Şimdi Ara

X470'mi B450'mi almalı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
337
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba sistem topluyorum ekran kartı olarak rtx2070 işlemci ryzen 3600 ve 3200 mhz ram 2x8 ram aldım. Anakart olarak MSI Tomahawk B450 MAX ve MSI X470 GAMING PLUS MAX arasında kaldım OC vs. yapmayı düşünmüyorum hangi anakart daha mantıklı olur sizce?

• X470 ve B450 yongası arasındaki farklar neler?
  • İkisi de değil yeni işlemcilerin eli kulağında x570 anakart almaya özen gösterin
  • X470 GAMING PLUS MAX

Yada uygun fiyatlı x570-p asus olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bütçenizi biraz artırabilirseniz eğer asus x570 prime p modeline bakabilirsiniz. Vram yapsı gayet iyi bir anakarttır.
  • Uzun süre upgrade yapmayacağım için şu anda daha uygun bir anakart bakıyorum yeni nesile geçecek olursam anakartıda değiştiririm zaten çünkü x570 anakartlar şuan epey pahalı bu yüzden bu iki modelden birisine bakıyorum.
  • Söylediğiniz asus x570'ede bakıcam 600 lira fazladan vermeye değer mi sizce?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    OYUN İÇİN H81 Mİ B85 Mİ?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • değer
    ileride (6-10 yıl sonra mesela) temiz anakart bulamayabilirsiniz.

anakart a yatırım yapmak her zaman daha iyidir fakat intelin 1200 e geçmesi gibi amdnin de ryzen 4 serisi için anakart değiştirtmesi ileride tekrar yaşanabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StalkerReborn -- 30 Mayıs 2020; 18:17:17 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: StalkerReborn

değer
    ileride (6-10 yıl sonra mesela) temiz anakart bulamayabilirsiniz.

anakart a yatırım yapmak her zaman daha iyidir fakat intelin 1200 e geçmesi gibi amdnin de ryzen 4 serisi için anakart değiştirtmesi ileride tekrar yaşanabilir.
    Temiz anakart bulamayabilirsiniz derken neyi kastediyorsunuz? Dediğiniz gibi amd yine soket değiştirebilir bütçemde kısıtlı bu yüzden 900 tl yerine 1500 tl anakarta vermem şuanki sistemimle kullanırken bir getiri sağlamayacaksa gereksiz gibi geldi bana. Zaten tomahawk versiyonu 3. nesil ryzenlerle tak çalıştır çalışabiliyormuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Heja-Maica -- 30 Mayıs 2020; 18:22:7 >
  • Heja-Maica kullanıcısına yanıt
    şöyle diyeyim. ben de 2005 den kalma bir masaüstü var. işlemci vs aldığım halde upgrade yapamadım çünkü anakartımın gerekli voltajları veremediğini ve soket yapısının (aynı fakat bir kaç şey farklı) aynı olmadığını gördüm. şimdi bu işlemciye göre anakart bulamayacağım. orada yani 2005 de 1 üst model anakart alınsa bunlar yaşanmayacaktı. aliexpress letgo bit pazarı gibi yerlerdeki kişiler uyanık olduğu için uygun fiyata da anakartı alamıyorum. (min 200tl istiyorlar ve artık bir laptop a sahip olduğum için upgrade etmeyi ihtiyaç bulmuyorum.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StalkerReborn -- 30 Mayıs 2020; 18:22:54 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu arada ilk sorum hala geçerli b450 max'ın mosfetleri vs. daha kaliteliymiş sanırım x470 gaming plus'tan. Yazdığım sisteme göre günlük kullanıcı için hangisini almak daha mantıklı sizce
  • Her iki anakartın da VRM yapısı aynıdır. Aralarında fiyat farkı yoksa MSI X470 Gaming Plus Max alın.
  • adam overclock falan düşünmüyorum demiş hep pahalı anakart önermişler.

B450 alıp geç hocam, AMD'de pazar payının artmasıyla birlikte Intel gibi soket değiştirme stratejisi izleyecektir. Ondan anakartlar eskisi kadar uzun vadeli olmayacak ki zaten senin OC falan gibi bi amacın da yok. Anakarta çok fazla para verme. Arada ki farka 480 gb SSD alırsın hatta azıcık da cebine kalır.
  • 4000 serisi son am4 soketlı serı olacak.

hangısı ucuzsa onu alın madem oc yapmayacaksınız.
  • Son bir sorum olucak şimdi tomahawkı alıcamda amazonda 3466 mhz desteklediği yazıyor diğer sitelerde ise 4166 mhz'e kadar destekler yazıyor bu kartın 2 farklı versiyonu yok değil mi? Linkteki kartla diğerleri aynı mıdır öyle yazmasının sebebi ney
    www.amazon.com.tr
    MSI B450 Tomahawk Max Am4 Ddr4 3466 Dvı HDMI M.2 Usb 3.2 R Gb ATX Bilgisayar Anakartı: Amazon.com.tr
    https://www.amazon.com.tr/gp/product/B07VB2BG3X/ref=ox_sc_act_title_1?smid=A1UNQM1SR2CHM&psc=1

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.