Şimdi Ara

X1800 GTO yerine X 1300 alsam mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
250
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Aslında X1800 GTO almayı düşünüyordum ama oyun oynamak için çok vaktim olmayacak hatta belki hiç vaktim olmayacak ama 1 sene sonra felan belki oyun için vaktim olur...

Şu anda conreo bir sistem topluyorum... Oyun oynamayacağım, ama 3D grafikle biraz işim olacak... okulda bir ders için oyun yazacağım... Unreal gibi birşey (tabi o kadar profesyonel değil)

Şimdi 220$+KDV olan X1800GTO yerine 92$+KDV ye X 1300 Pro alsam 3D de zorlanırmıyım... Aslında X1300 pro yerine X 1600 XT de alabilirim ama ısınma problemi olduğu söyleniyor...

1 aya kadar fiyatların düşeceğide söyleniyor ama sistemi almayı 1 ay sonraya erteleyemem, sistemi ekran kartı olmadan da alamam... Kafam allak bullak oldu, ne yapcam bilmiyom ne yapayım...

• dostum yanlış anlamadıysam conreo topluyorum demişsin.kusura bakmada conreo topluyorsan x1300pro o sisteme gitmez.conreo+x1800gto anca .. ha ben oyun oynayamıcam felan dersen conreo alma x1300pro al buna göre de bir sistem ayarlarsın paranda cebinde kalır.ama unutma değişmez kuralımız: ne kadar ekmek o kadar köfte
  • x1300 grafikte ne kadar işine yarar bilmiyorum ama oyun oynamayacaksan x1800'e göre daha makul bir kart alman mantıklı olur.
  • grafik çalışması için pahalı bi karta gerek yok bence. oyun uynamaya karar verdiğinde zaten o zaman çok daha hızlı ve uygun fiyata kart alabilirsin. şimdiden iyi kart alıp ilerde oynarım dersen hata yaparsın.
  • quote:

Orjinalden alıntı: erdemakbıyık

dostum yanlış anlamadıysam conreo topluyorum demişsin.kusura bakmada conreo topluyorsan x1300pro o sisteme gitmez.conreo+x1800gto anca .. ha ben oyun oynayamıcam felan dersen conreo alma x1300pro al buna göre de bir sistem ayarlarsın paranda cebinde kalır.ama unutma değişmez kuralımız: ne kadar ekmek o kadar köfte

o sisteme gitmez derken yakışık almaz manasında mı söyledin yoksa, o sistemde çalışmaz manasında mı? Ben almışken iyi bir sistem alayım diyorum yoksa mecbur kalmadıkça 4 sene kadar upgrade yapmam.. Şu anda kullandığım sistemi 2002 sonların da almıştım... 2006 dayız ve ilk defa sistem değiştiriyorum... sadece geçen ay onboard ses kartını bırakıp yeni bir ses kartı aldım.. başka upgrade yapmadım...

Yani özetle, 4 sene kadar upgrade yapılmaya ihtiyaç duymayacak bir sistem istiyorum... tabi ekran kartını şimdilik düşük alırsam daha sonra yükseltmek icab eder ama o zamanda fiyatları düştüğü için kolay olur...

• quote:

Orjinalden alıntı: pisina

grafik çalışması için pahalı bi karta gerek yok bence. oyun uynamaya karar verdiğinde zaten o zaman çok daha hızlı ve uygun fiyata kart alabilirsin. şimdiden iyi kart alıp ilerde oynarım dersen hata yaparsın.

evet bende öyle düşünüyorum ama yukarda arkadaş X1300 pro alacaksan conreo toplama demiş.. maksadını tam anlayamadım.. X1300 pro conreo sistemde çalışmaz mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aldirma128 -- 12 Ağustos 2006; 17:51:17 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: aldirma128

quote:

dostum yanlış anlamadıysam conreo topluyorum demişsin.kusura bakmada conreo topluyorsan x1300pro o sisteme gitmez.conreo+x1800gto anca .. ha ben oyun oynayamıcam felan dersen conreo alma x1300pro al buna göre de bir sistem ayarlarsın paranda cebinde kalır.ama unutma değişmez kuralımız: ne kadar ekmek o kadar köfte

o sisteme gitmez derken yakışık almaz manasında mı söyledin yoksa, o sistemde çalışmaz manasında mı? Ben almışken iyi bir sistem alayım diyorum yoksa mecbur kalmadıkça 4 sene kadar upgrade yapmam.. Şu anda kullandığım sistemi 2002 sonların da almıştım... 2006 dayız ve ilk defa sistem değiştiriyorum... sadece geçen ay onboard ses kartını bırakıp yeni bir ses kartı aldım.. başka upgrade yapmadım...

Yani özetle, 4 sene kadar upgrade yapılmaya ihtiyaç duymayacak bir sistem istiyorum... tabi ekran kartını şimdilik düşük alırsam daha sonra yükseltmek icab eder ama o zamanda fiyatları düştüğü için kolay olur...

conreo gibi güzel bir işlemci ile x1300pro gibi orta-alt kademe ekran kartını yakışmaz manasında kullandım. ileride yüksek vga alırm diyorsun ama ileride ucuzlayacak dediğin kartta eskimiş olacak.hatta o ileri dediğin tarihte işlemcinde orta kademe bir işlemci olacak vs.. demeye çalıştığım eğer uzun vadeli bir sistem istiyorsan ki bunuda en az masrafla yapmak istiyorsan; sitemini bir kerede vede iyi bileşenli alacaksın.yoksa sonra, ilerisi, uzun vadeli derken bir bakmışsın o sistemini güncelleyeceğin zamanda bir dünya yeni parçalar çıkmış ve gene aynı sorular aklını karştırıyor.

umarım anlabilmişimdir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    RX 460 Mı Yoksa GTX 950 Mi ?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bencede eğer fazla oyun oynamıyacaksan x1800gto gereksiz bir seçim olur senin için x1300pro daha iyi olacaktır
  • quote:

quote:

quote:

conreo gibi güzel bir işlemci ile x1300pro gibi orta-alt kademe ekran kartını yakışmaz manasında kullandım. ileride yüksek vga alırm diyorsun ama ileride ucuzlayacak dediğin kartta eskimiş olacak.hatta o ileri dediğin tarihte işlemcinde orta kademe bir işlemci olacak vs.. demeye çalıştığım eğer uzun vadeli bir sistem istiyorsan ki bunuda en az masrafla yapmak istiyorsan; sitemini bir kerede vede iyi bileşenli alacaksın.yoksa sonra, ilerisi, uzun vadeli derken bir bakmışsın o sistemini güncelleyeceğin zamanda bir dünya yeni parçalar çıkmış ve gene aynı sorular aklını karştırıyor.

umarım anlabilmişimdir.

"sitemini bir kerede vede iyi bileşenli alacaksın." demişsin ama iyi olsun diye işime yaramayacak bir ekran kartı almam... ekran kartım iyi değil diye de işlemciyi düşük almak mantıksız... "sistemini güncelleyeceğin zamanda bir dünya yeni parçalar çıkmış ve gene aynı sorular aklını karştırıyor" demişsin, ben hangi parçayı alırsam alayım o başıma elbette gelir, teknolojiyi takip etmek ve ona para yetiştirmek zor... Ama ne kadar iyi bir sistem olursa o kadar yavaş eskir... conreo da eskiyecek ama şimdi conreo yerine Pentium D 805 alsam mesela 4 sene sonra değil de 2 sene sonra upgrade etmem gerekecek... ileri tarihte ucuzlayacak olan şimdinin iyi kartları, ilerisi için orta seviye olur ve bana zaten orta seviye yettiği için sanırım problem teşkil etmez... Yani kısaca conreo sistemle birlikte X1300 Pro alsam ve ilerdede şimdinin iyi (ilerinin orta seviye) kartlarından alsam oyu oynamayacak birisi için uygun olur mu? Sanırım çalışırken sadece yakışmamak gibi bir durum varsa yani çalışmaması gibi veya herhangi diğer bir ciddi durum söz konusu değilse, conreo sisteme X1300 pro alacağım... Tavsiyeleriniz için teşekkürler...

• Simdi oyun oynayamayacaksan.. bence x550 al, oyun için vaktin olduğunda 1 sene sonra ii bişey alırsın 1800gto ların fiyatı da düşebilir, çok daha iileri uygun fiyata da çıkmış olabilir
    1300pro da sorun falan çıkarmaz.. ama az farkla 1600pro almak mantıklı olur
    msi 1600pro 105 dolar gigatekte

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seasoul -- 12 Ağustos 2006; 20:56:43 >
  • "1300pro alacaksan conroe alma yakışmaz" arkadaşım olurmu öle şey hiç
    sen hiç kafana takma conroe li sistemi topla ekran kartı olarakta x1600pro al..hem 3D uygulamalarda hemde oyunlarda orta kalite görüntü ile idare eder seni hade hayırlı ossun sistemin..
  • saolun arkadaşlar, gerçekten tavsiyeleriniz karar vermemde çok büyük fayda sağlıyor.. normalde kalem alırken bile çok zor karar veren birisiyim..

quote:

"1300pro alacaksan conroe alma yakışmaz" arkadaşım olurmu öle şey hiç
    sen hiç kafana takma conroe li sistemi topla ekran kartı olarakta x1600pro al..hem 3D uygulamalarda hemde oyunlarda orta kalite görüntü ile idare eder seni hade hayırlı ossun sistemin..

quote:

Simdi oyun oynayamayacaksan.. bence x550 al, oyun için vaktin olduğunda 1 sene sonra ii bişey alırsın 1800gto ların fiyatı da düşebilir, çok daha iileri uygun fiyata da çıkmış olabilir
    1300pro da sorun falan çıkarmaz.. ama az farkla 1600pro almak mantıklı olur
    msi 1600pro 105 dolar gigatekte

Arkadaşlar, 1600 serisinde ısınma problemi var diye duydum, o yüzden 1300 leri sordum, yoksa 1600 pro da hatta 1600 XT de alabilirim... ama dediğim gibi birçok kişi alma pişman olursun dedi... benimde hiç içimden gelmiyor 1600 lerden almak... e, 1600 almıyorum diye X1800GTO ya baktım, o da oyun için almadıktan sonra boşyere para vermek olur... geriye 1300 kalıyor bu yüzden sordum ki acaba 1300 lerde de ısınma problemi yaşarmıyım...

• 1600xt ala ama araştırarak al. hem grafik hem oyun için x1600xt daha uygun

• x1600xt 145$+kdv'ye alabilirsin.
    Oyun oynamayacaksan x1800gto almanın manası yok
    zaten 100$+kdv gibi bir rakamla bu işe gireceğini düşünüyorum.
    45$ daha ver hem oyun oyna hemde oynamazsan niçin 200$+kdv verdim diye üzülmezsin.
    x1600pro fiyatı şu aralar:109$+kdv
  • ısınma problemi x1600xt(sapphire) ile yaşamıyorum.
    kısaca x1600xt 145$+kdv ve ddr3 ramleri ile uygun bir seçim olur.
  • İlk mesajında ne yazmışsın 2.sinde ne yazmışsın....Birinde sonra değişirim diyorsun diğerinde uzun sene aynı aleti kullancam diyorsun...Değişim yapmayacaksan x1800GTO al.Rahat edersin.

quote:

quote:

• quote:

Orjinalden alıntı: qtq

İlk mesajında ne yazmışsın 2.sinde ne yazmışsın....Birinde sonra değişirim diyorsun diğerinde uzun sene aynı aleti kullancam diyorsun...Değişim yapmayacaksan x1800GTO al.Rahat edersin.

quote:

quote:

Upgrade yapmam; bu doğru ama fiyatların da ucuzlayacağını göz önüne alarak basit bir kart alırım sonra fiyatlar ucuzlayınca ekran kartını değiştiririm dedim... oradaki mesele "madem ekran kartın düşük neden conroe sistem topluyorsun, ekran kartına göre bir sistem topla" mantığı idi.... bende genelde upgrade yapmayan birisi olarak işlemciyi uzun süre upgrade ihtiyacı hissettirmeyecek değerde tutmayı düşünüyorum... bu sebeple genelde upgrade yapmadığımı söyleme ihtiyacı hissettim. ancak şimdilik işlemciyi (dolayısı ile anakartı) düşük almam halinde ilerde külli bir upgrade yapmak zorunda kalacağım, bunuda istemem. İlerde fiyatlar düştüğü için çok harcamadan sadece ekran kartını değiştireceğim.... yani aslında tezat yok...

quote:

ısınma problemi x1600xt(sapphire) ile yaşamıyorum.

Isınma problemin olmadığına sevindim... Acaba kullandığın kasa ve anakartı öğrenebilirmiyim... Eğer problemsiz olacaksa sapphire x1600xt benim için çok uygun...

• Ya sen boşver onun bunun klasına uymaz mantığını.Maddi olaraktan seni sıkıntıya sokmayacak, işini görecek kartı al.Gerisi fasa fiso..
  • quote:

Orjinalden alıntı: qtq

Ya sen boşver onun bunun klasına uymaz mantığını.Maddi olaraktan seni sıkıntıya sokmayacak, işini görecek kartı al.Gerisi fasa fiso..

sağol...

quote:

ısınma problemi x1600xt(sapphire) ile yaşamıyorum.

Isınma problemin olmadığına sevindim... Acaba kullandığın kasa ve anakartı öğrenebilirmiyim ? Eğer problemsiz olacaksa sapphire x1600xt benim için çok uygun...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.