Şimdi Ara

hdd s.m.a.r.t. hatası yardım lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
35.049
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • yeni bir pc topladım asus m2n nvidia430 mcp anakart amd 3800+ cpu 1024 ram seagate 250 gb 16 mb cache sata 2 ncq hdd falan filan ama ikidir hdd açılışta smart supported - smart status bad yazıyor. smart destegi var biliyorum ama neden ikide bir smart bozuk diyor. full format attım yine olmadı. ilk seferde düzeltmişti. full checkdisk yaptım yine yok. yardımcı olursanız sevinirim..

hdd s.m.a.r.t. hatası yardım lütfen

• Smart olayı HDD'de anormal bi'durumun erken uyarıcısıdır. Bu durumda sorun genelde teknik olabilir. Şayet çoklu partition varsa HDD üzerinde silin ve yeniden FDISK yapıp ve ondan sonra sistemini kur bakalım. Şayet bu olmaz ise bil ki sorun teknik bir sorundur. Kolay gelsin.. Partition düzenlemek için şu programı kullanabilirsin --> Partition Magic

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi credo -- 28 Şubat 2007; 2:57:40 >
  • sıfır hdd smart hatası veriyorsa düşünmeden götürüp yenisi ile değiştirin..

alttaki yazı sanırım daha iyi açıklayacak

S.M.A.R.T. Status bad
    S.M.A.R.T. (Self Monitoring Analysis and Reporting Technology) IBM tarafından geliştirilmiştir. Sabitdiskteki hataların, cihaz tamamen arızalanmadan tespit edilmesini mümkün kılar. Bu fonksiyon artık ATA/IDE standartları arasında yer alıyor ve bir dizi sabitdisk üreticisi tarafından destekleniyor. Eğer bilgisayarın açılışı sırasında “S.M.A.R.T. Status Bad, Backup and Replace Press F1 to Resume” (bu hata mesajı BIOS versiyonuna göre değişiklik gösterebilir) mesajı ile karşılaşırsanız, sabitdiskiniz yavaş ancak emin adımlarla ömrünü tamamlıyor demektir. Bu durumda ilk olarak sabitdiskinizin yedeğini alın ve eğer garanti süresi henüz bitmediyse, ürünün satın aldığınız bayii veya üretici tarafından değiştirilmesini isteyin. Bu mesaj ile karşılaştığınız zaman [F1] tuşuna bastıktan sonra uzun süre çalışmaya devam etmek ise riskli olacaktır.
    İPUCU! S.M.A.R.T. fonksiyonunu bilgisayarınızın BIOS’undan etkinleştirin. Açılış sırasında sabitdiskinizde sorun tespit edilecek olursa, uyarı alırsınız. Bu sayede sabitdiskinizi yedeklemek için yeterli zamana sahip olabilirsiniz.

ve de birkaç gün evvel açtığım bu topic'i inceleyin
    aldığım yere götürdüm hemen yenisini verdiler şimdi canavar gibi hdd seste yok şükür..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @shle -- 3 Mart 2007; 6:09:15 >

• ewet bendede olmuştu maxtor pata hdd de bilgilerini acil yedeklemeni tavsiye ederim garanti dewam ediyorsa gönder bana yenisini göndermişlerdi
  • quote:

Orjinalden alıntı: @shle

sıfır hdd smart hatası veriyorsa düşünmeden götürüp yenisi ile değiştirin..

alttaki yazı sanırım daha iyi açıklayacak

S.M.A.R.T. Status bad
    S.M.A.R.T. (Self Monitoring Analysis and Reporting Technology) IBM tarafından geliştirilmiştir. Sabitdiskteki hataların, cihaz tamamen arızalanmadan tespit edilmesini mümkün kılar. Bu fonksiyon artık ATA/IDE standartları arasında yer alıyor ve bir dizi sabitdisk üreticisi tarafından destekleniyor. Eğer bilgisayarın açılışı sırasında “S.M.A.R.T. Status Bad, Backup and Replace Press F1 to Resume” (bu hata mesajı BIOS versiyonuna göre değişiklik gösterebilir) mesajı ile karşılaşırsanız, sabitdiskiniz yavaş ancak emin adımlarla ömrünü tamamlıyor demektir. Bu durumda ilk olarak sabitdiskinizin yedeğini alın ve eğer garanti süresi henüz bitmediyse, ürünün satın aldığınız bayii veya üretici tarafından değiştirilmesini isteyin. Bu mesaj ile karşılaştığınız zaman [F1] tuşuna bastıktan sonra uzun süre çalışmaya devam etmek ise riskli olacaktır.
    İPUCU! S.M.A.R.T. fonksiyonunu bilgisayarınızın BIOS’undan etkinleştirin. Açılış sırasında sabitdiskinizde sorun tespit edilecek olursa, uyarı alırsınız. Bu sayede sabitdiskinizi yedeklemek için yeterli zamana sahip olabilirsiniz.

ve de birkaç gün evvel açtığım bu topic'i inceleyin
    aldığım yere götürdüm hemen yenisini verdiler şimdi canavar gibi hdd seste yok şükür..

Merhaba, bilgilendirme için teşekkürler. Kesinlikle çok işe yarayan bir erken uyarı sistemi varmışta kullanmıyormuşum, tekrar teşekkürler

• peki sitemdeki her hdd imi inceler

yoksa sadece işletim sistemi olanımı

mesela bende 3 tane var

hepsi içinde kontrol yapıyormu
  • Hepsini
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    I Q O S arıyorum acil..
    5 yıl önce açıldı
    S.T.A.L.K.E.R Serisi Hakkında
    14 yıl önce açıldı
    SSD'de B ve M key nedir?
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşlar bendede samsung sp0802n var smart hatası veriyor garanti ne kadar sürede verir acaba
  • arkadaşlar bendede aynı sorun var ama yaklaşık 2,5-3 yıldan beridir var bir şey olmadı ben biostan ayarı var ordan kaynaklandığını düşünüyodum f4 e basmadan ilerlemiyor ayrıca hangi hdd yi takarsam takim aynı sorunu veriyor bu hatayı başlangıçta nasıl kapatacağız bilgisi olan varmı ? harddiskim 2*120gb samsung sata .
  • http://img411.imageshack.us/img411/980/adszhh.png

arkadaşlar benim harddiskin durumu budur ne anlama geliyor acaba, yardımcı olanlara teşekkürler
  • ya arkadaşlar bendede aynı sorun oldu ama windows hiç başlamıyor zaten bilgisayar bir anda kapandı ama ben o sırada format atıyordum kendiliğinden kapandı açtı ve anakartın ekranı geldi durdu işin daha vahim kısmı şöyle ben hem windows hemde ubuntu kullanıyordum yakınımın dediğine göre rem in manyetik gücüyle oynanmış bana bir yardım edin yeniden format atmak istesemde F8 tuşu yada F12 tuşu iş görmüyor sadece TAB a basınca şu ekran geliyor
    AMRİCAN MEGATRENDS
    AMIBIOS 2005 american megatrends; ınc.
    Asus P5GPL-X ACPI BIOS Revision 0501
    CPU:Intel Celeron D CPU 2,66 GHz
    Speed: 2,66 GHz
    Press DEL to run Setup
    Press F8 for BBS POPUP
    PC-3200 Single channel mode
    chekching NVRAM..
    İNİTİALİZİNG uSB CONTROLLERS
    ..Done
    256 mb ok

auto-dedecting pri master..atapi cd rom
    auto-dedecting 3rd master ..IDE hard disk
    pri master:asus drw -1814bl 1.13
    ultra dma mode-4
    3rd master: st3250410AS 3.aaf
    Ultra dma mode-5 S.M.A.R.T. CAPABLE AND STATUS OK

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.