Şimdi Ara

X.M.P. açmam gereklimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
8.148
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar Asus prime b250 2400mhz destekli anakart ve hyperx 2400mhz dd4 rm kullanıyorum su anda bios ta 2400 mhz olarak gorunuyor sorun yok. fakat bu x.m.p
    nedir onu açmalımıyım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FromThe80s -- 13 Eylül 2021; 4:56:40 >

• kardeşim xmp seni ilgilendiren bir konu değil şuanki sisteminde.
    Anakartının desteği OC'suz 2400mhz, ram'lerinde 2400mhz olduğudan normal çalışıyordur yani. Ekstra bişey yapman gerekmiyor.

Xmp şöyle ki, anakartlara bakmışsan görmüşsündür çoğunda misal 3200mhz OC yazar. yani overclocklu desteği 3200mhz'dır.
    OC'suz desteği içeriğinde yazar, genelde 2133mhz'dır overclocksuz destekleri çoğunun. Yani girip biostan OC yapmazsan 2133'ün üzerinde alacağın ramler misal 2400, 2666, 3200 mhz ramlerin ayar yapmadığın için anakartın oc'suz desteğinde çalışır yani 2133'te.

XMP Ram'lerde bunun için ayarlı profil geliyor. Direkt girip biostan xmp profil 1'i seçiyorsun. misal 3200mhz ram var elinde. Profili seçtikten sonra ayarlanmış oluyor 3200'de çalışıyor artık.
    Kısacası Xmp, anakartın OC'lu desteklerinde çalıştırabileceği yüksek bir ram tercih edildiğinde bios ayarında kolaylık olması için otomatik ayar profili denebilir.
    Zaten adından da anlaşılacağı gibi Extreme Memory Profile'in kısaltılmış hali, aşırı bellek profili.
    Yapay Zekanın Yanıtı

X.M.P.'yi Nasıl Etkinleştirirsiniz?

X.M.P. (Intel Extreme Memory Profile), Intel işlemcileri ve anakartları için performansı artırmak amacıyla tasarlanmış bir bellek profildir. X.M.P.'yi etkinleştirmek, bilgisayarının RAM'inin en iyi hızda çalışmasını sağlayabilir.

X.M.P.'yi etkinleştirmek için şu adımları izleyebilirsiniz:

1. Bilgisayarını kapat ve güç kaynağından çıkar.
    2. Anakartının üzerindeki bellek yuvalarını bul. X.M.P.'yi etkinleştirmek istediğin bellek modüllerini bu yuvalara yerleştir.
    3. Bilgisayarını güç kaynağına tekrar tak ve aç.
    4. BIOS'una gir. BIOS'a girme yöntemi anakart modeline göre değişir, ancak genellikle açılış sırasında belirli bir tuşa basmayı içerir.
    5. BIOS'ta "Gelişmiş" veya "Hız Aşırtma" sekmesini bul.
    6. "X.M.P. Profili" veya benzeri bir seçenek arayın.
    7. X.M.P. profilini etkinleştir.
    8. Değişiklikleri kaydet ve BIOS'tan çık.

Bilgisayarın yeniden başlatılacak ve X.M.P. etkinleştirilecektir. RAM'in şimdi en iyi hızda çalışması gerekir.

X.M.P.'yi etkinleştirmek istediğin bellek modüllerinin X.M.P.'yi desteklediğinden emin olmalısın. X.M.P.'yi desteklemeyen bellek modüllerini etkinleştirmeye çalışırsan bilgisayarın hasar görebilir veya kararlı bir şekilde çalışmayabilir.

X.M.P.'yi etkinleştirmeyle ilgili daha fazla yardıma ihtiyacın olursa anakartının kullanım kılavuzuna veya üreticinin web sitesine başvurabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • kardeşim xmp seni ilgilendiren bir konu değil şuanki sisteminde.
    Anakartının desteği OC'suz 2400mhz, ram'lerinde 2400mhz olduğudan normal çalışıyordur yani. Ekstra bişey yapman gerekmiyor.

Xmp şöyle ki, anakartlara bakmışsan görmüşsündür çoğunda misal 3200mhz OC yazar. yani overclocklu desteği 3200mhz'dır.
    OC'suz desteği içeriğinde yazar, genelde 2133mhz'dır overclocksuz destekleri çoğunun. Yani girip biostan OC yapmazsan 2133'ün üzerinde alacağın ramler misal 2400, 2666, 3200 mhz ramlerin ayar yapmadığın için anakartın oc'suz desteğinde çalışır yani 2133'te.

XMP Ram'lerde bunun için ayarlı profil geliyor. Direkt girip biostan xmp profil 1'i seçiyorsun. misal 3200mhz ram var elinde. Profili seçtikten sonra ayarlanmış oluyor 3200'de çalışıyor artık.
    Kısacası Xmp, anakartın OC'lu desteklerinde çalıştırabileceği yüksek bir ram tercih edildiğinde bios ayarında kolaylık olması için otomatik ayar profili denebilir.
    Zaten adından da anlaşılacağı gibi Extreme Memory Profile'in kısaltılmış hali, aşırı bellek profili.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shinra- -- 19 Ağustos 2017; 3:36:7 >

• Shinra cevap için teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FromThe80s -- 13 Eylül 2021; 4:55:54 >
  • Shinra- kullanıcısına yanıt
    Siz bahsedene kadar bu özelliği bilmiyordum. Siz yazınca aydınlanmış oldum. Size bir sorum olacak.
    Ben ryzen1600 ve 3200oc bellek kapasiteli B350 Tomahawk anakart kullanıyorum. Son güncellemeler ile 3200 olan RAMlarim 3200 olarak BIOS da çalışıyor görünüyor. XMP ise baştan beri kapalı.
    Sizin anlattığınıza göre 3200mhz de belleklerim çalışıyor görünse de gerçekte çalışması için XPM yi açmam gerekiyor değil mi?

Biraz karışık sormuş olabilirim kusura bakma.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lofer_freud

Siz bahsedene kadar bu özelliği bilmiyordum. Siz yazınca aydınlanmış oldum. Size bir sorum olacak.
    Ben ryzen1600 ve 3200oc bellek kapasiteli B350 Tomahawk anakart kullanıyorum. Son güncellemeler ile 3200 olan RAMlarim 3200 olarak BIOS da çalışıyor görünüyor. XMP ise baştan beri kapalı.
    Sizin anlattığınıza göre 3200mhz de belleklerim çalışıyor görünse de gerçekte çalışması için XPM yi açmam gerekiyor değil mi?

Biraz karışık sormuş olabilirim kusura bakma.

Merhaba,

Bilgisayarı toplarken montaj ve kurulum yaptırdıysanız ayarlamış olabilirler.

Her ram de xmp olayı olmadığından el ile ayar gerekiyor bazısında.

Siz de varsa yinede profil'i açın.

Eğerki ramleriniz biosta 3200 gözüküyorsa ayarlıdır zaten ama Yine tekrar bi kontrol edin her ihtimale karşı, kolay gelsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.