Şimdi Ara

x-530 aldım ama problem var (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
3.212
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: AnotheR

umarım arkadaşın verdiği linkteki sürücülerle sorununu halledersin.
    ama yinede şunları söyleyeyim. sorun çözülmezse kılavuzda 5.1 i aktif etmen için ufak bir not vs.. mutlaka vardır. araştırırsan mutlaka görürsün. bende 2 jumper vardı bunların yerini değiştirimem gerekti o kadar. olay çok basit yani sorunun bu ise.
    msi ın forumlarından da bu konu hakkında bilgi edinebilirsin.

kılavuzu oldukça detaylı inceledim. Adamlar 50 dilde açıklama yapmışlar hesapta ama işe yarar hiç bişey yok.
  • birde anakartın nforce sürücülerini live update ile kontrol etmende fayda var. yinede sorunun çözülmezse şu jumper olayını ayrıntılı bir şekilde araştır derim. çözülemeyecek bir sorun değil bu halledeceksin sen bu işi...
  • quote:

birde anakartın nforce sürücülerini live update ile kontrol etmende fayda var. yinede sorunun çözülmezse şu jumper olayını ayrıntılı bir şekilde araştır derim. çözülemeyecek bir sorun değil bu halledeceksin sen bu işi...

Hallettçem halletçem de, ben de arada perişan oldum. Driverları yükledim MSI ın sitesinden. ŞU ANDA 4+1 SES ALABİLİYORUM. Bu da bi başarı. Şimdiki hedefim son kolonu çalıştırmak.
    Son kolon ile ilgili olarak, subwoofer daki çıkışlardan center çıkışına hangi kolonu takarsam takıyım, o çıkıştan ses gelmiyo. Acaba diyorum, o çıkışta mı bi problem var? Çünkü bu driver olayını yapmadan önce arka kolonlardan çok çok hafif ses geliyodu, ama sadece kulağımı dayayınca duyuyordum. Şİmdi driveri yükledim, düzgün ses geliyo. Center kolondan ise kesinlikle en ufak ses gelmiyor.

• Realtek'in kendi sürücülerini yükedin değil mi nvidia'nın nforce sürücülerini değil. çünkü ben nforce sürücüleri ile 2 hoparlörden fazla ses alamamıştım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: kubilay84

Realtek'in kendi sürücülerini yükedin değil mi nvidia'nın nforce sürücülerini değil. çünkü ben nforce sürücüleri ile 2 hoparlörden fazla ses alamamıştım.

Tabi tabi. Realtek in sitesinden yükledim. Senin verdiğin link vardı ya ordan yükledim. Ama dediğim gibi center kolonda hala ses yok. Bununla ilgili ne düşünüyosun? Çıkışta hata olabilir mi? Sen winampta falan bütün kolonlardan ses alıyo musun?
  • winampta 51. plug-in yüklemezsen 5.1 ses alamazsın. senin çözümün jet-audio bulup yüklemen...
  • quote:

winampta 51. plug-in yüklemezsen 5.1 ses alamazsın. senin çözümün jet-audio bulup yüklemen...

yalnız benim problemim sadece winamp ile ilgili değil. Öncekim mesajlarda da dediğim gibi, ses testini yapınca da centerdan hiç ses gelmiyor.
    Winamp 51. plug in dediğin nasıl yükleniyor? Winamp ta options>preferences dan mı?
  • ses testini yapınca centerdan ses gelmiyosa hala 5.1 aktif edilememiş demektir. 5.1 plug-in yada jet-audio yüklesende bu durumda işe yaramaz.

sorunun kısmen devam ediyor. eğer nforce kumanda panelinden 5.1 mod aktif ise ve hala centerdan testlerde ses alamıyorsan son çıkan nvidia nforce sürücülerini dene. ben onboard kullanırken nforce sürücüleri işimi görüyordu. realtek sürücüleri ile flan uraşmadım hiç.
  • kardeş sistemimiz hemen hemen aynı. bende hiç bir problem yok ve canavar gibi çalışıyor. önce nforce sürücülerini yükleyip daha sonra anakartın cd sinden realtek in driverini kur diyecem ama muhtemelen bunları yapmışsındır. birde ses kartında 5 tane giriş var onları doğru taktığına eminmisin onları kontrol et. eğer doğruysa woofer a uyduları tek tek çalan (önler çalıyor demişsin onlara tak) girişlere tak ve uyduların sağlam olduğundan emin ol. eğer sağlamsa bilgisayarı formatlayıp tekrar kurmayı dene. bende ilk aldığımda arkadaki bir hoparlörden ses gelmiyordu ne yaptıysam olmadı formatlayıp ilk önce nforce driverini kurduktan sonra çalıştı şimdi bir problem yok. umarım problemini çözersin kolay gelsin
  • system tray'de "Sound effect" diye bi simge çıkıyo. ona tıklayıp "speaker configuration" sekmesinden 5.1 seçeneğini seçtikten sonra onun yanındaki tabloya göre bağlantıları doğru yapıp yapmadığını dener misin?

Bi de winamp'te 5.1 ses almak için plug-in yüklemek gerekiyo galiba. Test ederken o yüzden windows media player'ı kullan.
  • quote:

system tray'de "Sound effect" diye bi simge çıkıyo. ona tıklayıp "speaker configuration" sekmesinden 5.1 seçeneğini seçtikten sonra onun yanındaki tabloya göre bağlantıları doğru yapıp yapmadığını dener misin?

Bi de winamp'te 5.1 ses almak için plug-in yüklemek gerekiyo galiba. Test ederken o yüzden windows media player'ı kullan.

arkadaşlar ben şu anda bütün kolonlardan ses alıyorum ama 5.1 değil ses çıkışlarını (hani üç çıkış vardı ya onları önceden ses kartına takıyordum 2.1 oluyodu en fazla 3.1 sonra paketten çıkan minik bir parça var o üç çıkış ı parçaya taktım , parçanın diğer tarafında iki giriş var ...orayada iki rca mı ne diyolar iki erkek uçlu bir dişi uçlu kablo var ona taktım , şimdi elimde kaldımı sana bir giriş onu da yine bir erkek ( bu şekilde <-------------> )ve diğer tarafıda erkek olan bir kablo parçasına taktım oldumu sana tek çıkış onuda ses kartına taktıktan sonra 5.1 bütün hoparlörlerden ses alıyorum ama ne ses inanın daha hala sesi deneme maksadıyla bile tam açamadım ama şu onboard karttan mutlaka kurtulmak gerek en kısa zaman da Audigy ZS alıcam ikinci , üçüncü el hiç farketmez zira onboard ses kartı uğultulu bir bass veriyo şöyle tak tak bir bass sesi duyamadım hep soft bass var ben istiyorum ki bass vurduğunda nefesim kesilsin en azından iç organlar titreşimi hissetmeli ...di mi yaa :))

• quote:

system tray'de "Sound effect" diye bi simge çıkıyo. ona tıklayıp "speaker configuration" sekmesinden 5.1 seçeneğini seçtikten sonra onun yanındaki tabloya göre bağlantıları doğru yapıp yapmadığını dener misin?

Kardeş sana şunu sorcam benim anakart aopen ak77-600GN amd xp 2500 barton olanlardan acaba benim ses kartı 5.1 değilmi ama ac97 diyoo ve realtek
    ...benim sound manager de speaker configiration yok sadece denetim masasında var onu yaptım ama yine olmamıştı (sonra diğer yolu denedim)

• Dostum yukarda linkini verdiğim Realtek'in sitesindeki sürücüyü indir ve kur. nvidia'nın nforce sürücüleri yüklüyse hiç boşuna uğraşma 5.1 ses alınmıyo ben çok uğraştım almadım ama alan varsa o sürücülerle söylesin amenna. AC97 diyosa 5.1 ses alman lazım. Driver'ı yükledikten sonra system tray'e çift tıkla ve alttaki resimdeki gibi 5.1 seçeneğini etkinleştir. sonra arkadaki bağlantıları orda gösterildiği gibi yap. Bu arada linki yeniden veriyim.http://www.realtek.com.tw/downloads/dlac97-2.aspx?lineid=5&famid=12&series=8&Software=True
    O sayfada üstten 3. dosyayı indireceksin hani boyutu 18039k olanı. Hadi kolay gelsin.

• quote:

Orjinalden alıntı: biologist

kardeş sistemimiz hemen hemen aynı. bende hiç bir problem yok ve canavar gibi çalışıyor. önce nforce sürücülerini yükleyip daha sonra anakartın cd sinden realtek in driverini kur diyecem ama muhtemelen bunları yapmışsındır. birde ses kartında 5 tane giriş var onları doğru taktığına eminmisin onları kontrol et. eğer doğruysa woofer a uyduları tek tek çalan (önler çalıyor demişsin onlara tak) girişlere tak ve uyduların sağlam olduğundan emin ol. eğer sağlamsa bilgisayarı formatlayıp tekrar kurmayı dene. bende ilk aldığımda arkadaki bir hoparlörden ses gelmiyordu ne yaptıysam olmadı formatlayıp ilk önce nforce driverini kurduktan sonra çalıştı şimdi bir problem yok. umarım problemini çözersin kolay gelsin

Ses kartında 3 tane giriş yok mu? Bu girişlere doğru taktığıma eminim. Hoparlörlerin kullanım kılavuzunda yazdığı şekilde taktım. Uyduları tek tek denedim. Hepsi teker teker çalışıyo. Yani onlarda bi problem yok.
    Yalnız daha önce de dediğim gibi subwoofer da center in takıldığı girişe hangi kolonu takarsam takıyım o kolondan ses gelmiyo. Acaba bu girişte mi problem var?
    Bu akşam nvidia driverların güncel halini arıycam. Onları da güncelleyip öyle bi bakçam o da olmazsa artık naparım bilmem.
    Acaba bi laptop a falan taksak olur mu? bi de öyle deniyim bakalım akşama.

• kardeş anakartın arkasında 5 tane giriş var sırasıyla mavi-yeşil-kırmızı altında siyah-turuncu ve yanında koaksial giriş var(kırmızının altında) hoparlörün kablosunda da 3 tane var yeşil-siyah-turuncu bunları aynı renkli girişlere takman lazım. bende öyle ve tüm hoparlörlerden ses alıyorum
  • Bence senin anakarttaki ses bozulmuş en kötüsünden forumda satılıyor 20 ytl civarı 30 ytl civarı ses kartı al kurtul 5+1 i o analarta bağlasan bile seni tatmin etmez kötü ses verir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: biologist

kardeş anakartın arkasında 5 tane giriş var sırasıyla mavi-yeşil-kırmızı altında siyah-turuncu ve yanında koaksial giriş var(kırmızının altında) hoparlörün kablosunda da 3 tane var yeşil-siyah-turuncu bunları aynı renkli girişlere takman lazım. bende öyle ve tüm hoparlörlerden ses alıyorum

5+1 OLAYI MUTLU SONLA BİTMİŞTİR ARKADAŞLAR. Yardım etmeye çalışan tüm arkadaşlara Yoğun ilgilerinden dolayı teşekkür ederim. Sağolun var olun.

@Biologist

Kardeş ben kasayı sıfırdan kendim toplamıştım. o zamanlar dandirikten iki kolon vardı. Tabi ses kartının çıkışlarına hiç dikkat etmemiştim. meğersem tam o alttaki iki çıkışın önünde kasanın metal kapağı mı artık koruması mı onlar varmış. Onları kopartıp oraya taktım çıkışları, Şimdi çalışıyo. Oh be şimdi bi nebze rahata huzura kavuştum. Tekrar sağol kardeş...

Şİmdiki hedefim yeni bi ses kartı. Ya sb live 7.1 alcam yada audigy2 zs.

• quote:

Dostum yukarda linkini verdiğim Realtek'in sitesindeki sürücüyü indir ve kur. nvidia'nın nforce sürücüleri yüklüyse hiç boşuna uğraşma 5.1 ses alınmıyo ben çok uğraştım almadım ama alan varsa o sürücülerle söylesin amenna. AC97 diyosa 5.1 ses alman lazım. Driver'ı yükledikten sonra system tray'e çift tıkla ve alttaki resimdeki gibi 5.1 seçeneğini etkinleştir. sonra arkadaki bağlantıları orda gösterildiği gibi yap. Bu arada linki yeniden veriyim.http://www.realtek.com.tw/downloads/dlac97-2.aspx?lineid=5&famid=12&series=8&Software=True
    O sayfada üstten 3. dosyayı indireceksin hani boyutu 18039k olanı. Hadi kolay gelsin.

kardeş onu indirdim olmadı ( üstten 3. yü indirdim 18039k ama indirdikten sonra 17942 k oluyoo...olsun dedim ve yükledim ...senin gönderdiğin resim varya o resimden speaker configiration ve speaker test yok bende sadece htrf demo microfone effect ve general var

general de audio driver : 5,10,0,6010
    audio controller: VIA(3059)
    AC97 codec:ALC101

neyse yaa sanırım 1,5 ay kadar sonra ses kartı alıcam

• çözüm bulunduğu için sevindim kardeş. güle güle kullan
  • Sağol kardeş. Sırada ses kartı var. Şİmdi onun da siparişini verdim.
    Audigy value alıyorum. Para olsa audigy2 zs alcaktım ama o kadar para yok malesef. Neyse artık. Kendine iyi bak...
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.