Şimdi Ara

x1950pro ile yaşanan tatsızlıklar hk

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
509
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ben de bu kartla yaşadığım tatsız tecrübeleri özetlemek isterim.
    Öncelikle gigatekten aldım.224$ + kdv sanırsam.Başlarda fırsatım olmadı oyun oynayamadım onun için sorun da yoktu.
    2 aydır her terslik oldu.PSU dediler 450 w coolermaster vardı.530w be quiet aldım yine sorun.En son 650w enermax infiniti
    hala sorun..Sorun dediğim; bilgisayar açılır..hemen oyun açılır (mesela oblivion) 8-9 dak.bişey yok önce artifactlar başlar
    sonra desktopa atar yada bilgisayar kilitlenir.Ürün garantili gigatek distribütöre gönderdi (Arena) onlarda problem yok diye
    geri göndermişler.Testi çok basit Atitoolda artifact ara der demez çıkıyor.(Ayarlarında eski yöntem. seçince ati toolun)
    artifact yok gpu ısısı 76 derece olunca kilitleniyor.
    Başka bir bilgisayarda yine problem çıkardı,denedim.Bence ısı 76ya gelince hata veriyor.Vista vpu recovery diyordu.Xp mesaj vermiyor.
    Gigatek teknik servisten yardımcı olalım kasayı gönderin dediler.Ama zaten 2 kere kargo ödedim,kasaya da 2 kere ödersem
    çok olacak.
    Denediğim oyunlar;Farcry,Gothic3,Oblivion,Dark messiah..hepsinde problem.Denediğim benchler;atitool,atitraytools,3dmark2006..
    Bir tek 3dmark2006 da 2 saat problemsiz çalışıyor.

Ben 8800gts aldım aynı sistemde şuanda problem yok.

Nereye soracağımı bilmediğim için ben bu kartı görmek bile istemiyorum.Aralık 2006 faturalı,tüm kutusu vb ile forumdan mod,yönetici
    bir arkadaşa çok uygun fiyata verebilirim.Bozuk olduğunu düşündüğümden gönül rahatlığı ile satamıyorum herkese.Arenayla falan da
    ugraşmak istemiyorum.
    Ati tray tool da fan ayarı falan, yeni bios da uğraşmak istemiyorum.
    Almak istyen arkadaş bana levgur@hotmail.com dan ulaşabilir.

Burası 2.el satış değil ancak sebebini üstte belirttim..Yine de hatalı yer ise baştan kusura bakmayın.

Selamlar.

• Servisine gönderin ben dahil bir kaç arkadaşta bu hususta şikayetçiydi.Genelde servise gidenler değiştirilip geri gönderiliyor (yeni tasarım ile).Deneyin derim.
  • Arena hatalı olduğunu kabul etmiyor.
    Gigatek yardımcı olalım diyor ancak ben bir daha ne ATI ne de sapphire alırım..
    Yaşayanlar biliyor ne kadar sıkıntı verdiğini..

Teşekkür ederim önerin için, sağolasın.
  • @ soleng keşke güç kaynağı falan uğraşmasaydın. Bizim 300 lükler bile işe yarıyor overclock suz...

arkadaşlar diğer 1950pro kullanıcılarında da varmı bu sorun? Kullananlar yazarsa daha iyi olur! Acaba serisindemi problem yoksa Sapphire emi özgü?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi duman64 -- 15 Mayıs 2007; 17:13:18 >
  • ben 400 w lık gerçekte ise 300 w olan psu ile yaklaşık 5 aydır sorunsuz bi şekilde kullanıyorum üstelik aldığım kart tul marka ve extreme serisi fabrika çıkışlı gpu saat hızı yükseltilmiş geliyor oynadığım oyun cod 2 test driver unlimited ve coh kışın masaüstü sıkcaklığı 38-40 derece arasında idi şimdilerde havların ısınmasıyla birlikte 42-44 derecede oyunlarda ise test driver unlimited full detay ki oynayanlar bilir bazı yarışlar 1 saat sürüyor 55-57 dereceyi buluyor uzun zamanların ardında ama şuana kadar bi problem yaşamadım kartla... ama forumda en çok X1950 ile sıkıntı yaşanyanlar Sapphire marka idi bariz ısı problemi olan bi karttı hele bide kasa soğutması yeterli deilse kartlar sorun çıkartmaktan başka bi işe yaramıyordu ki forumda ararsanız göreceksiniz... ama bunun yanında bir çok kullanıcı içinde sorunsuz bi deneyim olduğunu düşünyorum...

• Arkadaşlara Katılıyorum. Sapphire Nedense ATİ Konusundaki Tecrübelerini Bu Kartta Gösterememiş. Vallah ATİ Deyince Akla Sapphire Gelirdi Bu X1950PRO Lar Yüzünden Kimse ATİ Deyipte Sapphire i Aklına Getirmek İstemiyor. Özellikle Forumlarda Dikkatimi Çeken Nokta Isı Problemi. Kart Tasarımını Basitleştireyim Derken Soğutmayıda Basitleştirmiş Anlaşılan...
  • Konuyu okuyan arkadaşlara bir konuda açıklama yapmak istiyorum.
    Kasada ısınma problemi yok.
    Feel kasa 35 derecelerde. Ortam sıcaklığı zaten arkada önce ve yanda fanları var.
    Oda sıcaklığı ise 23-25 derecelerde.
    İlk aTI kartım ve hayal kırıklığı...
    Zaten kutusunda duruyor kullanmıyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • valla çok şükür bi problem yok. oyunlarda oc bile yapıyorum bu sıcak ta hiç sorun yok (634*1579) oc li değerlerim.kışın daha iyi idi 641*1596 da sorunsuz du
  • gercek 300 watt bı psu o/c suz 1950 proya yetiyor.benm gonlum rahat olmadı 480 tagan aldım ama bi fark goremedim 300 wat asus ile arasında.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mahmut_cinar

valla çok şükür bi problem yok. oyunlarda oc bile yapıyorum bu sıcak ta hiç sorun yok (634*1579) oc li değerlerim.kışın daha iyi idi 641*1596 da sorunsuz du

Dostum sen hangi program ile oc yapıyorsun ben oc yapıyorum. (atitool a göre yani) oyuna giriyorum 1 fps artmazmı yok tık yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozankardes -- 16 Mayıs 2007; 0:00:19 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.