Şimdi Ara

x-530 aldım ama problem var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
3.211
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Dün forum ahalisinin de tavsiyelerine uyarak logitech x-530 hoparlör seti aldım. Yalnız şöyle bir sorun var. Center speaker dan ses gelmiyor hiç. Bi de arkadaki iki uydudan da çok çok az ses geliyor. Anca kulağımı hopralöre dayayınca duyuyorum. anakartım MSI k8n neo2 platinium fx. 7+1 onboard ses kartı var anakartın. Onu kullanıyorum. Bütün girişleri hoparlörün kullanım kılavuzunda yazdığı şekilde yaptım. Yani sarı jack, sarı girişe, beyaz beyaza, kımızı kırmızıya...
    Anakartın girişleri de yine aynı şekilde. Yani kitapçıkta söylenen renklere uygun bağladım. Acaba bütün kolonlardan nasıl ses alabilirim? Bi de arkadaki uyduların sesini nasıl artırabilirim? Kullanmam gereken program ya da yöntemleri yazar mısınız?
    Bu arada sistemi 192 kb lik mp3 ler ile, yüksek kalitede divx ler ile (ac3 varmıydı tam hatırlamıyorum) ve age of empires 3 ile denedim. Durum hepsinde aynı.

• Ha bi de ses testini de yaptım, testte de arka uydulardan hiç ses gelmiyo. Center dan da aynı şekilde.
  • Hadi locitekçi arkadaşlar. Bi el atıverin...
  • benim de arka uyduların birinden ses gelmiyordu,gittim komşunun onboard'una taktım ses geldi,şimdi bilgisayarı formatlayıp tekrar kurcam ses katını...
  • dostum sen ses kartından 5.1 seçtinmi
  • Arkadaşım hem ses kartının ayarlarından 6 channel seçeneğini seç hemde denetim masası>ses efectleri ve aygıtları>Hoparlör ayarları>Gelişmiş sekmesinden 5.1 surround ses hopearlörlerini seçmeyi dene bunlarda olmazsa ses kartına taktığın kobloları dene çünkü bazen komfigrasyonları farklı olabiliyor mesela siyahı griye tak dene hiçbiri olmazsa garantisini kullan hadi kolay gelsin...
  • 6 channel seçeneği işaretli zaten. denetim masası>ses efectleri ve aygıtları>Hoparlör ayarları>Gelişmiş sekmesinden 5.1 surround ses hopearlörlerini seçmeyi denedim. Orda da bişey farketmiyo. Orda da 5+1 surround seçtim.
    Yalnız şöyle bişey var, ses efekti ve ses aygıtları özellikleri nden gelişmişten seçenekleri seçip rear, center, front, side, subwoofer seçtim. Onlar etkisiz gözüküyo. Yani onların ayarlarında değişiklik yapamıyorum. Silik gözüküyo. Yani anladığım kadarıyla problem kabloların yerlerinin yanlış takılmasıyla ilgili değil.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ses Kartım 5+1'e Uyumlu mu?
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşım ses kartının sürücülerini doğru yüklememişsin zannedersem ondanadır yani 6 kanal açıkken anlamadım hadi diğerlerindende ses çok kısık geliyor diyorsun bu durumda ya sürücüler dügün yüklenmemiş yada sette sorun var
  • Yani arkadaki kabloları denedimde olmadı diyorsan tamam onuda geçelim son olarak ses kartının driverlarında problem olabilir zaten bu olasılıkta gaçersiz olursa sana seti garantiye götürmenden başka bişey kalmıyor...
  • quote:

Orjinalden alıntı: KızılKorsan

arkadaşım ses kartının sürücülerini doğru yüklememişsin zannedersem ondanadır yani 6 kanal açıkken anlamadım hadi diğerlerindende ses çok kısık geliyor diyorsun bu durumda ya sürücüler dügün yüklenmemiş yada sette sorun var

Valla ses kartının sürücüleri benim de aklıma geldi, o yüzden sürücüleri kaldırdım, sıfırdan tekrar yükledim bu akşam. Anakartın orjinal cd sini aldım. Tekrar kurdum. Zaten bilgisayar da 6 aylık. Muhtemelen en güncel sürücüler bunlardır. Bi de uyduların bağlantılarının yerlerini değiştirdim, hepsinden canavar gibi ses geliyor ön sağ ya da sola takınca. Yani aldığım ses sistemiyle ilgili donanımsal bi problem de yok.
  • quote:

Orjinalden alıntı: OzZyLLa

Yani arkadaki kabloları denedimde olmadı diyorsan tamam onuda geçelim son olarak ses kartının driverlarında problem olabilir zaten bu olasılıkta gaçersiz olursa sana seti garantiye götürmenden başka bişey kalmıyor...

Aleti garantiye götürürsem adım gibi biliyorum ki orda canavar gibi çalışcak. Adam takıcak audigy z2 olan bi sisteme, ortlığı inletçek. Tek tek denedim uyduları. Hepsi çalışıyo. Sorun bende. Ama demin de yazdığım gibi driverleri kaldırıp tekrar yükledim. 6 kanal sesi seçtim, olmuyo bi türlü. Şu kannate vardım, ben bilgisayar olayında ben eskimişim artık. Takip edemiyorum olayları. Eskiden böyle miydi. Çatır çatır herşeyi hallederdik evelallah....
    Şaka bi yana bu mesajlar ışığında yardım edebilecek bi arkadaşımız varsa çok sevinirim. 160 lira verdik bu sisteme arkadaşlar. Boşa gitmesin.

• Ses kartının driverinden başka yüklemem gereken bi program var mı?
  • Anlşılan kimse yardım edemeyecek bana. Neyse ben yine de kendi kendime yazıyım. Belki bi okuyup da yardım eden çıkar. Bugün gold pc yi aradım. Teknik servisteki eleman subwoofer ın çıkışlarında bi problem olabileceğini söyledi. Acaba böyle bişey olabilir mi? ne dersiniz arkadaşlar? Başka bi ihtimal kalmıyo çünkü...
    Yoksa benim ses kartımla alakalı bişey midir? Ya da çıkışların çalışıp çalışmadığını evd test etmemin bir yolu var mı?
  • Ben de ilk başta alamamıştım 5.1 ses,yeniden kurdum sürücüleri düzelmedi,formatladım düzeldi.Deneyebileceğin bi yer varsa al sub'ı bide arka uyduları götür dene,ses geliyorsa sorun sürücülerde.
  • dostum sürücülerini vs.. doğru yüklediysen ve kablolamalarda hata yoksa jet-audio bul ve onuda kur.
    hala sorun devam ediyorsa;

anakartın kullanım kılavuzunu çıkarıyosun. kılavuzda onboard ses için ayarlar kısmı olmalı. muhtemelen jumper ayarı yapman gerek. onları kılavuzda belirtir sana. bende on-board kullanırken jumper ayarı yapmıştım anakarttan.

kolaygelsin....
  • quote:

Orjinalden alıntı: AnotheR

dostum sürücülerini vs.. doğru yüklediysen ve kablolamalarda hata yoksa jet-audio bul ve onuda kur.
    hala sorun devam ediyorsa;

anakartın kullanım kılavuzunu çıkarıyosun. kılavuzda onboard ses için ayarlar kısmı olmalı. muhtemelen jumper ayarı yapman gerek. onları kılavuzda belirtir sana. bende on-board kullanırken jumper ayarı yapmıştım anakarttan.

kolaygelsin....

kardeş bu jumper ayarı nasıl yapılıyor anakartan bilgi verirmisin ?
  • arkadaşım ben de geçen cumartesi aynı sistemi aldım. anakartım MSI K7N2 Delta-L. Onboard 5.1 ses var ve onu kullanıyorum. Yalnız ben de anlattığın gibi ses alamadım. sadece ön-sağ ve ön-sol hoparlörlerimden ses geliyodu. merkez, woofer ve arkadaki 2 hoparlörden ses gelmiyodu. işin ilginci nvdia sistem sürücüleriyle gelen mikser'da 5.1'i seçip test dediğimde tek tek hoparlörlerinden ses vererek test ediyor ve o zaman ses alıyordum. sonra araştırdım benim anakarttaki ses kodeği Realtek ALC650 diye bi ses kodeğiymiş. Gittim onun özel sürücüsünü indirdim ve olay çözüldü. az önce msi web sitesinden senin kartın ses kodeğine baktım o da RealTek ALC850 imiş. Şurdaki driveri indirip denehttp://www.realtek.com.tw/downloads/dlac97-2.aspx?lineid=5&famid=12&series=8&Software=True
    benim sorunum böyle çözüldü umarım seninki de çözülür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kubilay84 -- 11 Şubat 2006 22:00:08 >

• quote:

Orjinalden alıntı: kubilay84

arkadaşım ben de geçen cumartesi aynı sistemi aldım. anakartım MSI K7N2 Delta-L. Onboard 5.1 ses var ve onu kullanıyorum. Yalnız ben de anlattığın gibi ses alamadım. sadece ön-sağ ve ön-sol hoparlörlerimden ses geliyodu. merkez, woofer ve arkadaki 2 hoparlörden ses gelmiyodu. işin ilginci nvdia sistem sürücüleriyle gelen mikser'da 5.1'i seçip test dediğimde tek tek hoparlörlerinden ses vererek test ediyor ve o zaman ses alıyordum. sonra araştırdım benim anakarttaki ses kodeği Realtek ALC650 diye bi ses kodeğiymiş. Gittim onun özel sürücüsünü indirdim ve olay çözüldü. az önce msi web sitesinden senin kartın ses kodeğine baktım o da RealTek ALC850 imiş. Şurdaki driveri indirip denehttp://www.realtek.com.tw/downloads/dlac97-2.aspx?lineid=5&famid=12&series=8&Software=True

Dostum ilgine teşekkür ederim, dün gece ben de bakmıştım MSI in sitesinden, download edememiştim. Sitede problem var diyodu. Şimdi tekrar deniyorum, sunucu bulunamadı diye hata veriyor. Şu an ikinci siteden deniyorum...
    İndirmeye başladım. İndirince hemen kurucam. Bakalım noolucak...
    Bu çile bitecek mi acaba

• quote:

Orjinalden alıntı: kubilay84

arkadaşım ben de geçen cumartesi aynı sistemi aldım. anakartım MSI K7N2 Delta-L. Onboard 5.1 ses var ve onu kullanıyorum. Yalnız ben de anlattığın gibi ses alamadım. sadece ön-sağ ve ön-sol hoparlörlerimden ses geliyodu. merkez, woofer ve arkadaki 2 hoparlörden ses gelmiyodu. işin ilginci nvdia sistem sürücüleriyle gelen mikser'da 5.1'i seçip test dediğimde tek tek hoparlörlerinden ses vererek test ediyor ve o zaman ses alıyordum. sonra araştırdım benim anakarttaki ses kodeği Realtek ALC650 diye bi ses kodeğiymiş. Gittim onun özel sürücüsünü indirdim ve olay çözüldü. az önce msi web sitesinden senin kartın ses kodeğine baktım o da RealTek ALC850 imiş. Şurdaki driveri indirip denehttp://www.realtek.com.tw/downloads/dlac97-2.aspx?lineid=5&famid=12&series=8&Software=True

Yalnız ben tek tek test edince (sistem sürücüleriyle) yine arkda kolonlardan ve center dan ses gelmiyo. Du bakalım. Şu program bi insin de...

• umarım arkadaşın verdiği linkteki sürücülerle sorununu halledersin.
    ama yinede şunları söyleyeyim. sorun çözülmezse kılavuzda 5.1 i aktif etmen için ufak bir not vs.. mutlaka vardır. araştırırsan mutlaka görürsün. bende 2 jumper vardı bunların yerini değiştirimem gerekti o kadar. olay çok basit yani sorunun bu ise.
    msi ın forumlarından da bu konu hakkında bilgi edinebilirsin.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.