Şimdi Ara

Windowstan Mac'e Geçmek Mantıklı Mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
769
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi günler. Yazılım ve grafik ile uğraşıyorum. 12-13 senedir windows kullanıyorum. Çoğu yazılımcılar Mac kullanıyor. Sizce Windowstan Mac e geçmek mantıklı mı ? Mackbook avantajları ve dezavantajları nelerdir. (Bilgisayar Mühendisliği okuyorum)

• Öncelikle kullanacağınız programlara göre yapacağınız işe göre değişir. Her programın Mac versiyonu mevcut olmuyor ne yazık ki.
  • Ben bu Mac OS un kafayi duvarlara vurduracak kadar ayricalikli oldugunu dusunmuyorum. Tamam guzel bir sistem akici bir sistem ancak kafanizi duvarlara vurmazsiniz. Insanlar senelerce kotu bilgisayarlarda Windows isletim sistemini kullaniyorlar. Sonra yeni mac alinca onlara apayri bir dunya gibi geliyor. Halbuki Windows da yerine gore gayet guzel sistem. Mac fiyatlarinda bir windows bilgisayar satin alirsaniz Mac performansindan cok cok daha iyi sonuc alacaginiz su goturmez bir gercek. Ancak arkadaslarin dedigi gibi Mac kullanmanin verdigi para ile deger bicilemeyecek bir ayricaligi var.
  • Hangi programlar için geçeceğinize bağlı.

Windows 10 güzel bir işletim sistemi. Artık eskisi gibi şişmeler veya kasılmalar yaşanmıyor pek fazla.

Mac OS ta bazı eksikleri (mesela klasör veya programları iki yana yaslama gibi şeyler) yardımcı programlarla çözdükten sonra Mac OS kullanmak genel anlamda daha pratik ve güzel. Özellikle magic mouse ve trackpad ile yapılan parmak hareketleri sayesinde kullanım çok eğlenceli oluyor.

Ben mesela gündelik işler yapacaksam Mac ile bilgisayarı açıyorum. Ama oyun oynayacaksam veya Mac sürümü olmayan bir program kullanacaksam o zaman Windows forever.

Ama her programın Mac sürümü yok. Olanların da bazılarının kullanımı ve menü yapısı biraz daha farklı olabiliyor. Örnek AutoCAD.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.