Şimdi Ara

Word'de dosyalar artık otomatik olarak buluta kaydedilecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
355
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Word'de dosyalar artık otomatik olarak buluta kaydedilecek
    Microsoft, Word'ün belgeleri kaydetme şeklinde önemli bir değişikliğe gidiyor. Artık yeni belgeler, kullanıcıların otomatik kaydetmeyi açmasına veya bulut depolamayı seçmesine gerek kalmadan otomatik olarak buluta kaydedilecek.

Şu anda Microsoft 365 Insider kullanıcılarıyla test edilen bu özellik sayesinde kullanıcıların çalışmalarını kaybetme riski ortadan kalkacak ve belgelere Android, iOS veya web tarayıcı üzerinden kolayca erişilebilecek.

Yeni sistemde belgeler, mevcut formatta olduğu gibi dosya adının sonuna numara eklenerek değil, tarih ile adlandırılarak kaydedilecek. Kullanıcılar varsayılan bulut konumunu seçerek belgelerin nereye kaydedileceğini belirleyebilecek ya da bu özelliği tamamen kapatabilecek.

Microsoft, belgeleri varsayılan olarak bulutta depolayan otomatik kaydetme işleviyle Word kullanıcılarını giderek daha fazla buluta kaydetmeye teşvik ediyor. Yazılım devi ayrıca, kullancıları dosyalarını OneDrive'a yedeklemeleri için sıkı sık uyarı mesajları gösteriyor.

Ancak bu yeni değişiklik, OneDrive veya başka bir bulut depolama kullanmayanlar için dosyaları yerel diske kaydetmeyi bir adım daha zorlaştırıyor. Microsoft’un blog gönderisine yapılan yorumlarda bazı kullanıcılar bu durumdan memnun olmadıklarını dile getirdi. 

Kaynak:https://techcommunity.microsoft.com/blog/microsoft365insiderblog/save-new-files-automatically-to-the-cloud-in-word-for-windows/4445216

• artik linuxa gecme zamani gelmistir. biliyorum artik baydi, linux linux soylemi ama buyuk teknoloji sirketleri her gecen gun dahada arsizlasiyor. oyle hale geldiki satin aldigin bilgisayar sanki sana ait degilde onlarin sirket maliymis bize zimmetlenmis gibi kontrol ediyorlar. bir cikis alternatifi olusturmadikca her gecen gun dahada arsizlasacaklar. linux kullanimi aslinda o kadar zor degil, sadece biraz emek harcamak gerekiyor. birde bazi seyler aliskanlik kaynakli. bir sisteme alistiginda digeri zor geliyor ama alistigin sistem sana gudulecek koyun, ozel bilgilerine sagilacak sut gozuyle bakiyorsa bir yerde cizgiyi cekmek gerek.
  • Kullanıcının işine yaramayacak yeni bir özellik koyun
    - Ms

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

çok işe yarar aslında tez yada paper yazan herkesin başına gelmiştir elektrik gitmesi ya da bir sürü sorun. restore özelliği olmasaydı mesela neler olurdu

• yapay zeka okur öğrenir işe yarar tabi

• artik linuxa gecme zamani gelmistir. biliyorum artik baydi, linux linux soylemi ama buyuk teknoloji sirketleri her gecen gun dahada arsizlasiyor. oyle hale geldiki satin aldigin bilgisayar sanki sana ait degilde onlarin sirket maliymis bize zimmetlenmis gibi kontrol ediyorlar. bir cikis alternatifi olusturmadikca her gecen gun dahada arsizlasacaklar. linux kullanimi aslinda o kadar zor degil, sadece biraz emek harcamak gerekiyor. birde bazi seyler aliskanlik kaynakli. bir sisteme alistiginda digeri zor geliyor ama alistigin sistem sana gudulecek koyun, ozel bilgilerine sagilacak sut gozuyle bakiyorsa bir yerde cizgiyi cekmek gerek.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Otomatik dosya ve klasör silme
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • para tuzağına yeni bir boyut

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deneme1 -- 29 Ağustos 2025; 11:7:15 >
  • Ofis-Onedrive entegrasyonu uzun zamandır MEB te sorun yaratıyor. Halihazırda kaydet ekranında öncelikle onedrive konumu seçiili ama meb nette konumun açılamaması nedeniyle hata uyarısı çıkana kadar pencere kitleniyor. Ancak hata mesajı sonrası yerelde klasör seçimi yapılabiliyor(du).

Bu değişiklikle ne olur bilemiyorum artık!

• Biraz daha bulut alanını dolduralım ki bulut depolama satın alalım, bunu mu kovalıyorlar bilmiyorum ama isteyen zaten OneDrive'ına atabiliyordu gereksiz olmuş gibi geldi bana. Kullanmak isteyenler için büyük rahatlık sağlayacağı kesin orasına bir şey demiyorum.

• Bu sabah despot gibi açılış ekranında arzı endam etti mikisoft, neymiş bulut senkronizasyonu için hesap girecekmişim.
    Kuralcı ve despotik bir ortam istesem MACe geçerim zaten.
    Sen kimsin ulan bana dikte ediyorsun???

• nuksws_99 N kullanıcısına yanıt
    Auto save var. Cloud'a veri vermeye gerek yok. Zaten her gün cloud'a veri veriyoruz bir kez daha veri vermesek de olur

sabah 5 de kapadığım leptop 10 da açtığımda açılmadı, ssd yanmış.

Microsoft'un hizmetlerine ve uygulamalarına son kullanıcı tarafında da küçük büyük fark etmez tüm işletmeler tarafında da karnesi pek güvenilir değil bence. Google Drive önerebilirim. Veya open source, daha kontrol edilebilir ve daha güvenilir bir çözüm istiyorsan self-hosting yapacaksın. Kişisel tercihim: Microsoft seçenek bile değil

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.