Şimdi Ara

X-230'umun subwooferını nereye koymalıyım? (RESİMLİ) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
44
Cevap
0
Favori
853
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ya kardes sana zahmet biraz detaylı resim koyabilir misin? bende almayı düsünüyorum
    ama subwofer küçük diyolar.basslar beyin zonklaması yapıyor diyorlar.dogrumu.bassları nasıl

aslında kaliteli olduğuna bende inanmıyordum.2003 demi ne çıktı X230. simdiye kadar bozmustur
    kaliteyi diye düsünüyor(dum) .Sen ne düsünüyorsun

msn: by_cambaz61@hotmail.com
  • x-530 geldi ve hala test ediyorum.

Eksiler ve Artılar:
    - Bass ses sonunda kadar kısılmıyor. Sadece düşük ve yüksek olarak ayarlanabiliyor. Bu sistemi alırsanız bass'sız müzik dinleyemezsiniz.
    - Ses kontrolünün ve açılıp kapalma işleminin ayrı bir kumanda da yer almaması çok kötü. Sağ-Ön hoparlör mecburen monitörün yanında olmak zorunda.
    - Kulaklık girişine kulaklığı taktıktan sonra ses ayarı yapamıyorsunuz.
    - Kulaklık çıkışından verilen ses kötü.
    - Subwofer çok güçlü ama çok kaliteli değil. Minimum 40Hz kadar iniyor. Buda belirli bir zonklamayı beraberinde getiriyor. Beyninizi zonklatabilir. Kaliteli bass tan hiç orta ses gelmemesi gerekiyor. Bundan biraz geliyor. Bana bir an Dianayı hatırlattı. Ama yazılım desteğiyle bu sorunu ortadan kaldırabilirsiniz.
    - Malzeme kalitesi iyi.
    - Uydulardan gelen ses yüksek ve kaliteli. Özelliklerinde yazan watt değerleri sanırım son noktasına kadar gerçek. Daha fazla ses gereksiz. Zaten bunuda sonuna kadar açıp dinleyemezsiniz. Çünkü gerçek 70Watts.

Sanırım bana gelen hoparlörler sorunlu. Sesi sona kadar açınca ve sona kadar kısınca çok fazla parazit yapıyor. Gold'dan almıştım. Eğer sorun hoparlördeyse geri göndercem. Ama bakalım kaç günde geri gelir. İnşallah bende herkes gibi Gold'dan ürün aldığıma pişman olmam.

İyi bir ses kartı bu sistemden maximum performans almanıza yeter. Ben şuanda 8IPE 1000MK anakart ile kullanıyorum sistemi. Ses kartı Realtek AC97 5.1 .

50 Cent - Just A Lil Bit Kobra adlı klibi açtım. İnanılmaz bir gücü var bu basın. Boyutu küçük ama çok güçlü ses veriyor. Bence 170 ytl niz varsa ve ses sistemi almak istiyorsanız bundan başkasına bakmayın.

Performans/Fiyat oranı açısından çok iyi. Benden 10 üzerinden 8 aldı. Fiyat ve performansı dikkate alarak bu sonuca ulaştım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokhanweb -- 5 Ekim 2006; 15:24:57 >

• kutunun olduğu yere koy ya da cop kovasının olduu yere sonra bass ın nasıl değiştiğini gör

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi firtikk -- 5 Ekim 2006; 18:46:25 >
  • gökhan abi şimdi bu hoparlörden ses'i kontol etme olayı hakkaten kötüymüş ama bende seni dinleyerek bu ses sisteminde alcam çok az kaldı ama dediğin gibi gold'dan alınırmı bu meret sen aldın sorun çıktı ben başka bir yerden mi alsam...
    bide Asrock P4VM800 anakart'ta ses kartı olmadan çalıştırabilirmiyim...
    olmaz ise 50ytl'ye kadar ne hangi ses kartını önerirsin...
  • Arkadaşlar bir soru daha sormak istiyorum şimdi LOGITECH Z3e 2.1 40W RMS bu modelimi daha iyi bumu alınmalı, yoksa Logitech x530 bu modelimi daha iyi tabi burada ben 2+1 ses sistemiyle 5+1 ses sistemini karşılaştırdım ama siz genede o güzel yorumlarınızı eksik etmeyin...
  • quote:

Orjinalden alıntı: free_dj

Arkadaşlar bir soru daha sormak istiyorum şimdi LOGITECH Z3e 2.1 40W RMS bu modelimi daha iyi bumu alınmalı, yoksa Logitech x530 bu modelimi daha iyi tabi burada ben 2+1 ses sistemiyle 5+1 ses sistemini karşılaştırdım ama siz genede o güzel yorumlarınızı eksik etmeyin...

ben ay ortasında x530 alacağım, benim tercihim 5+1den yana
  • sonunda almışsın, bir de bu problem çıktı ha
    benim modladığım,senin izlediğin kasanın üstüne koy
  • quote:

Orjinalden alıntı: free_dj

gökhan abi şimdi bu hoparlörden ses'i kontol etme olayı hakkaten kötüymüş ama bende seni dinleyerek bu ses sisteminde alcam çok az kaldı ama dediğin gibi gold'dan alınırmı bu meret sen aldın sorun çıktı ben başka bir yerden mi alsam...
    bide Asrock P4VM800 anakart'ta ses kartı olmadan çalıştırabilirmiyim...
    olmaz ise 50ytl'ye kadar ne hangi ses kartını önerirsin...

Gold herkes tarafından kötülendiği için ve bende daha önce hiç alışveriş yapmadığım için hoparlördeki suçu goldun üstüne attım. Meğer hoparlör sorunlu değilmiş. Sorun benim eski pcde. (yenisini ekran kartım olmadığı için kullanamıyorum).

Bence eğer maddi durumunuz daha fazlasına yetmiyorsa hiç başka modellerle fantazi aramayın. Alın bunu pişman olmazsınız. Ama birde kaliteli ses kartı şart. Onboardda olabilir ama çok kaliteli olması şart. Çünkü hoparlörde ses düzenleyici FDD2 dışında hiç bir elektronik devre bulunmuyor. Benim yeni pc de 7.1 onboard ses kartı var ama daha test edemedim. Eğer yetmezse onboard ses kartı ben de creative nin bir ses kartını almayı düşünüyorum.

• quote:

Orjinalden alıntı: gokhanweb

x-530 geldi ve hala test ediyorum.

Eksiler ve Artılar:
    - Bass ses sonunda kadar kısılmıyor. Sadece düşük ve yüksek olarak ayarlanabiliyor. Bu sistemi alırsanız bass'sız müzik dinleyemezsiniz.
    - Ses kontrolünün ve açılıp kapalma işleminin ayrı bir kumanda da yer almaması çok kötü. Sağ-Ön hoparlör mecburen monitörün yanında olmak zorunda.
    - Subwofer çok güçlü ama çok kaliteli değil. Minimum 40Hz kadar iniyor. Buda belirli bir zonklamayı beraberinde getiriyor. Beyninizi zonklatabilir. Kaliteli bass tan hiç orta ses gelmemesi gerekiyor. Bundan biraz geliyor. Bana bir an Dianayı hatırlattı. Ama yazılım desteğiyle bu sorunu ortadan kaldırabilirsiniz.
    - Malzeme kalitesi iyi.
    - Uydulardan gelen ses yüksek ve kaliteli. Özelliklerinde yazan watt değerleri sanırım son noktasına kadar gerçek. Daha fazla ses gereksiz. Zaten bunuda sonuna kadar açıp dinleyemezsiniz. Çünkü gerçek 70Watts.

Sanırım bana gelen hoparlörler sorunlu. Sesi sona kadar açınca ve sona kadar kısınca çok fazla parazit yapıyor. Gold'dan almıştım. Eğer sorun hoparlördeyse geri göndercem. Ama bakalım kaç günde geri gelir. İnşallah bende herkes gibi Gold'dan ürün aldığıma pişman olmam.

İyi bir ses kartı bu sistemden maximum performans almanıza yeter. Ben şuanda 8IPE 1000MK anakart ile kullanıyorum sistemi. Ses kartı Realtek AC97 5.1 .

50 Cent - Just A Lil Bit Kobra adlı klibi açtım. İnanılmaz bir gücü var bu basın. Boyutu küçük ama çok güçlü ses veriyor. Bence 170 ytl niz varsa ve ses sistemi almak istiyorsanız bundan başkasına bakmayın.

Performans/Fiyat oranı açısından çok iyi. Benden 10 üzerinden 8 aldı. Fiyat ve performansı dikkate alarak bu sonuca ulaştım.

sen daha üst seviye ses sistemleri kullandığın için 8 vermişsin ama herhalde ben 9-10 veririm
    benim merak ettiğim şu aslında;

kargo karmaşası ne alemde, kablolarla uğraşıp delirir miyim, ortalıkta zaten sayısız kablo var
    bir de bunlarla iyice keyfimin kaçmasını istemem, sence kablolar kafa karıştırır mı?

her 2 anlamda da soruyorum, yani hem kolay montaj hem de estetik

• saol abi ben ses sistemini aldıktan sonra baktım dediğin gibi ses kalitesi istediğim gibi olmazsa ki olmaz bende creative'in ses kartından alırım teşekkürler
  • quote:

Orjinalden alıntı: TRQX

quote:

x-530 geldi ve hala test ediyorum.

Eksiler ve Artılar:
    - Malzeme kalitesi iyi.

sen daha üst seviye ses sistemleri kullandığın için 8 vermişsin ama herhalde ben 9-10 veririm
    benim merak ettiğim şu aslında;

kargo karmaşası ne alemde, kablolarla uğraşıp delirir miyim, ortalıkta zaten sayısız kablo var
    bir de bunlarla iyice keyfimin kaçmasını istemem, sence kablolar kafa karıştırır mı?

her 2 anlamda da soruyorum, yani hem kolay montaj hem de estetik

Kablo karmaşası olması gerektiği gibi. Her hoparlöre 1 kablo gidiyor. Ana hoparlörden bir de ses kartı için kablo uzanıyor(3 lü ama tek kablo şeklinde). Bunun dışında extra bi kablo yok. Kablo kafa karıştırmaz.

Bu sistemde benim sevdiğim kısımlar: Duvara asılabilmesi,görüntüsü,malzeme kalitesi ve gerçek 70watt. Ama bence bu sistemde kumanda olmalıydı. Kumanda olmadığı için ön hoparlörleri duvara asamıyorum. Monitörün hemen yanında olduğu için arka hoparlörlerdeki sesi duyamıyorum oyun oynarken.

Bu sistemi araştırırken arka hoparlörlerden ve center'dan sesin az geldiği söylenmiş. Bu doğru ve olması gereken birşey. Çünkü gerçek 5.1 medyalardan dinlenmez ise ön sağ ve sol kanallar dışındaki kanallara ses az gider. Orjinal DVD de test edilmesi gerekir bir sistemin. Bende DVD sürücüsü olmadığı için dvd ile test edemedim.

Fiyatının ucuz olması gerçekten bu ürünü cazip kılıyor.

• quote:

Kablo karmaşası olması gerektiği gibi. Her hoparlöre 1 kablo gidiyor. Ana hoparlörden bir de ses kartı için kablo uzanıyor(3 lü ama tek kablo şeklinde). Bunun dışında extra bi kablo yok. Kablo kafa karıştırmaz.

Bu sistemde benim sevdiğim kısımlar: Duvara asılabilmesi,görüntüsü,malzeme kalitesi ve gerçek 70watt. Ama bence bu sistemde kumanda olmalıydı. Kumanda olmadığı için ön hoparlörleri duvara asamıyorum. Monitörün hemen yanında olduğu için arka hoparlörlerdeki sesi duyamıyorum oyun oynarken.

Bu sistemi araştırırken arka hoparlörlerden ve center'dan sesin az geldiği söylenmiş. Bu doğru ve olması gereken birşey. Çünkü gerçek 5.1 medyalardan dinlenmez ise ön sağ ve sol kanallar dışındaki kanallara ses az gider. Orjinal DVD de test edilmesi gerekir bir sistemin. Bende DVD sürücüsü olmadığı için dvd ile test edemedim.

benim niyetim zaten 2 uyduyu hemen monitörün yanına koymak
    diğer 2 sini 40 cm yükseklikteki rafa, devasa parçayı () yere koyacağım, sonuncuyu bulurum koyacak bir yer

• O zaman sen boşu boşuna 5.1 alıyorsun.
    Hiç boşu boşuna x-530a para verme.

Aşağıdaki hoparlörü alman daha mantıklı olur.

LOGITECH Z2300 200W RMS 2.1

X-230'umun subwooferını nereye koymalıyım? (RESİMLİ)

Fiyatı x-530'un 2 katı ama bu fiyata değecek bir hoparlör. THX sertifikalı ve gerçek 200 watts.

quote:

Orjinalden alıntı: TRQX

quote:

benim niyetim zaten 2 uyduyu hemen monitörün yanına koymak
    diğer 2 sini 40 cm yükseklikteki rafa, devasa parçayı () yere koyacağım, sonuncuyu bulurum koyacak bir yer

• abi set güzelde fiyatıda set gibi çok güzelmiş valla
  • quote:

Orjinalden alıntı: tamerim

şu 5.1 tartışması yapan arkadaşların konuyla ne ilgisi var anlamadım? adam woofer'imi nereye koyabilirim diye sormuş konu z2300 e kadar dönmüş. arkadaşım x530 kutusunun oraya koysan daha iyi olacak gibi hem yer sabit hem alan açık. çöp kutusunun oraya koysan iki taraftan ses sıkışacak ve zırlama meydana gelecek şuanki durdugu yerde tahtaları zırlatır cinsten duruyor. o yüzden en mantıklısı yere ve zırlamayan biyere koymalı. kutusunun oldugu bölge en mantıklı bölge gibi.

Sağolasın,en sonunda biri farkına vardı topiğin açılış amacını...

Şuan tam dediğin yerde ama halıflexin üzerinde değil,kutusunun üstünde...Kutu zemini sağlam değildir,iyi olmaz diye düşünüyordum ama mp3lerde hiç bir yan etkisini duyamadım açıkçası..Neyse en azından konumunu belirlemiş oldum.

• @tamerim ve @kyle007, @gokhanweb arkadaşımız başka bir mesajla alakalı olarak yazdığı mesajına ban'layarak, yok biri farkına vardı sonunda diyerek ters tepki vermeniz yanlış. Burası kimsenin kendi topiği,malı değil ki, neden hemen anlamadan ban çekip ortamı boş yere geriyorsunuz. Şahsen bu son iki mesaja kadar bilgi paylaşımı güzelken bu mesajlar ortamı bozmuş. Rahatsızlık duyuyorsanız o mesajı şikayet edin, ya da böyle yazmayın. Eğer konuyu açan arkadaşa sen z2300 niye almadın deniyorsa bile bunun da olur ve olmazlarını mantıklı konuşmak gerekir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Wolverine

@tamerim ve @kyle007, @gokhanweb arkadaşımız başka bir mesajla alakalı olarak yazdığı mesajına ban'layarak, yok biri farkına vardı sonunda diyerek ters tepki vermeniz yanlış. Burası kimsenin kendi topiği,malı değil ki, neden hemen anlamadan ban çekip ortamı boş yere geriyorsunuz. Şahsen bu son iki mesaja kadar bilgi paylaşımı güzelken bu mesajlar ortamı bozmuş. Rahatsızlık duyuyorsanız o mesajı şikayet edin, ya da böyle yazmayın. Eğer konuyu açan arkadaşa sen z2300 niye almadın deniyorsa bile bunun da olur ve olmazlarını mantıklı konuşmak gerekir.

Ortamı geren falan yok,sen kendi kendine öyle bir kanıya varıyorsun,@tamerim değil kendi adıma konuşuyorum..!!!

Gokhanweb'in verdiği bilgilere de diyeceğim yok,heralde burası tapulu yer değil ama konuyu en başında saptırmak bana ters geldi...Yoksa alan memnun satan memnun..

• quote:

@tamerim ve @kyle007, @gokhanweb arkadaşımız başka bir mesajla alakalı olarak yazdığı mesajına ban'layarak, yok biri farkına vardı sonunda diyerek ters tepki vermeniz yanlış. Burası kimsenin kendi topiği,malı değil ki, neden hemen anlamadan ban çekip ortamı boş yere geriyorsunuz. Şahsen bu son iki mesaja kadar bilgi paylaşımı güzelken bu mesajlar ortamı bozmuş. Rahatsızlık duyuyorsanız o mesajı şikayet edin, ya da böyle yazmayın. Eğer konuyu açan arkadaşa sen z2300 niye almadın deniyorsa bile bunun da olur ve olmazlarını mantıklı konuşmak gerekir.

gerginlik yaratmak için koymadım smiley'i.
    sadece konunun değiştiği için koydum.
    kim ne derse desin konunun başlığına bakıp yazılanlara bakılınca anlaşılıyor bu.
    kimse forum tapulu malımız demedi zaten.
    ama bizde üyeyiz, buna göre topic takip ediyoruz müsade edersen.

• Birine göndermenin birini lamanın dışında ne gibi bir anlamı vardır o zaman yazın da bilelim, veya smiley'leri doğru kullanın o zaman.. Nedir yani?
  • quote:

Birine göndermenin birini lamanın dışında ne gibi bir anlamı vardır o zaman yazın da bilelim, veya smiley'leri doğru kullanın o zaman.. Nedir yani?

boşuna nefes tüketme bence, anlamaz

sonuçta x230 ile x530 birbirine çok yakın ürünler ve 2sinin de ortak özellikleri çok fazla
    ben de bu topiğ açan kişiyle aynı dertten muzdariptim, nereye koysam şu sw'u diyordum
    herkes gidip aynı soru hakkında topic açarsa daha iyi mi olur, ortak bir münazara ortamı yaratttık ama bazı
    ucuz kahramanlar olaya gereksiz tepki gösterip kendilerini daha iyi tanımamızı sağladılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TRQX -- 6 Ekim 2006; 21:26:00 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.