Şimdi Ara

X-fire kullanan arkadaşlara sesleniyorum.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
41
Cevap
0
Favori
1.504
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yıllardır duyarım X-fire olayını da hiç ilgilenmedim. Özelliği nedir? Oyuncular için bi çeşit messenger gibi düşündüm hep gereksiz geldi bana. Kullananlar kısaca iyisi kötüsü nedir bi anlatabilir mi bizde kullanırız belki?

3-4 kişi aynı anda chat edebiliyor mu? Sisteme yükü nasıl?
    Oyunlarda bazen uyumsuzluk yaptığını filan okumuştum.
    Screenshot video kayıt filan var galiba ama Bad company2 de çalışır mı?

İşe yarar ne özellikleri vardır başka?

Tecrübe etmiş oyuncular tavsiye eder mi biraz bilgi verseniz?

Bu arada bikaç yıl önce kayıt olmuştum şimdi hatırladım login olabiliyorum oyuncu ismi yine aresmar eklemek isteyen olursa. Akşama deneyeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aresmar -- 27 Nisan 2010; 10:50:00 >

• Şahsen COD4 oynadığım zamanlar haricinde hiç kullanmadım ve gereksiz buluyorum, ne çektiği videolar kaliteli ne de ekran görüntüleri, sisteme yükünü felan bilemicem ama pek kaliteli bir program değil bence. Ses için kullanılmasını da gerek görmüyorum, TS, Ventrillo, Mumble gibi bu alanda uzmanlaşmış programlar varken ne gerek xFire'a. Kaliteli görüntü için Fraps de cabası.
  • Dediklerini anlıyorum şimdiye kadar kullanmama sebebimle benzer şeyler ancak TS, Ventrillo, Mumble gibi programlar hep bir sunucuya ihtiyaç duyuyor. Birilerini o sunuculara çağırmak toplaşmak vs zor oluyor böyle tek bir progam işi kolaylaştırır mı diye düşündüm.
  • 2005 den beri kullanıyorum belki 6 dır :D hatırlamıyorum TS, Ventrillo, Mumble gibi programların hangisinde foto video canlı yayın yapma desteği var fps yi geçtim görmeye gerek yok zaten xfire msn yide destekliyor msn hesabınıda açabiliyosun daha baya özelliği var aklımda değil kur gör :D
  • Sunucu bulma konusunda gerçekten iyi ama artık yeni çıkan oyunların "sunucu" anlayışı değişmeye başladığından yakında bu özelliği bir işe yaramayacak gibi.

Video özelliği var fakat kaliteli video çekmek isterseniz video boyutları GB'ları buluyor,bunları başka bir yerde yayınlamak için ekstra sıkıştırmalar yapmanız gerekiyor.Ayrıca kaliteli video çekmek isterseniz PC'yi çok zorluyor.

Ses içinse arkadaş arası konuşmalarda kullanırsanız güzel gelir fakat oyun sırasında kullandığınızda arkadaşınıza verdiğiniz bilgiyi arkadaşınızın geç uygulamasından sesin geç iletildiğini anlarsınız.

SS alma ve bunu oyundan çıkınca direk upload etme özelliği güzeldir.

Broadcast özelliği takdir şayandır.Bu sayede turnuva maçları ve önemli kapışmaları canlı izleyebilmekteyiz.Özellikle WoW oyuncularının çok kullandığı bir özellik.

Oyun içi "overlay"ı güzeldir.Oyundan çıkmadan internette gezinmenize,oyun içinde aldığınız FPS'yi, o anda saatin kaç olduğunu görmenize yarar.

Gerçekten oyuncular için yaratılmış MSN'dir ama gün geçtikçe Steam'in Friends ve Community'sini geliştirmesi ve artık bir çok oyunun Steamwork ağırlıklı çıkması ile gereksizleşmeye başladı.Kendileride bunun farkına vardıklarından Steam'e direnebilmek için "dijital oyun satımına" ve Community çalışmalarına başladılar.

MSN listenizdeki kişileri X-Fire listenizde görebilmek gibi bir yenilik yaptı ama neti ve sistemi gereksiz yere sömürmekte.Tavsiye etmem.

X-Fire'ı çoğunlukla CoD ve BF2 oyuncuları iletişim ve sunucu bulmak,WoW oyuncuları ise iletişim kurmak için kullanıyor.

Bende Steam yanında açık tutuyorum ama sırf eski arkadaşlar ile konuşabilmek için yoksa Steam işimi fazlasıyla görüyor artık.Sunucu bulma desem,oynadığım oyunları X-Fire üzerinden de çalıştırsam yine Steam üzerinden oyuna girdiğinden bana artık gereksiz geliyor.

Sistem konusunda ise eskiye göre özellikleri arttığı ve görselliği geliştiğinden daha fazla sistem ve internet kaynağı tüketiyor.Sistemimi zorlayan online oyunlara girdiğimde kapatmak zorunda kalıyorum.

Bunlar 5 yıl sonunda oluşan gözlemlerim.

Bad Company 2 ve diğer oyunlara için verdiği desteğe buradan bakabilirsin.

http://www.xfire.com/games/

BC2 için Lobby özelliği yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Avrim -- 27 Nisan 2010; 15:06:55 >

• Avrim güzel açıklamış.

4 senedir kullanırım ve birçok yararını gördüm. Önceleri sadece server aramak ve oyun içinde msn kullanır gibi muhabbet etmek için kullanırken daha sonra screenshot alma ve yayınlama, FPS gösterme, video kaydetme gibi özellikleri de ortaya çıktı. Ayrıca oyunların update'lerini otomatik olarak bulması, indirip kurması da birçok oyunda çok işime yaradı.

Oyun oynadığım her makinaya istisnasız kurarım, tavsiye de ederim.
  • Avrim gene takdire şayan açıklamışsın sağol.

Musakka aslında ekstralarından çok arkadaşlarla iletişim kurabileceğim bir platform olur diye düşündüm ancak chat i sesi lag li iletiyorsa skype ile devam ederiz biz. Teamspeak gibi external yerlere herkesi sokmak filan zor. Ayrıca başkalarının sunucusunda da kendi arkadaşlarımla chat etmek abes oluyor.

Tıkandım yani.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Cuma günleri ts3'de buluşalım gibisinden bir başlık vardı, hani ortak kararlaştırılsa da herkes belirli bi yerde toplaşsa. xfire'da kurdum ts3'de kurdum, napsam hangisine girsem şaşırdım :P
  • quote:

Orijinalden alıntı: un4saken

Cuma günleri ts3'de buluşalım gibisinden bir başlık vardı, hani ortak kararlaştırılsa da herkes belirli bi yerde toplaşsa. xfire'da kurdum ts3'de kurdum, napsam hangisine girsem şaşırdım :P

Aynı fikirdeyim bi organize olsak Oyuna giriyorum bazen 20 firend listten bi kişi online değil. Tek başına takılıyorum. Zaten bu tek başına takılmaktan 0.80 K/D üstüne çıkamadık yahu
  • E olalım hadi.
  • Abi diyorum ben organize olalım diye, her an en az 2 squad çıkarabilecek kapasitede bir topluluğuz.
  • Önce hangi programı kullanacağız o kesinleşsin, xfire hoş duruyor şimdilik servera ihtiyaç duymadığı için, isimleri alıp ekleşiriz
  • Ben X-fire kuracağım account ismim belli daha önce almıştım zaten aresmar diye.
  • quote:

Orijinalden alıntı: un4saken

Cuma günleri ts3'de buluşalım gibisinden bir başlık vardı, hani ortak kararlaştırılsa da herkes belirli bi yerde toplaşsa. xfire'da kurdum ts3'de kurdum, napsam hangisine girsem şaşırdım :P

biz her cuma günü en az 10 kişi ts3 te oluyoruz zaten ayrıca tek cuma deil biz her gün ts 3 teyiz her gün 3-4 kişi oluyor zaten ts 3 te
  • Hadin gençlik savaşa

http://i39.tinypic.com/9bk5r5.jpg
  • ekleşelim bari
  • quote:

Orijinalden alıntı: JCB

Hadin gençlik savaşa

Allah iyiliini versin süper eheheh

• quote:

Orijinalden alıntı: JCB

Hadin gençlik savaşa

Artist gibi çıkmışım.
  • 3 seneden beri kullanıyorum, clan-ss-video- arkadaşlık için iyi.
  • oo seni de ekliyim o zaman
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.