Şimdi Ara

Windows xp ile ilgili birkaç soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
564
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar biliyorsunuz yaklaşık 1 yıl önce windows xp desteği kesildi ve artık windows xp ye güncelleme gelmiyor.Benim merak ettiğim şey ben zaten normalde windows xp nin verdiği güncellemeleri yüklemiyordum windows xp desteğinin kesilmesinin tek dezavantajı bu mu?Ve widnows xp ye antivirüs programı yükleyince sistemin korunması için yeterli mi?Wilgisayarım şu an windows 7 ve xpye geçmeyi düşünüyorum tekrardan.Xp bu saatten sonra sorun çıkartırmı yoksa sadece güncelleme gelmemesi dışında bir dezavantajı olmaz mı?Teşekkürler

• Dezavantajı var. İlki güncelleme almadığı için bulunan açıklar artık yamanmayacak. İkincisi diğer Windows surumleri güncelleme aldığı için, bu guncellemelre bakılarak giderilen açıkların benzeri xp de de aranıyor. Bu da riski artması demek.
    İşletim sisteminde açık olursa antivirus falan ile yaramaz. Unutma, antivirus de işletim sistemi üzerinde çalışır, işletim sisteminin verdiği yetkiler sınırında görevini yapar.

Yine, yeni donanımlar xp tam uyumlu değil. Yeni pc kullanıyorsan xp'de bilgisayarın kapasitesini tam olarak kullanamayacaksın.
    Yani bu saatten sonra xp kurulmaz. Güncellemeleri her zaman yükleyin. Ucuncu parti yazılımlara güvenip bunu ihmal etmeyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 17 Mart 2015; 0:01:33 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • malesef arkadaşım artık xp yi unut o artık tarihin tozlu raflarında kaldı arkadaş gayet güzel açıklamış kendini riske atma pc kaldırmıyorsa artık yavaş yavaş sistemini yeni nesil pc ye göre ayarlaman şart,kolay gelsin.
  • Bence XP yükle hele ki bellek azsa.
  • YasiKa kullanıcısına yanıt
    İlla xp istiyorsanız embedded posready 2009 bulup onu yükleyin. XP tabanlı olduğu için XP için olan programlar, driverler falan buna da uyar. Posready 2009 ms tarafından güncelleme desteği alıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • "tarihin tozlu sayfalarına karışmışmış kullanılmaz,XP kullanan şu bu" her eyrde bu tip yorumlar.arkadaş şu hastalıklı zihniyetten ne zaman kurtulacaksınız sanırsınki hepsinde çok çekirdek 8-16 gb ram süper ekran kartı var.Ülke gerçeklerinde bi haber arkadaşlar XP kullanan adamlara" gerizekalı" muamelesi yapmaktan vazgeçmeli artık
    adamın elinde HT li P4 512 MB ram var bu makinaya güncel sistme kuramazsın birçok linux dagıtımları dahi artık 1 gb ram şart koşar olmuş elindeki tek seçenek XP.Çok şükür benim makinam güncel.Ama artık forumlarda XP konusu açamaz olduk hep bir ağızdan"geri zekalı mağara adamı vs" muamelesi görür olduk
    bir arştırmaya göre dünyadaki bilgisayarların 5'te 2'si güncel olmayan bilgisyarlardan oluşuyormuş.millet babasının hayrına durmuyor yani

güçlü makinalarda tam performans alınamaz doğrudur yanlız kullandığı işletim sistemi yüzünden de kimseye hakaret edemezsin

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sistem 4 ile ilgili soru?
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.