Şimdi Ara

World of Tanks Taktik Paylaşımı [ANA KONU] (450. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
67.018
Cevap
120
Favori
2.438.415
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 448449450451452
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • http://worldoftanks.ru/news/719-28_december_update_071/

    Arkadaşlar Rus serverı 7.1'i serbest bırakmış durumda. Ne ballı şu Ruslar ya kaymağı onlar yiyo hep..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RASEINIAI -- 28 Aralık 2011; 17:04:55 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MerkavaV

    quote:

    Orijinalden alıntı: Kapitan_zur_See

    Elinin ayarı yok senin. Banada kayarsın üzülürüm diye mesajı bile korka korka yazıyom. "Senide biliyoz übernoob" felan diye giydirirsin diye tırsıyom.

    Yok gardaş ya o kadar da değil yani.. Üstelik sen her klanda bulunması gereken bir arkadaşsın. Klanın ÜberÇiçeği biricik bir numara oyuncususun..

    Ben dönek gibi gel gitlerimde klandan her çıktığımda en çok senin ve kemal abinin klan savaşlarındaki sözlerinizi özlüyorum :)

    Adam bak milleti rencide ediyorsun diyoz Utanmadan benide Ot yaptı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UberJager -- 28 Aralık 2011; 17:09:34 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MerkavaV

    Görünen köy kılavuz istemez arkadaşlar. Adama önce tankı kas, bileğinin hakkı ile al ondan sonra yorum yap derler. Benim milletle alıp veremediğim bi durum yok. Sizlerle (RDR) barış anlaşması yapmışken beni tekrar üstünüze çekmeyin isterseniz!

    Ayrıca komiğime giden fornicras arkadaşın StugIII ile Tiger görünce karşısında halay çekmesi. Utanmasa StugIII'ün poposunda Tiger toplarını sektiriyom diyecek. StugIII dediğin ne ki 350 hit pointlik kıymık!


    quote:

    Orijinalden alıntı: kerrjo1

    Bu arada dün oyunda kayınbirader nickli bir arkadaşa rastladım. Yemin ederim gülmekten savaşamadım.

    çimentokamil, mahoaga, darbelimatkap ve türevlerinden sonra yeni gözdem kayınbirader.

    @merkavav
    Alpar'ın RDR ile bir ilişiği kalmamıştır kendi isteği ile çıkmıştır.


    @kerrjo1
    çimentokamil e durup durup güldüm bu nedir ya :))

    bir tanede ben söyleyeyim belki aranızda bileniniz görmüşünüz vardır
    "privateali" varmı bileniniz ?? :)))
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MerkavaV

    quote:

    Orijinalden alıntı: AurorAbeam

    quote:

    Orijinalden alıntı: MerkavaV

    quote:

    Orijinalden alıntı: kerrjo1

    Valla hangi tierle oynarsam oynayayım tiger bonus round gibi geliyor bana. Ne atış hızı ne isabet ortalaması kağıt üzerinde üstün görünen bütün özellikleri savaş sırasında birer çöp yığınına dönüşüyor.

    Karşıda Is ve Tıger gören bir wot oyuncusu farz edelim. Aha tiger gel avlayalım der, kalkıp ön ve taret zırhından sektirme olasılığı yüksek olan rus heavysini birincil target almaz.

    Bu Is oynarken de böyleydi Vk3601 oynarken de böyleydi şimdi tier 9-10 oynadığımda mermim boşa gitmesin diye atmadığımdan değişti. Alt tarafı Tiger ne yapabilir ki ? Bir Is veya T29 değil o. Ismı yuzunden bu oyuna başlayanların ilk göz ağrısı olan bu tank kullanıldığında hâla ve hâla hayal kırıklığı yaratmaya devam ediyor..

    Benim özetlemek istediğim nokta Tiger'ın gereksiz yere gözde büyütülmemesi... Hak ettiği şekilde ve konumda çünkü. Dik açılı zayıf bir zırhtan başka ne beklenebilir ki? Amerikan tankları da böyle değil mi? T34'ün stock topu ve 102 mm ön zırhı ile IS4'ün 140 mm ön zırhı ve stock bl9'u kıyaslayalım. T34 stock topu ile 1 kere bile IS4'ü delse helal derim, ama stock IS4 her atışında T34'ü fena paralar. Bu oyundaki dengeler gariptir.. Amerikan T34'ünün güçsüz dengelemesini bufflamayı başka türlü başaramayacaklarını gören WOT Developer'ları son çare olarak T34'ü heavy tier9 ağacından diskalifiye ederek yerine M103'ü getirerek çözecek izleyen aylarda...

    Ayrıca Tiger ile oynamış biri olarak 1'e 1'de defalarca eş tier IS ve T29 aldığım oldu.. Hatta T29'u bir önceki sürümde kepçe kulaklarından Tiger ile vura vura ve kakıla kakıla güle güle aldığımı iyi hatırlarım, sonlara doğru gülmekten 1-2 atış ıskaladığım bile oldu ama ona rağmen T29'u hallettim..

    Ağlamak istiyorum Sonunda bir amerikan destekçisi Ne olacak bizim halimiz. T30 bildiğin A4 kağıt ya. Elin cücük tankı leblebi atıyor, o leblebi önümden girip arkamdan çıkıyor yav Birde kafayı kullan derler; 290+ mm zırh olan yer sadece silahın başladığı yerde bulunan kalın dikdörtgen kısım o kadar. Onun kenarından, üstünden, maden ocağı gibi gözcü kulesinden rahatça deliyorlar.

    Hatta öyle ki KV-3 kasarken karşıma t34 gelirken halay çekiyordum "oohhhh gelsin expler paralar" diye

    AğırAbisi sen de baya profsun ama ya. Yani sen desen StugIII ile T30'a karşı halay çekiyom diye inanırım bak. Efsane Jincx...

    Beni karıştırdınız galiba başkasıyla

    @mczaga; uzaktan uzaktan bea, karşıma dediğine bakma sen Veya grup halindeyken aradan çıkıp gelen exp hırsızı misali
  • 7.1 haftaya geliyor...


  • Tasarım aşamasındaki Tier8 Fransız TD'sinden bir kare...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MerkavaV

    Evet Jukov ve Kruşçev bu iki general tam bir psikopattı. Gerçekten de Sovyetleri savunma planlarıyla o güne kadar durdurulamamış olan BLITZKRIEG'ı durdurup devamında da Nazi'leri mağlup ederek kurtardılar diyebiliriz. Tabi soğuk hava şartlarının Sovyetlere büyük bir avantaj sağladığı yadsınamaz bir gerçektir. Yoksa Fransa'nın başına gelen nihai son Sovyetlerin de başına gelebilirdi.

    Hitler'in ise en başta Sovyet cephesini açması inanılmaz bir taktik hataydı. Molotov Ribbentrop paktı imzalandığında Hitler ve Stalin kol kolaydı.. Hatta Stalin Almanlar'ın işgale başladığı gün buna inanamamış, bir söylentiye göre Kremlindeki odasından 1 hafta boyunca dışarıya çıkmamış olayın şoku yüzünden. Hitler yine de Sovyet cephesindeki savaşı kazanırdı ama uzman generallerini kesinlikle dinlemedi, bunların en başında Blitkrieg doktrinlerinin kurucusu ve uygulayıcısı Guderian geliyor. Bu generali sonunda görevden aldı ama savaş bitimine yakın büyük hatasının farkına varıp tekrar göreve getirdi, hem de Genelkurmay Başkanı olarak ama iş işten geçmişti tabi.

    Çöl Tilkisi'ne (Rommel) gelirsek en çok sevdiğim generallerden biridir. Keşke Hitler onu Sovyet Cephesi açıldığında Afrika Korps'un başına vereceğine, Operasyon Barbarossa'nın başına geçirseydi. Guderian'ın da katkısıyla şu an farklı bir tarih yaşıyor olabilirdik...

    Fransa harekatına gelirsek 1940 yılında Fransa'nın elinde bugünlerde 7.1 sürümü ile oyuna eklenecek tankların bir çoğu yoktu. Örneğin heavy ağacında ARL44 denilen tier 6 heavy tankı savaşın sonuna doğru (1944) yılında üretilmiştir. 1940 yılında Fransa'nın elindeki tanklar görünüşte Alman tanklarından üstün gibi gözükse de aslında değildi. ARL44'ten itibaren tüm üst modeller savaş sonrasında üretildi.

    Bu tanklara dikkat edersek Alman ve Sovyet melezi olduğunu rahatlıkla fark edebiliriz. Örneğin bu tankların gövde ve zırh modellemeleri Sovyet çizgisinde, iç donanım, motor ve elektronik aksamlar Alman teknolojisidir. Otomatik mermi yükleme fikri ise yanlış bilmiyorsam General Leclerc'in düşüncesiymiş...


    Bu arada kaynak aldığım kitap yukarıdaki resimdedir. Çok iyi bir türkçe çeviri çalışması. Piyasada bulabilirseniz mükemmel bir kaynak. Guderian'ın taaa 1930'larda yaptıklarından ve Alman Zırhlı Tank tümenlerini kurup, Blitzkrieg doktrinlerini oluşturmasından savaşın sonuna kadar çok iyi bir anı&günlük kitabı..

    o kitabı okuyamam çünkü bulamam .brezilya da yaşıyorum.2. dünya savaşı hakkında bilgim çok var. ama bu oyunda biraz almanları üstün yapsalarmış iyi olurmuş çünkü savaş başında alman teknolojileri savaş sonunda ve savaştan sonra ancak elde ediebildi rus ve amerikan birimleri tarafından o da bilim adamlarını kaçırarak.
    tiger de hidrolik sistem mevcutken ötekiledeki sistem içler acısı.muazzam bi telsiz radyo sistemi vardı. ruslarda bu yoktu mesela bu telsiz radyo sistemi rus tanklarında daha alt seviyede olabilirdi.bilmiyorum hiç rus tankıyla oynamadım.
    savaşta ruslar sayı bakımından fazla olduğu için kazandılar ben hiç rus tankı efssanesi duymadım.is-4 kv isu-152 falan.bunlar fosmuş.ya da iyi yayılmamışlar.fazla oldukları için kazandılar tank savaşlarını ama kafa kafaya durumlarda rus tankları ezildi .bi tek t-34 ü duydum o da çok panzer avlamış ondan.ona da çözüm 88 lik uçaksavar toplarını kullanmışlar o zaman t-34 haşat olmuş. menzil olayı nerdeyse yok gibi oyunda .neyse sadece bir oyun.

    hitlerin doğu cephesini açması hata değildi zorunluluktu.yaşı yaklaşık 80 küsür olan bi almanla konuştum savaş hakkında bana aynen şunu dedi.ve çok şaşırdım.hitler kara hava kuvvetlerine şöyle demiş doğuda alabildiğiniz yere kadar gidin.yunanistana kadar gidiyor generaller.tekrar bi toplantı yapıyorlar avrupa haritası önünde türkiye sınır nazi imparatorluğu ile .öteki tarafta ruslar altta da mısır .plan şu azeri ,ırak petrolleri.
    hitler demiş türkiyeye girsek ne olur.en basit o duruyo.generaller hitlere aynen şöyle demiş türkler tarihe savaşçı bir millet olrak geçmiş ve savaşmayı bilen bir millettir. ve ölümüne savaşırlar çanakkalede gördük.çeklerin prag ı teslim ettiği gibi bize istanbulu vermezler. ayrıca engebeli bir arazi var tank tümenlerimiz haşat olur.oradan kesinlikle çıkamayız.dünya da hiç bir millet türklerle düşman olmak istmez.göründüğü gibi değil.en zoru türkler.o yüzden ruslara savaş açalım.onları gafil avlarız rus bozkırlarında.sonrası malum.

    bunu bi almandan duydum.şaşırdım inanmadım yok artık hitler bizden mi korktu.ama doğruluk payı var gibi duruyor.
  • @flak88

    Sana bir Alman tarafından anlatılanlara ve edindiğin bilgilere saygılıyım. Ama ben bu konuda senden farklı düşünüyorum. Öncelikle Hitler'in hiçbir şekilde Türkiye'yi ele geçirme ve işgal etme gibi bir planı yoktu, olmadı ve gizli odalarda konuşulmadı bile.. Bilakis tam tersi Hitler dönemin Türkiye Cumhurbaşkanı İnönü'ye 2 adet mektup yollamıştır. Bugün arşivden çıkarılmış bu mektupların içeriğini biliyoruz. Hitler bu iki mektubunda da Türk Ulusunun da "Mihver Devletlerinin" saflarına dahil olmasını İnönü'den rica ediyor. Bununla ilgili her türlü teknik ve askeri yardımı yapacağına dair de söz veriyor.

    Ayrıca Kursk, Belgorod gibi önemli savaşların öncesinde Hitler Alman Generallerine emir vererek Türk Generallerinin de savaş alanında ortak inceleme yapmasını talep ediyor. Aşağıda paylaşacağım resimler bunlarla ilgilidir.


    Von Mainstein Orgeneral Cemil Cahit Toydemir başkanlığındaki Türk askerî heyetiyle (Belgorod, 26 Haziran 1943)


    Kursk Muharebesi öncesinde Belgorod'da konuşlandırılan 503. Ağır Panzer Taburu'na ait Tiger I 'i inceleyen Cemil Cahit Toydemir başkanlığındaki Türk askerî gözlemci heyeti mensupları (26 Haziran 1943).

    Ayrıca Hitler eğer doğu cephesindeki savaşı kazansaydı. Kurt ininde yapılan gizli bir Nazi-Türk anlaşması gereği Türkiye de Almanların yanında savaşa dahil olacaktı. Savaş sonrasında Sovyetler bu belgeleri ve planları Hitler'in Smolenks'deki Kurt İninde ele geçiriyor ve Türkiye-Sovyetler birliği arasında 1946 yılında ciddi gerilimler yaşanıyor.


    Gen. H. Erkilet, Gen. Ali Fuat Erden ve Führer Wolfsschanze'de cephedeki son gelişmeleri tartışırken (bu konuda daha fazla ilgi için 1943 yılında basılmış Gen. H. Erkilet'in kitabını öneririm). - Gen. H. Erkilet, Gen. Ali Fuat Erden and Führer at Wolfsschanze, discussing the latest news about the War.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RASEINIAI -- 28 Aralık 2011; 17:59:05 >
  • Bir de Hitler "Doğuda Alabildiğiniz Yere Kadar Gidin" gibi son derece taktik ve strateji dışı bir emir vermedi. Hitler'in Sovyetleri işgal etmesindeki en büyük etken globaliteye yayılmış olan bu savaşta büyük ordularını besleyecek petrol kaynakları için Hazar Havzasındaki zengin petrol yataklarından yararlanmaktı. Aynı zamanda Sovyetler mangan , çinko ve demir bakımından çok büyük kaynaklara sahipti. Bu amaçla Hitler Moskova rotasından hedefi daha güneye (Stalingrad'a) çekmiştir. Hatta bu durum birçok ünlü general tarafından eleştirilir.. "Niçin Moskava'ya yürümüyoruz?" "Neden Kremlin'i Almıyoruz" gibi.. Hitler'in bu sorulara cevabı ise "Sizin generallikten ve askeri stratejiden yana bildiğiniz hiçbir şey yok. Hedefimiz Hazar'daki zengin petrol yatakları ve bizi besleyecek olan Stalingrad sanayisi şeklinde cevap vermiştir. Hatta Stalingrad seferi başlamadan önce şöyle büyük bir söz sarf etmiştir Hitler "Bu (Stalingrad) seferi öyle bir zafer olacak ki 1000 yıl ayakta kalacak olan 3. İmparatorluğumuzun simgesi olacaktır" evet gerçekten de değerlendirirsek bir simge oldu ama Almanlar için değil. Sovyetler için...

    Sonuç olarak Stalingrad kazanılsaydı ve Hazar petrol havzalarına ulaşılsaydı, güneyden mısıra doğru ilerleyen Rommel'in Afrika Korps'u bir U harekatı ile Mısır, Ürdün, Suriye, Irak, Azerbaycan üzerinden Hazar'daki Alman kuvvetleri ile birleşecek ve Sovyet cephesine nihai hamle indirilecekti. İşte bu başarılsaydı Türkiye diplomatik bir açıklamayla Almanların yanında savaşa dahil olduğunu deklare edecekti. Ondan sonra ne olurdu işte onu ben de bilmiyorum!?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RASEINIAI -- 28 Aralık 2011; 18:18:49 >
  • dostum siyasette göz boyama durumları vardır. hitler ve churcill türkiyeyi kendi taraflarında savaşa sokmak istedi .bunu biliyoruz. ama atatürk ölmeden önce 2 . dünya savaşını gördü.ve kesinlikle girmeyin dedi. genç türkiye bunu kaldıramaz dedi.ayrıca almanlar yunanistanı aldığında türkiye edirneye 1 buçuk milyon asker yığdı. ama hitlerin petrollere ulaşma fikri her zaman geçerliydi. ve o tek ırk tek lider tek ülke fikrini benimsedi . o yüzden ruslara yaptığı gibi pakt imzalayım sonra vurdu. aynısı bize de yapacaktı.1 buçuk milyon askeri görünce ruslara daldı. sonra gördü kaç bucakmıi. 20 milyon rus öldü ama adamlar kazandı. berline ilk önce ruslar girdi . çünkü rommel batı cephesinin başındaydı . adam amerikalıları ingilizleri kanadalıları yavaşlattı . sana katılıyorum bu konuda rommel doğu cephesinde olsaydı . belki şu anda nazi imparatorluğu yaşıyor olurdu.japonlarla birleşecekti çünkü

    aklıma geldi niye japon tankları yok bu oyunda
  • vay be ne kadar çok ikinci dünya ssavaşı gazisi varmış forumda. millet sanki tank mühendisi.
  • Bende 85 gb tank plaı var ne diyceksin bana
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MerkavaV

    @flak88

    Guderian hoca kitabı "Bir askerin anıları"nda der ki "Hitler akılsızdı çünkü daha prototip aşamasında olan Tiger tankları Kursk savaşına yetişsin diye operasyonu 8 ay erteledi. Bu durum da Sovyetlerin derinlemesine savunma hatları kurmaları için gereken tüm zamanı sağladı... Yani aslında Tiger Kursk savaşından önce çıkmadı, aksine Tiger Kursk savaşını tam 8 ay uzattı. Hitler yeni bebeklerini bu savaşta denemek için can atıyordu...

    Ayrıca Tiger'ın bu savaştaki başarısı 50-100 T-34 imha etmesi değil, birim üretim olarak T-34 çok seri bir şekilde üretiliyorken 1 Tiger tank üretimi süresince ortalama 30-40 arası T-34 üretimi yapılabiliyordu. Sonuç olarak Hitler Kursk'da kaybettiği bu sağlam tank donanmasını kesinlikle bir daha yerine getiremedi. Guderian'ın ve benim kastettiğim başarısızlık budur...




    Guderian'ın kastettiği başarısızlık Panther yüzündendir, Tiger değil. Tiger'lar 1942de cepheye indi, Kursk 1943 yaz ayında yapıldı. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak kadar kötü bi şey yok.

    "Almanların tank üretiminin sürekli sekteye uğraması sonucu Kızıl Ordu birliklerini Almanlardan daha hızlı oluşturabiliyordu; her geçen ay asker ve araç gereç bakımından farkı daha da açıyorlardı. Almanlar Sovyetlerin de Kursk bölgesinde hızla yığınak yaptıklarını öğrenmişlerdi ve daha fazla Panther tankının cepheye getirilebilmesi için taarruzu erteliyorlardı"
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Reyftn

    quote:

    Orijinalden alıntı: MerkavaV

    @flak88

    Guderian hoca kitabı "Bir askerin anıları"nda der ki "Hitler akılsızdı çünkü daha prototip aşamasında olan Tiger tankları Kursk savaşına yetişsin diye operasyonu 8 ay erteledi. Bu durum da Sovyetlerin derinlemesine savunma hatları kurmaları için gereken tüm zamanı sağladı... Yani aslında Tiger Kursk savaşından önce çıkmadı, aksine Tiger Kursk savaşını tam 8 ay uzattı. Hitler yeni bebeklerini bu savaşta denemek için can atıyordu...

    Ayrıca Tiger'ın bu savaştaki başarısı 50-100 T-34 imha etmesi değil, birim üretim olarak T-34 çok seri bir şekilde üretiliyorken 1 Tiger tank üretimi süresince ortalama 30-40 arası T-34 üretimi yapılabiliyordu. Sonuç olarak Hitler Kursk'da kaybettiği bu sağlam tank donanmasını kesinlikle bir daha yerine getiremedi. Guderian'ın ve benim kastettiğim başarısızlık budur...




    Guderian'ın kastettiği başarısızlık Panther yüzündendir, Tiger değil. Tiger'lar 1942de cepheye indi, Kursk 1943 yaz ayında yapıldı. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak kadar kötü bi şey yok.

    "Almanların tank üretiminin sürekli sekteye uğraması sonucu Kızıl Ordu birliklerini Almanlardan daha hızlı oluşturabiliyordu; her geçen ay asker ve araç gereç bakımından farkı daha da açıyorlardı. Almanlar Sovyetlerin de Kursk bölgesinde hızla yığınak yaptıklarını öğrenmişlerdi ve daha fazla Panther tankının cepheye getirilebilmesi için taarruzu erteliyorlardı"

    kesinlikle katılıyorum. kurskta rus cephesini panter tiger ferdiand ve yeni gelen tanklar ile yaracağını düşündü ilk etapta biraz yardılar ama ruslar tabiri caizse köpek sürüsü gibiydiler. avrupa da ki her taburdan tank geldi alman doğu orduları komutanlığına . ama adamlar sağlam savunma kasmış.

    bence oyunda kursk ovası olmalı. 15 -15 meydanda .kim kime gömerse. çok müthiş olurdu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: flak88

    quote:

    Orijinalden alıntı: Reyftn

    quote:

    Orijinalden alıntı: MerkavaV

    @flak88

    Guderian hoca kitabı "Bir askerin anıları"nda der ki "Hitler akılsızdı çünkü daha prototip aşamasında olan Tiger tankları Kursk savaşına yetişsin diye operasyonu 8 ay erteledi. Bu durum da Sovyetlerin derinlemesine savunma hatları kurmaları için gereken tüm zamanı sağladı... Yani aslında Tiger Kursk savaşından önce çıkmadı, aksine Tiger Kursk savaşını tam 8 ay uzattı. Hitler yeni bebeklerini bu savaşta denemek için can atıyordu...

    Ayrıca Tiger'ın bu savaştaki başarısı 50-100 T-34 imha etmesi değil, birim üretim olarak T-34 çok seri bir şekilde üretiliyorken 1 Tiger tank üretimi süresince ortalama 30-40 arası T-34 üretimi yapılabiliyordu. Sonuç olarak Hitler Kursk'da kaybettiği bu sağlam tank donanmasını kesinlikle bir daha yerine getiremedi. Guderian'ın ve benim kastettiğim başarısızlık budur...




    Guderian'ın kastettiği başarısızlık Panther yüzündendir, Tiger değil. Tiger'lar 1942de cepheye indi, Kursk 1943 yaz ayında yapıldı. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak kadar kötü bi şey yok.

    "Almanların tank üretiminin sürekli sekteye uğraması sonucu Kızıl Ordu birliklerini Almanlardan daha hızlı oluşturabiliyordu; her geçen ay asker ve araç gereç bakımından farkı daha da açıyorlardı. Almanlar Sovyetlerin de Kursk bölgesinde hızla yığınak yaptıklarını öğrenmişlerdi ve daha fazla Panther tankının cepheye getirilebilmesi için taarruzu erteliyorlardı"

    kesinlikle katılıyorum. kurskta rus cephesini panter tiger ferdiand ve yeni gelen tanklar ile yaracağını düşündü ilk etapta biraz yardılar ama ruslar tabiri caizse köpek sürüsü gibiydiler. avrupa da ki her taburdan tank geldi alman doğu orduları komutanlığına . ama adamlar sağlam savunma kasmış.

    bence oyunda kursk ovası olmalı. 15 -15 meydanda .kim kime gömerse. çok müthiş olurdu.

    hitler her "bu saldırı ile rus direnişi kırılacak rusların tek bir tane ihtiyat birliği kalmadı" demesine karşılık rusların en az 1-2 milyon askeri daha savaşabilir durumdaydı

    bildiğin çaresizlik
  • çinliler wot'u bastı




  • quote:

    Orijinalden alıntı: waterloo

    quote:

    Orijinalden alıntı: flak88

    quote:

    Orijinalden alıntı: Reyftn

    quote:

    Orijinalden alıntı: MerkavaV

    @flak88

    Guderian hoca kitabı "Bir askerin anıları"nda der ki "Hitler akılsızdı çünkü daha prototip aşamasında olan Tiger tankları Kursk savaşına yetişsin diye operasyonu 8 ay erteledi. Bu durum da Sovyetlerin derinlemesine savunma hatları kurmaları için gereken tüm zamanı sağladı... Yani aslında Tiger Kursk savaşından önce çıkmadı, aksine Tiger Kursk savaşını tam 8 ay uzattı. Hitler yeni bebeklerini bu savaşta denemek için can atıyordu...

    Ayrıca Tiger'ın bu savaştaki başarısı 50-100 T-34 imha etmesi değil, birim üretim olarak T-34 çok seri bir şekilde üretiliyorken 1 Tiger tank üretimi süresince ortalama 30-40 arası T-34 üretimi yapılabiliyordu. Sonuç olarak Hitler Kursk'da kaybettiği bu sağlam tank donanmasını kesinlikle bir daha yerine getiremedi. Guderian'ın ve benim kastettiğim başarısızlık budur...




    Guderian'ın kastettiği başarısızlık Panther yüzündendir, Tiger değil. Tiger'lar 1942de cepheye indi, Kursk 1943 yaz ayında yapıldı. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak kadar kötü bi şey yok.

    "Almanların tank üretiminin sürekli sekteye uğraması sonucu Kızıl Ordu birliklerini Almanlardan daha hızlı oluşturabiliyordu; her geçen ay asker ve araç gereç bakımından farkı daha da açıyorlardı. Almanlar Sovyetlerin de Kursk bölgesinde hızla yığınak yaptıklarını öğrenmişlerdi ve daha fazla Panther tankının cepheye getirilebilmesi için taarruzu erteliyorlardı"

    kesinlikle katılıyorum. kurskta rus cephesini panter tiger ferdiand ve yeni gelen tanklar ile yaracağını düşündü ilk etapta biraz yardılar ama ruslar tabiri caizse köpek sürüsü gibiydiler. avrupa da ki her taburdan tank geldi alman doğu orduları komutanlığına . ama adamlar sağlam savunma kasmış.

    bence oyunda kursk ovası olmalı. 15 -15 meydanda .kim kime gömerse. çok müthiş olurdu.

    hitler her "bu saldırı ile rus direnişi kırılacak rusların tek bir tane ihtiyat birliği kalmadı" demesine karşılık rusların en az 1-2 milyon askeri daha savaşabilir durumdaydı

    bildiğin çaresizlik

    belki rusları büyük bi taarruzda yenersem bir daha toparlanamaz şeklinde düşündü. ama eğer kursk tan galip çıksaydı. neler olurdu bilemiyorum.orada tam anlamda yenilmediler maç berabere bitti diyebiliriz.her iki tarafın kaybı muazzam bir rakam. batı cephesi de önemliydi.3000 tank aynı alanda.yok böyle bir şey
  • SİLİPSÜPÜRİKUS



  • İşten geldim ISU-152'nin baba BL-10 u ile bir maç attım ve ilk maçta 9 kelle aldım tüm yorgunlugum gitti ve bu keyfi sizinle paylaşmak istedim.

    Bu arada senide tebrik ederim Özgür








    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pausanias -- 29 Aralık 2011; 1:02:13 >
  • 
Sayfa: önceki 448449450451452
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.