Şimdi Ara

www.helalsitesi.com 'dan 10 TL Hediye (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
209
Cevap
3
Favori
9.942
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
-13 oy
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Geçen bir programda görmüştüm, tavuk üretim fabrikasında tavukların gittiği üretim bandınıın üzerine "Bismillah" yazmışlar, helal sertifikasını almışlar.

Tabi yine de bu sertifikaya dikkat edenler olabilir. Ancak bu tarz şeyleri nasıl alındığına da dikkat etmelerini öneririm
  • Ya arkadaş tamam site kazık deyin site pahalı deyin geçin. Hala ve hala helal-haram-caiz gibi kelimeleri alay cumlelerinizde neden kullanırsınız ? Sorununuz siteyle veya yayınlayanla... Bu hassas konularla değil !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nc.nc -- 13 Mart 2014; 8:46:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Kaynakta verelimde işkembeden konuşmuş olmayalım..

Örnek
    https://www.helalsitesi.com/u-mIhrI_el,_ayak_kremI_ve_vucut_losyonu-21479.html
    MİHRİ EL, AYAK KREMİ VE VÜCUT LOSYONU set fiyatı 75,50 TL

Seti ayrı ayrı alırsanız.

http://www.onlinehelal.com/urunler/mihri-soft-intense-vucut-losyonu/36/ 31,32 TL
    http://www.n11.com/mihri-el-kremi-elleriniz-isildasin-P10191727 23,70 TL

Toplam: 55,02 TL

Soyguna devam...

Şuda çorap fiyatları
    https://www.helalsitesi.com/u-eshel_mest_corabi_-_3_adet_-21376.html
    3 adet 209 Tl

Halbuki tanesi 63 Tl civarı
    http://urun.gittigidiyor.com/giyim-aksesuar/eshel-corap-mest-hediye-kargo-bedava-105060870?mpch=ads&ggap_s=akakce&ggap_m=ocs&ggap_n=akakce&scxid=14489-145823-2357-0

3x63 : 189 TL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheNorth -- 13 Mart 2014; 8:52:57 >

• TheNorth kullanıcısına yanıt
    evet maalisef var insanın fıtratında olan birşey. ama bu fiyat farkları sadece bunalrda yok. biz bu sıcak fırsatları neden kulalnıyoruz. piyasada en uygun fiyatı bulup araştırmak için bir pc yada oem fiyatı vatanda teknosada bilmem nerede faiş fiyatlarla satılırken başka yerde daha uyguna satılıyor. bununda bundan farkı yok. ALLAH akıl vermiş araştıracaksın. uygun olanını bulup alacaksın.

yani bu sadece bunlarda oluyor başka yerde olmuyor gibi davranmanın alemi yok. keşke hiçbirinde olmasa böyle ucuk fiyatlar.

ama bunun helal haram ve bunu önemsemekle alakası ne sanki helal haram kavramını önemsemek bir kabahatmış gibi yada bir sorunmuş gibi yada önemsememek gerekirmiş gibi bir izlenim oluşturmanın anlamı yok. ben müslüman bir insan olarak elden geldiğince buna dikkat etmeye çalışıyorsam ki tam anlamıylada edemiyoruz keşke etsek. bunda sorun ne ben bunu anlamıyorum?

saygılar
  • Ben lafa değil İstismara bakarım

Orijinalden alıntı: f@ithline

Helal sertifikasi nedir bilmeyen cahiller bos bos konusmus bu kadar zor degil googledan arastirmak...

• quote:

Orijinalden alıntı: ŞAKACI

evet maalisef var insanın fıtratında olan birşey. ama bu fiyat farkları sadece bunalrda yok. biz bu sıcak fırsatları neden kulalnıyoruz. piyasada en uygun fiyatı bulup araştırmak için bir pc yada oem fiyatı vatanda teknosada bilmem nerede faiş fiyatlarla satılırken başka yerde daha uyguna satılıyor. bununda bundan farkı yok. ALLAH akıl vermiş araştıracaksın. uygun olanını bulup alacaksın.

yani bu sadece bunlarda oluyor başka yerde olmuyor gibi davranmanın alemi yok. keşke hiçbirinde olmasa böyle ucuk fiyatlar.

ama bunun helal haram ve bunu önemsemekle alakası ne sanki helal haram kavramını önemsemek bir kabahatmış gibi yada bir sorunmuş gibi yada önemsememek gerekirmiş gibi bir izlenim oluşturmanın anlamı yok. ben müslüman bir insan olarak elden geldiğince buna dikkat etmeye çalışıyorsam ki tam anlamıylada edemiyoruz keşke etsek. bunda sorun ne ben bunu anlamıyorum?

saygılar

katiliyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: TOMKO

Sanki herşey haram. Bu akıllılardan başka bi yerde helal yok.
    Dini herşeye alet edelim. Yeterki para kazanalım.

Öyle bir şey yazıyor mu oraya yoksa önyargın mı seni muhakeme yürütmekten alıkoyuyor?
  • Yalnız ben şunu anlamadım. Sabunmatiğin helal olanında ne değişiklik var ki fark oluşturuyor? Yada helal sertifikası bizim anladığımız şekilde bir şey değil. Mesh felan tamam da sabunmatik ne alaka?
  • Teşekkürler
  • Flash tv'yi açarsın adam ilahi söyleyen kimseleri çıkarıp eskiden 7 kilo sattığı balı şimdi aynı fiyata 3 kilo+çekilişle satar (ki çekiliş ne kadar caiz tartışılır), Halk tv'yi açarsın iki tane Atatürk rozeti ve bir bayrağı 70 liraya satar. Bu şekilde insanların duygu ve düşüncelerinin istismar edilmesini hiçbir şekilde tasvip etmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarius82 -- 13 Mart 2014; 9:47:11 >

Yani Helal sertifikası sadece et ve gıda mamülleri için kullanılıyor. Bu sertifika gerçekten önemli. Fakat çorap,parfüm,krem gibi ıvır zıvırların nasıl helal sertifikası oluyor anlamadım.(parfüm alkolsüz olur o ayrı bi durum..)

Ha burdan rant sağlayıp. Helal ürünler.com diye site açıp, 3-5 gıda yanına 2-3 da çorap koyup 100-200 lira istemek işin ayıp tarafı...

Lütfen yorumlarınızı gaza gelip yazmayın. Araştırın önce bi...

Bide şu çorap mevzusu, ulan mesh çorabı o. Tamam farklı bi çoraptır o da, fiyat yinede pahalı. Mal gerçekten kalitelidir bilemem ama, dışarda 15-20 liraya benzerleri alınabiliyor.
    Ve ekstra olarak, helal sertifikasına sahip gıda ürünlerinin altında yazıyor zaten.
    Bu kadar celallenecek ne var anlayamadım ben.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi By_EKReM -- 13 Mart 2014; 11:17:35 >

• sarius82 S kullanıcısına yanıt
    Yazmayı düşündüklerim,
    +1
  • Yani niye herkes tepki gostermis anlamıyorum. Adam vermis parasını foruma reklamını yapıyor hakkıdır istedigi malı da istedigi fiyata satar. Biz zamanında burasının adı sıcak reklamlar olsun diye konu açınca sikayet edip konuyu kapattıranlara ve yonetime aynı tepkiyi neden gostermiyorsunuz?

Orijinalden alıntı: TheNorth

Elhamdülillah bizde müslümanız..

Dediğiniz gibi Allah akıl vermiş kullan diye.Bizde araştırıp fiyat uygunmu değilmi diye bakıyoruz..Nitekim çıkardığım fiyatlardan sitenin pahalı olduğu ortaya çıkıyor..

Her sitede oluyor bu sadece bunlara özel birşey değil..Bunu vatan,teknosa vs.. Siteler yapsa itin şeyine sokup çıkartıyoruz zaten..Binlerce mesaj bulabilirim bu siteler hakkında..

Sıkıntı bu sitenin Din,Helal kisvesi altında piyasadan yüksek fiyatlarla yapmaları..Bu ülkede sırf adında Helal yazıyor fiyatına bakmazsının diye bu siteden alışveriş yapacak milyonlarca insan var.

Ha dersinizki "İnsanlar özgürdür isteyen istediği yerden alışveriş yapar" Sonuna kadar katılıyorum..

Ama bende eleştirimi yaparım.

tabiki adam ticari yapıyor. ve piyasanın olabildiğince yüksek vermesi haksız kazançtir bizde uygun olanı linkleriz. bunda bir sorun yok. ama helal sertifikası yada helal uygunluk durumunu bir eleştiri yapmak anlamsız. çünkü bu zamanda hele kapitalizmin insanı esir aldıgı bir zamanda insanlar at eti domuz eti vs keserek millete yedirirken yada islama uygun olmayan şartlarda kesim yapılırken yada bunun gibi yiyeceklerde özellikle islama uygunluk aranmazken bu hassasiyeti olan insanların böyle bir etiket araması yada buna dikkat etmesi garipsenmemeli benim dediğim bu yoksa bu site yada bunun gibi siteler beni ilgilendirmez.

bir domain 1 dolara satılıyor.

saygılar

• By_EKReM kullanıcısına yanıt
    Çorapları abdest alan koyunların derisinden yapıyorlarmış. Bu koyunlar başkasının tarlasından yem yemiyormuş. Suları dereden değil kendi helal sulardan içiyorlarmış.
    Sabunların üretildiği zeytinyağları hacca gidip gelen hacıların tarlasından ve zeytin ağaçlarına vurmadan dallarını kırmadan topluyorlarmış. Zeytinlerin canını yakmadan abdestli kişiler tarafından fabrikada özel sularla yıkanmış makinalarda hazırlanıyormuş. Sabun mayasını mısırdan defne yaprağını hicazdan getiriyorlarmış.
    Parfümlerin esansları abdestli kişiler tarafından bitkilerden özel olarak hazırlanıyormuş. Eskiden cami önünde esans satan kokulu hacı amcaları toplamışlar onlara ürettiriyorlarmış.
    Yani kısacası bu işler çok pahalı işler. Bu fiyatlar normal. Demek istiyorlar ki helal pahalı siz harama devam edin. Cennet (haşa) sadece zenginlere göre dizayn edilmiş. Siz fakirler 40 Tllik diş macunu kullanmazsanız giremezsiniz diyorlar. Ne yapalım biraz daha çalışıp para kazanıp biz de belik helal ürünler alabiliriz.

• şimdiye kadar gördüğüm en sipastik en fırsatçı en insanların duygularıyla oynayan en kazık site
    çikolata olarak sadece tadelle yiyorum oda helal diye bide afia
    çünkü diğer cikolatalarda soya lesitini var buda uzun vadede zararli.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.