Şimdi Ara

LG Cinema 3D TV / LG FPR - 2011 LW Serisi (LW4500,LW5400,LW5500,LW570S,LW650S)[ANA KONU]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
31.571
Cevap
139
Favori
2.034.571
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    Daha önce söz verdiğim gibi ana konuyu açıyorum.
    Sadece Cinema 3D TV serisinden bir TV ile ilgilenenler değil, ben 3D TV almak istiyorum diyen herkesin okumasını tavsiye ettiğim olabildiğince geniş bir konu açıyorum.
    Bu ilk mesaj sadece bana ait değil, Donanımhaber forum kullanıcılarının ortak bilgi ve düşüncelerini yansıtan bir mesajdır. Bu TV kullanıcılarına katkı yaptıkları bölümler altına kendilerine teşekkür edilmiştir. Dolayısıyla bu konudaki bilgiler genel olarak 3D TV teknolojileri ve özellikle LG Cinema 3D TV hakkındaki internetteki en geniş Türkçe kaynaktır. Ayrıca, herhangi bir sorununuz olduğunda bilgi alabileceğiniz en iyi kaynaktır.
    Bu ilk mesaj sürekli güncellenip yeni bilgiler ve kullanıcılar eklendiği için oldukça oldukça uzun ve bilgilendiricidir. Lütfen bu ilk mesajın tümünü okumadan soru sormayınız, hatta zamanınız varsa tüm konuyu okumanızı şiddetle tavsiye ederim. Daha spesifik sorularınızı ve yaptığınız yorumları lütfen paylaşınız. Modelle ilgili spesifik sorularınızı direk kullanıcılara ÖM ile sorabilirsiniz, tüm TV kullanıcıları bu mesajın en sonunda liste halinde yazılmıştır.

     LG Cinema 3D TV / LG FPR - 2011 LW Serisi (LW4500,LW5400,LW5500,LW570S,LW650S)[ANA KONU]


    Yeni Nesil 3D TV

    Evinizin konforunda yaşadığınız en mükemmel, en sinematik 3D eğlencesi için hazır olun. Sıradan 3D teknolojisinin ağır, rahatsızlık veren gözlüklerinden ve baş dönmesine neden olan görüntü kalitesinden kurtulun. Artık aynı sinemalardaki gibi gerçek 3D dünyasına adımınızı atın. LG CINEMA 3D TV : 3 boyutlu mükemmelliğin yeni standardı.

    Göz Sağlığınızı Düşünen 3D Gözlükler

    Artık baş dönmesi, bulantı veya rahatsızlık yok. LG CINEMA 3D TV teknolojisi, gözlüklerdeki titreşimi ortadan kaldırarak baş dönmesi veya yorgunluk olmadan size özgürce 3D izleme olanağı sağlar. LG CINEMA 3D gözlükleri çapraz karışmayı fiilen ortadan kaldırırken, Yeni Nesil paneli daha net görüntüler sağlar. Görüntüler üst üste binmeden ve sıradan 3D teknolojisine bağlı baş dönmesi olmadan daha üstün 3D izleme deneyiminin tadını çıkarın.

    Rahat Cinema 3D Gözlükleri

    LG CINEMA 3D gözlükleri yalnızca 16 gram, yani sıradan 3D gözlüklerin neredeyse yarısı ağırlığındadır. Şarj etme işlemi gerektiren sıradan 3D gözlüklerin yerine, LG CINEMA 3D gözlükleri ile şarj etme konusunda endişe etmenize gerek yok. LG CINEMA 3D gözlükleri bataryasız çalışır ve sizi rahatsız etmez. Sıradan 3D gözlüklerin yüksek maliyetinden kaçının. LG CINEMA 3D gözlükleri son derece ekonomiktir, böylece aileniz ve arkadaşlarınızla 3D deneyiminin tadını çıkarmak için gerektiği kadar çok satın alabilirsiniz.

    Müthiş 3D Görüntüler

    Sıradan 3D TV’lerden neredeyse iki kat daha parlak. LG CINEMA 3D TV, 3D Boost teknolojisi ile daha parlak ve daha net görüntüler üretiyor. LG CINEMA 3D TV ayrıca 2D’de de son derece net ve canlı görüntüler sağlıyor.

    Rahat TV İzleme Pozisyonu

    LG CINEMA 3D TV size her açıdan daha net ve parlak görüntüler izleme özgürlüğü sunar. Sıradan 3D TV’lerin aksine, LG CINEMA 3D TV görüntü kaybı olmadan uzanmanıza veya arkanıza yaslanarak 3D içeriklerin keyfini çıkarmanıza olanak tanır. LG CINEMA 3D TV’nin sıradan 3D TV’lerden daha geniş bir izleme açısı vardır, böylece tüm yakın arkadaşlarınız ve ailenizle birlikte filmlerin, spor karşılaşmalarının ve diğer 3D içeriklerin keyfini çıkarabilirsiniz.

    Limitsiz 3D İçerik

    3D içerik sıkıntısına son! LG Cinema 3D teknolojisi, daha gerçekçi 3D görüntüler sunan yüksek performanslı 2D’den 3D’ye dönüşüm fonksiyonunu içinde barındırıyor. LG Cinema 3D TV ile 2D formatındaki herhangi bir içeriği 3D derinliğinde izleyin ve televizyon izleme keyfinizi arttırın.

    Home Dashboard

    LG olarak teknolojiyi sadeleştirerek sizi eğlendirmek ve hayatınızı kolaylaştırmak önceliğimiz. Bu yüzden eğlendirici seçenekler arasında hızlı ve kolay bir şekilde gezinmenizi sağlayan, yüksek sezgisel kullanıcı ortamını, benzersiz Home Dashboard’u tasarladık. Premium içeriklere bir göz atın, yüzlerce uygulamayı keşfedin, favori menünüzü seçin ve bunların hepsini tek bir ekrandan yapın. Home Dashbord, LG Smart TV’nin ana menüsüdür ve size istediğiniz herşeye kolayca ulaşma imkanı sağlarken, kullanıcı deneyimini en üst seviyeye çıkaracak şekilde tasarlanmıştır.

    Magic Motion Kumanda

    Bilgisayar faresi gibi işleyen hareket sensörlü bir televizyon kumandası. Eğer televizyonunuzu kontrol etmekte zorlanıyorsunuz, Smart TV’nizin o kadar da akıllı olduğu söylenemez. Magic Motion Kumanda, LG Smart TV’nizi en kolay biçimde kontrol etmenizi sağlıyor. Sadece gösterin, tıklayın ve kontrol edin. Basit hareketler ile, yön tuşları ve diğer tuşlara basmanıza gerek kalmadan görüntüleri sürükleyebilir, hızlıca oynatabilir ve LG Smart TV fonksiyonunda istediğinizi yapabilirsiniz.

    Smart Share ile Kolay İçerik Paylaşımı

    Dijital kameralar, cep telefonları, tablet bilgisayarlar ve kişisel bilgisayarlarınıza, yani tüm dijital aygıtlarınızdaki içeriklere kablosuz olarak ulaşın ve onları basit bir tıklama ile evinizin en büyük ekranına getirin. LG Smart TV’nin Smart Share özelliği ile evinizi karmaşık kablo bağlantılarından kurtarın.

    Eğlence Diyarı

    Kişisel ve ailece eğlence için tasarlanmış yüzlerce kaliteli uygulamanın ve interaktif oyunların keyfini çıkarın. Hemen LG Smart TV’nizdeki uygulama dükkanına erişebilir ve istediğiniz uygulamayı kolayca televizyonunuza indirebilirsiniz. Home Dashboard menüsünü istediğiniz favori uygulamalarınız ile kişiselleştirip, bu uygulamalara istediğiniz zaman direkt olarak erişmenin keyfini çıkarabilirsiniz.

    Motion Clarity Index

    Motion Clarity Index, en iyi hareketli görüntü çözünürlüğünü ve yüksek kare hızını belgeleyen bir göstergedir. LG'nin detaylı arkaplan taraması, gelişmiş local dimming teknolojisi ve müthiş XD motoru, geliştirilmiş netlik ve hızlı görüntülerin gerçekçiliğine mükemmel bir katkı sağlıyor.

    Micro Pixel Control

    Micro Pixel Control teknolojisi televizyonunuzun ekranındaki her LED bloğu ayrı ayrı kontol ederek, en derin, en koyu ve en doğal renklerin açığa çıkmasına olanak tanır. Sınırsız kontrast oranı sağlayarak, koyu siyah ve doğal renkleri en uygun enerji tüketimiyle sağlar.

    TruMotion 200Hz

    TruMotion 200Hz, görüntü bulanıklığını en hızlı aksiyon sahnelerinden dahi silerken saniyede 200 kare görüntü değerine çıkıyor. Yüksek çözünürlüklü 2D görüntülerin yanı sıra, TruMotion 200Hz en keskin 3D görüntülerin oluşumuna da yardım ediyor.

    Alıntıdır; LG Türkiye

    --------------------------------------------------------------------------------------------

    LG Cinema 3D serisi yavaş yavaş teknomarketlere girmeye başladı, paralel ithalatçılar sanıyorum satıyor bile. Mesajın fazla uzamaması için genel özelliklerini çok kısaca geçeceğim. Bilindiği gibi LG Cinema 3D TV serisi (dikkat ediniz sadece LW modelleridir Cinema 3D serisi, LX serisi SG gözlük kullanan eski modelidir LG'nin, LV serisi ise LW serisinin sadece 3D özelliği olmayan TV leridir) FPR (Film Patterned Retarder) gözlük teknolojisi kullanıyor. Smart TV özelliği serinin her TV sinde mevcut (LW4500 hariç). Seri TV leri yayınları 2D den 3D ye dönüştürme özelliğini içinde barındırıyor. 3D yayın panelden farklı bir teknoloji ile verildiği için, 3D görüntülerin yanında 2D görüntülerin de kalitesi ve parlaklığı arttırıldığı belirtiliyor. Bunun yanında, 3D görüntü izleme açısının eski nesil 3D TV lere göre büyük oranda genişlediği belirtiliyor. LW5500 serisi TruMotion 100Hz resim gösterme hızına sahipken, bu rakam LW6500 serisinde 200Hz.

    FPR gözlük teknolojisini biraz baştan anlatmak daha iyi olacaktır.

     LG Cinema 3D TV / LG FPR - 2011 LW Serisi (LW4500,LW5400,LW5500,LW570S,LW650S)[ANA KONU]


    Anaglyph denilen, bildiğimiz mavi kırmızı karton gözlüklerle olan teknoloji. TV de üstüste binen mavi ve kırmızı dalgalar aynı renkteki gözlük camından geçerek 3D görüntüyü oluşturuyor.

    Active shutter, gözlüklerde SG (Shutter Glass) şeklinde kullanılıyor. 3D LED - Plazma TV lerde genel olarak kullanılan teknoloji uzun süre boyunca bu oldu. Bu teknolojide ise gözlük batarya ile çalışıyor, göze verilen görüntülerin arasına SG gözlük tarafından 1 adet siyah perde atılıyor. Şöyle açıklayayım, sağ gözlük lensi kapalıyken sol göz, ekranda sol göz için verilen görüntüyü görüyor. Çok kısa bir zaman sonra (saliselerle ölçülecek kadar) sol gözlük lensi kapatılıyor ve sağ göze, ekrandaki görüntü biraz daha farklılaştığı için başka bir görüntü veriliyor. Bu şekilde sırayla lensler açılıp kapanıyor ve 3D görüntü bu şekilde oluşuyor. Şu resimde daha kolay anlaşılabiliyor;

     LG Cinema 3D TV / LG FPR - 2011 LW Serisi (LW4500,LW5400,LW5500,LW570S,LW650S)[ANA KONU]


    SG tip gözlüklerin göz sağlığına olumsuz etkileri olduğu, fazla elektromanyetik dalga yaydığı, bazı kişilerin baş dönmesi, bulantı gibi sorunlar yaşadığı, özellikle uzun süreli kullanımda rahatsızlıklar verdiği, ağır olduğu vb. durumlar zaman zaman belirtiliyordu. Ayrıca SG gözlük fiyatları yüksek düzeylerde olduğu için kalabalık gruplar ile 3D film izlemek, oyun oynamak vs. çok maliyetli olduğu belirtiliyordu, hatta 3D TV lerin yaygınlaşamamasının başlıca nedeni bu gösteriliyordu.

    FPR (Film Patterned Retarder) polarize teknolojisinin gelişmişini kullanıyor. Işık, normalde havada dik bir şekilde her yöne doğru saçılırken, polarize edilmiş ışık dalgaları filtrelendiği için dalgaları sadece bir yöne yönlendirilebiliyor. Gözlüğün sol camına farklı, sağ camına farklı polarize ışık dalgalarını süzebilecek lensler koyuluyor (resimde enine ve boyuna dalga çizgileri ile belirtilmiş). Resimde sol göz camı boyuna gelen ışık dalgalarını almak için tasarlanmışken, sağ göz camı enine gelen dalgaları süzüyor. Bu şekilde istenilen gözlük camına istenilen görüntü dalga boylarını dikkate alınca kolayca aktarılabiliyor. Tabii ki panelin ışınları polarize verebilmesi için, panelin kendisinde de polarize filter olması gerekiyor, bu da 3D TV nin yapılma maliyetini ve fiyatını etkiliyor. Ancak bunu telafi eden FPR gözlük fiyatları. Çok basit bir düzenek olduğu için (sadece 2 adet polarize cam) yurtdışında 5-6$ civarı, Türkiye'de ise 17 TL ye satılıyor. Bu rakam SG gözlüklerin yaklaşık 10'da 1'i civarında. Bu nedenle özellikle partilerde, aile ile birlikte, arkadaş toplantıları vb. etkinliklerde topluca 3D film, video, futbol maçlarını izlemek, oyun oynamak hem maliyetsiz hem de bu teknolojinin sağladığı geniş bakış açısı ile daha kolay bir etkinliğe dönüşüyor.

    Lenticular denilen ise gözlüksüz teknoloji. Bunu en kolay şekilde eskiden kitapların üzerinde, çevirince farklı görünen resimlere benzetebiliriz. Lenticle denilen şeyler, bir görüntünün üzerinde bulunan ve resmi sola ya da sağa büken paralel plastik lenslerdir. Bunları TV ekranında düşünürseniz, ekrana göre çok iyi ayarlanmış bir konumda oturan izleyici sağ ve sol gözleriyle iki çok az farklı görüntü görecek ve bunu 3D olarak algılayacaktır. Şu anki 3D TV üreticilerinin çözmesi gereken sorun bunun bir aile ile izlenmesinin imkansız oluşudur, çünkü kişi tam olarak ayarlanmış yerde hiç kıpırdamadan durmak zorundadır, birazcık yana eğilme ilüzyonu tamamen bozacaktır. Bu teknolojinin, aile gibi birden fazla kişiyle izlenen TV gibi bir cihazda değil de notebook gibi kişisel cihazlarda çok daha verimli olacağı düşünülüyor.

    SG ile FPR teknolojileri arasındaki farkla ilgili bir tablo buldum.

     LG Cinema 3D TV / LG FPR - 2011 LW Serisi (LW4500,LW5400,LW5500,LW570S,LW650S)[ANA KONU]


    Tablodan bir kaç şey açıklamak istiyorum.

    Burada flicker olarak gösterilen terim, SG gözlüklerin çalışma mantığından dolayı araya siyah perdeler atmasına bağlı olarak oluşan titreme. Bunu FPR gözlük ile bir TV izlerseniz çok rahat anlayabiliyorsunuz. FPR gözlük ile görüntü resmen akarken, SG gözlük ile titreşen bir görüntü alıyorsunuz (dediğim gibi sadece SG gözlük denemiş bir insan buna alıştığı için farketmeyebilir, ama FPR gözlük denerseniz bunu anlayacaksınız zaten). Baş ağrısı, mide bulantısı gibi etkenleri oluşturan başlıca olay da bu "flicker" zaten.

    Yüksek parlaklık nedeni de gözlüklerin yapısına dayanıyor. SG gözlükler likit kristal cam kullandığı için ışık geçirgenliği düşük oluyor bu nedenle görüntü parlaklığı düşük kalıyor. Buna ek olarak, ne kadar hızlı kapanırsa kapansın göz bir an dahi lensin kapandığını anladığı için daha karanlık bir görüntü görüyor. Buna karşın, ışık geçirgenliği fazla olan polarize camlar ile daha parlak bir görüntü görülüyor.

    Crosstalk u ise görüntü üstüste binmesi (overlap) olarak açıklayabiliriz. SG gözlükte sol ve sağ göze çok az farklı görüntüler verilmesi amaçlanıyor; ancak bazen kızılötesi sinyaller karıştığında, yetersiz kaldığında ya da TV ye bakış açısı değiştirildiğinde gözlük yeni verileri alınca görüntü üstüste binebiliyor. FPR gözlükte ise görüntüler gerçek hayatta gördüğümüz gibi, daha doğal bir yöntemle izleyiciye verildiği için daha parlak ve keskin görüntüler elde ediliyor.

    3D görüntüde 4 kat fazla Hz mantığı da şu. SG gözlükte araya bir siyah ekran atıldığı için direk olarak görüntü tarama hızının yarı yarıya düştüğü belirtiliyor. Daha az görüntü göz ile görüldüğü için bu görüntünün göz tarafından alınış hızını yarı yarıya düşürüyor. Ek olarak, 1 görüntü sadece 1 göze 1 defa verildiği için (2. göze verilen görüntünün çok az farklı olduğu söylenmişti) burdan ya verilen görüntünün yarısının yitirildiği belirtiliyor. FPR aynı görüntü eş zamanlı olarak iki göze de verildiği için 3D görüntülerde 4 kat daha fazla görüntü tarama hızına sahip olduğu belirtiliyor.

    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------

    LG 3D Cinema TV serilerinden (LW5500, LW6500) nedenini belirterek almayı düşünen, düşünmeyen; bu TV leri deneyenler, denemek isteyip de bulamayanlar burda buluşalım istedim. Yeni bir teknoloji olduğu için forumdaki yüksek bilgili arkadaşlar da düşüncelerini belirtirse çok seviniriz. Cinema 3D serisi şu an yan ithalatçılardan alınabiliyor ancak çoğu sitede göstermesine rağmen stoklara girmediğini belirtiyor. Bu nedenle bu seriden bir TV alan kişiler başlık altında nerden hangi fiyata aldıklarını söylerlerse çok iyi olur. Ayrıca, bu TV sahiplerini bu mesajın hemen altına eklerim, bu sayede bilgi almak isteyen diğer kişiler bu arkadaşlara kolayca ulaşabilir.

    Yazıda hata yaptıysam affola, hemen düzeltirim.

    Yararlandığım kaynaklar;

    LG Türkiye
    Wikipedia
    1
    2
    3
    4

    Bu video çok güzel açıklamış, izlemenizi tavsiye ederim.



    ---------------------------------------------------------------------------------

    GÜNCELLEMELER

    20.09.2014
    Yeni kanal listesi @HKDN'den

    http://e.4shared.com/linkerror.jsp
    https://s3.dosya.tc/serv...LW570S-ZD00001.rar.html

    ---------------------------------------------------------------------------------


    ALICILAR;

    Cinema 3D TV nizi alıp internete bağladıktan sonra firmware update i yapmanız şiddetle önerilir, 3D görüntü çözünürlüğünü arttıran bir updatedir.
    Link; FlatPanelSHD

    Teşekkürler, donnidarko.

    NOT (techraven): Bu update ile birlikte 3D çözünürlüğünüz kesinlike Full HD (1080p) dir. LG 3D görüntülerde Full HD sertifikası bile almıştır.

    LG Cinema 3DTV Models Get Certified For Full HD 3D & Carbon Reduction
    LG Cinema 3D TV gets full HD certification from VDE
    Resmi Link

    ---------------------------------------------------------------------------------

    Çok sorulardan sorulardan birisi de Samsung D serisi mi, LG Cinema 3D TV serisi mi. Bir karşılaştırma yapıştırıyorum buraya, bu konuda daha sonra yazdıklarımın bir kopyasıdır.

    Klasman bakımından LW5xxx serisi D7000, LW6xxx serisi D8000 ayarı TV lerdir, en azından LG ve Samsung bu şekilde konumlandırdı bu TVleri.

    Genel olarak Samsung D serisinin artılarına gelirsek;

    -Kozmetik. D serisinin kasası kesinlikle daha estetik. İnce ve şık, metalik gri çok güzel durmuş. LG Cinema 3D TV serisinde TV nin teknolojisinden dolayı panelin önünde ışığı kıran bir film tabakası var, bu yüzden çok az daha kalın D serisinden. Çerçevesi de D serisi kadar ince değil, biraz daha kalın. Ama yine de kötü değil kesinlikle, şık duruyor. Sadece D serisi kasası kadar albenisi yok bence.

    -Genel olarak daha yeterli destek. LG TR sitesi henüz ürün spesifikasyonlarını sitesine yeni geçti mesela. Aralarda yanlış bilgiler de vardı diğer LG sitelerine göre karşılaştırmada. Mağaza çalışanları doğru dürüst bilmiyor Cinema 3D TV serisi özelliklerini. Samsung firması bu konuda daha profesyonel, reklamlarını daha çok yapıyor ve ürünlerini iyi pazarlıyor. Ancak bu TV serisinin LG'nin şu an en üzerine düştüğü seri olduğu için biraz daha üzerine düşecekleri söylenebilir.

    -DTS. Bu formatı oynatan piyasadaki tek TV Samsung TVler. Bu format için sesin Full HD si diyebiliriz, ancak bu sesi hakkıyla almak için 5+1 HT şart. Bu sesin esprisi kolonlarla sesleri alt ve üst noktalarda verip izleyici ile birleştirmek. 2x10W TV hoparlöründen DTS sesi almanın hiçbir mantığı yok, çözünürlük benzetmesinden gidersek SD sesi alacaksınız diyeyim yani. Tabii yine de takınca "ben sesi alayım da ne olursa olsun" diyenler için Samsung önem kazanıyor. Bu sesi Samsung harici markalarda almak için 150TL civarı bir media player almanız gerekiyor, ya da DTS sesini bilgisayar programları ile AC3 e çevirmeniz gerekiyor.

    -Cinema 3D TVlerde USB modda ratio sorunu. Bundan tam emin değilim, bu forumda bir arkadaş bahsetmişti. Kısaca 1920x1080 den küçük çözünürlükler söz konusu olduğunda görüntü TV ye stretching (genişleme) yapamıyor, film ya da video hangi çözünürlükte ise o şekilde izliyorsunuz. Bu genişlemeyi yapsanız da görüntü bozulur gerçi benim düşündüğüm kadarıyla, ama yine de yapamaması bir arkadaş tarafından belirtilmişti, ben de bu konudan bahsedeyim dedim.

    -Cihaz asıldıktan sonra arkadaki scart, Ethernet vb. bağlantılara zor erişim var Cinema 3D TVlerde. Bu her TVde az ya da çok vardır sanıyorum ama yine de belirteyim dedim.

    LG Cinema 3D TV Artıları;

    -İlk akla gelen tabii ki FPR gözlük teknolojisi. Uzun süreli kullanımda dahi herhangi bir baş ağrısı, bulantı, göz sızlaması vs. yapmıyor. Daha hafif ve beyninizin dibinde sürekli çalışan bir cihaz yok. SG gözlüklerin fiyatı 200TL den fazla iken bu gözlükler 15TL. Zaten TV yanında modeline göre ya da promosyon olarak 2-7 adet veriliyor. Ayrıca 3D görüş açısı 170 derece, aktif gözlüklerde bu rakam 80 derece. Özellikle kalabalık gruplar ile izleme açısından bu konular çok önemli. Bunun yanında 3D görüntüler bariz bir şekilde daha parlak ve ışıl ışıl, bunlarla ilgili bir resim koyacağım daha sonra. Bunun nedeni SG gözlük lenslerinin açılıp kapanması ve ışık geçirgenliklerinin düşük olması. Bunun yanında LG Cinema 3D serisinde 3D Light Boost özelliği ile 3D görüntüler yüksek parlaklıkta veriliyor ve FPR gözlüklerin ışık geçirgenlikleri daha yüksek.

    -3D den devam edersek, görüntü titremesi (flicker) tamamen elemine edilmiş durumda hatta TÜV den "titreşimsiz ilk 3D TV" diye sertifika almışlar. Crosstalk denilen görüntü üstüste binmesi (overlapping) 3D TV ile FPR gözlüğün iletişim içinde olmadığından yok denecek kadar az. SG gözlükle izlenen 3D görüntülerde bu konunun ilk mesajındaki uzun açıklamamda belirttiğim gibi görüntü hızı 1/4 oranında düşüyor. FPR gözlükte böyle bir olay yok, çünkü görüntü doğal bir yöntemle alınıyor. D8000 in 800Hz olmasının nedeni bu zaten, 3D görüntüde bu hız 200Hz a düşecek ve LW65xx modelleri zaten TruMotion 200Hz.

    -Fiyat. Fiyat / performans olarak bence açık ara en iyi 3D TV şu an bu seri. D7000 - LW570S (D serisinde DVB-S standart olduğu için S modelleriyle karşılaştırmak daha doğru) ve D8000 - LW650S arasında 700 - 1000TL arası bir fark oluyor satıldığı yerlere ve kendi aralarındaki ekran boyutlarına göre. Bu fark Bluerayli bir 1000W lık bir HT demek neredeyse. Ayrıca FPR gözlüklerin çok ucuz olması ve TV ile beraber 2-7 adet verilmesi ek maliyet getirmiyor.

    -Özellikle oyuncular için 3D açısından mükemmel bir TV bana göre. Uzun süreli kullanımda dahi hiçbir rahatsızlık vermemesi, parlaklığının yüksek olması, input lagın az olması (bu forumdaki birkaç kullanıcıların yorumları) ve uygun fiyatı dolayısıyla oyuncular için çok iyi bir seçim. 32LW4500 ve 32LW5500 2000TL civarında, hem TV hem monitör olarak rahatlıkla kullanılabilecek TVler. Plazmalardaki olası image retention (görüntü yanığı) sorunu da göz önünde bulundurulursa oyun için alanlar mutlaka bu TV yi görülecek listelerine katsınlar.

    -Magic Motion kumanda. Bu olay başka D serisinde varmıdır bilmiyorum ancak mükemmel bir şey. Smart TV özelliklerini kullanmak inanılmaz rahat. Kumandayı ekrana doğrultuyorsunuz ve bir imleç çıkıyor, bunu hızla ekranda dolaştırıp fare gibi kullanabiliyorsunuz. Fiyatı da 150TL, gayet uygun.


    ---------------------------------------------------------------------------------
    İlk deneyimlerden izlenimler, sürekli güncellenecektir. İlk metnin tamamı xao nickli arkadaşa aittir, üzerinde düzenlemeler yapılacaktır.

    3D Notu:
    * 3D performansı: Piyasanın en iyisi, görüntüde titreme, crosstalk yok. Başağrısı, mide bulantısı yapmıyor. Orjinal 3D çekilmiş HD görüntüler mükemmel. PS3'te oyunlarda farklı bir deneyim yaşatıyor.
    * 2D->3D: İki boyutlu görüntüleri 3 boyutluya çevirme (Sadece derinlik hissi ile): Çok da gerekli olmayan enteresan bir özellik. Değişik sonuçta.
    * Uzun vadede 3D maliyeti eski teknolojiye göre çok daha ucuz, gözlükleri 15 TL'den satılıyor (Aktif 3D gözlükler 200 TL civarı).
    * Aktif 3D'ye göre izleme açısı çok geniş, put gibi durmadan rahatça izleyebiliyorsunuz.
    3D konusunda sadece bir eksi görüş geldi o da TV'den daha yüksek bir yerden izlerseniz 3D görüntü bozuluyor denmiş ama bunu saymıyoruz çünkü LCD teknolojisi (led olsun olmasın) tüm TV'lerde yukardan izlerseniz görüntü bozulur.

    Media Player Notu:
    * DTS sesleri çözemiyor, TV'den ses alamıyorsunuz.
    * DTS sesleri pass-through ile dışarıya veremiyor başka bir cihazdan da ses alamıyorsunuz.
    * DTS sesli film izlemek istiyorsanız:
    - DTS çözebilen media player alacaksınız (en ekonomik ve bence en başarılı çözüm WD TV Live, sadece HDMI kablosu ile TV'den stereo ses alabilirsiniz)
    - Filmlerinizi bir işlemden geçirerek seslerini DTS'ten AC3'e çevirecek, sonra izleyeceksiniz. (Nasıl yapacaksınız:http://forum.donanimhaber.com/m_36747324/tm.htm)
    * Çok çeşitli format destekliyor. Sadece lisans bazlı video formatları açılmıyor (d2s gibi), onların da uzantılarını .avi, .mkv gibi değiştirince çalıştırabiliyorsunuz.
    * Video kaynağı 16x9 formatında değil ise görüntünün yanlarında ya da üst/altında siyah boşluk kalabiliyor, görüntüyü yayamıyorsunuz(streching).

    SD performansı:
    * En düz karasal yayında bile görüntü ç fena değil, 47" olan modelde bilepixellerin birbirine girdiği çamurlaşma olmuyor görüntüde, mutemelen HD Smart, Digitürk Plus ya da Teledünya ile çok kaliteli SD görüntü alınabilir.

    İnternet:
    * Wireless Dongle ya da doğrudan eternet kartı bağlayabilirsiniz.
    * Smart TV ile belirli sitelerde gezinebiliyorsunuz. (facebooki tweeter, youtube, hava durumu, vb.)
    * Kendi uygulamaları var (detay???)
    * Youtube'daki 3d görüntüleri otomatik olarak 3d göstermeye başlıyor.

    Genel:
    * Ortam aydınlığına göre TV kendi kendine parlaklığını dinamik ayarlayabiliyor, diğer LG modellerden biliyorum, seyir zevkini arttıran çok başarılı bir özellik.
    * DVR/PVR: TV'ye gelen yayını USB'ye kaydedebilme özelliği: TV'de bu özellik olmasına rağmen kapalı. Servis menüsüne girerek açılabilir ancak TV'ye servis dışı bırakma riski var.
    * Mat panel mi idi ???? Parlama yapıyor mu?
    ---------------------------------------------------------------------------------

    kerempek nickli arkadaşın Panasonic G, GW ve LG LW serisi karşılaştırması;

    Arkadaşlar daha önce de incelemeyi yazacağımı söylemiştim ama gece uyuya kaldığımdan yazamadım.Panasonic G,GW sersi ve LG LW serisini karşılaştırıyor incelemem.Karşılaştırdığım konularda iyi not verdiğime 10 dedim diğerini de o not üzerinden değerlendirdim.

    Yurt dışındaki tüm forumlarda en az 100 sayfa yorum okudum.burdaki lg lw serisindeki tüm yorumları okudum ve yine forumdaki Panasonic G20 kısmındaki tüm yorumları okudum.

    CNET,AVFORUM,AVSFORUM,HDTVREVIEW gibi siteleri inceledim.

    Teknosa'da MediaMarkt'da ve Bimeks'te son iki gün toplam 7-8 saatimi geçirdim.Televizyonların ayarlarının hepsini denedim.(Harici diskimle Full HD Spartacus ve 5-10 filme gittim)

    Yazacaklarım tamamen objektif olup şu anda herhangi bir firmada çalışmadığımı da belirtmek isterim.(Askerden döndüm 10 gün sonra alakasız bir işe gireceim.)

    Renk kalitesi,SD ve HD Yayın Performansı
    ------------------------------------------------
    Arkadaşlar SD performansı plazma olduğu için doğal olarak tabii ki Panasonic önde.Ama şaşırtıcı biçimde LG LW seriside LED-LCD'ye göre oldukça iyi bir performans veriyor.

    HD yayında ise piyasada zaten 2011 modellerinde kötü görüntü veren tv nerdeyse kalmamış.

    SD =>> Panasonic :10 LG:8

    HD =>> Panasonic:10 LG:8.5

    Renk Kalitesi =>> Pana:10 LG:9

    LG'de neden puanları kırdığımı söyleyeyim.Ne olursa olsun renk kalitesi panasonic plazmalarda daha iyi.Ama artık fark çok azalmış.Renkler doğallığa yaklaşmış.Firmaların neden LED-LCD'ye yatırım yaptığını anladım.Cidden büyük potansiyel var.Ama plazmayı yakalaması içn daha 4-5 sene istiyor.

    Bir de hareketli sahnelerde Panasonic daha başarılı.Şöyle bir durum var.Panasonic'de IFC LG'de ise TrueMotion sistemi araya yazılımsal olarak sahneler ekleyip HZ'i arttırmaya çalışıyorlar.Örneğin kanalda altta altyazı geçerken LW serisinde truemotion Pana'da IFC açıkken ikisinde de bir sıkıntı yok.İki televizyondan herhangi birinde bu opsiyonu kapadığımızda o televizyon geride kalıyor.İkisini birden kapadığımda ise aradaki fark çok çok az olsa da LG geride.

    Siyah Seviyesi
    -----------------
    Arkadaşlar siyah seviyesinde tartışmasız biçimde pana'lar önde.Gidin gözünüzle görün.Yanlız teknoloji marketlere gittiğinizde bazen parlaklığı o kadar arttırıyorlar ki panalar'da siyah kötü gibi gözüküyor.Böyle bir durum yok.Tüm ayarları denedim hepsinde Pana önde.

    Ama düşünüyorum da arkadaşlar o kadar da önemli mi ? LG'de de oldukça iyi ve muadilleri ile denk siyah seviyesi var.O kadar fark edilmiyor

    Siyah Seviyesi: Pana:10 LG:7.5

    MultiMedia
    ------------
    LG mkv,divx oynatma ve altyazı gösterme de Pana'lara göre daha başarılı.DST sesi pass through yapamıyor.Pana'lar yapıyor.İkisinin de ses kalitesi çok iyi değil ama LG daha başarılı geldi bana.Onun dışında youtube vs'de ikisi de eşit.Yanlız youtube'dan 3 boyutlu olan videolar LG'de izleniyor.Pana'da deneyemedim ama izlenmiyordur diye tahmin ediyorum

    Genel olarak Multimedia'da LG:10 Pana:8.5

    3D
    ----
    Eveeet geldik 3d'ye.Benim araştırdığım kadarıyla forumda çok yanlış bir bilgilendirme var 3d ile ilgili olarak.Öncelikle notlarımı vereyim ondan sonra neden olduğunu açıklarım.

    LG:10 Pana:8

    Arkadaşlar şunu söyleyeyim teknoloji olarak aralarında büyük bir fark yok.LG'nin 3d'si devrimsel falan değil.İkisi de hemen hemen aynı mantıkla çalışıyorlar.Performanslarında ise abartı bir fark yok.

    3D'de LG'nin +'larını yazıyorum.
    -----------------------------
    1-Görüntü daha parlak.
    2-Gözlükler çok rahat.
    3-Gözlükler çok ucuz
    4-Gözlüklerde şarj derdi yok.(Gözlükleri ayrı madde yazmamın sebebi sadece gözlükler iyi demekle anlatılmayacak kadar fark olması)
    5-crosstalk yok denecek kadar az.Titreme hiç yok.
    6-Yatay olarak görüş açımız çok geniş

    3D'de LG'nin -'leri
    --------------
    1-1080p bir video izlerken görüntü her göze ikiye bölünerek geliyor.Bu da videoyu 540p olarak izlediğiniz anlamına gelir.Yani full hd 3d değil bu arkadaşlar.En büyük negatif özelliği bu.Fakaaaaaaaaaaaat öyle full hd değil diyip atmak olmaz.Görüntüyü beynimiz birleştirip 3d yaptığı için gözümüz 540p-1080p arası bir değer olarak algılanıyor.Sonuç:Özellikle dikkat etmezseniz çözünürlük anlamında bir fark göremezsiniz ama böyle bir fark kabul etsek de etmesek de var.

    2-Ekrana dikey olarak tam ortasından bakmak gerekiyor.Eğer dikey olarak %20,%30 arası bir açı farkıyla bakılırsa görüntüde ikileşmeler açık olarak görülüyor.(çok açık).Ben şahsen böyle bir şeyi sorun etmem.Ekranı ona göre konumlandırırım.Bu televizyonu aldığınızda ekranı iyi konumlandırmak gerekiyor.Yani LG reklamındaki gibi öyle ailenin bir kısmı ayakta bir kısmı kanepede falan yalan :).

    3D'de Panasonic 3d +ları
    ---------------------
    1-3d gözlüğü taktıktan sonra görüntü kalitesi stabilitesini koruyor.Renkler aynı şekilde canlı
    2-Dikey olarak hareket kabiliyetimiz LG'den fazla.(Bizzat Denedim)

    3D'de Panasonic 3d -'leri
    ---------------------
    1-Gözlükleri şarj etmeniz gerekiyor.Filmin ortasında gözlüğün şarjı bitebilir :).Bu başlı başına büyük bir eksidir.
    2-Gözlükler LG'ye göre daha ağır.Yine de öyle aşırı fark yok.Yine gözünüzde unutursunuz.(Yeni nesil gözlükler için söylüyorum).Gözlükler rahat.Öyle baş ağrısı,mide bulantısı olayları eskide kaldı arkadaşlar.Hamile değilsiniz 3d izliyorsunuz.Yaklaşık 1 saat izledim hiç bir şey farketmedim.
    3-Yatay hareket kabiliyeti LG'ye göre daha zayıf ama yine de bence yeterli.
    4-Titreşim çok çok az olsa da var.Nadir farkediliyor.Cross talk ise hiç yok.Parlaklıkla ilgili bir sorun yok!!!.Yeterli parlaklıkta.

    Not:Bence 1-2 sene sonra Active Shutter gözlükler çok daha iyi bir duruma gelecek.Hem daha ucuz hem daha kaliteli olacak.Teşekkürler LG!!! rekabet ortamı her zaman iyidir :)

    KONSOL ve PC
    -----------------
    Arkadaşlar bu konuyla ilgili bilgileri Genel Problemler kısmında verdim.Notlarım aşağıda.

    Pana:10 LG:9

    Evet iki televizyon için karşılaştırma yorumlarım yanlız burdan sonrasını dikkatli okuyun !!!!.Önemli bilgiler içeriyor.



    Genel Problemler ve Görüşler Panasonic Plazmalar İçin
    ---------------------------------------------------------------
    1-50 HZ yayınlarda IFC açık iken görüntü yapay IFC kapalı iken ise görüntü de titremeler oluyor.Bir çok kullanıcı farkedememiş bile ufak bir problem bu.Yeni seri panasoniclerde de aynen devam ediyor.BlueRay,DVD vs'de ise hiçbir problem yok.Görüntüler İNANILMAZ iyi.

    2-G20 serisinde 42'inçten yüksek olanlarda buzzing problemi var.Televizyondan ciddi miktarda ses geliyor.Özellikle Parlak sahnelerde örneğin arka plan'ın beyaz olduğu sahnelerde ses artıyor.Bazı televizyonlarda ses daha da yüksek.Şansa kalıyor iş.Dikkat etmek lazım.42G20'lerde sorun belirtilmemiş.Genelde 50g20 serisinde var.3-4 kişiden biri bu soruna sahip.2011 model pana'larda sorun yok.

    3-Plazma kullanırken bildiğiniz gibi aynı görüntü sürekli açık kalırken Burn In ve Image Retention problemleri oluşabiliyor.Ama gerçekten endişelenmeyin.2010 model panaları günde 15 saat ortalama ile kullanıp PS3'de oyun oynayıp herşeyi yapıp yine de sorun yaşamıyor insanlar.Yine de monitör olarak kullanacaksanız dikkat etmeniz lazım.

    Genel Problemler ve Görüşler LW serisi için
    -------------------------------------------------
    1-Arkadaşlar bu seri genel olarak LED-LCD televizyonların tüm problemlerini içeriyor.Kenarlardan ışık sızması olsun banding(ekranda zaman zaman beliren bant efekti) olsun sonra bazen ekranda ani parlamalar falan hepsi var.Ama yapacak bir şey yok teknoloji şu an böyle :))).Zaten banding dışında diğer problemler de ciddi bir sıkıntı yok.Kullanıcılar en çok banding'ten şikayetçi.Bunlar ayrı ayrı maddeler yazmak gerekir ama bir çok kullanıcı bu haliyle memnun.Benim ise dikkatimi çekiyor bunlar.

    2-Input LAG problemi.LW 5500 serilerinde lag minimum 90 ms'dir arkadaşlar.LAG'ın 30 ms'den fazla olmaması tercih edilir.LW 4500 serilerinde de 50 ms'ye kadarr lag vardır.Fakaat aşağıda dediklerimi yaparak lag'ı 20-25 ms'niye ye indirebilirsiniz.

    LAG Problemi Çözümü
    --------------------------
    1-
    LW 450x için
    https://www.lg.com/uk

    LW 550x için
    https://www.lg.com/uk

    adresinlerine gidin ve firmware update'i yapın.Burada 550t ve 450u sırasıyla lw 5500 ve 4500'e karşılık gelir.LW4500 serisi içinde herkes soruyordu nasıl firmware update edecem diye :)) işte size çözüm usb'ye koyun ve yükleyin.bu kadar....

    2-Mod olarak "GAME" Giriş tipi olarak "PC" seçin.(Basit gibi görünse de ÇOOOK ÖNEMLİİİİİİ!!!!!)

    3-Son ve en önemli olarak LG'nin resmi sitesinde yayınlananları ve tavsiye edilenleri okuyun....
    http://www6.lgknowledgebase.com/?s_token=1567026079.0021413481&kw=help&term=LG%20Online%20Learning%20Management%20System&term=Help%20Desk%20Ticket%20System&term=Customer%20Support%20Portal&backfill=0&tdfs=1

    Bu ayarları yaptıktan sonra input lag olayı oldukça azalmış oluyor yorumlar bu şekilde.Diğer LED-LCD tv'ler seviyelerine iniyor hatta daha iyisine.(Tabi 10-25 ms aralığındaki PANA plasmalar kadar iyi değil.)

    Bu input lag sorunu update edildi, metnin bütünlüğünü bozmamak için silmiyorum burdan. En iyi çözüm aşağıda görüntü ayarlarında mevcut, O-G-U-Z-H-A-N ın mesajını okuyunuz (techraven)

    Önemli Not:Bu updateler bir süredir LG sitelerinde yok. Bu yüzden murat708 arkadaşın internete upload ettiği LW4500 için en son çıkan güncellemeyi veriyorum. LW5xxx sahipleri internetten halleder zaten bir şekilde. Firmware v4.60.13; http://www.fileserve.com/file/P8m5XNr (techraven)

    [2012-11-16] En güncel yazılımlar için LG sitelerine bakabilirsiniz.

    https://www.lg.com/tr/destek
    https://www.lg.com/de/support

    ---------------------------------------------------------------------------------

    ATI 3D Destekli Ekran Kartları ile Cinema 3D TV lerde 3D Oyun Oynamak ve 3D Film İzlemek

    Arkadaşlar AMD HD 68xx serisi kartlar ile LW45xx serisinden TV'nin verdiğinden bile daha kaliteli 3D izlemenin yöntemini anlatıyorum.Adımları tek tek uyguladığınız zaman 3D ile "SIFIR" ghost , "SIFIR" CrossTalk,"SIFIR" FLICKER ve ayarlanabilir kontrast,parlaklık ve renk ayarları ile 3D izleyebileceksiniz.Görüntünün derinliği konusuna girmiyorum ama bence AMD HD 68xx serisinden aldığımız görüntüdeki 3 Boyut TV'ye usb'yi takıp izlediğimizden daha belirgin.Yine de göreceli bir kavram bir kaç kişi baksa ancak o şekilde anlaşılır.

    Ayrıca 3D filmlere altyazı ekleyip sorunsuz da izleyebileceksiniz dediklerimi yaparsanız !!!!!!!! Hatta altyazıların hızını ve senkronizasyonunu da sağlayabileceksiniz :))))) DTS'i zaten VLC Player çözüyor olacak o sorunda kalkıyor.

    Oyun oynama kısmını ise en altta anlatacağım.Önce 3D videolar nasıl izlenir ona bakalım :)

    1.4 Hdmi kablonuz ile PC'nizi 68xx serisi ekran kartı üzerinden TV'Ye bağlayıp TV'de giriş tipini PC seçin.TV'de görüntü modunu "SİNEMA"'ya getirin.Ekran kartınızı ve DirectX'i son sürümüne yükseltin ve adımlara geliyorum

    Öncelikle;

    1- /VXdTN/ sitesine gidiyorsunuz ve uygulamanın RC(Release Candidate) versiyonunu indirip full olarak PC'nize kuruyorsunuz.

    2-İZ3D'de Status/Methods kısmına girip Side By Side'ı seçiyorsunuz.(Orda LEFT/RIGHT ve OVER/UNDER seçeneklerini videonun türüne göre seçeceğiz.)

    3-VLC Player'ın son sürümünü kuruyoruz.

    4-Catalys Control Center'dan(CCC) Desktop Management>Desktop Color'a gelip Gamma - 1,Brightness -30 Contrast 100 yapıyoruz.

    5-CCC'de My Digitral Flat Panels'a gelip Display Color'a gelip Hue-1 Saturation-100 Brightness -70 Contrast 140 yapıyoruz.

    6-Catalyst Control'den My Digital Flat Panels'e geliyor oradan da Scaling'e gelip overscan %0'a getiriyoruz.(Bu ayarı yaparken görüntü TV'de olmalıdır yoksa ayar çıkmaz.)

    7-CCC'de 3D Application Settings'e geliyoruz.Anti Aliasing-2 ve Filter Standart,:Anisotropic Filtering 8x,Tesellation AMD Optimized,Catalyst AI > High Quality ve Enable Surface Format Optimization,Wait For Vertical Refresh > Off,ubnless Application Specifies,Anti Aliasing Mode > Super Sample AA olacak.

    8-ffdshow programı kurulur.İçerisinde Video Decoder kısmı seçilir.En altta Subtitle Altında Placement kısmına gelinir ve Stereoscopic seçeneği seçilir!!!!!!(Alt yazıyı 3 boyutlu görmemizi sağlayacak)

    9-3daltyazi.com adresine gidilir ve SBS filmimizin alt yazısı indirilir.SBS filmimizin mkv dosyasına kısa ve türkçe karakter içermeyen bir isim verilir.(Örneğin avatar,tron,deepblue gibi).Aynı isim altyazı indirdiğimizde çıkan 4 dosyaya da uzantılarını değiştirmemek kaydıyla verilir.(Örneğin avatar.xml,avatar.sub gibi 4'ü de isimlendirilir).Bu aynı isimdeki 4 altyazı dosyası ile filmimiz aynı klasöre konulur.

    10-VLC Player ile filmimiz açılır ve Video>SCale kısmına gelinerek oradaki tik işareti kaldırılır.Böylelikle otomatik scale işlemi kalkmış olur.(Filmi her açtığımızda bu işlemi yapacağız)

    11-Görüntü tam ekran yapılır ve LEFT/RIGHT mı yoksa OVER/UNDER 'mı olduğu görülür.Ona göre IZ3D içinden 2'inci adımda yaptığımız işlem kontrol edilir.

    12-Televizyondan 3D tuşuna basılır ve video türüne göre uygun 3D seçeneği seçilir.Alt yazı 3D olarak otomatikmen yüklenecektir.

    DÜNYADA BAŞKA YERDE BULAMAZSINI BÖYLE GUİDE'I VALLA İYİ SEYİRLER :)))))))))))))))

    NOT:3D oyuna girdiğinizde otomatik olarak oyun açıldığında oyuna spesifik 3-4 tane adımdan oluşan bir test yapıyor o testleri tamamlayın ve test işlemi sonunda ayarları kaydedin.Oyunlarda gayet güzel 3D oluyor.PES 2011 ve Asasin Creed Brotherhood'u 3D oynadım gayet iyiydi....

    ---------------------------------------------------------------------------------

    DTS ile ilgili kesin çözüm.

    Olayı şöyle anlatayım.

    DTS ses codekli bir mkv dosyayı televizyonun media playerından oynatırken görüntü alırsınız fakat ses alamazsınız. Optik çıkışla direk dts çözen ses sistemine bağladığınızda da ses alamazsınız. Sebebi LG nin sesi pass through ( direk gönderme ) yapmamasıdır.


    Bunun için en uygunu; optik çıkışlı bir media player alarak ( 100-150 tl ) görüntüyü televizyona sesi de optik çıkış ile ses sistemine göndermektir.Ses sisteminiz yoksa bile televizyon sesi açar.

    Teşekkürler, ReJim

    ---------------------------------------------------------------------------------

    LG 2011 CINEMA 3D TV LW SERİSİ TV LERE PVR (YAYIN KAYIT) ÖZELLİĞİ EKLEMEK

    Tivibu reklamlarında bahsettiği gibi Durdur izle,Geri Al izle, Kaydet izle muhabbeti LG'nin 2011 model LW serisi televizyonların hepsinde yapılabiliyor.
    Televizyonu aldığınızda bu özellik kapalı geliyor. Özelliği açmak için teknik servislerin televizyon ayarlarını yapmakta kullandığı gizli bir menüden (Servis Menüsü) bir ayar yapmak gerekiyor. Ben yaptım ve çalışıyor.

    ÖneMLİ UYARI :
    Servis menüsünde burada belirtilen ayarlardan başkasıyla oynarsanız televizyonunuza zarar verebilirmişsiniz. Lütfen çok dikkatli olun.

    1-Öncelikle sonu S ile biten modellerde çanaktan gelen kablo, diğerlerinde ise Teledünya Conax modül TV'ye takılı olacak.
    2- servis menüsüne girmek için HAMA'nın 12084 yada 12087 model evrensel kumandası lazım.(16-17TL)
    Kumandada Önce SETUP tuşuna (3 Saniye) basın sonra TV tuşuna basın. ve sonra 0119 rakamlarını tuşlayın.
    Sonra SHIFT tuşuna ve sonrada OK tuşuna basın.
    Buraya kadar sadece kumandaya televisyonu tanıttık. Şimdi Servis menüsüne girelim.
    Hama kumandadan önce SETUP ve sonrada AV tuşuna basın. Şifre girişi için bir ekran gelecek.

    Artık bundan sonrasını sadece Televizyonun kendi kumandası ile yapacağız.
    Şifre olarak 0413 tuşlayın.
    Böylece servis menüsü (EZ_ADJUST) açılacak. TV kumandasından aşağı gelerek "Tool Option 3" Menüsünün üzerine gelip sağ tuşuna basarak açın.
    Açılan menüde "DVR Ready" yazan satırdaki "0" Değerini sağ tuş ile "1" olarak değiştirin. EXIT ile servis menüsünden çıkın.

    Televizyonun kurulum menüsünden AYARLAR altında ülke olarak İspanya(Spain) seçin. Kanal kurulumları kaybolacak. Tekrar taratıp kanalları ayarlayın.

    4- Şimdi Televizyonun USB 1 portuna bir adet hard disk takın. Ve sonra Dijital bir kanlada iken Televizyonun kendi kumandasında PAUSE tuşuna basın.
    Önce "zaman makinesi başlatılıyor" yazısı ardından'da diski formatlamak isteyip istemediğinizi soracak. Evet deyip diski formatlatın. İşlem bittikten sonra
    girişlere Zaman Makinesi simgesinin eklendiğini göreceksiniz. Aynı şekilde Ana menüde ve Rehberde'de kayıtla ilgili bir sürü yeni fonksiyon eklendiğini göreceksiniz.
    Biraz karıştırırsanız keşfedersiniz. (Ben PVR fonksiyonunun ne demek olduğunu 10 gün önce öğrendim ve keşfettim )

    Artık Digital kanalları ister programlayıp istediğiniz zamanlarda otomatik kaydettirebilirsiniz. Yada herhangi bir kanalı seyrederken Pause, Play yada ileri geri tuşlarına (Kumandanın en alt bölümünde) bastığınızda otomatik olarak zaman makinesi devreye girer. Ve kaydetmeye başlar. Böylece televizyon yayınını durdurabilir, ileri geri sarabilirsiniz.

    Ayrıca Servis menüsünde Tool Option 5 'in altından Local Dimming, Tool Options 3 altındanda THX Cinema Modu aktifleştirilebiliyor. Ama dediğim gibi servis menüsünü kurcalarken çok dikkat edin.

    Teşekkürler, yusasen.

    PVR hakkında ek bilgiler

    160 GB 'lik harddiskim surekli takili duruyor USB1 portunda.

    Bu konudaki tek problem su. Kumanda uzerindeki kayit tusu calismiyor. Ben akilli kumanda ile de denedim, ama nafile.

    Pause tusuna basinca Time Shifting calisiyor yani canli yayini durdurup ileri geri sarabiliyorsunuz.

    Eger yayini izlerken aniden kaydetmeniz gerekiyorsa, cok cabuk bi sekilde 'programlayici' ya girip hemen bir kayit olusturmaniz gerekiyor. Yani rehberden ayarlamaniz gerekiyor. Kisacasi caniniz istedigi anda Record tusuna basip kayit yapamiyorsunuz.

    Ha ben ne yapiyorum, programlayiciya h.ici her gun 22.40 ile 23.30 arasinda Nat.Geo HD'yi kaydet komutu verdim. O an hangi inputta olursam olayim 22.39 da ekrana bir menu cikiyor zamanlayici basliyor devam edilsin mi diye, hayir dersem o gunu iptal etmis oluyorum.

    Kayit yaparken baska bir inputa gecemiyor, kanal degistiremiyorsunuz.
    Sadece televizyonun kendi tunerindeki DIGITAL yayinlari kaydedebilirsiniz.

    Teşekkürler, bado6100.

    ---------------------------------------------------------------------------------

    Bado 6100 arkadaşın da yazdıklarından faydalanarak bazı tuner sorunlarına çözüm getirebildim. Paylaşayım dedim.

    EKSİK KANAL BULUNMASI: Çatıda Turksat ve Hotbird ortak anten var. Şu ana kadar Türkiye ve İspanya seçmiştim. Ayarlarda da ilk sayfadaki gibi
    "KİMLİK 1 TÜRKSAT2A3A BURST KAPALI LNB GÜÇ AÇIK DİSEQ A İŞARETLİ
    KİMLİK 2 HOTBİRD BURST KAPALI LNB GÜÇ AÇIK DİSEQ B İŞARETLİ"
    olarak tarama yapıyordum. İspanya'da 900 küsür Türkiye'de 1000 küsür kanal buluyordu.

    Oysa Bado6100 un önerisiyle Almanya yapıp yukarıdaki ayarları sadece Hotbird'de Burst Açık hale hgetirip tarattığımda 1670 kanal buldu. Üstelik bugüne kadar manuel olarak aramak zorunda kaldığım TRT HD, Trat TV hD, NTV kanalları, Planet Sinema vs kanalları manuele gerek kalmadan buldu. Demek ki tuner yazılımı en verimli olarak Almanya'da çalışıyor ve belki de busrt ayarının da etkisi var.

    ALTYAZILARIN DSMARTTA DÜZGÜN ÇALIŞMAMASI Yukarıdaki taramayı yaptırmadan önce dil seçeneklerine giriyoruz. Menü dili ve text dili çok önemli değil. Ama ses dilini Türkçe izleyecekseniz Türkçe, İngilizce iStiyorsanız ingilizce seçeceğiz. Unutmayalım ki seçeneğe girince 1. Dil ve 2. Dil soruyor. Mutlaka tercihinizi 1. Dil ve 2. Dil için yapın. (Ben 1 İngilizce 2 Türkçe yaptım). Aynı şeyi altyazı seçeneklerinde de yapacağız. Ama bu sefer 1. Dil seçeneği Türkçe olacak. 2. yi istediğiniz gibi seçebilirsiniz. Aramayı bu şekilde yaparsanız tüm kanallarda altyazılar sorunsuz çalışıyor. Aksi taktirde Sinema TV Aile HD, Sinema TV 1001 gibi kanallarda altyazılar yanlış veya hiç çalışmıyor. Aslında bu şekilde yapılan aramalarda dil seçeneğinin de iki opsiyonlu gelmesi lazım ama yazılım hatasından sadece 1. Dil olarak seçtiğiniz dili dinletiyor. Diğerini kesiyor.

    UYDU KANALLARININ KAYBOLMASI Eğer zaman zaman uydu kanallarınızın bazıları ya da tamamen bir uyduya ait kanallar kayboluyorsa TLLEdit kullanarak kanal araması yapmış olduğunuzu varsayıyorum. (Değilse o zaman ülke seçeneğindeki buglar dolayısıyla oluyordur. Almanya'ya geçmenizi şiddetle öneririrm) TLL edit programı kanal silmeye imkan tanıyor. Ama LG TV'lerde kanal silme seçeneği yok. Görünmez yapma var. Şimdiye kadar TllEdit'te boş kanalları ya da istemediğim kanalları siliyor ve temiz bir program listesi oluşturuyordum. Sonra TV açılıp kapandıktan bir süre sonra kanalları kaybetmeye başlıyordu. Ama dün farkettim ki TLLEdit ile silmeyip kanalları aşağılara kaydırıp bırakınca (Almanya seçeneğinde) TV'ye yüklediğimde artık kanallar kaybolmuyor. Sanırım TV bulduğu kanallara yazılımda bir kayıt açıyor ve bazı bilgilere checksum kuruyor. (Toplam kanal adedi gibi). TLLEdit ile silince kafası karışıyor.

    Bu arada Almanya seçeneğine geçince artık Qmenü ile daha önceki ülke seçeneklerinde Oynatma, Video ve Audio menüsüne bir de DivX menüsü eklendi. İlginç...

    Teşekkürler, alien2000a

    ---------------------------------------------------------------------------------

    DTS ile ilgili en ekonomik çözüm (bilgisayar programı ile AC3 e çevirme)

    Arkadaşlar bazı film ve videolar farklı ses formatında yada dts destekli oluyor,bu yüzden televizyonda sesi alamıyorsunuz
    bu tür filmleri hardiske atıp usb'yle televizyona bağladığınızda benim gibi ses konusunda problem yaşarsanız(desteklenmeyen ses ibaresi vs..gibi)yapmanız gereken şey şudur: filmin ses formatını değiştirmek,(dts to ac3)
    aşağıda kullanımı oldukça basit bir program veriyorum(işletim sisteminiz 32 or 64bit hangisiyse) uygun olanı indiriniz..
    Nasıl kullanılacağıyla ilgili resimleri inceleyin..ardından tek yapmanız gereken "start" tuşuna basmak..
    https://www.videohelp.com/software?d=mkv2ac3_32bits_ver133.zip
    https://www.videohelp.com/software?d=mkv2ac3_64bits_ver133.zip
     LG Cinema 3D TV / LG FPR - 2011 LW Serisi (LW4500,LW5400,LW5500,LW570S,LW650S)[ANA KONU]

    ama her ihtimale karşı filmin orjinalini yedeklemeyi unutmayın..

    Teşekkürler, Vampir Masquerade.

    ---------------------------------------------------------------------------------

    DTS sorunu ile ilgili ek çözümler. Sürekli güncellenecektir.

    -TV miz akıllı bir tv dolayısı ile internete bağlanması gerekiyor. Airties 2410 300 mbps wireless adaptör işe yarıyor (bazı modellerde). 58 TL vatan bilgisayarda. Doğrudan takın, usb tanınmadı diyecektir. Menuye girin ve ağ kurulumlarını yapın. Çalışacaktır. Ethernet kablosu ile doğrudan da bağlanabilirsiniz. İkisi de denenmiş herhangi bir sorun yaşanmamıştır. Ancak ilerleyen bölümlerde anlatacağım özellikler için bilgisayarın bağlı olduğu modemde de 8012.n bir modem takılı olmalıdır. Bende olmadığı için (Uydunet b/g max 54 mb) alternatifleri düşünüyorum.

    -Öncelikle kurulum, smarttv ayarlarından ülkeyi uk seçerseniz, daily motion google maps gibi bir sürü application çıkıyor. TR'de henüz çok fazla uygulama yok. Ayrıca app store da açılıyor.

    -Ve muhteşem olay, plex. Plex kısaca bilgisayarınız ile tv niz arasında doğrudan dlna gibi bir paylaşım yaratıyor. (Sanırım samsung allshare gibi) Bilgisayarınızahttp://www.plexapp.com/pc.php sitesinden indirebilirsiniz. Kurulumun ardından sağ alt köşede plex amblemi oluşacaktır. Sağ tıklayın ve media menagere girin. Burdan TV nizde oynatmak istediğiniz videoları içeren klasörünüzü sol alt köşedeki artı butonuna basarak ekleyin. Ana ekranın sağ üst köşesindeki preferences ayarlarından advanced e gelin ve DTS mixdown olayını tıklayın. Ve artık karşınızda DTS otomatik çözen bir arşiviniz var.

    TV nize gelin. Menude medya bağlantısı seçeneğinden PC'deki arşivinize ulaşın ve istediğiniz filmi DTS sorunu olmadan izleyin. Ancak buradahızlı bir ağ bağlantısı ihtiyacı bulunmaktadır. Ben henüz çözemedim. Wireless mixdown olaylarında olmuyor. DTSli HD filmler ethernet kablosu ile takılmadan izlenebiliyor. DTSsiz HD filmler wireless la da ethernetle de takılmadan izlenebiliyor. DTSli 3d filmler biraz meşakkatli, etherneti takacaksınız. Play yapacaksınız ancak youtube gibi birazcık yükleyecek. Ben TV'mi 1 saat açık bırakıyorum filmde yarısını yüklüyor. daha sonra oturup ekrandan çıkmadan ok tuşları ile başa alıyorum. Tamamını takılmadan izleyebiliyorum.

    Plex online library altından **** den tutun mtv'ye kadar onlarca online kanal var, yükleyin deneyin, ben videoları çok oynatamadım nedendir bilmiyorum. ama national geographic foto player çok güzel bir ekran koruyucu oluyor

    Ayrıca TV nizin DNS ayarlarınıda ağ kurulumdan değiştirebiliyorsunuz.

    Şimdilik bukadar, sormak istediğiniz her soruyu rahatlıkla cevaplayabilirim. F/P ve 3d açısından şu an piayasadaki en iyi TV'dir kendisi.

    Ben Plex yerine Wild Media Server programını kullanıyorum ve bence plex ten daha kullanışlı. Yazınızı okuyunca forumda daha önce verilmiş olan DTS deneme amaçlı kısa bir video vardı onu denedim ve sorunsuz şekilde ses aldım.

    Teşekkürler, alperklz ve oltulu.

    ---------------------------------------------------------------------------------

    Smartphone aracılığı ile DTS çözümü

    Merhaba Arkadaşlar.

    32 LW 5500 kullanıcısıyım. Malum herkesin ortak sorunu olan dts sorununa kendimce bir çözüm ürettim ve bunu paylaşmak istiyorum. Micro Hdmi çıkışı olan ve Mkv oynatabilen telefonlara sahip olan arkadaşlar (Lg optimus 3d , Samsun galaxy S2 gibi) media player kullanmadan direkt telefon üzerinden dts çözerek sorunsuz bir şekilde half sbs filmleri izleyebilirler. Tabi bunun için yapılması gereken bazı işlemler var.

    Öncelikle telefon hafızanız veya sd kart kapasiteniz ne kadar büyük olursa olsun dosyalama sisteminiz FAT32 olması gerektiğinden ve de FAT32 sistemde 4 Gb tan büyük dosya transferine izin verilmediğinden indirdiğiniz mkv dosyasını bölmeniz gerekiyor. Bu işlem için Mkvtoolnix isimli programı kullanarak dosyayı her bir parça 4 gb tan büyük olmamak kaidesiyle bölebiliyoruz.

    Örnek (atismogulant isimli başka bir foruma üye olan arkadaştan alıntıdır) :

    Diyelim ki elimizde 8Gb'lık mkv uzantılı bir film var.İki boş dvd'ye yazmak istiyoruz.İlk önce mkvtoolnix'i açalım."Input" sekmesinde "add" ile filmi seçiyoruz.

    Sonra "Global" sekmesine geçelim."Enable splitting" işaretli olsun."After this size" bölümüne kaç MB girmek istiyorsak onu yazıyoruz.Ben 3900M yapıyorum.Siz kaç Mb istiyorsanız onu yazın.(Mesela 1000M yazın 1 Gblık birçok dosyanız olsun)."Output filename" ile Kaydettiğiniz yer ve ismi seçin."Start muxing" deyin.Biraz bekleyince dosyalarınız bölünmüş olarak hazırdır.

    Ek bilgi olarak bende sağlıklı çalışmayan iki bölme şekli daha var."after this duration" ile dosyayı istediğimiz zamanda bölüyoruz.10 dakika 13 saniye'de bölmek için bu kısma 1000 yazıyoruz."After timecodes" ile ise örneğin 00:10:00,00:20:00,00:40:00 yazalım.Birinci parça ilk 10dk. ,ikinci parça 10-20dk. arası ,üçüncüsü 20-40dk. arası ,dördüncü parça ise 40dk. sonrası olacaktır.


    Altyazı kesme örneği (spider isimli blogdan alıntıdır.)

    Kimi zaman elimizdeki film'e sadece bir altyazı tam olarak uyar. Fakat filmimiz iki cdliktir , ama altyazımız tek cd'liktir. Yada bunun tam tersidir.

    İşte bu yazı dizisinde bu sorunların nasıl çözümleneceğine biraz olsun ışık tutacağız.


    Tabiki tüm bu işlemleri yapmak için bir programa ihtiyacımız olacak. İşlemleri yapacağımız bu programa , sınıfının bir numarası diyebiliriz.
    "Subtitle Workshop 2.51" Uruguay firması Urusoft ürünü açık kaynak kodlu bu programı indirmek için burayı kullanabiliriz.

    İlk olarak anlatacağım konu , tek cd'lik bir altyazı dosyasını nasıl istediğimiz bölümden ikiye bölebileceğimiz olacaktır. Bölümlemek istediğimiz altyazı dosyasını açıyoruz.




    Daha sonra Tools menüsünden Split subtitle (Ctrl+T)'ı açıyoruz.



    Karşımıza gelen ekrandaki ayarlar kısaca şu şekilde.

    Item number : Bölümleme yapacağımız altyazının , ilk cd'sinde kalacak son dialogdur.
    Naming : Dosyaların isimlendirilmesidir.
    Output Directory : Bölünen altyazının parçalarının nereye kayıt edileceğini gösterir.
    Ayarları doğru şekilde yaptıktan sonra , geriye sadece Split butonuna basmak kalıyor.



    Item number'a gireceğiniz değeri ana ekrandaki bu bölümden öğrenebilirsiniz.





    İzinsiz alıntı yaptığım 2 arkadaşa da emekleri için teşekkür eder ve beni affetmelerini dilerim.

    Görüldüğü üzere abartı bir uğraş gerektirmeyen bir şekilde telefon üzerinden mkv filmleri dts sesi çözerek oynatabiliyoruz.

    6.32 Gb lık Kungfu panda 3d half sbs dts formatlı video yu indirdim ve filmi 2 ye ayırarak sıkıntısız bir şekilde telefondan izledim. Umarım sizlere alternatif bir yol sunabilmişimdir.

    Bu arada belirtmek isterim. Bu işlemler telefonunuzu usb üzerinden televizyona bağlayıp direkt olarak izlenememektedir. Yapmanız gereken şey micro Hdmi ile telefonu televizyona adapte ederek videoyu telefon üzerinden açmaktır. Tabi bu arada usb kablosunu takıp telefonu aynı anda şarj edebilirsiniz.




    ---------------------------------------------------------------------------------

    Smart TV özelliği olmayan (LW4500) modellerde update yapmanın yolu

    32LW4500 ye update yapdım 4.60.10 olan versiyonum 4.60.13 oldu

    Nasıl yapdğımı anlatayım sizlere:
    1- Aşşağıdaki adrese girip tv modelinize tıklıyorsunuz sonundaki U sizi endişelendirmesin 32LW4500 cihazıma 32LW450U yükledim sorunsuz
    https://www.lg.com/uk

    2-Drivers & Software bölümüne geçip The latest firmware file yazısına tıklayarak güncellemeyi indirin

    3-Flashdiskinize "LG_DTV." adında bir klasör açın( " işaretlerini yazmıyacaksınız :) )

    4-İndirdiğiniz rar arşivinin içindeki dosyaları açtığınız klasör içine atın

    5-Flashdiski televizyona takın açıldıkdan sonra 4-5 saniye sonra görecektir Güncelleme başlatılsın mı? gibi bir soru sorcak BAŞLAT a bastıkdan sonra update başlar update bitince tv kendini yeniden başlatıyor ve 5-10 saniye görüntü gelmiyor ondan sonra tv niz kendine geliyor

    Önemli Not:Bu updateler bir süredir LG sitelerinde yok. Bu yüzden murat708 arkadaşın internete upload ettiği LW4500 için en son çıkan güncellemeyi veriyorum. LW5xxx sahipleri internetten halleder zaten. Firmware v4.60.13; http://www.fileserve.com/file/P8m5XNr (techraven)

    Teşekkürler, HooMie.

    ---------------------------------------------------------------------------------

    Hazır Firmware Update Dosyaları

    ilk sayfaya asagidaki linkleri de ekleyebilirsiniz

    --LW4500ler icin

    04.60.26
    http://www.****.com/file/NtDeTMK

    04.60.27
    http://www.****.com/file/wZCN4tM

    --LW 5500, 570S, 650S 980S ler icin

    04.04.11
    http://www.****.com/file/EprGCF5

    05.01.10
    http://www.****.com/file/5K99DAe

    05.10.02
    http://www.****.com/file/jRDjQqZ

    **** fileserve

    Teşekkürler, piratefree.

    ---------------------------------------------------------------------------------

    Açılmayan .mkv formatı sorunu

    Konuda, 720p/1080p ac3 ses formatlı olduğuna emin olup yine de açılmayan mkvlerden yakınan bir sürü arkadaş var.
    Sorun mkvnin format profilinden kaynaklanıyor.Açılmayan mkv dosyalarınız için şunu deneyin;

    "http://mediainfo.sourceforge.net/ " adresinden programı indirin ve açılmayan mkvlerinizden birini programa göstererek media infosuna bakın.
    Büyük ihtimalle elinizdeki mkvnin " Format profile : High@L5.1 " olduğunu göreceksiniz ki hiçbir tv (samsung dahil / 2011 serisini bilmiyorum) bu formatta riplenmiş filmleri usb üzerinden açmaz.
    Usb playback için en yüksek High@L4.1 olan filmlere ihtiyacınız var.

    Teşekkürler, madcapfrog

    [b]Başka bir argüman altta - ikisini de deneyin!

    AVC'nin @High 5.1 olarak ayarlanması ile televizyonunuzun bu dosyayı göstermemesi arasında herhangi bir ilişki yoktur. Televizyonun bir mkv dosyasını oynatmama nedeni, film mux edilirken header stripping yani başlık sıkıştırmanın kullanılmasıdırç Denemek için Pirates of Carribean:On Stranger Tides 3D mkv dosyasına mediainfo programı ile bakalım,

     LG Cinema 3D TV / LG FPR - 2011 LW Serisi (LW4500,LW5400,LW5500,LW570S,LW650S)[ANA KONU]


    Bu dosya benim televizyonumda sorunsuzca oynatılmaktadır.

    Filmi header stripping.i devre dışı bırakarak yeniden mux etmek için MkvToolnix programına ihtiyacınız var.

    Buradan indirebilirsiniz

    MkvToolnix.i indirdikten sonra programı açıp Dosya->Seçenekler menüsüne girip, varsayılan ayar olarak başlık sıkıştırmayı kapatmalısınız.

     LG Cinema 3D TV / LG FPR - 2011 LW Serisi (LW4500,LW5400,LW5500,LW570S,LW650S)[ANA KONU]


    Kutucuğu işaretleyip tamam dedikten sonra, ilgili mkv filmi sürükleyerek Mkvtoolnix.in ana penceresinde bırakın

     LG Cinema 3D TV / LG FPR - 2011 LW Serisi (LW4500,LW5400,LW5500,LW570S,LW650S)[ANA KONU]


    Tüm iz ve bölümler için sıkıştırma seçeneğinin "yok" olarak ayarlı olduğuna emin olduktan sonra "çoklamayı başlat" seçeneğini seçin ve yeni dosyanızı televizyonda oynatmayı deneyin. Problem çözülecektir.

    Teşekkürler, orogenesis.

    ---------------------------------------------------------------------------------

    Uydu alıcılı (DVB-S çıkışlı) LWxxxS modellerinde kanal bulamama sorununun çözümü;

    UYDU KANALLARI KONUSUNDA GELİŞME VAR % 90 INI BULDUM EN SONUNDA

    * bu sabah lg yi aradım durumu anlattım kayıt aldılar bana dönücez dediler dönenmönen olmadı bende bizim sitenin merkezi uydu sistemini yapab firmayı aradım
    durumu anlattım BİR İPUCU ALDIM şöyleki bu dediğim işlemleri yapın ve taratın digitürk %100-hotbird %100 çıktı gelelim en önemlisi türksata türksatın %90
    kanalları buldu kanald-show-ahaber -poweturktv-fox çıktı sade çıkmayan atvhd- star -tv8-tnt bide önceki aramalarda trt hd buluyordu busefer trt hd çıkmadı
    uydu sisteminiş yapan firmaya sordum disguick sırası nası olucak diye SIRALAMA ŞÖYLE DİSGUİCK A-TÜRKSAT2A3A DİSGİCK B-HOTBİRD DİSGKC-EUTELSATW3A
    UYDU TV AYARLARINA GİRİN KİMLİK 1 TÜRKSAT2A3A BURST KAPALI LNB GÜÇ AÇIK DİSKUİCK A İŞARETLİ OLSUN
    KİMLİK 2 HOTBİRD BURST KAPALI LNB GÜÇ AÇIK DİSGUİCK B İŞARETLİ OLSUN
    KİMLİK 3 EUTELSAT W3A BURST KAPALI LNB GÜÇ AÇIK DİSGUİCK C İŞARETLİ OLSUN
    OTOMATİK ARAMAYA GELİN AG SEBEKE SEÇİLİ OLSUN VE ARAMAYI BAŞLATIN ŞAYET SİZDEKİ UYDU DİSGUİCK SIRASI BENDEKİ GİBİ İSE YAKLAŞIK TOPLAM 650
    TV KANALI VE 150 YE YAKIN RADYO BULACAK BEN DAHA ÖNCEKİ ARAMALARDA SIRALAMAYI YANLIŞ YAPIYORDUM Bİ ARKADAŞ YAZMIŞ UYDU SIRALAMASI ABC SIRASI
    DOĞRULUK PAYI VAR VALLA PES ETMEDİM BUŞEKİLDE 3 UYDUDA 650 KANALI BULDUM


    ŞİMDİ YAPACAGIMIZ ELLEN KANALLARIN YENİ FREKANSLARINI YAZIP ARAMADA ÇIKIP AÇILMAYAN ARAMADA ÇIKMAYAN VE AÇILMAYAN KANALLARIN ÇIKMASINI
    SAĞLAMAK BURAYA KADAR KANALLARI BULDUK BEN WEBDEN POPÜLER KANALD ATV ATV HD STAR SHOW TNT TV8 TRTHD GİBİ KANALLARIN GÜNCEL FREKANS BİLGİLERİNİ ALIP ELLE GİRİP HANGİ KİMLİKSE ONDAN MANUEL TARATIP LİSTEYE EKLEMEK %10 LUK Bİ İŞİM KALDI
    UYDU ALICIDA ARIZA YOK BİZİM DİGER HARİCİ CİHAZLAR KADAR YETERLİ DEĞİL BİZ SIRALAMAYI DOĞRU YAPMADIĞIMIZDAN KANALLARI BULAMADIK
    TABİ BU KADAR DETAYI NERDEN BİLEBİLİRİZ BENDE SİTENİN SİSTEMİNİ YAPAN FİRMAYI ARAMASAM OLAYI ÇÖZEMEYECEĞİM AMA BU KONULARDA BİRAZ
    İNATÇiyiM DÜN GECE 03 E KADAR UĞRAŞTIM SONUNDA BULDUM KANALLARI BULANLAR DA BUŞEKİLDE BULMUŞLAR
    BU AÇIKLAMALAR DAHİLİNDE ARATIP TA HALA ÇIKMAZSA MESAJ YAZIN FORUMDAN YARDIMCI OLUCAM

    Teşekkürler, parlementer.

    ---------------------------------------------------------------------------------

    xxxS modellerindeki Uydu Sorununa LG tarafından çözüm [ÖNEMLİDİR]

    Flash Flash

    Kanal Bulamama Soruna Kesin Çözüm

    Biraz önce MTV elektronikten Erdem Bey ve ekip arkadaşı geldi. Fabrikadan test yazılımı hazırlamışlar version 9 gözüküyor. Yazılımı kurdular. Kanalları tarattık. ve 278 kanal buldu.
    Bir tek show tv kanalı çıkmadı. Alem fm çıkıyor ama show tv çıkmıyor. Kendileri serviste show tv kanalını bulamıyordu. Bu yazılımdan sonra show tv bulmuşlar. Show tv hariç problem çözüldü. Sinyal seviyesi show tv nin tps sinde %59 da kalıyor. %70 gelirse oda bulma ihtimali yüksek. Bunun içinde benim daireme gelen kabloya santral çıkıştı güclendirici takmak olabilir şeklinde konuştuk. Belkide bu test yazılımı son yazılım versiyona geldiğinde bu sorunda kalkmış olabilir.

    MTV elektronikten Erdem bey sağolsun çok ilgili. İyi bir arkadaş. Kanalları tek tek tarattık. Yeni test yazılımı 180mb gibi bir boyuttaymış. Henüz test yazılımı olduğu için kendisinden alıp internete yüklemeyi düşünmedim.Bende kurulum esnasında %99 takıldı. TV açıp kapattıktan sonra yazılım kurulmuş olarak gördük. Kendi yetkili servislerinize başvurarak yazılımı yükletebilirsiniz.

    Bu arada LG üstüne düşeni yaptı. İlgilendi. Markasının hakkını şimdi vermiş oldu. Cihazının arkasında durdu ve yazılım geliştirip sorunun üstüne gitti. Bizim de beklentimiz buydu.

    Çözüm bölümüne yazılım ile düzeltildiğini eklersek. Bu sorunu yaşayanlarda yanlış bilgilenmemiş olurlar.

    //

    MTV Elektronik
    0216 635 54 20 Erdem Bey var. Büyük ihtimal sizin bölgeye bakan servis ilgilenecektir. Bir de LG merkez den Alem Bey ile de görüşürsen yazılımı o gönderdi servise senin bölgendeki servise o gönderebilir. Erdem Bey yazılım eline geçince kendinde bir test yaptıktan sonra direk beni aradı ilgilendi.

    Teşekkürler, cline.

    ---------------------------------------------------------------------------------

    xxxS modellerinde 311 i Türksat gerisi Hotbird toplam 1870 Kanal Bulmak (Resimli)

    herkese selam
    arkadaşlar uydu ayarlarıyla ilgili birkaç resim ekliyorum belki yardımcı olur. ben bu ayarlarla tarattırdım ve yaklaşık 1870 kanal buldu (türksat ve hotbird ) türksat 311 kanal gerisi hotbird.
    yanlız kanal sıralama ve istemediğim kanalları silme taşıma gibi işlemleri yapmak çok sıkıntılı menüler oldukça kısıtlı mesela kanal sıralaması yaparken istediğimiz kanalları tek tek taşıyoruz buda çok sıkıntı ve 2 ayrı uyduyu aynı listede görüntüleyebiliyorum mesela türksat 311 kanalsa 312. kanal hotbird den başlıyor. aslında ingilizcesi iyi olan bir arkadaş bu sorunları çevirse ve hepimiz lg mail atsak yazılımla bu sorunları çözebilirler diye düşünüyorum.
    benim gördüğüm sorunları maddelersem şu şekilde

    1 -kanal sıralama tek tek yapılıyor ( istenilen kanallar seçilse ve aynı anda taşınsa daha pratik olur)
    2- istenmeyen kanallar silinmiyor.
    3- farklı uydu kanalları ayrı katagorilerde görüntülenemiyor (uydu receiver daki gibi)
    gibi sorunları görebildim.

     LG Cinema 3D TV / LG FPR - 2011 LW Serisi (LW4500,LW5400,LW5500,LW570S,LW650S)[ANA KONU]

     LG Cinema 3D TV / LG FPR - 2011 LW Serisi (LW4500,LW5400,LW5500,LW570S,LW650S)[ANA KONU]

     LG Cinema 3D TV / LG FPR - 2011 LW Serisi (LW4500,LW5400,LW5500,LW570S,LW650S)[ANA KONU]

     LG Cinema 3D TV / LG FPR - 2011 LW Serisi (LW4500,LW5400,LW5500,LW570S,LW650S)[ANA KONU]

     LG Cinema 3D TV / LG FPR - 2011 LW Serisi (LW4500,LW5400,LW5500,LW570S,LW650S)[ANA KONU]

     LG Cinema 3D TV / LG FPR - 2011 LW Serisi (LW4500,LW5400,LW5500,LW570S,LW650S)[ANA KONU]

     LG Cinema 3D TV / LG FPR - 2011 LW Serisi (LW4500,LW5400,LW5500,LW570S,LW650S)[ANA KONU]


    Teşekkürler, bay.xx.

    ---------------------------------------------------------------------------------

    xxxS modellerinde Show TV, TV8 vb otomatik arama ile çıkmayan kanalları bulmak

    Arkadaşlar fabrika ayarlarına dönmeden eklenemeyen kanal frekanslarını (show tv 8 vs..) ekleyebilirsiniz.

    1- uydu DTV ayarlarına giriyoruz. bukısımdan yeni ağ kimliği ekleyip uydu listesinden "diğerleri" seçeneğini seçiyoruz
    hangi uydudan kanal ekleyeceksek o uydunun bilgilerini giriyoruz. sadece uydu isimi "diğerleri" şeklinde oluyor
    bu şekilde boş bir uydu bölümü oluşturmuş oluyoruz.

    2-sonra manuel arama bölümünden nasıl kanal ekliyorsak aynı şekilde yeni oluşturduğumuz uyduyu seçip istediğimiz frekansları ekliyoruz.
    zaten bu uydu altında hiçbir kanal olmadığından direkt kullanıcı kısımı en başta geliyor. ekleme yaptıktan sonra yeni kanallar listenin en sonuna ekleniyor.

    daha önceden fabrika ayarlarına dönüp çıkmayan kanalları ekleyip ağ araması yapmadan tarama yapıyorduk daha az kanal buluyorduk bu şekilde ağ araması yaptırıp arkasından
    kanalda girilebilir. sonraki günlerde yeni bir kanal çıktığında bütün ayarları bozmadan tarama yapmadan bu şekilde girilebilir.

     LG Cinema 3D TV / LG FPR - 2011 LW Serisi (LW4500,LW5400,LW5500,LW570S,LW650S)[ANA KONU]
     LG Cinema 3D TV / LG FPR - 2011 LW Serisi (LW4500,LW5400,LW5500,LW570S,LW650S)[ANA KONU]
     LG Cinema 3D TV / LG FPR - 2011 LW Serisi (LW4500,LW5400,LW5500,LW570S,LW650S)[ANA KONU]
     LG Cinema 3D TV / LG FPR - 2011 LW Serisi (LW4500,LW5400,LW5500,LW570S,LW650S)[ANA KONU]


    Teşekkürler, bay.xx

    ---------------------------------------------------------------------------------

    Hazır Türksat Kanal Listesi

    Kendi düzenlediğim Türksat kanal listesini aşağıda ki linke ekledim. show tv filan var. yüklemek isteyen olursa, bu dosyayı direk flash disklerine atsınlar. menü tuşunu basılı tutun ekrana menü gelecek sonra ekran tekrar kanala döndüğünde menü tuşunu bırakın ve 1105 tuşlayın sonra okeyleyin. gelen menüden receive usb yi seçin. kanal listesi yüklenecektir.
    http://*****.com/dl/131032696/2f1a37b/xxLW570S-ZD00001.TLL.html
    ****yere hotfile yazılacak

    Teşekkürler, yhae.

    Tv 47lw570s yeni güncelleme olan 05.10.05 yükledim gece boyunca tv açık kaldı ancak sabaha bitti. ben bir fark göremedim. kanal listesi düzenleme gelir diye umudum vardı ama değişen bir şey yok. sadece "planet çocuk" LG kanal ayarlama programı ile "LG SERVICE" olarak gözüküyor. bu arada yeni türksat kanalları listesi hazırladım. isteyen olursa faydalanabilir.(yüklemeden önce kendi kanallarınızı yedekleyin)

    http://www.fileserve.com/file/gBugNdX/xxLW570S-ZD00001.TLL

    Teşekkürler, wings35.

    --------------------------------------------------------------------------------

    LW DVB-S TV lerde kanallar ile ilgili çözümler (güncelleme, düzenleme ve yedekleme)

    Geçen hafta yazdıklarımı tekrar hatırlatmak için. Belki Techraven üstad ilk sayfaya alır ve buna yönelik soruları ilk sayfaya yönlendiririz.
    Sık sorulan sorulardan biri olan tv güncellemesi ve S'li serilerde kanal düzenleme, yedekleme, yeniden yükleme
    Güncelleme
    Öncelikle tv'miz internete bağlı ise kendisi otomatik güncelleme yapabilmektedir. Bazen tv internete bağlı olsa bile yeni firmware güncellemesini otomatik olarak yapamaya bilmektedir. Bunun için çözüm fabrika ayarlarına alıp sonrası otomatik yükleme yapmasını beklemek, ancak bazı firmware yüklemelerinden sonra buda işe yaramamakta.
    kesin güncelleme ise çeşitli LG sitelerinde (Almanya, Rusya) son firmware'ler verilmekte modele uygun firmware'i yükleyip (Zipli dosya şeklinde yükleniyor) sonrasında zip içindeki dosyayı LG_DTV isimli klasöre çıkarmak olacaktır. (USB bellekte yeni bir klasör oluşturup bu klasörün ismini LG_DTV olarak değiştirdiğimiz dosya içine çıkarılabilir). Sonra USB belleği tv'e taktığımızda otomatik olarak güncelleme başlayacaktır.
    Bu aşamada eski versiyona geri dönmek için elimizde eğer eski firmware versiyonu varsa kumanda üzerinden home-kurulum-option seçeneğine gelinir. Burada herhangi ek kısma gelinmeden 7 kez favori tuşuna basılarak sonrası USB bellekteki firmware versiyonuna dönülebilir.

    kanal düzenleme
    LW570/650S 'li modellerde kanal düzenleme olayı için bir kaç seçenek mevcut. Biri favorilere kanalları atamak, bir diğeri kanalları başka bir yerde numaralandırarak daha sonra o sıra halinde düzenleme işine gitmek olabilir.
    bu serilerde tarama sonrası kanal bulunduktan sonra o kanalı tamamen silme işlemi olmamakta ancak kanalı engelle veya atla gibi seçeneklerle kanalların görülmesi basit kullanıcılar için engellenmektedir.

    kanal yedekleme:
    Önce usb bellek tv'e takılır. kumanda üzerinden home tuşuna yaklaşık 5-6 sn basılı tutulur. Bu süreçte önce menü seçenekleri sonrası tekrar kanal ekranı gelir. tekrar kanal ekranı geldiğinde kumanda üzerinde 1105 kodlanır. Sonrası ok tuşuna basılır. Karşımıza bir grup seçenek gelir. Kumanda üzerinden navigasyon tuşları kullanılara tv link-loader seçeneği üzerine gelinerek ok tuşuna basılır ve gelen ekrandan send to usb seçeneği üzerine gelinerek ok tuşuna basılır. Sonrası tvnın o anda bulunan kanal listesi usb belleğe aktarılmış olur. (USB bellekte herhangi bir klasör içine değil kök klasörde yedeklenmektedir)

    Yedeklenmiş kanal bilgilerini Yeniden Yükleme
    TV'mizi herhangi bir şekilde fabrika ayarlarınıa aldığımızda tüm kanal bilgileri silinir veya kanal listemizde bir şekilde yeni düzenleme yapmış isek ancak eski kanal listemize dönmek istiyorsak bu durumda yedeklediğimiz kanal listesini kullanarak o dönemki kanal listemize tekrar dönmemiz sağlanmış olur. Ancak bu yedeklediğimiz zamanda ülkeyi hangisi seçmişsek o şekilde liste geri gelmektedir.
    kumanda üzerinden home tuşuna yaklaşık 5-6 sn basılı tutulur. Bu süreçte önce menü seçenekleri sonrası tekrar kanal ekranı gelir. tekrar kanal ekranı geldiğinde kumanda üzerinde 1105 kodlanır. Sonra ok tuşuna basılır. Karşımıza bir grup seçenek gelir. Kumanda üzerinden navigasyon tuşları kullanılara tv link-loader seçeneği üzerine gelinerek ok tuşuna basılır ve gelen ekrandan receive from usb seçeneği üzerine gelinerek ok tuşuna basılır. Sonrası tv usb'de yedeklediğimiz listemizi tv otomatik görür. Bu seçeneğin üzerini oklersek tv yedek listeyi tekrar yükleyecektir.
    Not: 1105 ve sonrası ok tuşladıktan sonra karşımıza gelen ekrandan tariflenen seçenekler dışındaki seçenekler olan LG hotel mode setup, password change, set ID setup seçenekleridir ve bunları fazla kurcalamak ev kullanıcıları için gereksizdir, ve kurcalayınca sıkıntı oluşabilir.)

    Kanal Düzenleme Programı

    Bence daha önce benim verdiğim sonrasında birkaç arkadaşın verdiği LW serileri için JLevi tarafından geliştirilen kanal edit programını ilk sayfaya konulsa iyi olur. Bildiğimiz gibi LG televizyon üzerinden mevcut kanal silme işlemi yapılamıyor ve kanal düzenleme işlemleri ise oldukça zorlu idi. Kanal edit programı sayesinde tv'yi kurduktan sonra kanalları tarattıktan sonra kanalların yedeğini alıp bilgisayar üzerinden düzenleme imkanına sahip olunması güzel birşey.
    TTLedit5.0:https://www.sendspace.com/file/9zoymg

    Teşekkürler, gastser.

    --------------------------------------------------------------------------------

    Hama kumanda olmadan Cinema 3D TV serilerinde servis menüsüne girmek

    Dikkat: Servis menüsüne kumanda ya da bu şekilde girmek teorik olarak TV nin garanti dışı kalması demektir. Bu işlemler tamamen kendi sorumluluğunuzdadır.

    TV'yi aldığım günden beri servis menüsüne girmeye çalışıyorum. Amacım ise DVR yani hard diske kayıt özelliğini açmak. Maalesef bu işi yapacak kumandayı Konya'da bulamadım ve bugüne kadar işlemi başaramadım. Bugün bir rus sitesinde bu işin ne kadar kolay olduğunu görünce bu rus arkadaşları bir kez daha takdir ettim. Daha önce gören yada bilen var mı bilmiyorum ama benim gibi bu işi yapmak isteyip kumanda bulamayanlar için anlatmak istedim.

    Gerekli olan şey sadece 1 adet 3.5 mm kulaklık jakı ve IR led. Bu ledi herhangi bir arızalı kumandadan alabileceğiniz gibi herhangi bir elektronikçiden de alabilirsiniz. Yapmanız gereken ise kulaklık jakının uçlarına bu ledi bağlamak ve jakı PC nizin yada MP3 çalarınızın kulaklık-ses çıkışına takıp ekteki dosyalardan birini çalmak. Yani IR kodları ses ile iletmek. Bağlantı gayet basit. Mono çıkış kullanacaksınız. Yani kulaklık jakından çıkan 2 canlı 1 şase uçtan canlı olandan herhangi birine led in artısını şaseyede ledin eksisini bağlayacaksınız. Ses dosyaları çok kısa olduğundan çalma anını denk getirip ledi televizyona tutmak zor olabileceğinden mp3 dosyayı sürekli tekrar (repeat) modunda çaldırın ve ledi tv nin kumanda alıcısına mümkün olduğu kadar yakın hatta değecek kadar yakın tutun. Eğer herhangi bir şey olmuyorsa ledin uçlarını ters çevirmeyi deneyin. Yine olmazsa kulaklığın diğer canlı ucunu kullanın ama kesinlikle olacağına garanti veriyorum. Eğer olursa ekranda bir şifre soracak. Şifre 0413. Çaldığınız ses dosyasına göre iki farklı menüden birine gireceksiniz ama şifre her ikisinde de aynı....

    http://***.com/files/4216814332/LG_Service_Menu.rar *** -> ****

    Teşekkürler, fsadak.

    --------------------------------------------------------------------------------



    PC / Laptop ile Cinema 3D TV lere 3D görüntü aktarmak

    Laptop ile 3D izlemek isteyenler şunu yapmalılar;

    Boş bir HDMI portuna (HDMI 4 mesela) laptopu bağlayın.
    Çözünürlüğü 1920x1080 yapın.
    Menüye girip ayarlardan Aspect ratio ayarlarından (16:9 olan) Just Scan ı seçin
    Birde HDMI 4 ü PC olarak etiketlemeniz gerekli. Bu şekilde 1:1 pixel mapping oluyor.

    ATI kullananlar birde ayrıyetten CCC Panelden Overscan kısmına girip %0 yapacaklar overscan ı, böylece görüntü ekrana tam oturmuş olacak.
    Daha sonra SBS filmi tam ekran açıp Kumandadan 3D tuşu ve SBS seçeneği (2.ci seçim) ile izleyebilirsiniz.

    Ekran kartınızın 3D desteği olursa performansı çok çok daha iyi olacaktır - techraven

    Teşekkürler, muratremix.

    ---------------------------------------------------------------------------------

    Ölü Piksel Testi

    Arkadaşlar,

    Tv sinde ölü pixcel testi yapmak isteyenler için resim dosyalarını upload ettim.
    Techraven hocam istersen ana sayfaya bunuda ekle.

    https://www.2shared.com/file/RnCDRkJQ/lg_resim.html
    http://www.fileserve.com/file/rXKsMQp

    Teşekkürler, Raskol.

    ---------------------------------------------------------------------------------

    Konsol ve PC oyunlarındaki lag sorunu için teknik bilgi ve çözümler

    Arkadaşlar oyun ve lag sorunu ile ilgili birçok kullanıcının dertli olduğunu bildiğimden kerempek adlı arkadaşın verdiği linki Türkçe'ye çevirip, foruma ana konu olarak ekledim. (3D) FULL HD TV KULLANICILARI İÇİN OYUNLARDAKİ LAG (GECİKME) PROBLEMİ VE OLASI ÇÖZÜMLERİ başlığı altında oyundaki sorunları konuşursak, daha toplu bir yerde, daha toplu bir biçimde tartışmış ve bilgi biriktirmiş oluruz.

    Teşekkürler, dusty_

    ---------------------------------------------------------------------------------

    Örnek 3D Videolar

    1)http://----/lg-demo-e1390cf01569-by-fdzone-org-q26629632.html

    ---- yerine bitsnoop.com yazın. LG demolarının olduğu link bu.

    2)http://-------.org/torrent/LG-3D-Demo-1080p-Half-SBS-AC3/435815b5a04053101efc887735516d38477e0d5c3af3

    ------ yerine btjunkie yazın. Bu kısa bir (266MB) LG demo videosu.

    Teşekkürler, targetay1

    3)3D derinlik hissetmek isteyen arkadaşlar bu videoyu izlesin
    https://www.youtube.com/watch?v=RUsqwaeDekM buradaki görüntüyü smart tv'den izleyemeyenler içşn mkv'ye çevirdim aşşağıdan indirerek televizyonun usb'sinden izleyebilirsiniz.
    Şimdiye kadar izlediğim 3d ler içerisnden bundan daha fazla dışarı çıkan bir görüntü izlemedim.

    http://---------.com/dl/124383921/70ad361/youtube_player_in_3d.mkv.html ( ----- yere hotfile yazınız.)

    Teşekkürler, yabo.

    4)

    http://?????.com/dl/132409068/e2ed4e3/TOP_GIRL.mp4.html

    bahsettıgım video bu arkadaslar ozellıkle kelebk ve su sahnesı mukemml tavsıye ederım. ismine bakıp sakın aldnmayın :)) klıp sadece sarkı.
    ??? yazan yere hotfile yazın ok.

    Teşekkürler, madmax3636.

    Önemli:En iyi 3D film bulabileceğiniz siteler malum t o r r e n t siteleridir. Bunları kullanmayı buradan anlatamıyoruz ancak internetten Google aramasında kolaylıkla öğrenebilirsiniz. Eğer 3D TV aldıysanız bunları öğrenmeye mecbursunuz, bir yerden başlayın (techraven)

    ---------------------------------------------------------------------------------

    Bilgisayardaki internet bağlantısını tv ile Ethernet kablosu yardımıyla kablolu olarak paylaştırma

    Bu anlatımda bilgisayardaki internet bağlantısını tv ile Ethernet kablosu yardımıyla kablolu olarak paylaştırma işlemini anlatmaya çalışacağım. Kullandığım kablo cross over değildir. Tüm bağlantı kabloları karşılıklı gelmektedir.

    1- Kabloyu tv ve pc ye tak.

    2- Ağ ayarlarından Win7 de ağ ve “paylaşım merkezi”nden "bağdaştırıcı ayarlarını değiştirin" kısmına gelip (Xp de başlat=> ayarlar => ağ bağlantıları nı açın.) ethernet ve wireless bağdaştırıcılarının simgelerinin her ikisini de seç. Sağ tıklayarak “Bağlantıları köprüle” seçeneğini seç. Bu işlem aynı ekranda 3. bir bağdaştırıcı (ağ köprüsü) çıkmasına sebep olacaktır. Bundan sonraki tüm işlemleri oluşturduğumuz “ağ köprüsü” üzerinden yapacağız.

     LG Cinema 3D TV / LG FPR - 2011 LW Serisi (LW4500,LW5400,LW5500,LW570S,LW650S)[ANA KONU]

    3- ağ köprüsü simgesine sağ tıklayıp “özellikler” diyoruz. Bu ekranda gördüğümüz Ethernet ve wireless bağlantı ayarlarını aşağıdaki gibi yapıyoruz.

     LG Cinema 3D TV / LG FPR - 2011 LW Serisi (LW4500,LW5400,LW5500,LW570S,LW650S)[ANA KONU]

     LG Cinema 3D TV / LG FPR - 2011 LW Serisi (LW4500,LW5400,LW5500,LW570S,LW650S)[ANA KONU]

     LG Cinema 3D TV / LG FPR - 2011 LW Serisi (LW4500,LW5400,LW5500,LW570S,LW650S)[ANA KONU]

     LG Cinema 3D TV / LG FPR - 2011 LW Serisi (LW4500,LW5400,LW5500,LW570S,LW650S)[ANA KONU]

    Teşekküler, makaristo.

    ---------------------------------------------------------------------------------

    LW serisinde Türkçe Altyazı Sorunu / Altyazılarda Türkçe karakterleri düzgün göstermek

    Altyazı türkçe karakterle seyretmek için ayar şu şekilde yapılyor. (Daha önce tam verilmemiş idi diye düşünüyorum). Öncelikle film veya izlemek istediğimiz meda dosyası ile altyazı adı aynı yapılmalıdır. Sonra film oynatmaya başlatılıp menü-videooynatmayıayarla- kod sayfası kısmına gelip türkçe kısmına gelince altyazıları sorunsuz şekilde türkçe karakterler ile izlenebiliyor. Ancak her filmi açışta bu işin tekrarlanması gerekiyor.

    Ek, alicandemir; altyazıyı bilgisayara indirdiğinizde subtitle workshop ile açıp sol tarafta dil kodlamasını türkçe yapar ve kaydedersen ,tvden ayar yapmana gerek kalmaz.

    Teşekkürler, gastser.

    Ek, mehmet_alp: USB den izleyeceğiniz filmin alt yazısını notepad ile açın hiç birşeye dokunmadan farklı kaydet deyip en alttan ANSI olan yeri UTF8 e getirip kaydedin.Artık her film açtığınızda menülerde gezip türkçe karakter seçmek zorunda kalmayacaksınız.

    ---------------------------------------------------------------------------------

    TV nin DLNA ismini değiştirmek


    Bugün ağı kurcalarken bir şey buldum. (daha önce verilmedi sanırım)

    İnternet araç çubuğuna alttakini yazınca Televizyonun DLNA ismini değiştirebiliyorsunuz. Ben fktanik yaptım o şekilde aygıt bulundu demeye başladı.
    http://192.168.***.***:37904/Presentation.html
    (*** = televizyonun bağlı olduğu ip adresini yazın)


    Gereksiz bir bilgi olsada bilgi bilgidir

     LG Cinema 3D TV / LG FPR - 2011 LW Serisi (LW4500,LW5400,LW5500,LW570S,LW650S)[ANA KONU]


    Teşekkürler, fktanik.

    ---------------------------------------------------------------------------------

    Piyasadaki 3D Filmler

    Bunlar sadece bir listedir. Bu forumdan malum sitelere link vermek yasaktır. Bu şekilde aratıp bulabilirsiniz filmleri.

    3D 1080P SBS DUAL FiLMLER

    A.Turtles.Tale.Sammys.Adventure.3D.TR.Half.Sbs : 6,97 gb
    Alice.In.Wonderland.2010.3D.Half-SBS.1080p.Bluray.DTS.TR : 9 gb
    Animals.United.3D.SBS.2010.GER.DTS.1080p.DTS.TR : 4,97 gb
    avatar.2009.1080p half.sbs.1080p.DTS.TR : 19 gb
    Bolt.3D.2008.BluRay.FULL.SBS.DTSHD.TR : 8 gb
    Cats and Dogs 2 3D Half-SBS.Bluray.DTS.TR : 6,66 gb
    Clash.Of.The.Titans.2010.DL.1080p.half.SBS.DTS.T R : 6,65 gb
    Cloudy.With.A.Chance.Of.Meatballs.2009.3D.Half-SBS.Bluray.1080p.DTS.TR : 4,33 gb
    Coraline.ve.Gizli.Dunyasi.3D.TR.Half.Sbs : 8,85 gb
    Deep.Sea.2010.1080p.TR.Half.Sbs: 3,15 gb
    Despicable.me.3D.2010.Half-SBS.DTS.TR : 7,85 gb
    Gulliver's.Travels.3D.2010.1080p.3D.half.SBS.DTS .TR : 7,74 gb
    How.To.Train.Your.Dragon.3D.2010.BluRay.FULL.SB S.TrueHD.TR : 12,4 gb
    Ice.Age.III.3D.2009.BluRay.FULL.SBS.DTS.TR : 12,9 gb
    DISNEY'S A CHRISTMAS CAROL - 3D Half SBS 1080p.DTS.TR : 12,7 gb
    Legend.Of.The.Guardians.2010.3D.Half-SBS.1080p.Bluray.DTS.TR : 8 gb
    Megamind 3D Half SBS.1080p.TR : 5,69 gb
    Monsterhouse.2006.3d.half.SBS.Bluray.1080p.DTS. TR : 5,83 gb
    Monsters.versus.Aliens.3D.2009.BluRay.1080p.SBS .TR : 7,95 gb
    My.Bloody.Valentine.3D.1080p.TR.Half.Sbs : 8,63 gb
    Open Season 3D Half-SBS.2006.Bluray.DTS.TR : 6,95 gb
    Piranha.3D.2010.BluRay.1080p.Half.SBS.Bluray.DT S.TR :9,37 gb
    Resident.Evil.Afterlife.3D.2010.HALF.SBS.Bluray .DTS.TR : 5,64 gb
    Shrek .3D.2001.1080P.SBS.TrueHD.TR : 11,7 gb
    Shrek.Forever.After.2010.3D.Half-SBS.1080p.Bluray.TR : 7,34 gb
    Shrek.II.3D.2004.BluRay1080P.SBS.TrueHD.TR : 10,9 gb
    Shrek.The.Third.3D.2007.BluRay.FULL.SBS.TrueHD. TR : 10,3 gb
    Streetdance.3D.2010.Bluray.1080p.DTS.TR : 8,99 gb
    Tangled.3D.2010.ENG.DTS.1080p.3DBD.x264.half.SB S.TR : 6,20 gb
    The Green Hornet 3D 2011 1080p Half SBS DTS.TR : 9 gb
    The Last Airbender.2010.1080p.3D Half-SBS.DTS.TR : 8,68 gb
    The.Chronicles.Of.Narnia.The.Voyage.Of.The.Dawn .Treader.3D.2010.Bluray.1080p.3D.half.SBS.DTS.TR : 13,2 gb
    Tron.Legacy.3D.2010.ENG.DTS.1080p.3D.half.SBS.T R: 11,3 gb
    Yogi.Bear.3D.2010.DTS.1080p.3D.half.SBS.TR: 10,7 gb



    3D 1080P SBS ORJiNAL DiLiNDE FiLMLER

    3D.Demo.Mix.Master.Euro: 682 mb
    A.Park.For.All.Seasons.Haida.Gwaii.Islands.Half.Sb s: 1,88 gb
    African Adventure Safari in the Okavango 3D.2007.1080p.EngHalf-SBS : 7,50 gb
    Alligator Kingdom 720p 3D BluRay Half-Sbs : 2.48 gb
    Alpha.And.Omega.3D.2010.DL.1080p.3DBD.X264.half. SBS.z-man: 5 gb
    Aquarium.3D.3DBD.2010.GER.1080p.X264.z-man.SBS : 4,53 gb
    Are.You.Smarter.Than.Your.10.Year.Old.3D.Half.Sbs: 1,20 gb
    Asian Hottest Female Magician.3d sbs.1080p.panosonic tv : 2,72 gb
    Balloon.3D.Half.Sbs:2,17 gb
    Bear 3D Half SBS.Bluray: 6 gb
    Besouro.3D.2009.DL.1080p.3D.Half.SBS : 9,81 gb
    Best Stage Magician.3d sbs.1080p.panosonic tv : 2,54 gb
    Black Eyed Peas Concert: 1,21 GB
    Boogie.El.Aceitoso.3D.2009 : 7.64 gb
    Bugs.3D.Half.Sbs: 2,85 gb
    Cane.Toads.The.Conquest 3D.1080p : 9.27 gb
    Circus.Linoluckynelli.3D.2010.1080p.x264.Half.Sbs: 2 gb
    Coral Fish 3D Half-SBS: 2,70 gb
    Dark World 3D Half-SBS rusca : 8,30 gb
    dark.Country.3D.2009.1080p.3D.SBS : 7,14 gb
    Dinosaurs Giants of Patagonia 1080p 3D BluRay Half-Sbs : 3,19 gb
    Diversity.3D.Half.Sbs: 1,84 gb
    Dolphins and Whales 1080p 3D BluRay Half-Sbs : 3,60 GB
    Dragster.3D.Half.Sbs: 6,24 gb
    Fascination-A .Coral Reef.2011.1080p.3D Half SBS : 3,74 gb
    Friends for Life 1080p 3D BluRay Half-Sbs : 7,38 GB
    Funniest Asian Magician.3d sbs.1080p.panosonic tv : 2,56 gb
    G Force 1080p 2009 3D BluRay Half-Sbs : 5 GB
    Garfields Pet Force 1080p 3D BluRay Half-Sbs : 5 GB
    Gnomeo.and.Juliet.3D.H-SBS.DTS: 8,80 gb
    IMAX Alien Adventure 3D.SBS (1999) Bluray 1080p : 3,45 gb
    IMAX Dinosaurs Alive - 2007 - 3D Half - SBS - 1080p - Bluray : 3,43 gb
    IMAX Haunted Castle 1080p 3D BluRay.SBS : 3,21 gb
    IMAX Into The Deep (1994) 3D Half-SBS 1080p Bluray : 2,51 gb
    IMAX Mummies Secrets of The Pharaohs 3D H-SBS : 4,29 gb
    IMAX Sea Rex 1080p 3D BluRay Half-Sbs : 3,45 gb
    IMAX Sun 1080p 3D BluRay.SBS : 1,44 gb
    IMAX Wild Ocean (2008) 3D Half-SBS 1080p Bluray : 3,24 gb
    IMAX.Galapagos.1999.3D.Half-SBS.1080p.Bluray : 2,86 gb
    IMAX.Hubble.3D.Half-SBS.2010.1080p.BluRay.DTS : 4 gb
    Imax.Legends.of.Flight.3D.1080p : 2,78 gb
    Imax.Wild.Safari.3D.3D.1080p.Bluray : 3,67 gb
    InAlienable.3D.Half-SBS.2008.1080p.BluRay.DTS: 7,43 gb
    Inception 2010 1080p Half SBS 2010 : 9,16 GB
    Jackass.3D.2011.SBS.1080p : 8,42 gb
    Jonas Brothers 1080p 3D BluRay Half-Sbs : 9,35 GB
    Kenny.Chesney.Summer.In.3D.2010.ENG.DTS.1080p.3D : 13,4 GB
    Kitch Fish 1080p 3D BluRay Half-Sbs : 1,84 gb
    Kylie.Minogue.Aphrodite.Les.Folies.Tour.2011.1080p .3D.H-SBS.AC3 : 9 gb
    Locked.Down.Uncut.3D.H-SBS.Eng.DTS.1080p : 8,92 gb
    Looney.Tunes.Coyote.Falls.3D.Half.Sbs:217 mb
    Looney.Tunes.Fur.of.Flying.3D.Half-SBS:219 mb
    Looney.Tunes.Rabid.Rider.3D.Half.Sbs : 325 mb
    Loooser How To Win Lose a Casino 1080p 3D BluRay Half-Sbs : 12,3 gb
    Magic Forest 3D Half-SBS (2010) 1080p Bluray DTS : 5,31 GB
    Magie Des Waldes 1080p 3D BluRay Half-Sbs : 7,16 GB
    Meet.the.Robinsons.3D SbS.2007.HDTV.1080p : 8 GB
    Mihiro Retour 3D Half-Sbs 1080p : 7,87 GB
    Mr.Scrooges.Wild.Ride.Half.Sbs : 186 MB
    Next Generation Magician.3d sbs.1080p.panosonic tv : 2,51 gb
    OceanWorld.3D.3DBD.2009.ENG.1080p.x264.z-man.half.SBS : 6,66 gb
    Princes Trust Rock Gala 1080p 3D BluRay Half-Sbs : 4,37 GB
    Rio.3D.Half.SbS2011.1080p : 7,58 GB
    Sammy's Adventures The Secret Passage 3D Half-SBS: 7,38 gb
    Sanctum 2011 3D Half-SBS 1080p: 8,49 gb
    Saw.The.Final.Chapter.3D.half.sbs.Bluray.2010.1 080p: 10,4 gb
    Scar 3D Half SBS 1080p : 7 GB
    SOS_Planet.half.sbs : 3 gb
    Space Chimps 2 3D 1080p H-SBS Eng-Fre DTS : 10,6 GB
    Space Station -3D Half SBS.1080p : 4,58 gb
    Sports.Illustrated.Swimsuit.2011.1080p.3D Half SBS :2,43 gb
    Step Up 3D Half-SBS : 8,51 gb
    Super Strip 1080p 3D BluRay Half-Sbs : 4,17 GB
    Teen Champion of Magic Dove.3d sbs.1080p.panosonic tv : 2,65 gb
    Terra.3D.Half-SBS.2008.1080p.HDTV: 5,43 gb
    The Child's Eye 1080p 3D BluRay Half-Sbs : 7,28 GB
    The Final Destination IV 1080p 3D BluRay Half-Sbs : 4,27 gb
    The Hole 3D Half-SBS: 7,35 gb
    The Polar Express 3D Half-SBS
    The Ultimate Wave Tahiti 3D Half-Sbs 1080p 3D BluRay Half-Sbs : 4,41 gb
    The Universe 3D.1080p. Half-SBS : 3,54 gb
    The.Kid.Chamaco.2009.DL.1080p.3DBD.x264.half.SBS : 7,49 gb
    The.Lovers.Guide.3D.2011.ENG.DTS.1080p.3D.half.SBS . : 4,91 GB
    The.Reef.3D.Half.Sbs: 1 gb
    Toy Story 1 SkyUK 3D Half SBS :7,50 gb
    Toy Story 2 3D DD5 1 SkyUK 3D HalfSBS : 7,26 gb
    Toy Story 3 3D 2010 1080p Half-SBS BluRay AC3 x264-z-man : 7,36 gb
    Treasure.Houses.of.Britain.S01.E01.3D.Half.Sbs : 1,15 GB
    Treasure.Houses.of.Britain.S01.E02.3D.Half.Sbs : 1,15 GB
    Treasure.Houses.of.Britain.S01.E03.3D.Half.Sbs : 1,15 GB
    Ultimate.Gs.Zacs.Flying.Dream.3D.1080p.Half.Sbs : 2,89 gb
    Ultimate.Gs.Zacs.Flying.Dream.3D.Half.Sbs: 2,89 gb
    Wild Life 1 Striker 1080p 3D BluRay Half-Sbs : 7 GB
    Working.for.Peanuts.Half.Sbs: 354 mb

    ---------------------------------------------------------------------------------

    3D filmlerde altyazı sorununa çözüm

    Arkadaşlar, bugün 3D altyazı olayını direk TV nin usb sinden de denedim hiçbir ayarlama yapmama gerek olmadan altyazıyı tanıdı. 3D altyazıyı çalıştıramayan arkadaşların neden bu sorunla karşılaştığından emin deyilim ama sanki bana isim deyiştirirken uzantının da deyiştirildiğinden kaynaklıymış gibi geliyor. Aşağıya (her nekadar herkesin de aynı şekilde yaptığını düşünsemde) görsel anlatımı ve altyazı düzeninden sonra TV de filmi açtığım video dosyasını koyuyorum. Bu kez isim deyiştirme olayını tersten uyguladım
    Ben bu şekilde Hem media playerımdan hemde TV nin USB sinden elimdeki bütün filmleri 3D Altyazılı izliyorum. İnşallah sizin de probleminiz çözülür

     LG Cinema 3D TV / LG FPR - 2011 LW Serisi (LW4500,LW5400,LW5500,LW570S,LW650S)[ANA KONU]


     LG Cinema 3D TV / LG FPR - 2011 LW Serisi (LW4500,LW5400,LW5500,LW570S,LW650S)[ANA KONU]


     LG Cinema 3D TV / LG FPR - 2011 LW Serisi (LW4500,LW5400,LW5500,LW570S,LW650S)[ANA KONU]


     LG Cinema 3D TV / LG FPR - 2011 LW Serisi (LW4500,LW5400,LW5500,LW570S,LW650S)[ANA KONU]


    Ve Filmi Açıyoruz



    Teşekkürler, orislevin.

    ---------------------------------------------------------------------------------

    LG Cinema 3D TV lerde eski firmware versiyonuna dönmek

    asagida LG sitesinden indirdigim firmwareleri bulabilirsiniz. Belirteyim yukleme sorumlulugu ve riski size ait. Onceden indirdigim daha eski (3 ve 4) versiyonlar da var isteyen olursa onlari da ekleyebilirim.

    Yuklemek istediginiz firmwarei acip epk uzantili dosyayi USB bellekte LG_DTV adli bir klasor acip icine koyacaksiniz. Eger TVnizin firmwarei eski ise ya da acip kapayinca otomatik gorup sizden yuklemek icin onay isteyecektir.

    Eger otomatik olarak taniyip yuklemezse veya yuklemeye zorlamak icin Home - Setup - Option uzerine gelip 7 defa FAV tusuna basmaniz gerekiyor.

    Yuklediniz ama memnun kalmadiysaniz bir onceki eski firmware e geri donmek icin ayni menuye gelip 7 defa 9 kanal tusuna basmaniz gerekiyor.

    Ben 9 a basarak bir onceki (5.01.10) firmware e geri donebildim ama 7 ile daha eski (4.4.11e) baska bir firmware e donmeye calistim ama hata verdi. Su an 5.10.02 kullaniyorum.

    Kisacasi eski firmwarelere donus USB uzerinden simdilik mumkun degil ona gore.


    04.04.11
    http://www.****.com/file/EprGCF5

    05.10.02
    http://www.****.com/file/jRDjQqZ


    **** file-serve

    Teşekkürler, piratefree.

    ---------------------------------------------------------------------------------

    LG Cinema 3D TV lerde Dual-Viewing Game Modunu Açmak

    Öncelikle yapılmak istenen aşağıdaki videodaki olan olay. Tek panelden iki kişiye farklı görüntüler verilerek multiplayer ya da LAN şeklinde konsollardan iki kişi birbirlerinin ekranını görmeden oyun oynamasını sağlamak. Şu an ayrıntılı açıklamasını yapmıyorum, kendim tam olarak denediğimde buraya ekleyeceğim.



    Bunun için çeşitli ön çalışmalar yapıyoruz. Resim olarak cline nickli arkadaşın denemesi aşağıda:

    2 ayrı kişinin 2 farklı görüntü izlemesi için bir örnek hazırladım.
    Bunu yaparken photoshop programında 1920x1080 çözünürlüğünde bir dosya açtım. Bu resim dosyasının ortasına cetvel çizgisi çektim. Sol tarafa çözünürlüğü 1920x1080 olarak hazırladığım resimlerden ilkini sağ dan ve soldan sıkıştırarak yerleştirdim. Sağ tarafa da diğer resmi yerleştirdim.

    Bu işlemden sonra bu resmi jgp olarak kaydederek TV üzerinde 3d modunda sağ sol seçeneği ile açtım. Üst üste binmiş karışık bir resim karşımıza çıkıyor. Gözlüğü gözümüze takıp sadece sol gözümüz ile bakarsak soldaki resmi sol gözümü kapatarak sağ gözümüz ile bakarsak sağdaki resmi görmüş oluyoruz. Gözlüklerin camlarının yerini değiştirsek iki sol lensli ve iki sağ lensli gözlüklerimiz olursa aynı ekrana bakarak iki ayrı kişi iki ayrı yayını, fotoğrafı veya oyun sahnesini görebilir. Bunun gerçekleşmesi oyun konsolunun alt yapısı ile alakalı. Daha önce bir arkadaş o konsollarda iki görüntüde oyun sıkıştırılmadan altlı üstlü yada sağlı sollu olduğunu söylemiş. O O zaman tabiki bir uzama söz konusu olacaktır. Diye düşünüyorum. Bunu denemek için aşağıda yüklediğim resimleri kendi tv nizde deniyebilisiniz.

    resim 1 resim 1 sıkıştırılmış

    resim 2 sıkıştırılmamış link

    Önemli: Bu konu ile ilgili video çekildi ve ayrıntılı anlatım yapıldı. Ayrıntılı bilgi ve video aşağıdaki başlıkta.

    DUAL VIEW GAMING Teknolojisinin LG CINEMA 3D FPR TV'lere Uygulanması (Videolu Anlatım Dahil)


    ---------------------------------------------------------------------------------

    Eski firmware sürümüne geri dönme

    Evet forumda birçok kişinin eski firmware lara nasıl dönüleceği hakkında bilgiye Rusya,Polonya gibi ülkelerin yabancı forumlarından araştırmalarımın sonucu açıklık getirdim...

    Arkadaşlar lw serisinde eski firmware lara(04.04.11,5.11.08 vb) nasıl dönüleceğini anlatacağım...

    1- V09.00.00 yükledikten sonra istediğiniz firmware ı geri yükleyebilirsiniz;

    2-http://files.mail.ru/WGBU1L buradan v09.00.00 indirin;

    3- Usbye LG_DTV adında klasör oluşturup v09.00.00'u içine atın;

    4- Usb'yi TV'ye taktığınızda direk TV firmware ı algılayacak evet dediğinizde yükleme başlayacak;

    5- Yüklendikten sonrahttp://files.mail.ru/WGBU1L buradan 04.04.11 versiyonunu indirebilirsiniz veya elinizde yüklemek istediğiniz hangi versiyon varsa onu yükleyebilirsiniz;

    6- Şimdi v4 veya v5 yüklemek istediğinizde yükleme yapmayacak nedeni v09.00.00'ı en yüksek versiyon kabul etmesi ama v09.00.00'ın şöyle bir özelliği var uzman kipine girerek istediğiniz versiyonun yüklenmesine izin veriyor;

    7- Home-kurulum-opsiyona(girmeden) gelip 7 defa fav tuşuna bastığınızda uzman kipi gelecek buradan güncelleyebileceksiniz.

    Bu mantıkla her zaman istediğiniz versiyonu yükleyebileceksiniz.

    Not: v5'e yükseltmek istediğinizde ilk önce v05.01.10(LG'nin sitesinde var) yüklenip ondan sonra daha üst bir versiyon yüklenmelidir yoksa bilinmeyen hata uyarısı alırsınız...

    Not: Ayrıca 7 kez 9 tuşuna basarak bir önceki versiyona yine 7 kez 9 tuşuna basarak tekrar aynı versiyona dönüp iki versiyonu kullanabilir veya karşılaştırabilirsiniz...

    Teşekkürler, -PrisonBreak-.

    ---------------------------------------------------------------------------------

    Örnek 3D TV sistemi bağlantıları

     LG Cinema 3D TV / LG FPR - 2011 LW Serisi (LW4500,LW5400,LW5500,LW570S,LW650S)[ANA KONU]


    Teşekkürler, madmax3636

    ---------------------------------------------------------------------------------

    Kullanıcıların Görüntü Ayarları

    Bu kısma Cinema 3D TV kullanan kişilerin görüntü ayarlarını ekleyeceğim. Önemli olan konu; herkesin zevkleri ve algıları farklıdır. Bu ayarlar en iyi ayarlar demek değildir kesinlikle ama iyi bir başlama noktasıdır. Bu ayarlar üzerinden kendinize göre en iyisini ayarlaya ayarlaya gitmenizi tavsiye ederim.

    İkinci önemli husus "Eco Mode" u kapalı tutmak görüntü kalitesine çok etki eder. Bunu kapalı durumda bulundurun iyi görüntü istiyorsanız.

    Son olarak özellikle oyun ayarlarınız input lag dolayısıyla çok önemli. Mağazaya gidip ayarsız TV lerde oyun ya da film denemek yerine bunları yaparak denerseniz daha iyi olur (techraven)


    1- Ben şimdi game mode'da sadece TV üzerinde kullandığım ayarları yazayım o halde size. Direkt kendi yapmış olduğum ayarlar bunlar, bir yerden bakmadım hiçbirine. Burda bağlantı PC üzerinden yapıldıüı için performansta ekran kartı ayarlarının da etkisini göz ardı etmeyiniz lütfen.

    OYUN MODU İÇİN
    ---------------------

    TV: LG 42LW4500
    FPS oyun türünde, PC girişinde oynanmış CRYSIS 2 referansıyla

    Resim Modu: Standart(Kullanıcı)
    Arka Işık: Full
    Kontrast: Full
    Parlaklık: 70
    Keskinlik: Full
    Renk: 60 – 80 arası
    Ton: 0
    TruMotion: Düşük olması tavsiyesiyle değiştirilebilir.
    Led Karartma (Local Dimming): Kapalı
    Gelişmiş Ayarlar:
    Gama: Düşük
    Siyah Seviyesi: Düşük

    Oyun açıldığında var olan ekran bulanıklığını gidermek için; 3D mode ayarından “3D Görüntü Düzeltme" seçeneğini sağ/sol (veya tam tersi) yapıyoruz.
    Bir de oyun oynarken full performans sağlamak için mutlaka enerji tasarrufu modunu aktifleştirin.

    Teşekkürler, dusty_.

    Bu input lag sorunu update edildi, metnin bütünlüğünü bozmamak için silmiyorum burdan. En iyi çözüm aşağıda görüntü ayarlarında mevcut, O-G-U-Z-H-A-N ın mesajını okuyunuz (techraven)


    2-

    SINEMA MODU İÇİN
    -----------------------

    TV: LG 42LW650S

    Arka Işık: 40
    Kontrast: 85
    Parlaklık: 65
    Keskinlik: 55
    Renk: 55
    Ton:W50

    Gelişmiş Kontrol:

    Dinamik Kontrast: Yüksek
    Dinamik Renk: Düşük
    Clear White: Yüksek
    Süper Çözünürlük: Kapalı
    MPEG Parazit Azaltma: Kapalı
    Gama: Yüksek
    Siyah Seviye: Düşük
    Gerçek Sinema: Açık
    Renk Gamı: Geniş
    TruMotion: Yüksek
    Led Karartma (Local Dimming): Yüksek

    Önemli Not: Benim sevdiğim film izleme modu ve ortamı;

    -Ortam olabildiğince karanlık (mümkünse zifiri karanlık)
    -Renklerin donuk
    -Parlaklık orta-düşük
    -Siyahların olabildiğince belirgin

    Genel Türk TV izleyicisine baktığımda bunların tam tersini görüyorum, bu yüzden siz bunu beğenmeyebilirsiniz. Bu ayarlar sadece bir rehber olsun siz kendinize göre üzerinden gidip değiştirin.

    Teşekkürler, techraven (ben)

    3-

    FlatPanelsHD SİTESİNİN KALİBRE AYARLARI
    ---------------------------------------------------

    Bu site en iyi yurtdışı review sitelerinden biridir ve LW serisini denerken (LW6500) kullandıkları ayarlar bunlardır. Çok iyi bir başlangıç noktasıdır kendi ayarlarınızı bulmanız için. (techraven)

    TV: 42LW6500

    Picture preset: Expert1
    Backlight 35
    Contrast 90
    Brightness: 50
    V/H Sharpness: 50
    Color: 50
    Tint 0
    Dynamic Contrast Off
    Noise Reduction Off
    Mpeg noise reduction Off
    Super resolution Off
    Black level Low
    Real Cinema Off
    Color gamut Standard
    Edge enhancer Off
    xvYCC Auto
    Color filter Off
    Color temperature Warm
    RGB Method 2 points
    R contrast 0
    G contrast -2
    B contrast 1
    R brightness -7
    G brightness 20
    B brightness 5
    TruMotion On/Off
    LED local dimming Off

    Link; LG Cinema 3D LW6500 Review

    4-

    FPS OYUNLAR İÇİN EN DÜŞÜK İNPUT LAG MODU
    ---------------------------------------------------------

    TV: LG 42LW5500, HDMI dan PC girişi seçilmeli, Local dimming ve TruMotion FPS gibi çabukluğun gerektiği oyunlar hariç diğer oyunlarda açılabilir.

    Resim Modu:standart
    Arka Işık: Full
    Kontrast: Full
    Parlaklık: 60
    Keskinlik: 70
    Renk: 60
    Ton: 0
    TruMotion: kapalı
    Led Karartma (Local Dimming): Kapalı
    Gelişmiş Ayarlar:
    Gama: Orta
    Siyah Seviyesi: Düşük

    NOT: Eğer online ya da FPS türünde çabukluğun gözardı edilebileceği bir oyun oynanacaksa giriş modunu "OYUN" yapabilirsiniz. Görüntü özelliklerinin çoğu aktif oluyor "PC" girişine göre.

    Update Sonrası edit (çok önemli):

    arkadaşlar artık girişi pc yapmadan giriş tipini game yani game pad resmine getirip av modu game mode yapıyorsunuz

    true motion ve local dimming kapalı diğer ayarları istediğinizz şekilde yapın

    1 saattir online call of duty black ops oynuyorum ve yaptıgım ayarlarla hiç lag vs yok artık 16:9 değil just scan da sadce taradada oynuyorum valla düzeltmişler bu 04.00.18 update ile ççok iyi olmuş pc mode almamıza gerek yok yani giriş tipini

    ///

    bak hdmi dan bağlıyacaksın zaten şimdi input liste giriyorsun orda hangi hdmi a bağladıysan üzerine geliyorsun kumandanın alttarafında 4 tane tuş var kımrızı yeşl sarı mavi bunlardan yeşile basıyorsun orda çıkan seçeneklerden sağ sol yaparak game e getiriyorsun input listteki hdmi resmi game pad şeklinde oluyor

    sonra q.menu tuşuna bas orda seçeneklerde sağ sol yaparak bul av mode off der onu seç game mode a getir

    bide orta menü tuşuna basıp görüntü ayarları kısmından local dimming ile true motion u kapalı tut qick menü de izleme oranı diye bir seçenek var onuda sadece tarayın de ps3 te vs oyun oynarken böle oynayın

    Bu ayarlar ile online oynanan Call Of Duty sahnesi (input lagın en yüksekte olması beklenen oyun düzeneği, online ve FPS). Yükleyen kişi O-G-U-Z-H-A-N, bir kez daha teşekkür edelim



    Teşekkürler, O-G-U-Z-H-A-N

    5-

    TV Görüntü Ayarları (Kullanıcı HASAN4)
    ----------------------------------------------

    arkadaşlar tv ayarlarıyla baya uğraştım ön sayfada verılen ayarları da denedım onlarıda geliştirdim şuan gerçekten ama gerçekten çok iyi oldu ama sonuçta kimi karanlık kimi aydınlık sever ben yınede sızınle paylaşmak istedim
    arka ışık : 95
    kontrast : 100
    parlaklık : 60
    keskinlik : 65
    renk : 60
    ton : ortada
    ton : ortada
    gelişmiş ayarlar

    dinamik kontrast : yüksek
    dinamik renk : yüksek
    clear white : yüksek
    dış yüzey rengi : 0
    gürültü filitresi : yüksek
    süper çözünürlük : açık
    mpeg parazit azaltılması : yüksek
    gama : orta
    siyah seviye : düşük
    göz koruması : düşük
    renk gamı : geniş


    trumotion yüksek
    led yerel karartma : yüksek

    ---------------------------------------------------------------------------------

    Kullanıcıların çektiği SD - HD yayın görüntüleri



    Bazı kanallar için sd ve hd yayınların casio exilim z850 fotograf makinesi ile çekilmiş video görüntüleri, görüntü kalitesi hakkında kısmen bilgi verebilir belki,
    (fotograf makinesi ile video çekince görüntü kötüleşiyor ama olsun)
    Bu arada kanal geçişleri 3-4 saniye olduğu için o kısımları keserek görüntüyü oluşturdum.
    Yaklaşık 2,5 m'den çekilmiştir.

    Bu arada home-kurulum-resim-uzman kontrolü kısmından uzman deseni kısmını açarak ona göre diğer renk ve opsiyonları tercih edip kendimiz için en iyi görüntüyü araylayabilmekteyiz. Görüntü renklerinin değerlendirmesi kişiye göre değişeceğinden bence herkes kendi profilini oluşturmalı diye düşünüyorum.

    Teşekkürler, gastser.

    --------------------------------



    Teşekkürler, edi1907.

    --------------------------------


    Teşekkürler, edi1907.

    --------------------------------


    Teşekkürler, orislevin.

    --------------------------------


    Teşekkürler, orislevin.



    TV Modeli - Kullanan Kişi Sayısı (Bu istatistiğin fikrini veren teknick arkadaşımıza teşekkürler)

    32LW4500 - 43
    32LW5500 - 73
    42LW4500 - 294
    42LW5400 - 43
    42LW5500 - 335
    42LW5590 - 18
    42LW570S - 159
    42LW579S - 1
    42LW650S - 74
    42LW659S - 4
    47LW4500 - 86
    47LW5400 - 5
    47LW5500 - 132
    47LW570S - 81
    47LW579S - 3
    47LW650S - 57
    55LW4500 - 20
    55LW5500 - 34
    55LW570S - 20
    55LW650S - 18
    47LW980S - 14
    55LW980S - 1

    32LM3400 - 2
    32LM611S - 1
    32LM660S – 16
    32LM669S – 1
    37LM611S - 1
    42LM3400 - 2
    42LM615S - 13
    42LM620S – 40
    42LM640S - 24
    42LM660S – 112
    42LM669S - 7
    42LM670S – 10
    42LM671S - 1
    42LM760S - 60
    42LM765S - 9
    47LM615S - 4
    47LM620S – 6
    47LM640S - 12
    47LM660S – 128
    47LM669S - 4
    47LM670S - 21
    47LM671S - 4
    47LM760S - 34
    47LM765S - 3
    47LM860V - 24
    47LM960V - 12
    55LM620S – 2
    55LM640S - 3
    55LM660S - 24
    55LM670S - 4
    55LM760S - 12
    55LM860V – 20
    55LM960V – 5



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi techraven -- 20 Eylül 2014; 18:49:27 >



  • LW5500, LW6500 dışında LW570S, LW650S, LW770S serileride bu teknolojiyi kullanıyor bildiğim kadarıyla SAMSUNG 40D7000 almaya karar vermiştim ancak 42LW650S alacağım galiba tam özelliklerini öğrenebilirsem
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oltulu

    LW5500, LW6500 dışında LW570S, LW650S, LW770S serileride bu teknolojiyi kullanıyor bildiğim kadarıyla SAMSUNG 40D7000 almaya karar vermiştim ancak 42LW650S alacağım galiba tam özelliklerini öğrenebilirsem
    Geldimi bunlar ? Samsung d serisi ile kıyaslarsa birisi sevinirim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Le.Mans

    Geldimi bunlar ? Samsung d serisi ile kıyaslarsa birisi sevinirim

    Alıntıları Göster
    anladığım kadarıyla tvnin 3d özelliğinin yanı sıra 3d gözlüğünün teknolojiside önemli
    40c7000 40d6000 arasındaydım lgye mi kaymalıyız?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: venomboy_85

    anladığım kadarıyla tvnin 3d özelliğinin yanı sıra 3d gözlüğünün teknolojiside önemli
    40c7000 40d6000 arasındaydım lgye mi kaymalıyız?

    Alıntıları Göster
    3D FPR teknolojisi benim de ilgimi çekiyor; LG shop'larda incelemek gerek.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oltulu

    LW5500, LW6500 dışında LW570S, LW650S, LW770S serileride bu teknolojiyi kullanıyor bildiğim kadarıyla SAMSUNG 40D7000 almaya karar vermiştim ancak 42LW650S alacağım galiba tam özelliklerini öğrenebilirsem
    Evet öyle. Ancak sonunda S olan modellerin ne farkı olduğunu bilmiyorum. Ben şahsen Pazar günü LG'nin Şişli satış ve teknik destek merkezinde denedim 42LW5500'ü bir yarım saat kadar. Ne farkı olduğunu ordaki görevliler de bilmiyordu, zira Cinema 3D TV serisinin henüz broşürleri dahi gelmemiş. Yurtdışı sitelerinde sonunda S olan bir model görünmüyor, sanırım ülkelere göre bir kaç fonksiyonunu değiştirerek ve yeni bir model adı vererek sürüyorlar piyasaya. Teknosa'da görünüyor sonu S olan modeller ama açıkladıları özelliklerde ben bir fark göremedim açıkçası.

    Deneyimlerime gelince, gerçekten çok güzel bir TV. FPR gözlükler sinemalarda dağıtılan gözlüklere benziyor. Gayet hafif ve rahat, kullanımında hiçbir sıkıntı çekmedim. Ağırlığı bir güneş gözlüğü kadar yoktur. Bu TV yi görmeden önce bilerek Teknosa'ya gidip bir kaç TV denemiştim SG gözlükle tam farkı anlamak için. Bunlara dayanarak LW5500 görüntülerinin çok daha parlak ve keskin olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Flicker (görüntü titremesi) sıfır. Yazıda da dediğim gibi bunu hep SG gözlükle 3D izleyen bir kişi anlayamaz ama FPR gözlük denedikten sonra SG gözlükler ile gördüğünüz görüntünün ne kadar titreştiğini anlıyorsunuz. Beni SG gözlük kullanmak çok rahatsız eder ve görüntü çok yapay gelir ancak FPR gözlük kullandığım yaklaşık yarım saat boyunca (ayıp olmasın diye kalktım ) hiçbir sorun yaşamadım ve izlediğim görüntüler çok daha doğaldı. Yerimi birkaç kez değiştirmeme ve dar açılara geçmeme rağmen 3D görüntüde kıpırdama dahi olmadı, aynen normal bir LED TV yi 3 boyutlu izliyorsunuz gibi yani.

    Maalesef 2D -> 3D çevirme, SD yayınlar ve Smart TV özelliğini test edemedim. Henüz TV yi yeni açmışlardı, ne antene ne de internete bağlıydı ve kimse özelliklerini dahi doğru dürüst bilmiyordu, henüz Cinema 3D TV ile ilgili broşürlerin bile basılmadığını söylediler. Bana verdikleri fiyat ise 42LW5500 için 3000TL idi. Başka bir siteden görmüştüm bulursam koyarım, aile paketi ile sanırım 7 adet FPR gözlük hediye veriyorlar, normal olarak da 3-4 tane. Zaten 15TL olunca bir gözlük fiyatı çok da düşünmüyor insan bunları tabii.

    Benim kesin tavsiyem FPR gözlük kullanan LW5500 ya da LW6500 serilerinden bir TV denemeden kesinlikle bir 3D TV almayın. Kafanızdaki her TV yi gidip görün tabii ki ama bunu görmemezlik etmeyin, başınızı taşlara çok vurursunuz sonra

    Saygılar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: techraven

    Ancak sonunda S olan modellerin ne farkı olduğunu bilmiyorum. Ben şahsen Pazar günü LG'nin Şişli satış ve teknik destek merkezinde denedim 42LW5500'ü bir yarım saat kadar. Ne farkı olduğunu ordaki görevliler de bilmiyordu, zira Cinema 3D TV serisinin henüz broşürleri dahi gelmemiş. Yurtdışı sitelerinde sonunda S olan bir model görünmüyor, sanırım ülkelere göre bir kaç fonksiyonunu değiştirerek ve yeni bir model adı vererek sürüyorlar piyasaya. Teknosa'da görünüyor sonu S olan modeller ama açıkladıları özelliklerde ben bir fark göremedim açıkçası.


    Galiba S ile biten serilerde dvb-s var bazı yabancı sitelerde yazıyor ama türkçe sitelerde bulamadım bu konuda bilgi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oltulu

    quote:

    Orijinalden alıntı: techraven

    Ancak sonunda S olan modellerin ne farkı olduğunu bilmiyorum. Ben şahsen Pazar günü LG'nin Şişli satış ve teknik destek merkezinde denedim 42LW5500'ü bir yarım saat kadar. Ne farkı olduğunu ordaki görevliler de bilmiyordu, zira Cinema 3D TV serisinin henüz broşürleri dahi gelmemiş. Yurtdışı sitelerinde sonunda S olan bir model görünmüyor, sanırım ülkelere göre bir kaç fonksiyonunu değiştirerek ve yeni bir model adı vererek sürüyorlar piyasaya. Teknosa'da görünüyor sonu S olan modeller ama açıkladıları özelliklerde ben bir fark göremedim açıkçası.


    Galiba S ile biten serilerde dvb-s var bazı yabancı sitelerde yazıyor ama türkçe sitelerde bulamadım bu konuda bilgi

    Alıntıları Göster
    w w w.lg.com/de/products/documents/42LW650S.pdf

    Yukarıdaki linkte özelliklerinde dvb-s olduğu yazıyor.

    Web Tarayıcı
    Mause gibi kullanılabilen kumandası
    Skype
    FPR Gözlük sistemi
    dvb-s (Varsa)
    önemli ek özellikler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oltulu

    w w w.lg.com/de/products/documents/42LW650S.pdf

    Yukarıdaki linkte özelliklerinde dvb-s olduğu yazıyor.

    Web Tarayıcı
    Mause gibi kullanılabilen kumandası
    Skype
    FPR Gözlük sistemi
    dvb-s (Varsa)
    önemli ek özellikler

    Alıntıları Göster
    Bende bu konuyu arıyordum buldum sonund, saolasın söz verdiğin gibi açmışsın...

    LG 3D Cinema TV serilerinden (LW5500, LW6500) Edge Led mi hocam? Bir yerde birisi öyle yazmış? (Full led değil değmez filan denilmiş)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: whoyouare

    Bende bu konuyu arıyordum buldum sonund, saolasın söz verdiğin gibi açmışsın...

    LG 3D Cinema TV serilerinden (LW5500, LW6500) Edge Led mi hocam? Bir yerde birisi öyle yazmış? (Full led değil değmez filan denilmiş)

    Alıntıları Göster
    Rica ederim. Evet, LW serisinde açıklanan tüm 3D TV ler LED Plus Edge Led (Lokal aydınlatmalı Edge LED: LED ler panelin kenarlarında ancak hızlı ve renkli görüntülerde kontrast oranı ve görüntü hızının arttırımı için panel ortasındaki segmentler gerekli olduğunda LED lambalar ile aydınlatılıyor), en azından Türkiye için böyle. Biraz araştırdım, geçen yılın serisinden SG gözlük kullanan LG 47LX9900 full Led bir 3D TV ama İngiltere fiyatı 2250 pound Türkiye'de nasıl bir fiyat olabilir tahmin edemiyorum açıkçası. Bu yüzden bu seride yurtdışında LW serisinin Full LED i olsa bile tahminimce getirmeye bile uğraşmazlar. Başka bir markanın full LED 3D TV si var mı bilmiyorum, varsa fiyatını merak ediyorum açıkçası. Değmez demek biraz subjektif bir olay, gidip görürüm TV yi beğenirsem alırım ben şahsen.

    Model numarası S ile bitiyorsa sadece DVB-S özelliği farklı olabilir, 300TL civarı bir farka değer mi bu DVB-S?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi techraven -- 19 Mayıs 2011; 12:23:19 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: techraven

    Evet öyle. Ancak sonunda S olan modellerin ne farkı olduğunu bilmiyorum. Ben şahsen Pazar günü LG'nin Şişli satış ve teknik destek merkezinde denedim 42LW5500'ü bir yarım saat kadar. Ne farkı olduğunu ordaki görevliler de bilmiyordu, zira Cinema 3D TV serisinin henüz broşürleri dahi gelmemiş. Yurtdışı sitelerinde sonunda S olan bir model görünmüyor, sanırım ülkelere göre bir kaç fonksiyonunu değiştirerek ve yeni bir model adı vererek sürüyorlar piyasaya. Teknosa'da görünüyor sonu S olan modeller ama açıkladıları özelliklerde ben bir fark göremedim açıkçası.

    Deneyimlerime gelince, gerçekten çok güzel bir TV. FPR gözlükler sinemalarda dağıtılan gözlüklere benziyor. Gayet hafif ve rahat, kullanımında hiçbir sıkıntı çekmedim. Ağırlığı bir güneş gözlüğü kadar yoktur. Bu TV yi görmeden önce bilerek Teknosa'ya gidip bir kaç TV denemiştim SG gözlükle tam farkı anlamak için. Bunlara dayanarak LW5500 görüntülerinin çok daha parlak ve keskin olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Flicker (görüntü titremesi) sıfır. Yazıda da dediğim gibi bunu hep SG gözlükle 3D izleyen bir kişi anlayamaz ama FPR gözlük denedikten sonra SG gözlükler ile gördüğünüz görüntünün ne kadar titreştiğini anlıyorsunuz. Beni SG gözlük kullanmak çok rahatsız eder ve görüntü çok yapay gelir ancak FPR gözlük kullandığım yaklaşık yarım saat boyunca (ayıp olmasın diye kalktım ) hiçbir sorun yaşamadım ve izlediğim görüntüler çok daha doğaldı. Yerimi birkaç kez değiştirmeme ve dar açılara geçmeme rağmen 3D görüntüde kıpırdama dahi olmadı, aynen normal bir LED TV yi 3 boyutlu izliyorsunuz gibi yani.

    Maalesef 2D -> 3D çevirme, SD yayınlar ve Smart TV özelliğini test edemedim. Henüz TV yi yeni açmışlardı, ne antene ne de internete bağlıydı ve kimse özelliklerini dahi doğru dürüst bilmiyordu, henüz Cinema 3D TV ile ilgili broşürlerin bile basılmadığını söylediler. Bana verdikleri fiyat ise 42LW5500 için 3000TL idi. Başka bir siteden görmüştüm bulursam koyarım, aile paketi ile sanırım 7 adet FPR gözlük hediye veriyorlar, normal olarak da 3-4 tane. Zaten 15TL olunca bir gözlük fiyatı çok da düşünmüyor insan bunları tabii.

    Benim kesin tavsiyem FPR gözlük kullanan LW5500 ya da LW6500 serilerinden bir TV denemeden kesinlikle bir 3D TV almayın. Kafanızdaki her TV yi gidip görün tabii ki ama bunu görmemezlik etmeyin, başınızı taşlara çok vurursunuz sonra

    Saygılar.




    izlediğiniz yarım saatte hiç ekranda çizgiler gördünüz mü???? Bu pasif 3d televizyonların olayı tek ve çift satırları sırası ile göndermektir, o yüzden yakından bakıldığında mozaiklenme olduğu yapılan testlerde söyleniyor. Siz böyle birşey gözlemlediniz mi? Yapılan testlerde TV'ye çok yakın oturmayın deniyordu, alacak olursanız bunu da gözden kaçırmayın.

    http://www.flatpanelshd.com/review.php?subaction=showfull&id=1301662476
  • quote:

    Orijinalden alıntı: donniedarko

    quote:

    Orijinalden alıntı: techraven

    Evet öyle. Ancak sonunda S olan modellerin ne farkı olduğunu bilmiyorum. Ben şahsen Pazar günü LG'nin Şişli satış ve teknik destek merkezinde denedim 42LW5500'ü bir yarım saat kadar. Ne farkı olduğunu ordaki görevliler de bilmiyordu, zira Cinema 3D TV serisinin henüz broşürleri dahi gelmemiş. Yurtdışı sitelerinde sonunda S olan bir model görünmüyor, sanırım ülkelere göre bir kaç fonksiyonunu değiştirerek ve yeni bir model adı vererek sürüyorlar piyasaya. Teknosa'da görünüyor sonu S olan modeller ama açıkladıları özelliklerde ben bir fark göremedim açıkçası.

    Deneyimlerime gelince, gerçekten çok güzel bir TV. FPR gözlükler sinemalarda dağıtılan gözlüklere benziyor. Gayet hafif ve rahat, kullanımında hiçbir sıkıntı çekmedim. Ağırlığı bir güneş gözlüğü kadar yoktur. Bu TV yi görmeden önce bilerek Teknosa'ya gidip bir kaç TV denemiştim SG gözlükle tam farkı anlamak için. Bunlara dayanarak LW5500 görüntülerinin çok daha parlak ve keskin olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Flicker (görüntü titremesi) sıfır. Yazıda da dediğim gibi bunu hep SG gözlükle 3D izleyen bir kişi anlayamaz ama FPR gözlük denedikten sonra SG gözlükler ile gördüğünüz görüntünün ne kadar titreştiğini anlıyorsunuz. Beni SG gözlük kullanmak çok rahatsız eder ve görüntü çok yapay gelir ancak FPR gözlük kullandığım yaklaşık yarım saat boyunca (ayıp olmasın diye kalktım ) hiçbir sorun yaşamadım ve izlediğim görüntüler çok daha doğaldı. Yerimi birkaç kez değiştirmeme ve dar açılara geçmeme rağmen 3D görüntüde kıpırdama dahi olmadı, aynen normal bir LED TV yi 3 boyutlu izliyorsunuz gibi yani.

    Maalesef 2D -> 3D çevirme, SD yayınlar ve Smart TV özelliğini test edemedim. Henüz TV yi yeni açmışlardı, ne antene ne de internete bağlıydı ve kimse özelliklerini dahi doğru dürüst bilmiyordu, henüz Cinema 3D TV ile ilgili broşürlerin bile basılmadığını söylediler. Bana verdikleri fiyat ise 42LW5500 için 3000TL idi. Başka bir siteden görmüştüm bulursam koyarım, aile paketi ile sanırım 7 adet FPR gözlük hediye veriyorlar, normal olarak da 3-4 tane. Zaten 15TL olunca bir gözlük fiyatı çok da düşünmüyor insan bunları tabii.

    Benim kesin tavsiyem FPR gözlük kullanan LW5500 ya da LW6500 serilerinden bir TV denemeden kesinlikle bir 3D TV almayın. Kafanızdaki her TV yi gidip görün tabii ki ama bunu görmemezlik etmeyin, başınızı taşlara çok vurursunuz sonra

    Saygılar.




    izlediğiniz yarım saatte hiç ekranda çizgiler gördünüz mü???? Bu pasif 3d televizyonların olayı tek ve çift satırları sırası ile göndermektir, o yüzden yakından bakıldığında mozaiklenme olduğu yapılan testlerde söyleniyor. Siz böyle birşey gözlemlediniz mi? Yapılan testlerde TV'ye çok yakın oturmayın deniyordu, alacak olursanız bunu da gözden kaçırmayın.

    http://www.flatpanelshd.com/review.php?subaction=showfull&id=1301662476

    Alıntıları Göster
    TV nin önünde sehpa vardı ve ben onun öndeki koltukta oturuyordum, o yüzden bu kadar yaklaşmadım TV ye. Adamlar süper test yapmış kıskandım vallahi ama bu kadar kimse yaklaşmaz bir TV ye izlerken zaten, ekranda adamın fotoğrafı alırken burnunun gölgesi görünüyor resmen. Kaç cm lik uzaklıktan bunların belli olduğunu söylese iyi olurmuş ama ben en fazla 1.5m de oturuyordum ve böyle bir şey farketmedim. Bayağı dikkat ediyordum görüntü kalitesine o yüzden böyle bir şeyi kaçırmam mümkün değildi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: donniedarko

    quote:

    Orijinalden alıntı: techraven

    Evet öyle. Ancak sonunda S olan modellerin ne farkı olduğunu bilmiyorum. Ben şahsen Pazar günü LG'nin Şişli satış ve teknik destek merkezinde denedim 42LW5500'ü bir yarım saat kadar. Ne farkı olduğunu ordaki görevliler de bilmiyordu, zira Cinema 3D TV serisinin henüz broşürleri dahi gelmemiş. Yurtdışı sitelerinde sonunda S olan bir model görünmüyor, sanırım ülkelere göre bir kaç fonksiyonunu değiştirerek ve yeni bir model adı vererek sürüyorlar piyasaya. Teknosa'da görünüyor sonu S olan modeller ama açıkladıları özelliklerde ben bir fark göremedim açıkçası.

    Deneyimlerime gelince, gerçekten çok güzel bir TV. FPR gözlükler sinemalarda dağıtılan gözlüklere benziyor. Gayet hafif ve rahat, kullanımında hiçbir sıkıntı çekmedim. Ağırlığı bir güneş gözlüğü kadar yoktur. Bu TV yi görmeden önce bilerek Teknosa'ya gidip bir kaç TV denemiştim SG gözlükle tam farkı anlamak için. Bunlara dayanarak LW5500 görüntülerinin çok daha parlak ve keskin olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Flicker (görüntü titremesi) sıfır. Yazıda da dediğim gibi bunu hep SG gözlükle 3D izleyen bir kişi anlayamaz ama FPR gözlük denedikten sonra SG gözlükler ile gördüğünüz görüntünün ne kadar titreştiğini anlıyorsunuz. Beni SG gözlük kullanmak çok rahatsız eder ve görüntü çok yapay gelir ancak FPR gözlük kullandığım yaklaşık yarım saat boyunca (ayıp olmasın diye kalktım ) hiçbir sorun yaşamadım ve izlediğim görüntüler çok daha doğaldı. Yerimi birkaç kez değiştirmeme ve dar açılara geçmeme rağmen 3D görüntüde kıpırdama dahi olmadı, aynen normal bir LED TV yi 3 boyutlu izliyorsunuz gibi yani.

    Maalesef 2D -> 3D çevirme, SD yayınlar ve Smart TV özelliğini test edemedim. Henüz TV yi yeni açmışlardı, ne antene ne de internete bağlıydı ve kimse özelliklerini dahi doğru dürüst bilmiyordu, henüz Cinema 3D TV ile ilgili broşürlerin bile basılmadığını söylediler. Bana verdikleri fiyat ise 42LW5500 için 3000TL idi. Başka bir siteden görmüştüm bulursam koyarım, aile paketi ile sanırım 7 adet FPR gözlük hediye veriyorlar, normal olarak da 3-4 tane. Zaten 15TL olunca bir gözlük fiyatı çok da düşünmüyor insan bunları tabii.

    Benim kesin tavsiyem FPR gözlük kullanan LW5500 ya da LW6500 serilerinden bir TV denemeden kesinlikle bir 3D TV almayın. Kafanızdaki her TV yi gidip görün tabii ki ama bunu görmemezlik etmeyin, başınızı taşlara çok vurursunuz sonra

    Saygılar.




    izlediğiniz yarım saatte hiç ekranda çizgiler gördünüz mü???? Bu pasif 3d televizyonların olayı tek ve çift satırları sırası ile göndermektir, o yüzden yakından bakıldığında mozaiklenme olduğu yapılan testlerde söyleniyor. Siz böyle birşey gözlemlediniz mi? Yapılan testlerde TV'ye çok yakın oturmayın deniyordu, alacak olursanız bunu da gözden kaçırmayın.

    http://www.flatpanelshd.com/review.php?subaction=showfull&id=1301662476

    Alıntıları Göster
    ben şahsen 650s ni alıcam hd uydu alıcıya verceğim parayı ona sayarım odadan odaya taşıyıncada kablo derdi olmaz .mediamarkta samsung d sersine baktım onlarda edge led ve baş ağrısı yapıyor ilk baktığında o kadar verimi mavi kırmızı gozlukle 40w 5510 dada alıyorum benim oncelik dvbs .yoksa 32d 6500 alıcam odaya bin lira daha katıyım 42 650s alayım diye bekliyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sakirkolsuz

    ben şahsen 650s ni alıcam hd uydu alıcıya verceğim parayı ona sayarım odadan odaya taşıyıncada kablo derdi olmaz .mediamarkta samsung d sersine baktım onlarda edge led ve baş ağrısı yapıyor ilk baktığında o kadar verimi mavi kırmızı gozlukle 40w 5510 dada alıyorum benim oncelik dvbs .yoksa 32d 6500 alıcam odaya bin lira daha katıyım 42 650s alayım diye bekliyorum.

    Alıntıları Göster
    DVB-S tam olarak ne işe yarıyor peki? Uydu alıcıları konusundaki biligisizliğimi mazur görün
  • quote:

    Orijinalden alıntı: techraven

    DVB-S tam olarak ne işe yarıyor peki? Uydu alıcıları konusundaki biligisizliğimi mazur görün


    Çanak antenden gelen kabloyu direk tv ye bağlayıp uydudan yayınları izleyebiliyorsun (HD yayınlar dahil)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oltulu

    quote:

    Orijinalden alıntı: techraven

    DVB-S tam olarak ne işe yarıyor peki? Uydu alıcıları konusundaki biligisizliğimi mazur görün


    Çanak antenden gelen kabloyu direk tv ye bağlayıp uydudan yayınları izleyebiliyorsun (HD yayınlar dahil)

    Alıntıları Göster
    42lw istiyenlerhttp://www.alalimbakalim.com/urun/lg-42lw5500-107cm3d-fullhd-100hz-led-tv.aspx
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sakirkolsuz

    42lw istiyenlerhttp://www.alalimbakalim.com/urun/lg-42lw5500-107cm3d-fullhd-100hz-led-tv.aspx

    Alıntıları Göster
    avsforum'dan LG UK yetkilisinin yazısını ekliyorum:


    "As most of you are now aware Cinema 3D is both our premium and mass market solution hence the LW950T and LW770T active-shutter 3D TVs will not be launching in the UK in the first half but the plan is that the LW950T will be our Full LED Nano Cinema 3D TV in the second half of 2011 and become our flagship TV.

    It's important to note this is not 100% confirmed at this stage but we are committed to offering the Full LED Nano WITH Cinema 3D and not Active Shutter as we believe this is truly the ultimate in both 2D and 3D.

    Before the questions come firing in - there is no pricing available as at the moment it's not 100% confirmed."

    Watch this space - when there is more to share, have faith - you know i'll be back



    yani LG'nin en üst serisi olan LW9xxx serisi de passive olacakmış (ilk açıklandığında active denmişti). Bu seri "full nano led with local dimming" teknojili (47" modelde 1400 civarında led var). Ayrıca ekranı parlama karşıtı kaplamalı olacak. 47" -55" seçenekler düşünenler için bence mükemmel bir seçenek olacak.

    Ayrıca bu konu forumda bir üste taşınırsa daha faydalı olacaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donniedarko -- 17 Mayıs 2011; 23:12:39 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: donniedarko

    avsforum'dan LG UK yetkilisinin yazısını ekliyorum:


    "As most of you are now aware Cinema 3D is both our premium and mass market solution hence the LW950T and LW770T active-shutter 3D TVs will not be launching in the UK in the first half but the plan is that the LW950T will be our Full LED Nano Cinema 3D TV in the second half of 2011 and become our flagship TV.

    It's important to note this is not 100% confirmed at this stage but we are committed to offering the Full LED Nano WITH Cinema 3D and not Active Shutter as we believe this is truly the ultimate in both 2D and 3D.

    Before the questions come firing in - there is no pricing available as at the moment it's not 100% confirmed."

    Watch this space - when there is more to share, have faith - you know i'll be back



    yani LG'nin en üst serisi olan LW9xxx serisi de passive olacakmış (ilk açıklandığında active denmişti). Bu seri "full nano led with local dimming" teknojili (47" modelde 1400 civarında led var). Ayrıca ekranı parlama karşıtı kaplamalı olacak. 47" -55" seçenekler düşünenler için bence mükemmel bir seçenek olacak.

    Ayrıca bu konu forumda bir üste taşınırsa daha faydalı olacaktır.

    Alıntıları Göster
    şu konuyu okur okumaz "tamam işte, alınması gereken tv bu" dedim içimden.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: berden

    şu konuyu okur okumaz "tamam işte, alınması gereken tv bu" dedim içimden.

    Alıntıları Göster
    AVS Forum'daki yetkiliye bakılırsa LG bundan sonra SG gözlük ile TV ya hiç çıkarmaz ya da çok az çıkarır. Sanırım yurtdışında çok iyi karşılanmış FPR gözlükler ve LG Cinema 3D TV serisi, "our premium and mass market solution" ibaresi önemli zira LG bu serisini orta, orta-üst ve yüksek kullanıcılara yönelik geliştireceğini belirtiyor burada.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi techraven -- 18 Mayıs 2011; 9:36:57 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: techraven

    AVS Forum'daki yetkiliye bakılırsa LG bundan sonra SG gözlük ile TV ya hiç çıkarmaz ya da çok az çıkarır. Sanırım yurtdışında çok iyi karşılanmış FPR gözlükler ve LG Cinema 3D TV serisi, "our premium and mass market solution" ibaresi önemli zira LG bu serisini orta, orta-üst ve yüksek kullanıcılara yönelik geliştireceğini belirtiyor burada.

    Alıntıları Göster
    lw5500 ün 100 hz olmasının bir dez avantajı varmı...
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.