Şimdi Ara

Wireless Adaptör (Kısa Mesafeler) / Access Point (Uzak Mesafeler) Öneri ve Bilgiledirme (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
136
Cevap
8
Favori
13.052
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar yanlış anlamayın ama kafanıza göre seçtiğiniz ürünlerin linkini atarak araştırma işinden kaytarmayın. Konuda bildiklerimi anlatmaya çalıştım elimden geldiğince, gerisi sizin araştırma kapasitenize kalmış. LİNKİNİ ATTIĞINIZ ÜRÜNLERİN CHİPSETLERİNİ ARAŞTIRIN HANGİSİ GÜNCEL VE HASSASİYETİ YETERLİ İSE ONU ALIN. CHİPSETLERİNİN TEMEL ÖZELLİKLERİNİ İNCELEYEBİLECEĞİNİZ SİTE LİNKİ ATTIM. ''TEMEL BİLGİLERİ'' SİZE VERDİM GERİSİ SİZE KALMIŞ.

    Konuyla ilgili bir hata, öneri, eksik bilgi varsa katkılarınızı bekliyorum, fakat her araştırma özürlüsü, tembel insanada yardım edemem, iyilik değil o kişiye aslında kötülük yapmış olurum. Bu mesajımı kişiselleştirmeyin ''şunumu bunumu alayım'' diyen herkese toplu cvp bu. Cevap vermek zor geldiğinden değil parmaklarınızı ve kafanızı biraz yorup araştırmanızı istiyorum sadece, kafanızın takıldığı yerlerde ise elbette yardımcı olayım. fakat rastgele wireless adaptör linkleri atıp hangisini alayım diye tembele kaçan sorular sormayın.




  • Hocam tam bi alt katta bu modem var
    [simage]http://www.somut.net/uploads/files/donanim/ttnet-zyxel-modem-2014-1.jpg/image]

    bu adaptoru alsam iş görür mü
    http://www.tp-link.com/en/products/details/cat-11_TL-WN881ND.html
    @tersol
  • Arkadaşlar Arkadaş aşikar tp-link markasının çalışanı Reşit senmisin lan :D ? :D
    Tplink markasının en güzel özelliğini söylüyorum ama modemi pc masasının altında duran kullanıcılar için geçerli soğuk kış günlerinden ayak ısıtıcı olarak kullabilirsiniz :)
  • yemişim tp-linkini bende farkındayım tp-linkin dandik yönlerinin ama f/p oranı fena sayılmaz. Durumu iyi olana tp-link son çaredir zaten. Adım reşit değil ama cümle kurma tarzına bakarsak eğer seninde ''reşit'' olmama ihtimalin yüksek. cpe210 cihazını kendim söktüm üstüne birde geri takmaya çalışırken birkaç parçası kırıldı içinde, aradım benim hatam olduğunu fakat tamir ettirmek istediğimi söyledim ücretsiz kargo ile ürünü gönderttiler ve sıfırı ile değişim yapıp ücretsiz olarak gönderdiler. bu da taktir ettiğim birşey fakat bu şans işide olabilir sırf ben iyi hizmet aldım diye firmayı baş üstünde tutup son kullanıcının karşısında tutum almam.
  •  Wireless Adaptör (Kısa Mesafeler) / Access Point (Uzak Mesafeler) Öneri ve Bilgiledirme


    Hocam resimde gördüğünüz gibi 5 katta internet mevcut bunu karşıdaki zemine aktarmak istiyorum. zemin bulunan dairenin bina dış kapısının orda modem tek diş olarak çekmektedir. elimde ttnet'in verdiği antensiz fiber modem var hangi cihazları almam lazım.




  • Merhabalar öncelikle konu sahibi arkadaşımıza çok teşekkürler.bende gigabyte a85xn wifi anakart var ve açıkcası çekim kalitesinden çok memnunum.şaşırtıcı bir şekilde çok iyi.yan tarafımızdaki binadan bağlanıyorum.arada bir 4m kadar boşluk ve benim yan tarafımda birde daire var yani duvarlar baya fazla.şimdi salona ufak bir home theater kurmak istedim ayrı pc toplayacağım.Netis WF2505 ve Tp-link Tl-wn8200nd bu iki ürün arasında kaldım ama netise daha yakınım siz ne dersiniz.
  • EDUP ED-W14 V2 RALİNK 3070 ÇİPSETLİ hakkında ne düşünüyorsunuz? Kullandınız mı?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam merhabalar öncelikle konu için teşekkürler. İlk sayfayı okudum ve anladığım kadarıyla stabilite konusunda kesinlikle Atheros öneriyorsunuz. Normalde laptop Wi-Fi`ı kullanıyorum ancak oyun oynarken durmadan ağ kopmalarından sorun yaşayan ve bu sebepten ötürü tabiri caizse çıldıran biriyim. Bu sebepten ötürü ayrıca adaptör almaya karar verdim. Araştırmama göre WN822N Atheros, Netis ise Ralink chipset kullanıyor ama siz daha çok Netis öneriyorsunuz gibi. Bu iki ürün arasında kaldım son öneriniz nedir ve bu ürünlerde Windows 10 driver sorunu var mı acaba?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VulonViing -- 18 Mayıs 2016; 1:05:37 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam öncelikle konuyu beğendim fakat benim aradığım şöyle birşey ethernet kartını cihaza bağlayıp öyle dağıtmak istiyorum.1 kattan ethernet kablosu geliyor wifide 1 diş çekiyor ve beni tatmin etmiyor.Ethernet kablosunu bağlayıp cihazdan dağıtsam ethernet kablosu takılı gibi hız alırmıyım önerebileceğiniz cihaz varmı.Ağ işlerindende pek anlamam
  • quote:

    Orijinalden alıntı: VulonViing

    Hocam merhabalar öncelikle konu için teşekkürler. İlk sayfayı okudum ve anladığım kadarıyla stabilite konusunda kesinlikle Atheros öneriyorsunuz. Normalde laptop Wi-Fi`ı kullanıyorum ancak oyun oynarken durmadan ağ kopmalarından sorun yaşayan ve bu sebepten ötürü tabiri caizse çıldıran biriyim. Bu sebepten ötürü ayrıca adaptör almaya karar verdim. Araştırmama göre WN822N Atheros, Netis ise Ralink chipset kullanıyor ama siz daha çok Netis öneriyorsunuz gibi. Bu iki ürün arasında kaldım son öneriniz nedir ve bu ürünlerde Windows 10 driver sorunu var mı acaba?

    TL-WN822N adaptörde V3'ten itibaren Realtek kullanmaya başlanmış, şuan V4'de piyasaya çıkmış oda Realtek chipset.

    https://wikidevi.com/wiki/TP-LINK_TL-WN822N_v3



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Logic_Man -- 19 Mayıs 2016; 18:16:52 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: BerkayGRBZ

    Hocam öncelikle konuyu beğendim fakat benim aradığım şöyle birşey ethernet kartını cihaza bağlayıp öyle dağıtmak istiyorum.1 kattan ethernet kablosu geliyor wifide 1 diş çekiyor ve beni tatmin etmiyor.Ethernet kablosunu bağlayıp cihazdan dağıtsam ethernet kablosu takılı gibi hız alırmıyım önerebileceğiniz cihaz varmı.Ağ işlerindende pek anlamam

    Linkteki cihazı alabilirsiniz.

    http://www.hepsiburada.com/edimax-br-6428-v3-n300-kablosuz-n-router-access-point-menzil-genisletici-bridge-wisp-5-in-1-p-BD804221




  • Tp-link td-w8200nd almıştım. Çekim gücü gayet iyidi. Yalnız böyle kötü yazılım olamaz. Sürekli ağ bulamadı hatası veriyodu, bazen bilgisayar donup kalıyodu vede yeniden başlatmadan pc'yi düzelmiyodu. Bende sonunda sinirlenip kırıp attım. Şimdi asus usb n14 aldım. Çekim gücünde laptobun kendisine göre çok fazla değil ama son derece stabil. 1 hafta olmadı daha kullanalı ama henüz bağlantıda kopma veya yazılımsal bir hatayla karşılaşmadım. Tp-linki almayında ne alırsanız alın. Sadece donanımla olmuyo kardeşim yazılım olmazsa en kral donanım işe yaramıyo



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drhiziracil -- 1 Eylül 2016; 10:26:30 >
  • İyi günler şehirdışına üniversiteye gidiyorum yanımda masaüstü pc de götürcem. Kalacağım apartta internete wifi üzerinden bağlanıyormuşuz her katta modem varmış. Benim kalacağım dairenin hemen 10 metre ilerisinde bir modem var ama arada benim modamın kapısı duvarı ve evin duvarı var. Bugün Asus'un USB-N14 modeli olan çift çanaklı adaptörünü aldım. Daha önce kullanmış olan veya tahmini bir performans yorumu yapabilecek olan var mı? Benim işimi görür mü? Online oyunlarda lag yapar mı?
  • basliga daha once yazmisim tplink 822n ile baglanti gec geliyor diye.o modemdenmis subatta netmaster 383ZN modem taktirinca tak diye geliyor simdi ama soyle bir sorunum var 25mbit kullaniyordum wifi goruyordu 25mbit veriyordu ama simdi 50mbit yaptirinca hala 25 goruyor.acaba asus n12 menzil genisletici alsak bir cozum olur mu yoksa wifi adaptorunu de mi degistirsek?apartmanlar arasi degil 2 oda geciyor ama ates tuglasi miymis neymis ev eski olunca duvarlar fort knox gibi hicbisi gecmiyor.

    http://www.vatanbilgisayar.com/asus-rp-n12-300mbps-kablosuz-n-range-extender.html
  • yukarida linkini verdigim asus n12 menzil genisletici ve yanina asus n14 wifi adaptorunu aldim kurdum.ise yariyor.onceden tplink varken durum kisminda 7mb/sn yaziyordu ara ara yukseliyordu simdi sabit 216-300 mb/sn yaziyor demek ki 3 5 cekmesinden ziyade nasil cektigi de onemliymis.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 19 Eylül 2016; 12:13:58 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Wilson Fisk

    yukarida linkini verdigim asus n12 menzil genisletici ve yanina asus n14 wifi adaptorunu aldim kurdum.ise yariyor.onceden tplink varken durum kisminda 7mb/sn yaziyordu ara ara yukseliyordu simdi sabit 216-300 mb/sn yaziyor demek ki 3 5 cekmesinden ziyade nasil cektigi de onemliymis.

    hocam yorumlarınızın bildirimi daha şimdi geldi o yüzden yardımcı olamadım ksr bakmayın.
  • sıkıntı yok eninde sonunda bir seyler alacaktim cunku baglanti sapitmisti o mesaji yazdigimdan sonra artik giremiyordum.ha bunlar olmazdi baska seyler olurdu sonucta bir seyler alinacakti kismette bunlar varmis.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 19 Eylül 2016; 16:06:18 >
  • Öncelikle iyi akşamlar hocam, kaç gündür bunu araştırıyorum. Son olarak dark'tan uzak duracağımı ve chipsetin önemli olduğunu anladım. Şimdi hocam kullanacağım yer müstakil bir ev. 1. katta masaüstü bilgisayar 3. katta modem var. Bunları aynı hizaya getirmeyi düşünüyorum. Alacağım ürünün bir tık da geleceğe yönelik olmasını istiyorum. Yani eğer zıt konumda da olsalar bu wireless adaptör çalışırsa çok iyi olur, ya da araya router eklemek zorunda kalabilirim ama şimdilik tek wireless adaptör almak istiyorum. Bu sistemi ben kullanmayacağım, annem-babam kullanacak bu yüzden önceliğim stabillik. Siz demişsiniz ki çipsetlere bak. Ben de ürünleri ve çipsetleri kafamda ayarlayarak ürünleri eledim ama hala aklımda bu ürünler kaldı.

    TP-LINK TL-WN8200ND Realtek RTL8192CU Media Markt da 70 lira
    Asus USB-14 Ralink RT5372
    TP LINK 822N V4 Realtek RTL8192CU
    TP-LINK Archer T2UH MediaTek MT7610U (sanırsam en yeni chipset bu) 90-95 lira 5ghz i destekliyor ama dahili anteni 3dbi)
    AIRTIES Air 2610 866 Mbs çipsetini bulamadım. mediamarktan biri önermişti. 60 lira civarı. Anteni yok ama.
    TP-LINK TL-WN722N Chipset: Atheros AR9002U/ WI1 chip1: Atheros AR9271 150 mbs, tek anten
    Netis WF2190 Realtek RTL8812AU
    netis wf 2561 Sanırsam bu da realtek ama net model bulamadım. N11 de 100 lira. Kağıt üzerindeki en iyi ürün.

    Şimdi sizin bilgileri kullanarak kendi özetimi gelirsem:
    Archer en yeni çipsete sahip, ama anteni 3dpi ve tek anten girişli. Alırsam galiba anten gerekecek.
    WN8200ND çok kişinin sevdiği ama çok kişinin de sevmediği, ürün. Size göre eski bir çipseti var.

    Lütfen bana akıl verin, kaç gündür yazı okuya okuya gözlerim ağrıyor. Aynı zamanda üniversite öğrencisiyim ve dersle ilgili okumam gereken çok fazla da materyal var. Asus USB14 ile ilgili çok olumlu yorumlar duydum, acaba 1 yılda sizin fikriniz değişti mi, şirket yazılımsal olarak ürünü destekledi mi? Archer alsam ek antene ihtiyaç duyacak mıyım, hangi anteni almalıyım? 8200 ND hakkında düşünceleriniz neler? bir de netis 2561 var. Siz dediğiniz için bu markaya baktım. Ama tek bir yerde distribütörlerinin olması endişelendiriyor beni. Bir de bu fiyata çıkmak istemem ama bir kere almak var. sonuçta işime yaramayacak ürüne para vermeyeyim. Bu bir senede realtek gelişti mi?

    not: elektiriği kullanarak power-line ürünleri kullanamıyorum, her katta ayrı şalter var.

    Şimdiden çok, çok teşekkür ederim.




  • Bir de araştırmaya devam ediyorum da

    https://wikidevi.com/wiki/Ralink

    sitesindeki
    abgn 2x2:2
    ne demek? Başka yerde de gördüm.
  •  Wireless Adaptör (Kısa Mesafeler) / Access Point (Uzak Mesafeler) Öneri ve Bilgiledirme

    Tx iletilen sinyal
    Rx alınan sinyal



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-30A640B69 -- 2 Kasım 2016; 11:59:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.