Şimdi Ara

Wirelees modemle sadce klasör paylaştırma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
361
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar WinXP kullanıyorum wirelees modemimle kablosuz olarak bir kaç klasör paylaştırmak istiyorum ama sadece klasör internet paylaştırmak istemiyorum Nasıl olacak acaba yardımlarınızı bekliyorum..

• İkinci bir kablosuz cihaz olmadan mümkün değil diye düşünüyorum. Kablosuz modemin her IP'ye ayrı internet erişimi yetkisi atayabileceğini sanmıyorum çünkü. Yapan vardır ama çoğunda böyle bir ayar yoktur. 25 ytl civarına satılan bir kablosuz router ile işinizi halledebilirsiniz. Kablosuz olarak internetsiz bir ağ oluşturmak dışında bir çözüm görmüyorum.
  • Bu alt ağ meskesi ile bişiler olamazmı ne işe yarıyorsa bu alt ağ öğrenemedim gitti..
  • olmaz.
    kablosuz modeme login olan olmuştur interneti de kullanır varsa ağ komşularını da.
    interneti yasaklaman demek modeme hiç kabul edilmemesi demek o zaman da ağ komşun olamaz.
  • sanırım modemin firewall ını kullanmak gerek. Peki diğer wireless le bağlananların, internete çıkış izin verdiğim ip adresini almamaları için yapabileceğim birşey varmı? Statik dhpc kullandım diyelim. wireless den bağlanan kişi internete izin verdiğim ip adresine makinasına manule olarak aldırırsa yine internete girermi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: mehmet_alp

sanırım modemin firewall ını kullanmak gerek. Peki diğer wireless le bağlananların, internete çıkış izin verdiğim ip adresini almamaları için yapabileceğim birşey varmı? Statik dhpc kullandım diyelim. wireless den bağlanan kişi internete izin verdiğim ip adresine makinasına manule olarak aldırırsa yine internete girermi?

Modem ayarlarından böyle bir izin verebileceğini sanmıyorum. Manuel IP vererek internete girer evet.

WAN'e (internet) çıkış iznini IP ile değil de ethernet kartlarınızın MAC adresleri ile yapmak daha mantıklı olur o zaman. Modemin böyle bir izin atamasına destek vermesi hayalcilik gibi geliyor.
  • Cevap için teşekkürler Modem markası Zyxel 661HW-61 model firewalı filan var ama mac adrese göre firewall yok. Ama modemin bilgi için web arayüzünde wireless den bağlananların iplerini ve mac adresleri listeleniyor. Ben bunu otomatik olarak exell programından listeyi okutturuyorum. (MAC adreslerine göre komşu isimlerinide yazdırdım isimlerde çıkıyor). Şimdi exel de macrosu ile (Ne yazıkki macro konusunda bilgim yok) internete çıkmak için serbest iplerin atandığı mac adresler gerçek sahibinin değilse (mesela 192.168.1.55 benim pc mac adresi sürekli) Exeldeki bir macro yardımı ile pc de ses çaldırıp bir popup penceresi (hatta exelde otomatikmen bir http adresi açabilirse süpper olur lowratevoip in HTTP ile sms atma kodu var) yaptırılabilinirmi Aslında bu soru exel cilere gidiyor sanırım..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Şimdi komşuların internete girmesini engellemek istiyorum demiştiniz. Bu durumda komşular zaten internete girecek, komşular dışında kayıt biri girince mi sesli uyarı veya sms göndermesini istiyorsunuz?

Tamam amacı anlayamadım?
  • modemin firewallından sadece 192.168.1.55 nolu ip numarasını LAN to WAN dan internet erişimine izin verdim. ve diğerleri için default block işaretledim.. (Bu sayede sadece benim PC internete ulaşacak, diğerleri ulaşamayacak) Bu izin verilen 192.168.1.55 nolu ip numarasına, benim mac adresimden başka bir mac adresi eşleştiğnde uyarı sistemi çalışacak (popup alarm vs..)
  • quote:

modemin firewallından sadece 192.168.1.55 nolu ip numarasını LAN to WAN dan internet erişimine izin verdim. ve diğerleri için default block işaretledim.. (Bu sayede sadece benim PC internete ulaşacak, diğerleri ulaşamayacak) Bu izin verilen 192.168.1.55 nolu ip numarasına, benim mac adresimden başka bir mac adresi eşleştiğnde uyarı sistemi çalışacak (popup alarm vs..)

Gerçekten kullanışlı bir modeme benziyor. Ayar sayfasından ekran görüntüsü koyabilir misiniz, tahmin ettiğimden daha gelişmiş bir donanım ile karşılaştım da.
  • quote:

Orjinalden alıntı: kalpakci

quote:

modemin firewallından sadece 192.168.1.55 nolu ip numarasını LAN to WAN dan internet erişimine izin verdim. ve diğerleri için default block işaretledim.. (Bu sayede sadece benim PC internete ulaşacak, diğerleri ulaşamayacak) Bu izin verilen 192.168.1.55 nolu ip numarasına, benim mac adresimden başka bir mac adresi eşleştiğnde uyarı sistemi çalışacak (popup alarm vs..)

Gerçekten kullanışlı bir modeme benziyor. Ayar sayfasından ekran görüntüsü koyabilir misiniz, tahmin ettiğimden daha gelişmiş bir donanım ile karşılaştım da.

Modem eski model Zyxel 661HW-61 ama bence iyi gitti gidiyordan 2 sene önce 60 liraya almıştım 2. El yani..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet_alp -- 1 Eylül 2008; 9:42:54 >

• gereksiz 2 adet farklı ip alırsınız, öbür makinalar internetsiz ip yi alır o şekilde yaparsınız...
  • quote:

Orjinalden alıntı: ThisisaNightmare

gereksiz 2 adet farklı ip alırsınız, öbür makinalar internetsiz ip yi alır o şekilde yaparsınız...

Enteresan bir yaklaşım bunu nasıl yapabilirm?
  • Xp için elle ip verme işini aynı karta yapmanız gerekiyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.