Şimdi Ara

Wraith Prism işimi görür mü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.369
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aylar sonra gelen Edit: İşlemciyi düne kadar stok kullanıyordum. Bu süreçte pik yaptığı sıcaklıkları gözlemleme şansına eriştim. Ben işlemciyi hemen hemen sadece oyun oynamak için kullandığım için yarım saat süren işkence testlerine sokmadım. İlgimi de çekmiyor ancak bu konuda belki merak eden olur diye yazmak istedim.

İşlemci genel olarak oyunlarda 50-60 derecelerde çalışıyor. Voltaj otomatikte. Pik olarak 73 dereceyi de hiç geçmedi. Bu 73 derece de Cpuz programındaki Bench ve 2-3 dakikalık stres testinde oldu.

Dün, bugüne kadar çok ihtiyacım olmadığını düşündüğüm overclock işlemini denemek istedim. İşlemciyi 4.6 Ghz'e kadar kısmen stabil çalıştırabilidim. Kısmen diyorum 4.6 Ghz'de Cpuz stres testinde, 4575 MHz'de ise iyice oyun oynayıp (1 saat) yeniden başlatmak istediğimde takılı kaldığı için stabil bulmadım. Belki voltaj ayarlarını daha da kurcalasa idim 4575'de sorunsuz çalışırdı ama zorlamak da istemediğim için 4550 MHz'de şu anda kullanıyorum. Voltajı Manuel 1.33 yaptım ama 1.32 ve altını deneme vaktim olmadı. Yarın onu da deneyeceğim. Bu haliyle işlemciye yüklenen oyunlarda 80 derece civarında, bazen 87 dereceyi de gördüm ama fan otomatik hızlanıp 80 civarına indiriyor. Bu arada Wraith Prism üzerindeki fiziki ses ve performans tuşu aldığımdan bu yana Sessiz olan tarafta.

Kısacası size şu kadar saat işkence testinde bu kadar dereceye çıkıyor diyemem ancak 3300x Wraith Prism ile bence iyi çalışıyor. Uygun fiyata denk getirirseniz ve kolay montaj istiyorsanız tercih edebilirsiniz. Ben bu iki sebepten dolayı tercih ettim ve 4550 MHz'de herhangi bir kasma, donma ve buna benzer şeyler görmedim. 70-80 derece overclocklu veya tamamen stok ama otomatik voltaj ile, ki biraz yüksek veriyor genelde 50-60 derece sizin için sorun değilse tavsiye edebilirim. Tamamen stok ve undervolt ile daha da düşürülebilir ayrıca.

Son olarak Oc işleminden sonra 6600xt'nin daha fazla fps verdiğini de gördüm. Özellikle Cyberpunk 2077'de hâlâ anlık ekran kartı kullanım oranları bi anda (arabayla hızlı şehir turunda) %70'lerde olsa da (oyun 10 yıllık laptop hdd'ne kurulu ve büyük ihtimalle bundan kaynaklanıyor) genel olarak %99.

Arkadaşlar bende Ryzen 5 2600 vardı. Şimdi onu Ryzen 3 3300x ile güncelleyeceğim. 3300x tray olduğu için soğutucusu yok. Zaten ben de stok soğutucu istemiyordum çünkü bir miktar Oc yapmayı düşünüyorum eğer darboğaz oluşturacak bir ekran kartı alırsam. Eğer darboğaz yapmayacak olursa da serin çalışsın istiyorum.

Şimdi ben önceden bu anakarta bir soğutucu takmak istedim. Soğutucu çok ağır ve 300 watt Tdp değerine sahip bir canavardı. Ancak bunu takmayı başaramadım ve sanırım anakarta da biraz zarar verdim. En başta ramlarin birini görmedi sonra mavi ekran falan verdi. Onu tekrar çıkarınca da baktım ki işlemcinin orada durmasını sağlayan çubuk çok zor açılıyor ve onu ancak kanırtınca işlemci tık diye çıkıyor. En sonunda stok soğutucuyu takınca her şey düzeldi ve 2 yıldır dokunmuyorum.

Şimdi bunları bu yüzden anlattım: Amd'nin kendi stok soğutucusu gibi ekstra malzeme kullandırtmayan, backplate gibi şeyler yani, bir soğutucuya ihtiyacım var ve Amd Wraith Prism almayı düşünüyorum. 105 watt Tdp yazıyor özelliklerinde.

1. 3300x ile kullanmakta bir sorun olur mu?

2. Oc yapsam stok soğutucu bile olsa üst seviye işlemciler için üretilmiş olduğu için ve 105 watt Tdp'si olduğu için 3300x'i keser mi?

3. Wraith Prism montajı sandığım gibi kolay mı? Yani sadece vida takmak 4 köşeden.

4. Nasip olursa inşallah bundan sonraki işlemciyi de 5800x 3d alıp (Oc olmuyor zaten) bu anakartı ve Amd4 neslini kapatmak. O işlemciye de gider mi stok haliyle?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Conqueror26 -- 30 Haziran 2022; 21:9:2 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• ne kadar uzun yazarsam o kadar hayalleriniz yıkılacak.kısaca bütün ryzenler vs 3300x öyle diyim ben 360 su soğutmayla kullanıp oc işlerine girdim o alet serin çalışmaz.5800x3d nedir unutun zaten.prism kullandım ben 2700x'i bile serin tutamıyordu ve sessiz kalamıyordu bi de oc işleri artı ucuz bir şey de değil.anakartta olan olmuş zaten fuma2 alın 800 küsüre başka türlü boşuna uğraşırsınız.bence bi 5600x alıp oc moc yapmadan stok fanı ile 70 80 derece kullanın 5000 serisi 90 95 gidiyor amd sorun olmaz dedi yani serin çalışınca daha hızlı çalışmıyor artık işlemciler ya da önce reset atıp sonra yanmıyorlar.eskiden öyleydi intelci bir abimiz boş fizik derslerinde top oynarmış o demişti.reset atınca akım kesiliyor ama buna rağmen yoktan gelen enerji ile ısı yükselmeye devam edip yanıyor alet anladı?fizik kanunları açıklayamıyor o bir intel troll'ü ama katlettim hepsini bak bomboş.

link de atayım

Wraith Prism işimi görür mü?www.incehesap.com
    Scythe Fuma 2 SCFM-2000 2x120mm CPU Hava Soğutucu - incehesap.com
    https://www.incehesap.com/scythe-fuma-2-scfm-2000-cpu-hava-sogutucu-fiyati-44086/?v=1.58.7

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 1 Nisan 2022; 21:53:25 >

• Bildirim gelmeyince cevabı geç gördüm ama soğutucuyu da demin incehesap indirim yaptı aldım. Artık Oc yapmadan kullanırım. Bu attığın soğutucu da beni korkutuyor zaten. Bende de buna benzer bir şey var. Artık ağır soğutucu düşünmem. Eğer Oc yapmadan wraith prism iş görürse, ki görmesi lazım baktığım yorumlara göre, bunla takılırım. 5800 için de ileride gerekirse sıvı soğutucu alırım artık. Ağır hava soğutucu işini ben beceremiyorum maalesef.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Conqueror26 kullanıcısına yanıt

Vidalı değil prism, ilk mesajınızda 4 köşeden vida takmak demişsiniz. Anakartla birlikte gelen ayaklara gerilerek takılıyor. Ben bir kere kelepçeleri takarken zorlanmıştım kasa küçüktü çünkü size de öyle olursa anakartı kasa dışına alıp takarsınız.

Kasa önemli, yeterli soğutması olan, adam akıllı bir kasa varsa, bahsettiğiniz soğutucu az biraz da uv ile işinizi güle oynaya görür. Bahsi geçen soğutucuyu ryzen 3600 1.1cv uv ve 7X24 4200ghz oc ile yaklaşık 3 yıldır kullanıyorum. Orta halli sesli çalışması dışında hiçbir sorun da yaşamadım. Kasa zaten önü üstü kapalı akvaryum tabir kasalardansa hiçbir hava soğutma hiçbir işe yaramayacaktır. Fanla bir alakası yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cobainn -- 2 Nisan 2022; 7:32:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mxsr kullanıcısına yanıt
    Ben bu gerdirilen parçayı ekstra sanıyordum. Yani önce vidalar sonra bu. Umarım beceririm bu işi zarar vermeden.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • cobainn kullanıcısına yanıt
    Kasam Cooler Master H500. Önde 2 tane 20 cm, üstte 2 tane 14 cm, arkada 1 tane 12 cm egzoz fanı var. Yani aslında içi bayağı havalandırmalı. Uv 3300x'de işe yarar diye düşünüyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İş görür mü?
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

oc yapmadan iş yerinde arctic duo 34 sports ile kullanıyorum 3300x'i sıkıntı yok.oc yapmaya kalkarsan karakter değiştiriyor alet.prism'i bi 190'a bi 490'a satıyorlar ondan dedim ama hesaplı aldıysan hayırlı olsun takması basittir söküp takmazsın hiçbir şey.iş görme olayı da sana bağlı bir şey.ben takar kullanırım bana ne dersen sıkıntı yok ama aida64'te stress testi yapayım üstüne cine23'te bakayım dersen illa ki ısıtırsın aleti.oyunlarda iyi olacaktır zaten bu önemli bence.

• Hocam 190'a görmedim hiç. 259 liraya aldım. Bundan önce gördüğüm dip fiyat da 249 idi. 190 yakın zamanda ise kaçırmışım ama aldığım fiyat şu sıralar gördüğüm en dip fiyattı. 100 tane stok hemen bitti. Bu kadar talep göreceğini bilmiyordum. Kasa havalandırması da iyi bence bana yeter. Oc yapmam artık.

yakın zamanda 189'a mı ne sattılar itopya olabilir.yazdık hatta güzel fan alın bu fiyata bedava diye yani öyle 5 dakikada da gitmedi bi gaz verdik öyle gitti.dekgelmemişsiniz.

• Web'de araştırdım kargo ile 199'a satılmış Ocak ayında. Maalesef kaçırmışım. Ya da o zaman işlemciyi değiştirmediğim için düşünmemişim. Neyse kısmet değilmiş. 60 TL fazladan ödemiş oldum.

• 260 tl paramı verdin.5800x3 de ile de falan kullanamazsın zaten.

2 ısı borulu,ısı transfer kütlesi az.

Aynı paraya, çok daha fazla ısı transferi yapan aletler vardı.Bi bilgisayarcıya 3-5 verip takdırabilirdiniz.

Wraith Prism işimi görür mü?teknobiyotik.com / teknoloji sevenlerin ilacı...
    Raijintek LETO RGB 1 Adet RGB PWM Fanlı, 4 Adet Isı Borulu, Intel & AMD Uyumlu Yüksek Performans İşlemci Soğutucu - İşlemci Soğutucu - Overclock - PC Bileşenleri | Teknobiyotik
    https://www.teknobiyotik.com/donanim/overclock/islemci-sogutucu/raijintek-leto-rgb-1-adet-rgb-pwm-fanli-4-adet-isi-borulu-intel-amd-uyumlu-yuksek-performans-islemci-sogutucu.html

• wraith prism 8 çekirdekli tüm amd işlemcilere yeter ki 3300x demişsin hayli hayli yeter.Ekstradan soğutucu almana gerek yok.Wraith prism 12 çekirdek ve üstü için yetersiz bir işlemci.Şöyle söyleyeyim bende ilk başta stok olduğu için kuşku ile bakıyordum yeni soğutucu alacaktım , su soğutmam bozulunca takıp bir deneyeyim dedim.3700x kullanıyorum. 1.27 volt 4275 mhz de cinebench te 72 derece oluyor maximum. Pbo 78 derece(daha düşük performansta). Ama biraz gürültü çıkartıyor tam yükte high switch de kullanıyorum.

• O kule soğutucu bundan daha iyidir belki ama Wraith Prism 4 ısı borulu ve 105 watt Tdp'ye kadar destekliyor. Ben aslında kağıt üstünde araştırdım almadan. Konuyu açma sebebim 3300x ile kullanımı konusunda eğer kullanan varsa doğrudan fikir almaktı. Benim gördüğüm kadarıyla bu soğutucu 3300x ile sorun çıkarmayacak. Çıkarırsa da bunu da satarım artık.

çıkarıcak da işte bilen bilmeyen konuşuyor.mercedes c kullanıyorsam s serisinde de aynıdır canım ikisi de aynı marka yani maalesef günümüz insanlığının hastalığı bu çıkarım yapma mevzusu.herkes kendini sherlock holmes zannediyor.ben su soğutmayla da kullandım duo 34 ile de kullandım prism de kullandım öyle olmaz ki ben 3700x kullandıysam sorun olmaz model numarası düşük diye.kullanmadıysan kullananın üzerine bik bik etmeyecen yanlış mıyım?

• Bik bik eden kim, bana mı dedin?

3700x'te sorun olmuyorsa 3300x'te de olmaz diyen siz misiniz bir üstümüzdeki şahıs mı?

3300x 3700x'in alt modeli değildir 3000 serisi bile değildir 5000 serisinin alt yapısıdır bir sene sonra çıkmıştır forumda da kullanan 2 kişi var biri normal kullanıyor suyunu çıkaran benim.prism duo34'ten kötüdür ben duo 34'le sıcak kullanıyorum iş için basit programlarla şu anda buz gibi binada.daha bunun yazı var.

ikincisi 3300x 3700x'i her oyunda tokatlar benim bir ara ikisinde de 2080 olan 3300x 3700x sistemim vardı.ha 3300x'te su soğutma x570 diğeri gariban ama sonucu değiştirmez.aynı oyunlar biri korsan oyun içi benchmark.neden çünkü tek çekirdek para ediyor çok çekirdek değil.

üçüncüsü 3700x ccx tasarımdır 8 olsa ne olmasa ne ısınmıyor ama 3300x monolith tasarımdır deli gibi ısınır.bunları söylemeyip beklentinizi düşürmeyip oldu bitti maşallah yaparsam gazı verirsem o vatandaş gibi takınca bu ne len olursunuz çünkü öyle bir alet.

Hocam prism yeter. Param var diyorsan iyisini al tabi ki. Hiç ısınmasın sesde çıkmasın.Yazmayacaktım ama uslubü yanlış arkadaşın herkes haddini bilecek. Kendi düşüncelerinin hep doğru olduğunu zannediyor ayrıca türkçe olarak kendinide ifade edemiyor. Arkadaş ram takmayı bilmiyordu geçenlerde ondan kızgın sanırım. Sayemde overclock yapabildi. Gerçi forumada artık pek takılmıyorum eskisi gibi. Bırakacam bu gidişle tamamen.

• cyraxus kullanıcısına yanıt

Yeter demek hem biraz soyut hem e herkesin beklentisi farklı birine yeten diğerine yetmez. Diğer arkadaşın mesajları okumak biraz zor ama en azından somut elle tutulur bilgiler yazıyor

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.