Şimdi Ara

x1950xtx ısınma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
718
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar ekran kartını dün aldım. bilgisayarımı ilk çalıştırdığım zaman sıcaklık 45 derece ama birsüre sonra 70 ve üstüne çıkıyor. oyunlardan çıktıktan sonra 80 dereceye kadar çıktığı oluyor. birde bazı oyunlarda son ayar oynuyorum ama bir süre sonra donma yapıyor. ya oyun kilitleniyor, yada bilgisayar kilitleniyor. bu konu hakkında bilgiye ihtiyacım var yardımlarınızı bekliyorum. işlemcim IntelD 3.2ghz 2x1gb kıngston ddr533 ram anakart'ım asus p5ld2 psu 550watt sizce parçalarda sorun olabilirmi???

kasamda bu arkadaşlarhttp://www.gigatek.com.tr/urun.php?id=1797

teşekkürler. kolay gelsin..

• valla bende sapphirin x1900 xt sini kullanıyorum sıcaklığı 55 derece beklemede ve sessiz calışıyor ekran kartı oyunlarda zorlandığı bian olunca fan devri yükseldiği için ses yapıyor ben ekran kartın menüsünden 6aa ve 16 af yapıp oyunun menüsünde de bütün değereleri yükseltince özellikle quake4 de takılıyor hatta oynanmıyor ama ekran kartın değerini orjinal yapınca sorun yok ama fanı cok ses yapıyor
  • peki @ezmuro arkadaşım normal masaüstünde işlem yaparkekn sıcaklık en son kaç dereceye kadar çıkıyor? ben şu an beş dakika önce açtım ve sıcaklık tam olarak 66 derece sence bu normalmi????

kolay gelsin........
  • fan devrini yüzde 100 yap.
    bunun için ati tray tools programını indir ve kur.
    programda fan ayarları var. manueli seç ve yüzde 100 yap.
    10 derece kadar eksilecek oyunlarda.
  • bi de işlemci sıcaklığını kontrol et. bunun için everest gibi bi programı kullanabilirsin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: metin abi

fan devrini yüzde 100 yap.

evet arkadaşım senin söylediğin programı kurdum ayarları yaptım. ve şu an ekran kartı fan'ı full çalışıyor ve sıcaklıkta hızla bir düşme mevcut. peki bu sorun olurmu devamlı böylemi dursun yoksa bir ayarı varmı????
  • quote:

Orjinalden alıntı: komiks

quote:

evet arkadaşım senin söylediğin programı kurdum ayarları yaptım. ve şu an ekran kartı fan'ı full çalışıyor ve sıcaklıkta hızla bir düşme mevcut. peki bu sorun olurmu devamlı böylemi dursun yoksa bir ayarı varmı????

cok ses yapıyordur oda cekilmez zaten fan hızının devriı sıcaklığa göre artıyor veya azalıyor ve bunu kendisi yapıyor sıcaklığı normal ki fanı tam devrinde calışmıyor sen fanı tam devrinde calıştırırsan ekran kartını sogutursun ayrıyetten fan sesi seni rahasızeder diye düşünüyorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Asus laptop ısınma sorunu
    10 yıl önce açıldı
    Ekran Dalgalanma sorunu
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: komiks

quote:

Kartın güç girişinin hemen altına ekran kartına ' T ' yapacak şekilde sessiz bir fan üflet ısınma sorunu hallolur.Ben öyle kullanıyorum.%100 fan sesi çekme boşuna.

• +1 fan koyarsan sıcaklık büyük ölçüde düşecektir.%100 de zaten durulmaz,içerden gelirler bu ne ses diye.
  • X1900XTX Stok fan ile 45 derece idle yükte ise 70 vuruyor ati tool ile ayarladım fan çalışma seviyesini

PSU markası nedir ?
  • tek gigabyte 7300 gt ile quake4 dahil, ghost recon,oblivion,fear extraction point,nfs most wanted,nfs carbon ve daha güncel birsürü oyunu takılmadan donmadan rahatca oynuyorum bazen 1600x1200 ayarında oynadıgımda oluyor kart hiç banbamısın demiyor. siz x1950xtx kullanıyorsunuz donma yaşıyorsunuz, nasıl iş bu. hele 7300gt leri sli yapınca 2048x1600 ayarında bile donmadan takılmadan tüm oyunları kasmadan oynayabiliyorum. siz milyarlık kart kullanıyorsunuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EXPANDER -- 29 Ocak 2007; 20:23:16 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: EXPANDER

tek gigabyte 7300 gt ile quake4 dahil, ghost recon,oblivion,fear extraction point,nfs most wanted,nfs carbon ve daha güncel birsürü oyunu takılmadan donmadan rahatca oynuyorum bazen 1600x1280 ayarında oynadıgımda oluyor kart hiç banbamısın demiyor. siz x1950xtx kullanıyorsunuz donma yaşıyorsunuz, nasıl iş bu. hele 7300gt leri sli yapınca 2048x1600 ayarında bile donmadan takılmadan tüm oyunları kasmadan oynayabiliyorum. siz milyarlık kart kullanıyorsunuz

Senin takılmadan oynuyorum anlayışınla, bizlerin takılmadan oynuyorum anlayışı birbirinden farklı besbelli. Dolayısıyla ben 1950Pro ile takılmadan, 6600GT ile takılarak oynuyorum.

• quote:

Orjinalden alıntı: Atrinn

X1900XTX Stok fan ile 45 derece idle yükte ise 70 vuruyor ati tool ile ayarladım fan çalışma seviyesini

PSU markası nedir ?

psu markası fsp 550watt ve ekran kartı fanı mauel olduğu zaman haddinden fazla gürültü yapıyor. bir türlü sorunu çözemedim.
    quote:

takılmadan donmadan rahatca oynuyorum bazen 1600x1280 ayarında oynadıgımda oluyor kart hiç banbamısın demiyor. siz x1950xtx kullanıyorsunuz donma yaşıyorsunuz, nasıl iş bu. hele 7300gt leri sli yapınca 2048x1600 ayarında bile donmadan takılmadan tüm oyunları kasmadan oynayabiliyorum. siz milyarlık kart kullanıyorsunuz
    arkdaşım biliyorum böyle bir kart'ın takılmaması gerekiyor. ama acaba bir sorun mu? var diye merak ediyorum. daha alalı 2 gün oldu sizce bu donmaların sebebi nedir? anakart'ım asus p5ld2 acaba anakarttan kaynaklanan bir güç sorunu olabilir mi?

• quote:

tek gigabyte 7300 gt ile quake4 dahil, ghost recon,oblivion,fear extraction point,nfs most wanted,nfs carbon ve daha güncel birsürü oyunu takılmadan donmadan rahatca oynuyorum bazen 1600x1280 ayarında oynadıgımda oluyor kart hiç banbamısın demiyor. siz x1950xtx kullanıyorsunuz donma yaşıyorsunuz, nasıl iş bu. hele 7300gt leri sli yapınca 2048x1600 ayarında bile donmadan takılmadan tüm oyunları kasmadan oynayabiliyorum. siz milyarlık kart kullanıyorsunuz

bu kadarda sallanmazki.. 1600x1280 sen nasıl oynuorsun ya karşında sanki donanımdan hiçbirşey anlamayan insanlar war..
  • Sana takılacak dedim inanmadın 8800GTS yi o yüzden önerdim.Takılan oyun Gothic3,Oblivion veya Dark Messiah sa çözüm yok. Ama başka oyunsa bir sorun var demektir .Hangi oyunda takıldın onuda söylesene ona göre düşünelim sorunu.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Atrinn

quote:

bu kadarda sallanmazki.. 1600x1280 sen nasıl oynuorsun ya karşında sanki donanımdan hiçbirşey anlamayan insanlar war..

giriş seviyesi bir kartla 1600x1280(sakın o 1600x1200 olmasın)carbonda nvidiların driverlarıyla ilgili sorun var ve bu sorun varken carbonu 1600x1200 de oynayamazsın özellikle 7300gt ilesende 7300gt yi 8800gtx yapmışsın mübarek
    edit:yazım hatası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Firienholt -- 29 Ocak 2007; 11:52:03 >

• bir kere 1600*1280 diye bir çözünürlük yok

@expander obliviondan 1600*1200 de herşey full açık mekanda fraps ile çektiğin bir SS i koyarmısın buraya. :)
  • Bende 7950 gt var 512 mb Oblivionda full 1280x1024 te takılıyor valla bazı yerlerde bırak 1600x1200 .Bir sorunda yok koçgibi maşallah.3dmark 2006 6000 puanı geçiyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: TµGy

bir kere 1600*1280 diye bir çözünürlük yok

@expander obliviondan 1600*1200 de herşey full açık mekanda fraps ile çektiğin bir SS i koyarmısın buraya. :)

evet ss isteriz 1280.1024 de olur ztn her ikisindede 25 fps nin altında olacaktır
  • quote:

1)si evet 1600*1200 o çözünürlük
    2)o adamın kasmaktan kastettiği takılma değil ısınma nedeniyle ekran kartına bir zaraar gelmesini önlemek için ekranın donmasıdır.Yoksa hiç merak etme adamın ekran kartı seninkinde 10000000000000000000 kat daha çok fps alır her oyunda

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.