Şimdi Ara

X li ifade görünce basamak mi bilinmeyen mi nerden anlicaz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
2
Favori
544
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • X li ifade görünce basamak mi bilinmeyen mi nerden anlicaz

Soru kolay çözdüm ama benim anlamadığım şey şu: biz x, y gibi ifadeler gördüğümüzde şey yapmıyor muyuz çarpma yapıyoruz benim bildiğim.

Üç basamaklı almamız için sorunun başında (XYZ) sayısı ya da XYZ üç basamaklı sayısı yazmalı diye biliyorum.

Hatta geçen sene konu anlatımına bir hoca basamak kavramı içinde bilinmeyenli cebir sorusu sordu.dikkat edin eğer onculde 3 basamaklı 2 basamaklı sayı yazmiyorsa bu carpmadir çarpma olarak alın dedi. Basamaklı sayı olarak almak için bunu belirtmesi lazım dedi hoca

Ben cevap anahtarına baktım doğru yaptım. X21 3 basamaklı sayısı olarak aldigimizda çözüm çıkıyor. Sorun soru değil ben diyorum ki bu konuyu anlatırken hoca şey dedi dikkat edin x y ve z varken önündeki yanındaki sayılar onun kat sayisidir. Üç basamaklı iki basamaklı sayı olarak almayı sadece diyelim ki xyz 3 basamaklı sayısı (xyz) Üç basamaklı sayı şeklinde belirtirseler yapıyoruz diye anlattı hoca.

Ve çarpmada degisebilme özelliği var. Yani --> 21x = x21

O halde ben bunun x21 3 basamaklı sayısı olduğunu nerden anliycam ya x × 21 olsaydı? Yani ya x ve 21 i carpsaydik. 21in onun katsayısı olmadigini ne bilcem

Sınavda böyle bir şey karşıma çıkarsa napcam.Hadi burda basamak kavramı sorusu anladık da sinavda değişken mi yoksa bi basamak olarak mi alcaz bilemem ki

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Çiçek güzelmiş.

Sınavda kesin olmayan ifadeler dolu dolu zaten. Her sınav sonrası birkaç soru için öğrenciler farklı cevaplar veriyor. Sonunda ÖSYM abi hangisi derse o oluyor ve

İlk hangisi aklına gelirse onunla devam et.

• YaralıPanda kullanıcısına yanıt

Kanka ilk aklına gelen hanfiisyse o ne demek lan

• Seviye mariana cukuruna inmis

• YaralıPanda kullanıcısına yanıt

Dalga mı geciyorsun olamaz bence . Bi dk o videoyu bulayım o soruyu.

Basamak kavramı sorularında hep biz bütün sayı olarak degerlendiriyorxu yani basamak olarak bakıyoruz.hocs da bu yüzden bi soru koymuştu onu basamak olarak degerlendirmeyin demisti sonradan.

Yani şey dedi xyz 3 basamaklı sayı demiyorsa hunlar değişkendir. Ve bu soruyu basamak kavramı altında çözdü ilerde böyle bi şey çıkarsa kafamız karışmasın diye.

Ben bu yüzden xyz 3 basamaklı sayidir demiyorsa değişken olarak alıyorum.

Hu soruda ise değişken olarak alindiginda sanrım soru cikmiyo. 3 basamaklı sayı olarak aldm çıktı.

Bu arada o bakın dikkatli olun 3 basamaklı diye belirtmemisse carpim durumundadır onlar degiskendir diye dikkat çektiği soruyu bulamadım. Ama hatta basamak kavramı altında buna dikkat çekmek için 345te de bi soru vardı onu gösteririm ikisinde de 3 basamaklı diye bekirtilmeyince diyelim ki xyz olsun bunlar degisken çarpım durumunda alınıyordu ya da 7xy olsun fark etmez.

Sadece 3 basamaklı sayı denince basamaktir bu diye düşünülür diye biliyorum

• Of neden bu kaşar beyinsizim ya ksoaia abc sembol.buraya gelen rakamlar 3 basamaklı sayı oluşturur demek istemiş yeni anladım. Ama sinirim bozuldu .

Of

• Prensesela P kullanıcısına yanıt

Yine de kafam karışık neden A21 yazmamış mesela p zaman sorun etmez 3 basamaklı tmama derdim.

O küme farklı küme olabilir, tamam sen o kümeye abc rakamları gelcek abc 3 basamaklı sayısı oousturcak diye belirtmişsin de orda bi x var şimdi bu ne demek.

Sonuçta x21 3 basamaklı dememiş.

X21 cqrpmadw olabilirdi çıkan sonuç abcnin değeri diyebilidik.

Kafam allak bullak nolur yardım edin of

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • BirZemanHatası kullanıcısına yanıt

jsoajwjqqjqqj aynen burda argo kullanilmiyo hci zaten erk*k muhabbetlerini bilmesek xd .

Mat seviyesini kastettim

• çiçek için teşekkür ederim

Burda rezil rezil yok prenses ela forumun g*t deliği yazdılar çok seviyeli erk*kler keşke üşenmeyip dava etseydim sizi reziller.benim lanima takılıyorlar rkeekej.

Erkekler böyledir işte kendi hakaretlerine tepki verilse kuduruyorlar bizim hakaret olmayan seyimize laf ederler.

Tacizci erkeklere bi şey demez tacizcilere tepki verenlere gerici derler

Erkeklerin tacizi normal bel altı konuşmaları normal fakat kadınların kimseye zarar vermeden başka konular hakkında konuşmasına gelince kimseyi hedef almasa dahi rahatsızlık vermese de erkekler saçma sapan saldirkr.taciz savunmaya gelince tacizciye tepki verenlere gerici derler ama hala kadınları baskilarlar. İşlerine gelince tacizci koruyup ilerici  oluyorlar işlerine gelince kadını baskiliyorlar

bi videoda gördüm kız regl yazdı rgldim iyi geldi yazdı diye kıza ayıp özel hayatın gizliliği demişleryani kadına gelince erkekler hala ahlak bekçiliği taşıyorlar.erkek olunca taciz koruyup modern olacaklarını sanıyorlar. Ki özel hayatin gizliliği demesi se komik bu naskasinij özeline müdahale edersen var, başkasının hayatını açığa çıkaranlara dersin.kiz onu yapmıyor saçma sapan modern laflar buluyorlar bi de alakasız safsata.hani kadınlar tabu konulardan bahsetse bu ilericilikte olmayacaklar edep ahlak dicekler.ama erkekler hep botle şeylerden bahseder ve bu başkalarını hedef alır.kadinsa sadece kendinden bahsetmiş erkekler de     bu konularda hep konuşur yok onun bacağı şunun burasu of ne biçim cekilir erkeklerin igrencligine bisey denmiyor.igrenclik desem saldırıp Kezban geri kafalı dicekler ama kadim yapınca ahlak bekçiliği.ki kadınını kendinden bahsediyo erkek kişisi yine başkasını rahatsız ediyo.ona rağmen gotunden element uydurup alakasız yargiliyorlar. Ama erkeklerin  özelden yazması yasak olan yerde bir kadın tepki verse laf ederler ki tepki de vermedk o sırf engellendi diye kudurdu

Neyse iğrenç ekrkelere cevap vermeyelim

Tamam peki senin seviyene yüksekse cevap verir misin 3 basamaklı diye belirtmiyorsa nerden bilcez bilinmeyen mi yoksa basamak mi o.

En başta belirtmiş diyeceksin ama ben nerden bilicem x ve 21in carpilip daha sonra onun sonucunun abc sayısını olusturmayavagina.

Ki zaten tyt sorusu nasıl bir seviye bekliyorsun. Doğru yaptım ama üstteki mevzuyu bilmiyorum.

Çünkü dediğim gibi daha önce basamak kavramı konusu altında 3 basamaklı sayı diye gelmeyince çarpma olarak alınan bi soru vardı. Bunda da belirtiliyor.

En başta belirtilmis ama bi kere o farklı fonksiyon olabilir farklı küme olabilir. Onu geçtim bu zorlama oldu tamam peki ama x ve 21 çarpılp çıkan sonuç da abc olarak alinabilirdi. ( böyle olunca sonuç çıkmıyor biliyorum ama x21 3 basamaklı diye belirtmemis çarpma mi olcak 3 basamaklı sayı mı nasıl bilcez )

Seviyelere alakası yok . x21 3 basamaklı diye belirtmemis çarpma mi olcak 3 basamaklı sayı mı nasıl bilcez bunu anlamadım konu basamak konusu 3 basamaklı diye aldım doğru çıktı sonuç böyle mesele aoru değil mesele bu mevzu.

Sınavda çıkarsa böyle bir şey ve ÖSYM ben x65 olsun bu sefer ben buna 3 basamaklı demedim derse ve x bir de 65i çarpıp abc sayısını bulup sonra üstünde işlem yapmalı soru çıkarsa napcakain peki.

Hu soruda 3 basamaklı kabul edilmiş ama osymde öyle kabul edilmezse biz bu soruyu hatırlayıp ina göre cozersek yanlış yapmaz.

Hani tyt sorusunda ne seviyesi bekliyorsun ki. Ayt sorusu atsam mı şey yapardin.

Ben zor soru atmam çünkü eninde sonunda anlarım. Ama böyle kıl tüy mevzuları sevmiyorum.

• Ciddi cevap yazacaktım alttaki uzun paragrafı görünce X li ifade görünce basamak mi bilinmeyen mi nerden anlicaz

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Soruyu okurken zaten anlarsın. 3 basamaklı bir sayı mı çarpım mı

Bu soruda yuvarlak içinde ABC var ve ABC 3 basamaklı bir sayı demiş. Altta da yuvarlak var ve içinde x21 var. x21 3 basamaklı bir sayı.

• bunu soruyosan direk sanayide ise basla

kanka mı?

panda friendzone

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.