Wirless ile bağlanıldığında ani olarak ping yükseliyor düşüyor fakat bu oyunları oynayamamıza sebep oluyor, bunun çözümü nedir? Ethernetle denedik yine olmadı. Pc formatladık yine olmadı, evde başka bilgisayar var fakat onda olmuyor. Modemle aramda 1 oda 15 mt kadar bir mesafe var. İnternet sağlayıcımız (Uydunet) hiç ilgilenmedi bile. Bu konuyla alakalı sorun yaşayıp ve sorunu çözen varsa konu altına yorum atarlarsa sevinirim. Konu arkadaşım adına açılmıştır.
Ağ alt yapınız hakkında hiç bilgi vermemişsiniz ki... Kablo ile bağlandığınızda sorun nasıl devam ediyor, mümkün değil ki?
Modemde sıkıntı vardır, servis sağlayıcıda sıkıntı vardır, apartmandaki hatta sıkıntı vardır vs. vs.
İlk önce uyduneti ara bir sorun varsa zaten parametreler bozuluyor sistemden gözükür. Sıkıntı yok derlerse modemi değiştirirsin. Modem çok önemli. Eskiden U.S Robotics modem vardı bende çok iyi bi modemdi ama çok ısınırdı. Bir süre sonra ping yükselmeleri ve kopmalar başlayınca anladım modem gümlemiş, değiştirince düzelmişti.
Sizden başka ağa bağlı kimler var. Ağınıza eğer başka kişilerde erişim sağlıyorlarsa download/upload yapan sorun bundan kaynaklı olabilir. Yada uydunetinizin bant genişliği sizin kullanımınızı karşılayamıyor olabilir.Servis sağlayıcınıza bu bilgileri sormanız gerekir. Bağlı olduğunuz ağı gereksiz veri gönderimleriyle şişiren veriler olabilir. Ağ trafiginizi neyin yorduğunu öğrenmeniz gereklidir. TCP IP protokollerine hakim iseniz wireshark programıyla ağınızdaki trafigi görebilirsiniz ve yorumlayabilirsiniz.
quote:
Orijinalden alıntı: inuh
Ağ alt yapınız hakkında hiç bilgi vermemişsiniz ki... Kablo ile bağlandığınızda sorun nasıl devam ediyor, mümkün değil ki?
Sorunu yaşayan kişi benim. Sorun son bir haftadır başladı. İnternette önerilen her şeyi yaptım. Kablolu da denedim, fakat bir sonuca ulaşamadım.