Şimdi Ara

X2 R9 280 DUAL X VS GTX 780

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
292
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    2 adet r9 280 dual x i crossfire yapsak gtx 780 performansı alabilirmiyiz? Veya hangi ekran kartına denk gelir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 2 adet 7850 titandan %4 daha iyi.

• quote:

Orijinalden alıntı: BerkhanBalta

Sorum aynen başlıktaki gibi.
    2 adet r9 280 dual x i crossfire yapsak gtx 780 performansı alabilirmiyiz? Veya hangi ekran kartına denk gelir.

2x r9 gtx780 den daha çok performans verir. Sadece cf desteklemeyen oyunlarda gtx780 daha iyidir

• Tek kart sultanlıkdır

R9 280 cf ile ilgili bilgi bulamadım ama binevi hd7950 olduğu için techpowerup incelemesini buldum biraz eski bir inceleme hd6990 gtx590 düşün yani ama bf3 performansı iyi

Ancak dediğim gibi tek kart daha iyi olacakdır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gandalf81 -- 30 Haziran 2014; 2:53:58 >

• ben SLI düşündüğüm zamanlarda baya araştırmıştım.

GTX780=GTX660SLI < GTX TİTAN=7870CF < GTX 780ti=GTX760SLI < r9 280 CF < GTX 670 SLI

Genel sıralama bu şekilde ve tabi her oyunda çoklu kullanım desteği bulunmuyor, bazılarında ise oyunsal optimizasyon sıkıntıları yüzünden ben tek karta göre bir basamak düşürerek karşılaştırma yapmanı tavsiye ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pcrex

ben SLI düşündüğüm zamanlarda baya araştırmıştım.

GTX780=GTX660SLI < GTX TİTAN=7870CF < GTX 780ti=GTX760SLI < r9 280 CF < GTX 670 SLI

Genel sıralama bu şekilde ve tabi her oyunda çoklu kullanım desteği bulunmuyor, bazılarında ise oyunsal optimizasyon sıkıntıları yüzünden ben tek karta göre bir basamak düşürerek karşılaştırma yapmanı tavsiye ederim.

Hocam r9 280 dual zaten tüm oyunları açacak kapasitede ben daha ucuza daha iyi olabilirmi merak etmiştim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gtx295

quote:

Sorum aynen başlıktaki gibi.

2x r9 gtx780 den daha çok performans verir. Sadece cf desteklemeyen oyunlarda gtx780 daha iyidir

Mesela şu popüler oyunlarda hangileri destekliyor hangileri desteklemiyor bizi bir aydınlatsanız.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Elsa

2 adet 7850 titandan %4 daha iyi.

700 tl >3500 tl diyorsunuz yani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BerkhanBalta -- 30 Haziran 2014; 3:28:13 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gandalf81

Tek kart sultanlıkdır

R9 280 cf ile ilgili bilgi bulamadım ama binevi hd7950 olduğu için techpowerup incelemesini buldum biraz eski bir inceleme hd6990 gtx590 düşün yani ama bf3 performansı iyi

/>

/>

O driverlar 12.x zamanından kalma

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Gandalf81

Tek kart sultanlıkdır

/>

/>

O driverlar 12.x zamanından kalma

280 cf incelemesi yokki yapıcak birşey yok.

• BerkhanBalta kullanıcısına yanıt
    tabi ki olur. kasa durumun müsait ise ve r9 280 CF besleyecek güçlü bir işlemcin var ise sıkıntı yok. Ama CF ve SLI kullanıp da memnun kalmayan kullanıcı da azımsanacak gibi değil, yani biraz riskli artık orası sana kalmış.
  • quote:

quote:

700 tl >11000 tl diyorsunuz yani

Arkadaş orda titan demiş titan z değil

• quote:

tabi ki olur. kasa durumun müsait ise ve r9 280 CF besleyecek güçlü bir işlemcin var ise sıkıntı yok. Ama CF ve SLI kullanıp da memnun kalmayan kullanıcı da azımsanacak gibi değil, yani biraz riskli artık orası sana kalmış.

Riskli derken?
    Yaktığı enerji?
    Isınma?
    Hayalindeki performansı alamama ?

• quote:

Orijinalden alıntı: TheLordVile

quote:

quote:

700 tl >11000 tl diyorsunuz yani

Arkadaş orda titan demiş titan z değil

Pardon hocam değiştirdim

r9 280 CF üst düzey bir kurulum. genelde 1080p 120hz kullanıcılarına hitap ediyor. bu aşamada işlemciye büyük görev düşüyor. i7 seviye bir işlemcin yok ise ve cpu ya ciddi derecede yüklenen bir oyunda işlemci o kartları frenleme durumu söz konusu. birde yazılımsal olarak çok hassas durumda çoklu ekran kartı kullanımları. günümüzde tekli ekran kartlarında bile sürücü desteği yetersiz kalıyor. yazılımsal stabilite sorunları CF ve SLI düzeneklerinde sıkça karşılaşılan durumlar ve üstüne birde AMD den bahsediyoruz. zaten AMD den ağzım yeni yandı. ben çoklu kart taraftarı değilim ama olsaydım bile asla AMD düşünmezdim, r9 280 cf yerine gtx760 slı daha iyi 2GB belleği olsa da.
    Eskiden kalma testler şu anda tek kart kullanıyorum.280 cf yerine tek 4Gb R9 290 almak daha iyi olur.İ5 2500k 4.5-5ghzde çok rahat besliyordu kartları.

7950 Stok Crossfire test sonuçları 7950 Overclock Crossfire test sonuçları

X2 R9 280 DUAL X VS GTX 780  X2 R9 280 DUAL X VS GTX 780
    Fire Strike (1.1)http://www.3dmark.com/fs/1251256
    Cloud Gate (1.1)http://www.3dmark.com/cg/1090173

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sonicman -- 30 Haziran 2014; 4:35:23 >

• quote:

r9 280 CF üst düzey bir kurulum. genelde 1080p 120hz kullanıcılarına hitap ediyor. bu aşamada işlemciye büyük görev düşüyor. i7 seviye bir işlemcin yok ise ve cpu ya ciddi derecede yüklenen bir oyunda işlemci o kartları frenleme durumu söz konusu. birde yazılımsal olarak çok hassas durumda çoklu ekran kartı kullanımları. günümüzde tekli ekran kartlarında bile sürücü desteği yetersiz kalıyor. yazılımsal stabilite sorunları CF ve SLI düzeneklerinde sıkça karşılaşılan durumlar ve üstüne birde AMD den bahsediyoruz. zaten AMD den ağzım yeni yandı. ben çoklu kart taraftarı değilim ama olsaydım bile asla AMD düşünmezdim, r9 280 cf yerine gtx760 slı daha iyi 2GB belleği olsa da.

Ucuz olduğu için r9 280 dual den yola çıkmıştım.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.