Şimdi Ara

X58 KART TAVSİYESİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
1.250
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

X58 bir anakart almayı düşünüyorum.Asus P6T de kararlıyken performans testlerinde GA-EX58-UD5'ide gördümki bazı yerlerde P6T Deluxe ve Extreme'nin bile önünde yer almış.

http://www.hardocp.com/article.html?art=MTYwMCw1LCxoZW50aHVzaWFzdA==

Kullandığım işlemci İ7 920 olacak. Sizce GA-EX58-UD5 kart performans konusunda alınabilecek bir kartmıdır.Asus ve Gigabyte dahilinde yada haricinde max 600 tl civarında tavsiye edebileceğiniz kart varmıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selcan911 -- 8 Nisan 2009; 19:41:58 >

• Gigabyte olarak en iyi X58 anakart:
    http://www.hepsiburada.com/gigabyte-ga-ex58-extreme-intel-x58ich10r-qpi-6.4gts-ddr3-2100mhz-core-i7-lga1366-anakart/productDetails.aspx?categoryid=152&productid=bd52921
    GIGABYTE GA-EX58-EXTREME INTEL X58/ICH10R QPI 6.4GT/s DDR3 2100+MHz Core i7 LGA1366 ANAKART
    =704 TL

Özellikler:
    Eşsiz surround ses dinleme deneyimi için Dolby Home Theater® ses desteği
    QPI 6.4GT/s ile Soket LGA1366 özellikli en yeni Intel® Core™ i7 işlemci desteği
    6 DIMM yuva ile 3 Kanal DDR3 2100+ bellek desteği
    Workbenck üzerinde kolay operasyon için tümleşik Power/reset/Clr CMOS butonları
    Teaming özellikli 2 Gigabit Ethernet LAN
    Blu-ray destekli yüksek kalite 106dB SNR ALC889A HD Ses
    Dinamik 6-Vitesli Geçiş sağlayan donanım bazlı Geliştirilmiş DES özelliği ile enerji tasarrufu tasarımı buluşu
    Patentli DualBIOS özelliği ile donanımsal çift BIOS koruması
    50.000 saat ömürlü %100 Japon üretimi katı kapasitör tasarımı
    Daha düşük çalışma sıcaklıkları için bakır soğutma kalitesi ile Ultra Durable 3 Teknolojisi
    Eşsiz grafik performansı için ölçeklenebilir, 3 yolu CrossFireX ve 3 yollu SLI desteği
    VRD11.1 destekli, geliştirilmiş 12+2+2 güç fazı tasarımı
    Yeni Hybrid Silent-Pipe 2 tasarımı eşsiz sıcaklık iletimi sağlar.
    Eşsiz donanımsal voltaj kontrol devresi ile daha hassas voltaj kontrolü sağlar.
    Dahili Hata Tanımlama LED göstergesi, problem tespitini basitleştirir.

Ya da çok tercih edilen MSI X58 PRO QPI 6.4GT/s DDR3 S+GL+1394+16X*3 1366p = 448TL
    http://www.exa.com.tr/msi/anakartlar/msi_x58-328-7214.html

Eğer paranıza 100TL eklerseniz(eklemeyeceksiniz gibi görünüyor) kesinlikle Gigabyte EX58-Extreme alın.

• GA X58 Extreme
  • EX58-UD5 ve DS4 Alınabilir...

EX58-extreme su soğutma bloğuna sahiptir...

http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_ComparisonSheet.aspx?ProductID=2957,2958,2959

UD5 yada DS4 al derim...

su soğutma kullanmıyorsan ex58-extreme almana gerek yok...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali277 -- 8 Nisan 2009; 20:01:29 >
  • X58 chipsetlerinin kuzey köprüleri dehşet ısınıyor. o yüzden sıradan soğutma blokları çare etmez.
    Extreme modelde kuzey köprüsü için devasa büyüklükte soğutucu var ve işe yarıyor.
  • Gigabyte'ı tercih etmem ve önermemin bir sebebi de çok iyi soğutma sistemlerine sahip olmaları.Extreme ile bunu kanıtladır ve daha da üste çıktılar.
  • extrem mantıklı gelmeye başlası 100 tl daha verilebilir aslında.UD5 ile extrem arasında çok ufak bir performans fark var fakat.
  • EX58-Extreme'nin soğutması daha başarılı.Ayrıca imzamdaki sistem gerçekten çalındı mı?
  • Ben de GA X48-DQ6 dan Extreme' e
    ve Q6600' dan I7 920 ye geçmmeyi düşünüyorum sırf bu anakart yüzünden.
    İştah açıcı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Mr.kiLLerMan

EX58-Extreme'nin soğutması daha başarılı.Ayrıca imzamdaki sistem gerçekten çalındı mı?

E.kartı 3870 di birde ozaman.Eve giren hırsızlar tarafından çalındı.Allahından bulsunlar
  • MSI X58 PRO max 1333 bellek destekliyor.ben tercihimi gigabyte udr3 ten yana kullandım.ama paran yeterse GIGABYTE GA-EX58-EXTREME çok güzel seçim olur.
  • p6t deluxe kullanıyorum çok memnunum, içindeki aparat yardımı ile kuzey koprüsü üzerine 40mm lik fan takabiliyorsun. Ben asus tavsiye ederim. i7 920 @ 3.7ghz kullanıyorum ne işlemci ne de anakart konusunda ısınma problemi yaşamadım.
  • FoxconnBloodrage 2 haftaya kadar geliyormuş (Artık bu sefer inşallah!yalancı çıkmam ana bayilerinin lafına kanıp) fiyatıda yurt dışındaki gibi olursa çok iddialı olucak beklemeye değebilir diye düşünüyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: selcan911

quote:

Orjinalden alıntı: Mr.kiLLerMan

EX58-Extreme'nin soğutması daha başarılı.Ayrıca imzamdaki sistem gerçekten çalındı mı?

E.kartı 3870 di birde ozaman.Eve giren hırsızlar tarafından çalındı.Allahından bulsunlar

Geçmiş olsun.

• Gigabyte GA-EX58-Extreme almanı öneririm. OC potansiyeli en yüksek anakart.
    Sıcaklık problemini aşabilmek için tasarlanan soğutucular ise harika...
  • Gigabayte = Soğuk anakart diyeceğiz artık Soğtmada gerçektende başarılılar , malın hakkını veriyorlar yani.
  • DS4 veya EX58 UD5 alabilirsin.
  • Arkadaşlar görüşleriniz için teşekkürler.
    Asus P6T almaya niyetli iken UD5 in performansını gördüğümde UD5 alayım dedim.Extreme'yi gördüğümdede az bir performans farkı için 100 tl verilmeye değermi diye düşündüğümde sanırım değer.Özellikle özel soğutucuları cezbediyor aslında...
    Daha önce gigabyte x38 kullandım onda bazen masa üstündeyken pc donuyordu.Asus da P45 deluxe kullandığımda ondada bazen pc hiç açılmıyordu.açıldığında "o/c failed" uyarısı çıkıyordu o/c yapmadığım halde...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selcan911 -- 10 Nisan 2009; 0:17:34 >
  • Yani GA-EX58-Extreme'mi alıyorsun?
  • MSI X58 ECLİPSE
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.