Şimdi Ara

World of Tanks Taktik Paylaşımı [ANA KONU] (448. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67.018
Cevap
120
Favori
2.438.414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 446447448449450
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Tiger'a bu kadar acımayın bence, olması gerektiği şekilde ve durumda çünkü. Tiger bir kere DOĞUŞTAN PREMATÜRE bir tank. Alman mühendisliği Sovyet T-34 gibi tankların eğimli zırh yapıları ile PanzerIV ve muadili olan tanklardan üstün olduğu için Kaplan projelerini başlattılar. Tiger tankı bu aşamadaki ilk tank olduğu için Guderian'ın kitabında da okuduğum gibi çok kısa sürede çıkarılmış bir projeydi. O yüzden eğimli zırhlar Tiger tankı için düşünülemedi, daha sonra projelendirilen ve seçilen KingTiger & Panther tanklarında düşünüldü.

    WOT'daki Tiger'a gelirsek bence çok çok dengeli (Kendi Tierinde)
    Genelde Tiger yüksek tier maçlara çıktığı için randomlarda başarısız gibi gözükmesi ve gelenin geçenin deldiği bir tank gibi gözükmesi normaldir. Bence Tiger için bir buff yapılacaksa matchmaking levellerini düşürmeleri yeterli olur.

    Ayrıca bu oyunda Nazi tanklarına haksızlık yapıldığı ve güçsüz gösterildiği gibi sözler sürekli söyleniyor. Ben bu sözlere katılmıyorum şahsen, E100 gibi ve MAUS gibi Guderian'ın deyimi ile "BÜYÜK BEBE" cihazlar şu an oyunun içinde.

    Şimdi Alman mühendisliğinin savaş sonu teknolojisi ve hatta savaş sonu sonrası (E Serisi) gibi teknolojiler şu an savaşın içindeyken Tiger'a veya KingTiger'a daha nasıl iyileştirme yapılsın ki? 120 mm maus topu mu takılsın? Zırhlarına titanyum kaplama mı yapılsın?

    Bu oyunda herşey doğru şekilde bence... Doğuştan PREMATÜRE OLAN TİGER'ın Kursk meydan savaşında başarısız olduğu gözükünce Müh. Ferdinand Porsche hemen 2. Nesil Tiger projesini Hitler'in emri ile başlattı. Yeni proje emri Tiger tankının 90 derece dik açısı yüzünden zayıf kalan ön zırhını 200 mm'ye çıkarmaktı ve bu tank vakit kaybedilmeden üretime geçti.

    E şimdi oyuna bakıyoruz TigerPorsche olarak bu tank da Alman 2. ağacının Heavy grubunda yerini almış durumda. Tiger'ın zırhından veryansın eden arkadaşlar alsın TigerP'yi o zaman...

    Sonuç olarak Tiger Doğuştan Prematüre bir tank olduğu için bence bu oyunda Nazi tanklarına kesinlikle haksızlık yapılmıyor.

    Ayrıca Tiger'ın kendi mazisine baktığımızda onun T-34 ve Sherman gibi tanklarla kapıştığını biliriz. Anca savaşın sonuna doğru Almanya sokaklarında Pershing gibi yeni nesil tanklarla tanışmıştır. Bir Tiger T-34'e göre çok çok üstündür... Aynı şekilde Sherman'a karşı da üstündür. Oyuna baktığımızda bu tanklara (T-34 & Sherman) yine çok üstündür. Demek ki bir dengesizlik söz konusu değil...

    Unutmadan Nam-ı Değer Wittmann'ı da Tiger'ın içindeyken tek mermide alan bir SHERMAN FIREFLY tankının APCR mermisiydi. Ayrıca Wittmann amca bir Tiger üstadı olarak cihazı nasıl kullanacağını çok iyi biliyodu. Müstahkem mevkilere tankı park edip depo boşalana kadar tüm mermileri geçiriyordu düşman tanklarına. Demek ki WOT'da da bu tarzda (arka planda, pusu tarzı) oynayarak Tiger ile çok güzel işler yapabiliriz. Zaten savaş boyunca müttefik tanklarının en büyük korkusu ormanlık bir alanda pusu kurmuş bir kaç tanktan oluşan Tiger tank bölükleriydi... WOT developer'ları Tiger'ın bu ana özelliğini oyuna çok iyi yansıtmış...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RASEINIAI -- 28 Aralık 2011; 9:30:41 >
  • t29'a dün 105mm topu takınca anladımki vara yoğa mermi sallamamak gerek. tamir parası ile top parası aynı oldu :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MerkavaV

    WOT'daki Tiger'a gelirsek bence çok çok dengeli (Kendi Tierinde)
    Genelde Tiger yüksek tier maçlara çıktığı için randomlarda başarısız gibi gözükmesi ve gelenin geçenin deldiği bir tank gibi gözükmesi normaldir. Bence Tiger için bir buff yapılacaksa matchmaking levellerini düşürmeleri yeterli olur.

    yüksek tier maça çıkmasıyla alakası yok ki her açıda ve pozisyonda tier 5-6 nın rahatlıkla delebildiği hatta üstüne çekinmeden saldırabildiği bir tank. tiger ın hakettiği tier bu haliyle tier 6 dır, tiger p yi tier 7 yapıp üstüne koysalar daha mantıklı olurdu. tier 7 maçında IS den 450 yiyipte karşılığında 200-220 vurmak kadar ezik bir durum yok. sniper özelliği yüksek derecede mevcut fakat gun damage i düşük. sorunda bu. L71 topu ortalama 350 hasar verebilse kimsenin zırhından şikayet ediceğini sanmıyorum.


    quote:

    Orijinalden alıntı: MerkavaV
    Unutmadan Nam-ı Değer Wittmann'ı da Tiger'ın içindeyken tek mermide alan bir SHERMAN FIREFLY tankının APCR mermisiydi.


    bu konu net değil diye biliyorum. d-day civarında uçaktan kafasına bomba yediğini iddia edenlerde var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nihat034 -- 28 Aralık 2011; 10:35:38 >
  • Niho, Tiger'ın her açıda ve pozisyonda delinen zırhı yüzünden tier 5-6 tankın rahatlıkla delebildiği hatta üstüne çekinmeden saldırabildiği bir tank demişsin. Haklısın ben de olsam ben de saldırırım. Hatta 3601h ile T30'a bile saldırırım, üstelik stock toplu tier9 amerikan T34'e bile dalarım herhangi bir tier6 ile... Zırhı değerlendirirsen T30'un zırhı veya T34'ün kağıttan zırhı ile Tiger zırhı arasında fark yok. O zaman amerikan tankları için de veryansın edelim.. Stock toplu ve kağıttan gövdeli amerikan T34'ünün de mevcut donanımlarına göre hak ettiği tier8 olmalı.. Haksız mıyım?

    IS ile Tiger tank arasında da basit bir kıyaslama yaparsak, 7.0 sürümü ile Tiger'ın son topu L71'in demage değerini 20 puan artırarak 240'a yükselttiler. Bu top dakikada 7.5 atıyor, mermi yükleme modülü ile 0.75 artı hızlanma sağlanarak dakikada atış hızı 8.25'e çıkıyor... IS'in son topuna bakarsak dakikada 5.56 atıyor.. Mermi yükleme modülü ile 0.55 hızlanma sağlanarak dakikada atış hızı 6.11'e çıkıyor. Tiger'ın son topunun aim alma ve isabet oranı IS'in son topunun aim alma ve isabet oranından çok daha iyi. IS'in hit pointi son tareti takınca 1230, Tiger'ın hit pointi ise son tareti takınca 1450 oluyor... Hit point dengelemesiyle ve Tiger'ın son topunun 240 demage'e yükseltilen ortalama hasar seviyesi ile 8.25'lik dakikalık atış hızını ele alırsak 1'e 1'de IS ile kafa kafaya kalacağını ve kazananı oyun tecrübesi yüksek olan oyuncuların belirleyebileceğini rahatlıkla söyleyebiliriz.

    Ayrıca Tiger'ı son topunun üstün 203 mm penetrasyonu ile IS'i 5 isabetli atışta alabiliriz. Bu da toplamda 35 saniye sürer. IS ise bu 35 saniyelik çarpışma ömrü içinde Tiger'ı alabilmesi için son topu ile 4 isabetli atış yapması gerekir. Fakat IS'in son topu 10 saniyede 1 attığı için IS'in 3. atışını yaptıktan sonra Tiger tarafından imha edilmesi çok yüksek bir olasılıktır.

    Tiger ve TigerP konusunda söylediğin gibi tier6-7 gibi hiyerarşik bir durum olsa tabiki iyi olurdu. Ama o zaman da tier 6 Tiger'ı yolunmuş tavuğa benzer şekilde iyice kırparlardı...
  • @MerkavaV O halde Tiger tankinin gorus mesafesini arttirmalari gerekiyor. Oyunda 650 metre covarindaki tanklara ates edebiliyoruz. Sniper tanklar icin bu 700-750 metreye cikmali ki sniperligi ise yarasin. % 100 crew 0.35 lik Bl9 top ile 600-650 metreden tank vurabiliyorsam sniper tanklarin cok ustunlugu olmuyor bu halde. Onlar daha uzak mesafelere de ates edebilmeli.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Espa -- 28 Aralık 2011; 11:59:08 >
  • Valla hangi tierle oynarsam oynayayım tiger bonus round gibi geliyor bana. Ne atış hızı ne isabet ortalaması kağıt üzerinde üstün görünen bütün özellikleri savaş sırasında birer çöp yığınına dönüşüyor.

    Karşıda Is ve Tıger gören bir wot oyuncusu farz edelim. Aha tiger gel avlayalım der, kalkıp ön ve taret zırhından sektirme olasılığı yüksek olan rus heavysini birincil target almaz.

    Bu Is oynarken de böyleydi Vk3601 oynarken de böyleydi şimdi tier 9-10 oynadığımda mermim boşa gitmesin diye atmadığımdan değişti. Alt tarafı Tiger ne yapabilir ki ? Bir Is veya T29 değil o. Ismı yuzunden bu oyuna başlayanların ilk göz ağrısı olan bu tank kullanıldığında hâla ve hâla hayal kırıklığı yaratmaya devam ediyor..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kerrjo1

    Valla hangi tierle oynarsam oynayayım tiger bonus round gibi geliyor bana. Ne atış hızı ne isabet ortalaması kağıt üzerinde üstün görünen bütün özellikleri savaş sırasında birer çöp yığınına dönüşüyor.

    Karşıda Is ve Tıger gören bir wot oyuncusu farz edelim. Aha tiger gel avlayalım der, kalkıp ön ve taret zırhından sektirme olasılığı yüksek olan rus heavysini birincil target almaz.

    Bu Is oynarken de böyleydi Vk3601 oynarken de böyleydi şimdi tier 9-10 oynadığımda mermim boşa gitmesin diye atmadığımdan değişti. Alt tarafı Tiger ne yapabilir ki ? Bir Is veya T29 değil o. Ismı yuzunden bu oyuna başlayanların ilk göz ağrısı olan bu tank kullanıldığında hâla ve hâla hayal kırıklığı yaratmaya devam ediyor..

    Benim özetlemek istediğim nokta Tiger'ın gereksiz yere gözde büyütülmemesi... Hak ettiği şekilde ve konumda çünkü. Dik açılı zayıf bir zırhtan başka ne beklenebilir ki? Amerikan tankları da böyle değil mi? T34'ün stock topu ve 102 mm ön zırhı ile IS4'ün 140 mm ön zırhı ve stock bl9'u kıyaslayalım. T34 stock topu ile 1 kere bile IS4'ü delse helal derim, ama stock IS4 her atışında T34'ü fena paralar. Bu oyundaki dengeler gariptir.. Amerikan T34'ünün güçsüz dengelemesini bufflamayı başka türlü başaramayacaklarını gören WOT Developer'ları son çare olarak T34'ü heavy tier9 ağacından diskalifiye ederek yerine M103'ü getirerek çözecek izleyen aylarda...

    Ayrıca Tiger ile oynamış biri olarak 1'e 1'de defalarca eş tier IS ve T29 aldığım oldu.. Hatta T29'u bir önceki sürümde kepçe kulaklarından Tiger ile vura vura ve kakıla kakıla güle güle aldığımı iyi hatırlarım, sonlara doğru gülmekten 1-2 atış ıskaladığım bile oldu ama ona rağmen T29'u hallettim..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RASEINIAI -- 28 Aralık 2011; 12:05:47 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kerrjo1

    Valla hangi tierle oynarsam oynayayım tiger bonus round gibi geliyor bana. Ne atış hızı ne isabet ortalaması kağıt üzerinde üstün görünen bütün özellikleri savaş sırasında birer çöp yığınına dönüşüyor.

    Karşıda Is ve Tıger gören bir wot oyuncusu farz edelim. Aha tiger gel avlayalım der, kalkıp ön ve taret zırhından sektirme olasılığı yüksek olan rus heavysini birincil target almaz.

    Bu Is oynarken de böyleydi Vk3601 oynarken de böyleydi şimdi tier 9-10 oynadığımda mermim boşa gitmesin diye atmadığımdan değişti. Alt tarafı Tiger ne yapabilir ki ? Bir Is veya T29 değil o. Ismı yuzunden bu oyuna başlayanların ilk göz ağrısı olan bu tank kullanıldığında hâla ve hâla hayal kırıklığı yaratmaya devam ediyor..

    +1
    Stug III'le oynarken bile karşıma Tiger çıktığında halay çekiyordum resmen. Ama IS falan çıktı mı hemen kaçardım. Amerikan heavyleride öyle aslında ben IS-7 ile oynarken karşıma T30 çıksın korkmadan giderim üstüne. Son patchle birlikte E-100'de üzerine gidiyorum. E-100 hiç bir şey yapamıyor o topla çat çut sekiyor mermi. Her maç en az 25 mermi falan yiyorum yani öyle söyliyim canda genelde +%70.
  • Tiger'a yardım mı açılsın, yeniden dizayn filan mı etsinler, metal tabut şeklinde, eğim yok, kullandığı toplar belli. Tier sıramasında da bence adil, T29 full'lemek yorucu, is'in isabeti kötü, Tiger'in da paralelinde dezavantajları mevcut. Benim gözümde amerikan T34 ve KV'nin yerleri yarım tier farklıdır. Bir sıkıntım son güncelleme ile gelen boş delinen IS3ler, kullandığım IS3 sol sürücü yeri üsütünen ciddi bir delik aldı ama hp düşmedi, bende başka bir IS3'ü arka varillerinin altında deldim onda da bişey yok, IS3ler kayırılıyor :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fornicras.

    quote:

    Orijinalden alıntı: kerrjo1

    Valla hangi tierle oynarsam oynayayım tiger bonus round gibi geliyor bana. Ne atış hızı ne isabet ortalaması kağıt üzerinde üstün görünen bütün özellikleri savaş sırasında birer çöp yığınına dönüşüyor.

    Karşıda Is ve Tıger gören bir wot oyuncusu farz edelim. Aha tiger gel avlayalım der, kalkıp ön ve taret zırhından sektirme olasılığı yüksek olan rus heavysini birincil target almaz.

    Bu Is oynarken de böyleydi Vk3601 oynarken de böyleydi şimdi tier 9-10 oynadığımda mermim boşa gitmesin diye atmadığımdan değişti. Alt tarafı Tiger ne yapabilir ki ? Bir Is veya T29 değil o. Ismı yuzunden bu oyuna başlayanların ilk göz ağrısı olan bu tank kullanıldığında hâla ve hâla hayal kırıklığı yaratmaya devam ediyor..

    +1
    Stug III'le oynarken bile karşıma Tiger çıktığında halay çekiyordum resmen. Ama IS falan çıktı mı hemen kaçardım. Amerikan heavyleride öyle aslında ben IS-7 ile oynarken karşıma T30 çıksın korkmadan giderim üstüne. Son patchle birlikte E-100'de üzerine gidiyorum. E-100 hiç bir şey yapamıyor o topla çat çut sekiyor mermi. Her maç en az 25 mermi falan yiyorum yani öyle söyliyim canda genelde +%70.

    Merak ettim de sende IS-7 var mıydı? Sanırım olmayan tanklarla olmayan hayali maçlar yapıyorsun ve olmayan mermileri sektirip IS7 ile sallamasyon halayı çekiyorsun rüyanda...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RASEINIAI -- 28 Aralık 2011; 12:38:18 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MerkavaV

    quote:

    Orijinalden alıntı: kerrjo1

    Valla hangi tierle oynarsam oynayayım tiger bonus round gibi geliyor bana. Ne atış hızı ne isabet ortalaması kağıt üzerinde üstün görünen bütün özellikleri savaş sırasında birer çöp yığınına dönüşüyor.

    Karşıda Is ve Tıger gören bir wot oyuncusu farz edelim. Aha tiger gel avlayalım der, kalkıp ön ve taret zırhından sektirme olasılığı yüksek olan rus heavysini birincil target almaz.

    Bu Is oynarken de böyleydi Vk3601 oynarken de böyleydi şimdi tier 9-10 oynadığımda mermim boşa gitmesin diye atmadığımdan değişti. Alt tarafı Tiger ne yapabilir ki ? Bir Is veya T29 değil o. Ismı yuzunden bu oyuna başlayanların ilk göz ağrısı olan bu tank kullanıldığında hâla ve hâla hayal kırıklığı yaratmaya devam ediyor..

    Benim özetlemek istediğim nokta Tiger'ın gereksiz yere gözde büyütülmemesi... Hak ettiği şekilde ve konumda çünkü. Dik açılı zayıf bir zırhtan başka ne beklenebilir ki? Amerikan tankları da böyle değil mi? T34'ün stock topu ve 102 mm ön zırhı ile IS4'ün 140 mm ön zırhı ve stock bl9'u kıyaslayalım. T34 stock topu ile 1 kere bile IS4'ü delse helal derim, ama stock IS4 her atışında T34'ü fena paralar. Bu oyundaki dengeler gariptir.. Amerikan T34'ünün güçsüz dengelemesini bufflamayı başka türlü başaramayacaklarını gören WOT Developer'ları son çare olarak T34'ü heavy tier9 ağacından diskalifiye ederek yerine M103'ü getirerek çözecek izleyen aylarda...

    Ayrıca Tiger ile oynamış biri olarak 1'e 1'de defalarca eş tier IS ve T29 aldığım oldu.. Hatta T29'u bir önceki sürümde kepçe kulaklarından Tiger ile vura vura ve kakıla kakıla güle güle aldığımı iyi hatırlarım, sonlara doğru gülmekten 1-2 atış ıskaladığım bile oldu ama ona rağmen T29'u hallettim..

    Ağlamak istiyorum Sonunda bir amerikan destekçisi Ne olacak bizim halimiz. T30 bildiğin A4 kağıt ya. Elin cücük tankı leblebi atıyor, o leblebi önümden girip arkamdan çıkıyor yav Birde kafayı kullan derler; 290+ mm zırh olan yer sadece silahın başladığı yerde bulunan kalın dikdörtgen kısım o kadar. Onun kenarından, üstünden, maden ocağı gibi gözcü kulesinden rahatça deliyorlar.

    Hatta öyle ki KV-3 kasarken karşıma t34 gelirken halay çekiyordum "oohhhh gelsin expler paralar" diye
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MerkavaV

    quote:

    Orijinalden alıntı: Fornicras.

    quote:

    Orijinalden alıntı: kerrjo1

    Valla hangi tierle oynarsam oynayayım tiger bonus round gibi geliyor bana. Ne atış hızı ne isabet ortalaması kağıt üzerinde üstün görünen bütün özellikleri savaş sırasında birer çöp yığınına dönüşüyor.

    Karşıda Is ve Tıger gören bir wot oyuncusu farz edelim. Aha tiger gel avlayalım der, kalkıp ön ve taret zırhından sektirme olasılığı yüksek olan rus heavysini birincil target almaz.

    Bu Is oynarken de böyleydi Vk3601 oynarken de böyleydi şimdi tier 9-10 oynadığımda mermim boşa gitmesin diye atmadığımdan değişti. Alt tarafı Tiger ne yapabilir ki ? Bir Is veya T29 değil o. Ismı yuzunden bu oyuna başlayanların ilk göz ağrısı olan bu tank kullanıldığında hâla ve hâla hayal kırıklığı yaratmaya devam ediyor..

    +1
    Stug III'le oynarken bile karşıma Tiger çıktığında halay çekiyordum resmen. Ama IS falan çıktı mı hemen kaçardım. Amerikan heavyleride öyle aslında ben IS-7 ile oynarken karşıma T30 çıksın korkmadan giderim üstüne. Son patchle birlikte E-100'de üzerine gidiyorum. E-100 hiç bir şey yapamıyor o topla çat çut sekiyor mermi. Her maç en az 25 mermi falan yiyorum yani öyle söyliyim canda genelde +%70.

    Merak ettim de sende IS-7 var mıydı? Sanırım olmayan tanklarla olmayan hayali maçlar yapıyorsun ve olmayan mermileri sektirip IS7 ile sallamasyon halayı çekiyorsun rüyanda...

    Benim hesabımda değil.
    wanted'ın hesabı

    Sende millete laf sokma görevi edinmişin heralde?
  • bende laf sokucam ama neysa :)))
  • Görünen köy kılavuz istemez arkadaşlar. Adama önce tankı kas, bileğinin hakkı ile al ondan sonra yorum yap derler. Benim milletle alıp veremediğim bi durum yok. Sizlerle (RDR) barış anlaşması yapmışken beni tekrar üstünüze çekmeyin isterseniz!

    Ayrıca komiğime giden fornicras arkadaşın StugIII ile Tiger görünce karşısında halay çekmesi. Utanmasa StugIII'ün poposunda Tiger toplarını sektiriyom diyecek. StugIII dediğin ne ki 350 hit pointlik kıymık!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RASEINIAI -- 28 Aralık 2011; 12:59:29 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fornicras.

    quote:

    Orijinalden alıntı: kerrjo1

    Valla hangi tierle oynarsam oynayayım tiger bonus round gibi geliyor bana. Ne atış hızı ne isabet ortalaması kağıt üzerinde üstün görünen bütün özellikleri savaş sırasında birer çöp yığınına dönüşüyor.

    Karşıda Is ve Tıger gören bir wot oyuncusu farz edelim. Aha tiger gel avlayalım der, kalkıp ön ve taret zırhından sektirme olasılığı yüksek olan rus heavysini birincil target almaz.

    Bu Is oynarken de böyleydi Vk3601 oynarken de böyleydi şimdi tier 9-10 oynadığımda mermim boşa gitmesin diye atmadığımdan değişti. Alt tarafı Tiger ne yapabilir ki ? Bir Is veya T29 değil o. Ismı yuzunden bu oyuna başlayanların ilk göz ağrısı olan bu tank kullanıldığında hâla ve hâla hayal kırıklığı yaratmaya devam ediyor..

    +1
    Stug III'le oynarken bile karşıma Tiger çıktığında halay çekiyordum resmen. Ama IS falan çıktı mı hemen kaçardım. Amerikan heavyleride öyle aslında ben IS-7 ile oynarken karşıma T30 çıksın korkmadan giderim üstüne. Son patchle birlikte E-100'de üzerine gidiyorum. E-100 hiç bir şey yapamıyor o topla çat çut sekiyor mermi. Her maç en az 25 mermi falan yiyorum yani öyle söyliyim canda genelde +%70.

    Ben 128 mm topa döndüm. Hem isabeti süper hemde atış hızı yüksek. Yoksa is4ler ile baş edemiyorum. T30 bile fena sektiriyor. 128 lik e-100 ile Mausun sport modeli gibi oynuyorum. Altan yemesi dışında kafadan ram yapa yapa çatır çatır girişiyorum. Is7ler beni feci zorluyor. İşini 200 metreden çözmeye çalışıyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AurorAbeam

    quote:

    Orijinalden alıntı: MerkavaV

    quote:

    Orijinalden alıntı: kerrjo1

    Valla hangi tierle oynarsam oynayayım tiger bonus round gibi geliyor bana. Ne atış hızı ne isabet ortalaması kağıt üzerinde üstün görünen bütün özellikleri savaş sırasında birer çöp yığınına dönüşüyor.

    Karşıda Is ve Tıger gören bir wot oyuncusu farz edelim. Aha tiger gel avlayalım der, kalkıp ön ve taret zırhından sektirme olasılığı yüksek olan rus heavysini birincil target almaz.

    Bu Is oynarken de böyleydi Vk3601 oynarken de böyleydi şimdi tier 9-10 oynadığımda mermim boşa gitmesin diye atmadığımdan değişti. Alt tarafı Tiger ne yapabilir ki ? Bir Is veya T29 değil o. Ismı yuzunden bu oyuna başlayanların ilk göz ağrısı olan bu tank kullanıldığında hâla ve hâla hayal kırıklığı yaratmaya devam ediyor..

    Benim özetlemek istediğim nokta Tiger'ın gereksiz yere gözde büyütülmemesi... Hak ettiği şekilde ve konumda çünkü. Dik açılı zayıf bir zırhtan başka ne beklenebilir ki? Amerikan tankları da böyle değil mi? T34'ün stock topu ve 102 mm ön zırhı ile IS4'ün 140 mm ön zırhı ve stock bl9'u kıyaslayalım. T34 stock topu ile 1 kere bile IS4'ü delse helal derim, ama stock IS4 her atışında T34'ü fena paralar. Bu oyundaki dengeler gariptir.. Amerikan T34'ünün güçsüz dengelemesini bufflamayı başka türlü başaramayacaklarını gören WOT Developer'ları son çare olarak T34'ü heavy tier9 ağacından diskalifiye ederek yerine M103'ü getirerek çözecek izleyen aylarda...

    Ayrıca Tiger ile oynamış biri olarak 1'e 1'de defalarca eş tier IS ve T29 aldığım oldu.. Hatta T29'u bir önceki sürümde kepçe kulaklarından Tiger ile vura vura ve kakıla kakıla güle güle aldığımı iyi hatırlarım, sonlara doğru gülmekten 1-2 atış ıskaladığım bile oldu ama ona rağmen T29'u hallettim..

    Ağlamak istiyorum Sonunda bir amerikan destekçisi Ne olacak bizim halimiz. T30 bildiğin A4 kağıt ya. Elin cücük tankı leblebi atıyor, o leblebi önümden girip arkamdan çıkıyor yav Birde kafayı kullan derler; 290+ mm zırh olan yer sadece silahın başladığı yerde bulunan kalın dikdörtgen kısım o kadar. Onun kenarından, üstünden, maden ocağı gibi gözcü kulesinden rahatça deliyorlar.

    Hatta öyle ki KV-3 kasarken karşıma t34 gelirken halay çekiyordum "oohhhh gelsin expler paralar" diye

    AğırAbisi sen de baya profsun ama ya. Yani sen desen StugIII ile T30'a karşı halay çekiyom diye inanırım bak. Efsane Jincx...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MerkavaV

    Arkadaşlar Tiger'a bu kadar acımayın bence, olması gerektiği şekilde ve durumda çünkü. Tiger bir kere DOĞUŞTAN PREMATÜRE bir tank. Alman mühendisliği Sovyet T-34 gibi tankların eğimli zırh yapıları ile PanzerIV ve muadili olan tanklardan üstün olduğu için Kaplan projelerini başlattılar. Tiger tankı bu aşamadaki ilk tank olduğu için Guderian'ın kitabında da okuduğum gibi çok kısa sürede çıkarılmış bir projeydi. O yüzden eğimli zırhlar Tiger tankı için düşünülemedi, daha sonra projelendirilen ve seçilen KingTiger & Panther tanklarında düşünüldü.

    WOT'daki Tiger'a gelirsek bence çok çok dengeli (Kendi Tierinde)
    Genelde Tiger yüksek tier maçlara çıktığı için randomlarda başarısız gibi gözükmesi ve gelenin geçenin deldiği bir tank gibi gözükmesi normaldir. Bence Tiger için bir buff yapılacaksa matchmaking levellerini düşürmeleri yeterli olur.

    Ayrıca bu oyunda Nazi tanklarına haksızlık yapıldığı ve güçsüz gösterildiği gibi sözler sürekli söyleniyor. Ben bu sözlere katılmıyorum şahsen, E100 gibi ve MAUS gibi Guderian'ın deyimi ile "BÜYÜK BEBE" cihazlar şu an oyunun içinde.

    Şimdi Alman mühendisliğinin savaş sonu teknolojisi ve hatta savaş sonu sonrası (E Serisi) gibi teknolojiler şu an savaşın içindeyken Tiger'a veya KingTiger'a daha nasıl iyileştirme yapılsın ki? 120 mm maus topu mu takılsın? Zırhlarına titanyum kaplama mı yapılsın?

    Bu oyunda herşey doğru şekilde bence... Doğuştan PREMATÜRE OLAN TİGER'ın Kursk meydan savaşında başarısız olduğu gözükünce Müh. Ferdinand Porsche hemen 2. Nesil Tiger projesini Hitler'in emri ile başlattı. Yeni proje emri Tiger tankının 90 derece dik açısı yüzünden zayıf kalan ön zırhını 200 mm'ye çıkarmaktı ve bu tank vakit kaybedilmeden üretime geçti.

    E şimdi oyuna bakıyoruz TigerPorsche olarak bu tank da Alman 2. ağacının Heavy grubunda yerini almış durumda. Tiger'ın zırhından veryansın eden arkadaşlar alsın TigerP'yi o zaman...

    Sonuç olarak Tiger Doğuştan Prematüre bir tank olduğu için bence bu oyunda Nazi tanklarına kesinlikle haksızlık yapılmıyor.

    Ayrıca Tiger'ın kendi mazisine baktığımızda onun T-34 ve Sherman gibi tanklarla kapıştığını biliriz. Anca savaşın sonuna doğru Almanya sokaklarında Pershing gibi yeni nesil tanklarla tanışmıştır. Bir Tiger T-34'e göre çok çok üstündür... Aynı şekilde Sherman'a karşı da üstündür. Oyuna baktığımızda bu tanklara (T-34 & Sherman) yine çok üstündür. Demek ki bir dengesizlik söz konusu değil...

    Unutmadan Nam-ı Değer Wittmann'ı da Tiger'ın içindeyken tek mermide alan bir SHERMAN FIREFLY tankının APCR mermisiydi. Ayrıca Wittmann amca bir Tiger üstadı olarak cihazı nasıl kullanacağını çok iyi biliyodu. Müstahkem mevkilere tankı park edip depo boşalana kadar tüm mermileri geçiriyordu düşman tanklarına. Demek ki WOT'da da bu tarzda (arka planda, pusu tarzı) oynayarak Tiger ile çok güzel işler yapabiliriz. Zaten savaş boyunca müttefik tanklarının en büyük korkusu ormanlık bir alanda pusu kurmuş bir kaç tanktan oluşan Tiger tank bölükleriydi... WOT developer'ları Tiger'ın bu ana özelliğini oyuna çok iyi yansıtmış...

    dostum kursk savaşından önce tiger çıktı piyasaya çünkü feldmareşal guderian kursk ta rusları avlamak için iyi bir örgütlenmeye gitmek istedi .yeni çıkan bütün tankları denedi çünkü alman komutanları manstein ve guderian yeni gelen tankları bekliyorlardı bunlar yeni çıkan panzer sınıfı tanklar tiger,panter ve ferdianad tı. başarısız olmadılar sadece ruslar fazlaydı indirdikleri tankların sayısına bakın anlarsınız. oyunda buna gerekli önem verilmemiş.tiger tek atışta onlarca sherman-t 34 tankı almış savaşta oyuna bakıyoz arkadan vursan en az 2 yoksa 3 atış ta alırsın . her zaman da ammo rack olmaz ki ama savaşta witmann ve kurt knispel gibi çılgın tank komutanlarıyla çat çat rus amerikan tanklarını indirmişler tamam biz bi witmann bi kurt knispel değiliz ama shermanı tek atışta almak isterdim.benim istediğim oyunu bunu göre yapmalarıydı. sherman ve t 34 e biraz güç vermişler. savaşa bakın en az 4 sherman bi tiger a ancak indirebiliyordu . oyunda bir tiger 4 sheman la karşılaşsa çok değil 1 dakika içinde haşat olur.istersen pusu değil binanın içine gir farketmez. shermanlar haşat eder. t-34 te öyle.tiger onlara nazaran biraz daha kuvvetli olmalıydı . 1-1 de tabii alır onları ama .2-1 3-1 de tiger haşat olur.

    savaştaki durumla oyundaki durum çok farklı.wof savaştaki duruma sadık kalmalıydı.tabii amerikalılar istermi bir tiger tek atışta sherman alsın . dünya biliyor alman tanklarının ne kadar iyi olduğunu onlardaki teknoloji rus ve amerikan tanklarında yoktu. mesela telsiz sistemi ruslarda yoktu arka arkaya savaşmak zorundaydılar yoksa alman tanklarına yem oluyorlardı . ama oyunda ruslarda telsiz sistemi(radyo)var şu bi gerçek amerikan propagandası altında kaldılar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: WinteR

    Tiger'a yardım mı açılsın, yeniden dizayn filan mı etsinler, metal tabut şeklinde, eğim yok, kullandığı toplar belli. Tier sıramasında da bence adil, T29 full'lemek yorucu, is'in isabeti kötü, Tiger'in da paralelinde dezavantajları mevcut. Benim gözümde amerikan T34 ve KV'nin yerleri yarım tier farklıdır. Bir sıkıntım son güncelleme ile gelen boş delinen IS3ler, kullandığım IS3 sol sürücü yeri üsütünen ciddi bir delik aldı ama hp düşmedi, bende başka bir IS3'ü arka varillerinin altında deldim onda da bişey yok, IS3ler kayırılıyor :)

    gecen bende e100 ile ıs-3 motor kısmına vurdum varillerin tam altından adamda %38 can vardı hp gitmedi olan benim mermiye oldu ama kocaman bir delik mevcutt vurdugum yerde



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leaderjack -- 28 Aralık 2011; 13:26:39 >
  • @flak88

    Guderian hoca kitabı "Bir askerin anıları"nda der ki "Hitler akılsızdı çünkü daha prototip aşamasında olan Tiger tankları Kursk savaşına yetişsin diye operasyonu 8 ay erteledi. Bu durum da Sovyetlerin derinlemesine savunma hatları kurmaları için gereken tüm zamanı sağladı... Yani aslında Tiger Kursk savaşından önce çıkmadı, aksine Tiger Kursk savaşını tam 8 ay uzattı. Hitler yeni bebeklerini bu savaşta denemek için can atıyordu...

    Ayrıca Tiger'ın bu savaştaki başarısı 50-100 T-34 imha etmesi değil, birim üretim olarak T-34 çok seri bir şekilde üretiliyorken 1 Tiger tank üretimi süresince ortalama 30-40 arası T-34 üretimi yapılabiliyordu. Sonuç olarak Hitler Kursk'da kaybettiği bu sağlam tank donanmasını kesinlikle bir daha yerine getiremedi. Guderian'ın ve benim kastettiğim başarısızlık budur...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RASEINIAI -- 28 Aralık 2011; 13:21:02 >
  • Gelin akşama savaş filmi cekelim.
    World of tanks Kursk battle diye izlenme rekoru kırarız.

    Alınacak tanklar belli ..

    2 tiger 88 L56
    2 Panther 75 mm L70
    2 88 mm Ferdinand
    4 adet Panzer 4 L48 75mm
    2 adet panzer 3 L60 50 mm
    3 adettde stug 42.

    Bu almanların tarafı . Ben birde rus tarafının krokisini çıkartayım yazacam

    Bunlar
  • 
Sayfa: önceki 446447448449450
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.