Mobil telefonlar" görseline tıklayınca karşımıza Aksesuarların alt menüsü çıkar. Yani, ses/video aksesuarları, MP3 çalar aksesuarları, Kulaklıklar, Uzaktan kumandalar, Tıraş aksesuarları, vs. vs. Yani Philips Türkiye'nin web sitesinin cep telefonuyla ilgili bölümü tam tıraş.

    Yani, en son olarak "Mobil telefonlar" görseline tıklayınca karşımıza tıraş makinesi çıkıyor.

     ***X800 YAZILIM SORUNSALI- Yetkililere Hemen Gönderelim ***


    Philips Türkiye için Mobil telefon = Tıraş




  • quote:

    Orjinalden alıntı: videre

    Philips Türkiye için Mobil telefon = Tıraş



    nihayet biri daha farketti ve dile getirdi bu traş olayını; bende ürün bilgilerini support tan hallediyorum nezamandır, çünkü siteden telefon bölümüne ulaşmak ne mümkün,
    supportta daha çıkmamış telefonları model olarak aratırsanız türkçe özelliklerine ve sss , dökümanlarına ulaşabiliyorsunuz...

    philips bize açıkca diyorki;

    traş makinesi; telefonlardan daha kıymetli bizim için, siz boşverin bu telefon işini gelin sizi traş edelim; uğraşmayın çan çin con ürünleriyle falan.....

    şaka bir yana her ülkenin ürün gamı farklı olduğu için bazı ürünler her ülkede tanıtılmıyor, zaten telefon işini başka bir şirkete devrettiği için hepten çıkarma durumu olabilir....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xconnect -- 13 Ocak 2009; 9:04:53 >




  • Arkadaşlar sizden gelenleri ve aklıma düşenleri düzenleyip ana başlığı altına yeni öneriler bölümüne ekliyorum.
    Cumartesiye Az kaldı, Doktorum nerde, demeden son isteklerinizi burada paylaşınız,
    ya konuş şimdi; yada ebediyen sus moduna geçmeden bu işleri bitirelimki sonrasında tekrar aynı muhabbetleri yapmayalım

    Bütün Kullanıcılardan Öneriler bekliyoruz...
  • Arkadaşlar, phılıps'in sitesinde x800 iki çeşit var? farkları var mıdır acaba? bu arada her ihtimale karşı bende mail attım
  • Çağdaş kardeş donanım olarak hiçbir fark yok, sadece renk kodu ayrı, zannedersem bazı ülkeler için farklı renkte üretilmiş..
    yazılım olarak farklı olabilir belki.... Çinde ingilizce sözlük var zannedersem yazılıma ilave ....


    quote:

    Orjinalden alıntı: Çağdaş

    Arkadaşlar, phılıps'in sitesinde x800 iki çeşit var? farkları var mıdır acaba? bu arada her ihtimale karşı bende mail attım
  • Arkadaşlar elimden geldikçe istekler bölümünü güncel tutmaya çalışıyorum, Bu istek ve önerilerimizi ileteceğimiz mail adresleri ve istek form adresleri hazır gibi...
    yazılı hazır metni ve göndereceğimiz kanalları sizlere cumartesi gece yarısı ulaştıracağım, yetkililer pazartesi işlerinin başında olduğu ilk gün bizim öneriler listesiyle karşılaşıcaklar. sizden ricam cumartesi akşama kadar burada isteklerinizi bizimle paylaşmanız....

    birde forumu baştan sona tekrar kontrol ettim 70 küsür sayfada bizlere bilgilerini ve tecrübelerini paylaşan çok arkadaşlar olmuş, ama nedense bir süre sonra aramızdan ayrılmış ve hiç yazmamışlar....belkide cihazlarını değiştirmiş ve başka forumlarda olabilirler. burada emeği geçen bütün arkadaşlara ve özellikle konu başlangıcında yardımlarını esirgemeyen ve aramızdan ayrılan arkadaşlara teşekkürlerimi sunuyorum.

    inşallah bu yazılım güncelleme işini halledebilirsek; markanın ve modelin kullanıcı kitlesi sorunsuz bir telefon kullandığı için ayrıca bir reklam ve tanıtım vesilesiyle; firmaya geri dönüşünün çok daha iyi olacağını düşünüyorum...
    sadece bizlerin ve cihazlarının sorunlarıyla yakından ilgilensinler yeter...

    kalın sağlıcakla..

    NOT: İçimden geçen duguları ve düşünceleri firmayla forum aracılığıyla paylaşmak istiyorum, zira yazdığımız maillerin üst tepedeki yetkililere ulaşmadığı kaatini taşımaktayım.

    Değerli Philips Yetkilileri;

    Dünyada örneği varmıdır bir firmanın ürettiği ürünü için, yukarıdaki çarşaf çarşaf yazılan bu kadar çok eksik ve istekler listesini; kullanıcılar olarak Üreticisinden talep ettikleri görülmüşmüdür! Ya da daha açık anlaşılır olsun; bu kadar cok yazılım eksiği ve basit çeviri hataları olan bir modeli hangi firma bu kadar rahat piyasaya sürebilir? Hiçmi tecrübeli philips kullanıcısı yok türkiyede, tester olarak kullanabileceğiniz ve önlem alabileceğiniz?
    Zannedersem bu durum dünya da bir ilk ve gines rekorlar kitabına adaydır. Biz kullanıcılar olarak Philips markasının yıllardır sapasağlam duran imajının korunması adına elimizden geldiğince DH forumu vasıtasıyla gönüllü olarak her türlü yardıma hazır olduğumuzu belirtmek isteriz. Bİr firma ancak mennun ve mutlu bir müşteri portvöyü ile ayakta kalabilir. Küresel bazda mali krizle birlikte, Uzakdoğu menşeyli markasız ürünlerin yaygınlaşması ve yeni pazara giren güçlü yazılım-donanım ve kullanıcı odaklı ağırlıkli ouyuncuların yanında ayakta kalınabilmenin tek yolu müşterilerin isteklerini dikkate almak ve memnuniyetlerinin üst seviyede tutulmasıdır.

    Siz firma yetkilileri ve yöneticilerinin bu durumu tekrar değerlendireceğinizi ve profesyonel bir duruşla müşteri memnuniyeti ve doğru pazarlama stretijisi adına tekrar bir yol haritası çizeceğinizi umuyorum.
    Ben sıradan bir müşteriniz olarak; Philips şirketin CEO su olmadığım halde; basit operasyonel hatalar yapıldığını ve kullanıcıyla iletişim sorununun yaşandığını düşünmekteyim. Marka güveninin uzun vadede sıkıntılı geçeceğini eminim benim kadar sizlerde görmektesiniz. Biz müşterilerinin düşünceleri eminin şirket adına iyi bir etkileşim vesilesi ve ileriye dönük iyi bir kazanım olacaktır.

    Saygılarımızla,
    Philips Markasına güven duyan müsterileriniz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xconnect -- 17 Ocak 2009; 3:31:14 >




  • selam Xconnect valla senin yaptiini yapacak az adam vardir bu kesin ... saolasin herşeyden once uğraşin ve emeğin içn... :)

    çok saçma minicik bişi keşfettim bugun , şu ki takvimde bir olay yaratacaksiniz diyelim
    mesela doktor randevusu
    ve bu olay tekrarli yani örneğin 3 ayda bir doktora gitmeniz lazim
    boyle bir şansiniz yok
    tekrarlılık seçenekleri
    Günlük , Haftalık ve Aylık ile sınırlı ...

    yıl dönümü diye bir hatırlatma var onu bile girdiğinizde senelik bir tekrar elde edemiyorsunuz illede günlük haftalık yada aylık olacak

    diyebilirsiniz sende kaç yil kullanacaksin 1 telefonu ki yillik girmeye çalişiyorsun ... walla son telefonum 4 sene + oldu x800 ü çok beğendiğim için dayanamadim
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.