Şimdi Ara

Windows Xp için Yararlı İpuçları (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
144
Cevap
2
Favori
28.549
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Teşekkürler.. Gerçekten de yararlı ipuçları.
  • Teşekkürler .
  • tşk eyw..
  • Emeğine sağlık kardeş
  • The_WeB
    e tesekkurler, guzel olmus (her ne kadar %90 nini bilsemde :))
    insanlara operadan bahsetmene sevindim, ben opera 3.82 den beri opera kullanirim, herkeslerede tavsiye eder dururum, opera adina da iyi bi sey yapmissin, kullanmayan bile senin yazilarini okuyunca bunda bi si vardir diip kurar bakar.
    Biraz sana yardimci olayim.
    Sonrada bi soru sorayim.

quote:

Orjinalden alıntı: psleda

elinize sağlık çok güzel bir paylaşım..

benim bir sorum olacaktı..masaüstünden çöp kutusunu nasıl kaldırabilirim acaba?
    şimdiden teşekkürler

registrylerden yapilabilir ama sana daha kullanici dostu bi yontem soleyeyim.
    Tweak UI die bi program var, indir onu, zaten microsoftun, sisteme hic yuku olmayan bi tweak programi, tek yaptigi registryde degisiklikleri senin yerine yapmak
    Ordan masaustunden ister cop kutusunu ister mycomputer i kaldirirsin, tabi diger seyleride yaparsin.

64bit kullananlar Tweak UI 64bit i kursunlar (googldan arayip bulursunuz artik)

• quote:

Orjinalden alıntı: riartbo

Ellerine sağlık.
    Birde bunlara youtube gibi sielerde seyrettiğimiz videoları XP hangi bölüme atıyoru da eklesen harika olacakdı.Cevaplayabilirsen minnettar olacağım

"Temporary Internet Files" klasorune atiyor (ie kullaniyorsan) ama sen youtupe yi kapar kapamazda siliyor.
    dabi orda explorer ile goremezsen alternatif bi explorer tipi program kullan
    ayrica yerli mali turkun mali, turk bilir diger turkun cakkalligini dierekten, kanald nin (yada baska bi tv kanalinin sitesinin) sanirim filmlerinin durumu daha vahim,
    indirirken siliyor, silerken indiriyor, bi yandan gosteriyor, "Temporary Internet Files" dan alamiyorsun.
    baska yontemler gerekiyor onuda ben bilemiycem ayrica forumun konusu diil.
  • quote:

Orjinalden alıntı: hamusa

Kolay gelsin windows xp kullanıyorum. Windows xp de belirli bir yerdeki belirli bir isimdeki dizinin adını otomatik olarak ilgili günün tarihi ile ya da benzersiz herhangi bir isimle değiştirmenin yolu var mıdır ve nedir?
    Ben zamanlanmış görevler ve dos komutu kullanarak belirli bir isimde klasör yaratıyor ve otomatik olarak üretilen verilerimi bu dizine atıyorum.
    Ancak her gün klasörün adını değiştirmem gerekiyor yoksa verilerim çok sayıda dosyadan oluştuğu için bir kaç günde klasörü açamaz hale geliyorum. Açmaya çalıştığımda bilgisayar neredeyse kilitleniyor.

iste sana cozum
    yedekleme yapacagin yere D:\yedek dielim
    Yedek_Klasor_Yarat.cmd dosyasi yaratirsin (dos hikayesini biliyorsun die yazmiyorum ayrinti)
    icine:

md D:\yedek\%date%
    exit

yazarsin, sonra bunu startup kopyalarsin
    bilgisayar her acildigidna bi klasor yaratir
    or: "D:\yedek\22.10.2007" klasoru
    formati degistirmek istersen regional optionsa a bak, or 2007.10.22 de yapilabilir windows ayarlari ile oynayarak.

artik hergun isin bitince dosyalarini oraya kopyalarsin.
    onun icinde sole bi oneride bulunabilirim.

Calisma yaptigin dosyalarin bulundugu klasor sabitse, mesela C:\Gunluk_Calisma
    bu durumda masaustune Yedekal.cmd die bi dosya yaratirsin
    icine:

xcopy "C:\Gunluk_Calisma\*.*" "D:\yedek\%date%\" /s /e /y /h
    rd /s /q C:\Gunluk_Calisma
    md C:\Gunluk_Calisma
    exit

yazarsin, sorunun hallolmus olur.
    her gun isin bittikten sonra masaustundeki Yedekal.cmd a tiklarsin

yada yukardaki 2 dokumani birlestirip gunlukyedek.cmd startup a koyarsin
    icine

exit

yazarsin

artik kombinasyonlar sana ait.
    xcopy.exe eger yoksa kullandigin windowsta bi yerlerde bulabilirsin, winxp yada win98 in icinden cikiyordu , onu C:\Windows a kopyala.
    xcopy parametlerinden %90 eminim ama sen yinede iyi bi dene, sonra kullanmaya basla.

(bu forumu takip etmiyorum, sorusu olanlar pm atsinlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lancelot_Real -- 24 Ekim 2007; 5:48:20 >

• The_WeB kardes

http://forum.donanimhaber.com/m_17866564/mpage_1/key_//tm.htm
    forumunda
    ista 64 Driver Signature Problemi nin (tv karti kurma) cozumu
    nu yazdim, belki eklemek istersin

ayricaayni forumda
    Vista_64 Ultimate build 6000 explorer problemi
    die bi problem de yazdim, bilgin olurda yardim edersen sevinirim,

tabi diger kardesler de yardim ederse sevinrim :>
  • tsk ler yararlı oldu.
  • ßende ßir kaç sey payLaşayım...ßu msjımda konuya uygun oLanLarı The_WeB iLk msja ekLerse daha yararLı ßi payLaşım oLur.....

*XP'nin hızlı kapatılması

Başlat-Çalıştır-Aç satırına regedit yaz sonra:
    HKEY_LOCAL_MACHINE / SYSTEM / CurrentControlSet / Control anahtarına ulaş. Pencerini sağındaki alanda "WaitToKillServiceTimeout" sağ tıkla ve değiştir
    değeri 20000'den 200 yap.

*Son kullanılan belgeler listesinin silinmesi
    Başlat-Çalıştır regedit yaz
    HKEY_CURRENT_USER \ Software \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ Policies \ Explorer anahtarına ulaşın ve ekranda sağ tıkla yeni DWORD değeri yap değerin adı NoRecentDocsHistory olarak yap.Ardından üzerine tıklayarak kısıtlamayı açmak için 1 değerini gir yok ben belgeler geçmişini istiyom diyosan 0 değerini gir.Yeniden başlat..

*Bellek perfonmansının arttırılması
    Başlat-Çalıştır regedit.Kayıt defterinde;
    HKEY_LOCAL_MACHINE \ SYSTEM \ CurrentControlSet \ Control \ Session Manager \ Memory Management anahtarına ulaş;
    a)DisablePagingExecutive üzerine çift tıkla ondalık tabanında 1 değerini gir.
    b)LargeSystemCache üzerine çift tıkla ondalık tabanda 1 gir.
    c)Orada yeni bir DWORD değeri oluştur IOPageLockLimit olarak adlandır ve değeri ondalık sistemde hangi rami kullanıyosan 128MB için 4000,256 MB için 10000,512MB ve daha yukarısı için 40000 değerini girin.
    Yeniden başlat.

*Gezgin Penceresinin Sabitlenmesi
    Windows, oturumu her kapattığınızda görev çubuğunun ve tabii ki gezgin penceresinin büyüklüğünü ve konumunu kaydeder. Söz konusu değerlerin değişmemesini, pencerenin konumunun ve büyüklüğünün sabit kalmasını istiyorsanız, Kayıt Defterine bir ek yapabilirsiniz.
    Bunun için ilk olarak söz konusu pencere ve görev çubuğunu istediğiniz gibi yerleştirin.Daha sonra HKEY_CURRENT_USER/Software/Microsoft/Windows/CurrentVersion/Policies/Explorer adresine ulaşın ve burada yeni bir DWORD değeri oluşturup bu değere NoSaveSetting ismini verin. Ve Değer Verisini 1 yapın.

*Konuşma Balonlarından Kurtulun
    Simgelerin üzerinde bilgi kutucuklarının açılması ve konuşma balonlarının Windows turu hakkında açıklama yapması, haklı olarak birçok kullanıcıyı rahatsız eder.
    Bu yardım metinlerini devre dışı bırakmak için HKEY_CURRENT_USER/Software/Microsoft/Windows/CurrentVersion/Explorer/Advance anahtarına ulaşın ve bu anahtar altındaki ShowInfoTip kaydını bulun ve değerini 0 yapın. Ardından EnableBallonTips adında yeni bir DWORD değeri oluşturun ve değer verisini 0 yapın

*Takılan CD lerin Otomatik Çalışmasını Engellemek
    Bilgisayarınıza yeni bir CD taktığınızda onun otomatik çalışması sizi rahatsız ediyorsa HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetServi cesCdrom altındaki AutoRun değerini 0 yaparak bunu kaldırabilirsiniz

*Cevap Vermeyen Uygulamayı Daha Hızlı Kapatmak
    *Cevap Vermeyen Uygulamayı Daha Hızlı Kapatmak
    bunu için Regedit de HKEY_CURRENT_USER/ControlPanel/Desktop anahtarına ulaşıyoruz. Bu anahtar altındaki HungAppTimeout değerini 500 yapın.

*Açılış Ekranında ClearType
    Regedit den HKEY_CURRENT_USER/Control Panel/Desktop anahtarına ulaşın. Burada FontSmoothing ve FontSmoothing değerlerini 2 yapın.

*Sistem Bip leri Kapansın
    Arada çık bip seslerinden sıkıldıysanız Regedit den HKEY_CURRENT_USERControl PanelSound anahtarına ulaşın. Beep değerini no olarak değiştirin..

*Windows Daha da Hızlansın
    Windows XP de NTFS dosya sistemi her dosya ve klasör için son erişim ve son güncelleme bilgilerini tutar. Bu özellik kullanışlı olsa da normal bir kullanıcı için pek bir anlma ifade etmez. Bunu kapatmak için Regedit den HKEY_LOCAL_MACHINE/SYSTEM/CurrentControlSet/Control/FileSystem anahtarına ulaşın ve NtfsDisableLastAccessUpdate değerini bulun ve 1 yapın.

*Açılış Süresini Kısaltın
    NTFS dosya sistemli işletim sisteminizde NTFS Check e yapacağınız ufak ayarla bilgisayarınızın açılış süresini kısaltabilirisiniz. CHKNTFS komutu AUTOCHK başlangıç sayım zamanının kullanım komutudur. Normalde 9 saniye olan bu zamanı daha aşağıya çekmeniz mümkün. Bunun için komut satırına CHKNTFS/T (4 yerine herhangi bir sayıda olabilir) yazmanız yeterli olacak.Ve Bunun için regeditden HKEY_LOCAL_MACHINE/SYSTEM/CurrentControlSet/Control/SessionManager/ MemoryManagement/PrefetchParameters anahtarına ulaşın ve buradaki EnablePrefetcher değerini 5 yapın.

*Gereksiz Servislerden Kurtularak Performansı Arttırın
    Bunu yapmak için Başlat-Çalıştıra services.msc yazın. Daha sonra Burada işinize yarmayan servisleri kapatarak hızınızı arttırın. Servisleri yukarıdaki Durum çubuğu ile çalışma durumuna göre sıralayabiliriz. Servisleri kapatmak için ise çift tıklayıp Başlangıç Türünüde Devre Dışı Veya Elle olarak Seçebilirsiniz. Şimdi Bazı servislere ve görevlerine bakalım.
    a- DHPC Istemcisi : Eğer Bilgisayarınız otomatik olarak IP almıyorsa, bunu kapatabilirsiniz.
    b- DNS Istemcisi : Yerel ağınızda DNS sunucusu yoksa bu servisi kapatabilirsiniz.
    c- Nvidia Driver Help Service : Nvidia ‘nın yardım Servisi eğer gerek duymuyorsanız ki pek gerekli bir şey değil hemen kapatın.
    d- Internet Bağlantı Güvenlik Duvarı (ICS) : Eğer firewall kullanmıyorsanız ve Internet paylaşımı yapmıyorsanız bunu iptal edebilirsiniz.
    e- Görev Zamanlayıcı : Görev zamanlayıcı kullanmıyorsanız kapatabilirsiniz.
    f- Kablosuz Sıfır Yapılandırma: Kablosuz ağlarla herhangi bir ilginiz yoksa kapatın gitsin.
    g- Taşınabilir Ortam Seri No : Bu servis portatif müzik çalarınızın seri numarasını alıyor. Sık kullanmıyorsanız durdurun. (Ne olduğunu bilmiyorsanız hemen durdurun)
    h- Terminal Hizmetleri : Bilgisayarınıza uzaktan erişim yapan kimse yoksa ve sizde bunu kullanmıyorsanız kapatın.
    j- Hata Bildirim Hizmeti : Bir çok kullanıcı gibi hoşunuza gitmiyorsa durdurun.
    k- Otomatik Güncelleştirme : Windows un otomatik güncelleştirilmesini istemiyorsanız durdurun.
    l- Messenger: Eğer bir Windows2000 domain e bağlı değilseniz durdurun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ErdmAsk -- 1 Kasım 2007; 1:27:16 >

• çok sağol kardeş eline sağlık
  • ADSL Modem Şifreleri

Marka Adsl Modem___________İp ____________Kullanıcı Adı_______________Parola

Airties RT210 __________ 192.168.2.1 _____________________logine tıkla
    Allied telesyn ___________192.168.1.1:8080 ______manager ________________friend
    Apache ______________192.168.1.1 ___________root ___________________root
    Artes __________________192.168.1.1 ___________admin _________________adslroot
    Asus _______________ __192.168.1.1 __________Admin __________________Admin
    Aztech _______________ _10.0.0.2 _____________admin ___________________admin
    Aztech _________________192.168.1.1 __________admin ____________________admin
    Billion Bipac _____________192.168.1.254 _______ admin ___________________password
    Cnet _______________ __10.0.0.2 ____________admin ___________________ epicrouter
    Corecess 3112 usb ___ __10.0.0.3 ____________admin ___________________corecess3113
    Corecess 3113 eth _______10.0.0.2 ___________admin ____________________corecess3113
    Creative _______________192.168.1.1 __________admin _____________________admin
    Dibeg 108 ___________ 192.168.1.1 __________dare ______________________(boş geç)
    D-Link ______________ 192.168.1.1 _________admin ______________________admin
    DatronETHERNET _______192.168.1.1 ___________admin _____________________ admin
    Datron ETHERNET_______192.168.1.1 __________admin _______________________admin
    Datron USB____________192.168.1.2 __________admin______________________admin
    Dost GVC _____________192.168.1.254 ________admin ______________________dostdost
    Dynalink ______________192.168.1.1 __________admin ____________________admin
    E-Con _______________192.168.1.1 ___________admin ____________________admin
    Eicon Diva ____________10.0.0.2
    Everest SG-1400 ________192.168.1.1 _________admin _____________________admin
    Geek _______________ 10.0.0.2_____________ admin ____________________epicrouter
    Geek _______________10.0.0.2 _____________admin ____________________geekadsl
    Geez__________________10.0.0.2 _____________admin _____________________epicrouter
    Home Station DC 213 ____10.0.0.1 ____________admin _____________________admin
    Home Station DC 214 ____192.168.1.254 ________admin _____________________password
    hicomm _____________ 10.0.0.2 ____________admin ______________________epicrouter
    İnca __________________192.168.1.1 __________admin _____________________epicrouter
    Inca _______________ 10.0.0.2 ___________ _admin _____________________epicrouter
    Karel _________________10.0.0.2 ____________admin ______________________adslroot
    Ladox ________________192.168.1.1 _________admin_______________________ ladox
    Loopcom _____________ 10.0.0.2 ___________ admin ______________________ epicrouter
    Link SYS ____________ 192.168.1.1 _________ admin _______________________admin
    Mercury ADSL ________ 10.0.0.2 ____________ admin _______________________conexant
    Quake_______________ 10.0.0.2 _____________admin ________________________epicrouter
    Onixon ______________192.168.1.1 __________root __________________________root
    Origo ____________ 10.0.0.2 ____________admin ________________________kont2004
    paradigm ___________ 10.0.0.2 __________ __admin _________________________epicrouter
    pikatel _____________ _192.168.7.1 ________DSL ___________________________DSL
    pikatel ComboMax_____192.168.1.1 __________admin____________________________ password
    Pti 840______________ 10.0.0.2 _____________admin ____________________________epicrouter
    Speedstream ______ __192.168.254.254 ______admin ________________________kendiniz belirleyin
    Speedcom ___________10.0.0.2 __________ __admin _________________________conexant
    SpeedTouch 330 _____10.0.0.138 __________Kendiniz belirleyin _________________Kendiniz belirleyin
    Speedtouch___________ 10.0.0.138__________Kendiniz belirleyin_________________Kendiniz belirleyin
    Thomson _____________ 10.0.0.138__________Kendiniz belirleyin ________________Kendiniz belirleyin
    Tecom ____________ 192.168.1.1 __________root ____________________________root
    USB Robotics __________10.0.0.2 __________ _admin ___________________________admin
    Zoom X Serisi modem ____10.0.0.2 ________ __admin __________________________zoomadsl
    ZTE ZXDSL ____________192.168.1.1_________ ZXDSL ___________________________ZXDSL
    ZyXEL _______________ 192.168.1.1 _________admin __________________________1234

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ErdmAsk -- 9 Kasım 2007; 17:18:52 >

• Arkadaşlar emeği geçen herkese teşekkürediyorum
    Çok yararlı bilgiler,sağolun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bluecat -- 16 Kasım 2007; 22:53:37 >
  • Teşekkürler
  • Çok güzel ve faydalı paylaşım emeği geçen arkadaşların ellerine sağlık
  • quote:

Orjinalden alıntı: Lancelot_Real

quote:

Orjinalden alıntı: hamusa

Kolay gelsin windows xp kullanıyorum. Windows xp de belirli bir yerdeki belirli bir isimdeki dizinin adını otomatik olarak ilgili günün tarihi ile ya da benzersiz herhangi bir isimle değiştirmenin yolu var mıdır ve nedir?
    Ben zamanlanmış görevler ve dos komutu kullanarak belirli bir isimde klasör yaratıyor ve otomatik olarak üretilen verilerimi bu dizine atıyorum.
    Ancak her gün klasörün adını değiştirmem gerekiyor yoksa verilerim çok sayıda dosyadan oluştuğu için bir kaç günde klasörü açamaz hale geliyorum. Açmaya çalıştığımda bilgisayar neredeyse kilitleniyor.

iste sana cozum
    yedekleme yapacagin yere D:\yedek dielim
    Yedek_Klasor_Yarat.cmd dosyasi yaratirsin (dos hikayesini biliyorsun die yazmiyorum ayrinti)
    icine:

exit

yazarsin, sonra bunu startup kopyalarsin
    bilgisayar her acildigidna bi klasor yaratir
    or: "D:\yedek\22.10.2007" klasoru
    formati degistirmek istersen regional optionsa a bak, or 2007.10.22 de yapilabilir windows ayarlari ile oynayarak.

artik hergun isin bitince dosyalarini oraya kopyalarsin.
    onun icinde sole bi oneride bulunabilirim.

Calisma yaptigin dosyalarin bulundugu klasor sabitse, mesela C:\Gunluk_Calisma
    bu durumda masaustune Yedekal.cmd die bi dosya yaratirsin
    icine:

exit

yazarsin, sorunun hallolmus olur.
    her gun isin bittikten sonra masaustundeki Yedekal.cmd a tiklarsin

yada yukardaki 2 dokumani birlestirip gunlukyedek.cmd startup a koyarsin
    icine

exit

yazarsin

artik kombinasyonlar sana ait.
    xcopy.exe eger yoksa kullandigin windowsta bi yerlerde bulabilirsin, winxp yada win98 in icinden cikiyordu , onu C:\Windows a kopyala.
    xcopy parametlerinden %90 eminim ama sen yinede iyi bi dene, sonra kullanmaya basla.

(bu forumu takip etmiyorum, sorusu olanlar pm atsinlar.

geç kaldım sanırım ama teşekkür ederim.

• explorerda ziyaret edilen yada adres çubuğuna yazılan herhangi bir adresin daha sonra yazılmaya başlandığında aşşağıda menü şeklinde açılmasını engellemek (sanırım otomatik tanımlama gibi bişeydi adı) nerden mümkün olur? sadece belli bir süre için bu özellik kapatılıp tekrar açıldığında, kapalı konumdayken ziyaret edilen siteler otomatik tanımlamanın kaydı altına girer mi, giriyorsa otomatik tanımlamadaki bu veriler nerden kontrol edilebilir ve düzenlenebilir?? acil yardım !!!
  • çok teşekürler işime yaradı
  • cok teşekkür ederim emeğinize sağlık.
  • hamusa:

mesajini simdi gordum ve aldigina simdi sevindim (hic almadigini dusunmustum), gec kalmis olsan bile iyi bir genel kulturdur baska yerlerde de isine yarayan seyler cikabilir icinden.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.