Şimdi Ara

Windows Xp için Yararlı İpuçları (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
144
Cevap
2
Favori
28.549
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sağol bazıları çok işime yaradı eminimki çoğu kişinin de işine yaramıştır +++
  • Eline sağlık çok yararlı bilgiler.Arşivliyorum hemen.
  • eline saglık cok guzel olmuş
  • anlatım için teşekkürler.Çok yararlı bilgiler
  • Elinize sağlık , gerçekten yararlı bilgiler.
  • güzel bilgiler
  • quote:

Orjinalden alıntı: PMD

ie7 (XP) de açılan yeni tab ın boş sayfa yerie anasayfa olması için yapılan ayar işe yaramıyor

ingilizce forumlarda önerilen registry işlemleri de işe yaramıyor yapabilen var mı??

(orj xp sp3 ve tüm update ler full olan bir bilgisayarda olmadı :

sp2 li olanda yapabildim bilmiyorum ilgisi var mıdır???)

Ben de sp3 de yüklü ve bir sorun yaşamıyorum. Şu an boş sayfa yerine anasayfa açabiliyorum..(explorer özelliklerden ayarlanıyor) Bu arada ben de ie7 pro eklentisi de kurulu..
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: dejaay

quote:

ie7 (XP) de açılan yeni tab ın boş sayfa yerie anasayfa olması için yapılan ayar işe yaramıyor

ingilizce forumlarda önerilen registry işlemleri de işe yaramıyor yapabilen var mı??

(orj xp sp3 ve tüm update ler full olan bir bilgisayarda olmadı :

sp2 li olanda yapabildim bilmiyorum ilgisi var mıdır???)

Ben de sp3 de yüklü ve bir sorun yaşamıyorum. Şu an boş sayfa yerine anasayfa açabiliyorum..(explorer özelliklerden ayarlanıyor) Bu arada ben de ie7 pro eklentisi de kurulu..

boş sayfa yerine ana sayfa yap ayarını s3 ü veya güncellemeleri yapmadan önce mi yaptın

Hayır senin sorunu gördükten sonra yaptım.

• quote:

xp pro mu home edition mu?

XP pro ama bununla bir ilgisi yok..
  • quote:

teşekkür ederim

ama kesin bir problem var-- bir çok forumda tartışılmış uğraşmıyorum artık (format sonrası da denedim)

xp türkçe yüklü işyeri bilgisayarında çalışıyor görebildiğim tek fark türkçe olması ve ayarın sp3 yüklü olmadan yapılması

işin komik tarafı laptopa 2. işletim sistemi vista(ultimate) yükledim orda da çaluışmıyor söz konusu ie7 özelliği

ya bende ya laptop ta bir sorum var

ie7pro eklentisi yüklü mü sizde?
  • Orjinalden alıntı: cydonia

[Windows XP]

Çift dosyaları standart araçların yardımıyla bulmak

Sabit diskinizde çok az boş alan kaldığından şikâyetçisiniz ve birbirinin aynısı olan dosyaları bularak silmek istiyorsunuz. Bunun için standart Windows araçlarından yararlanabilirsiniz.

İpucu: Windows’un arama özelliğinin sonuç vermediği durumlarda bile bu temizlik işlemi için işletim sisteminin standart araçlarından yardım alabilirsiniz. Ama öncesinde bu iş için kullanabileceğiniz dupfinder.exe dosyasını Windows CD’sinden sabit diskinize kopyalamalısınız.

İşletim sistemine ait CD’si sürücüye yerleştirin ve Windows Gezgini ile içeriğine göz atın. Support Tools klasörüne geçin ve buradan support.cab arşiv dosyasına çift tıklayarak içeriğini görüntüleyin. Birbirinin aynısı olan dosyaları tarayacak Dupfinder.exe’yi işaretleyin ve arşivin içerisinden Windows klasörüne çıkartın.

Artık aracı Başlat / Çalıştır menüsü üzeriden kullanmaya başlayabilirsiniz. View / Options’a tıklayın ve burada CRC-32 Information seçeneğini etkinleştirin. Sonrasında OK’e tıklayın. Bu işlem dosyaların birebir aynı olup olmadığını anlamanızı sağlayacak CRC testini başlatacak.

--------------------------------------------------------------------------------

teşekkürler arkadaşım... baya işime yaradı

• çok yararlı çalışma sağol
  • teşekürler güzel çalışma
  • ayni anda hem xp de hem de vista da ayni sorunu yasiyorum.

sorunum su: onceden yuklu xp coktugu icin xp yi tekrar kurdum. simdi c:/program files a girdigimde eski programlarimi gorebiliyorum fakat bunlar
    baslat menusunde yoklar. bir de xp sanki bunlar yokmus gibi davraniyor. mesela acrobat yuklu gorunuyor fakat bir pdf indirdigimde onu acamiyorum. bir de program ekle kaldir da eski programlarimin hicbirisi gorunmuyor. benim yapmak istedigim bu eski programlarimin duzgun calisanlarini tekrar baslat menusune ekleyip xp nin tanimasini saglamak istemediklerimi de uninstall etmek. eski programlarin tum dosyalari kendi klasorlerinin icerinde midir? yani program files dan klasorunu silsem uninstall etmis olur muyum? tekrar kullanima sokmak istedigim eski programlarimi xp nin tanimasini nasil saglarim? bu konularda yardimci olabilirseniz sevinirim. aynen bu sorun isyerindeki bilgisayarim icin de gecerli fakat o bilgisayarda vista vardi ve tekrar vista kurdum.
  • Bende bir konuda sizden yardım istiyorum.
    Uzun zamandır Win XP English Version kullanıyorum.Bilgisayarımı iş amaçlı kullandığım için arada format atıp tekrar yükleme yapamıyorum.Tabi sistem birazda eski olduğundan sürücüler v.b. yüklemesi uzun sürüyor ki zamanım hiç yok.Windows'u ayakta tutmak için Ashampoo Win Optimizer 2008'i kullanıyorum.Fakat son zamanlarda bilgisyarımı açıp Windows yüklendiğinde belgelerim klasörü kendiliğinden açılıyor ve bazen Windows Explorer hatası veriyor sonrada ekranda boş bir görüntü kalıyor herşey yok oluyor.Ctrl+Alt+Delete ile log off yapıp tekrar giriş yapıyorum ancak o zaman eski haline geliyor ama yine ilk belgelerim klasörü kendiiğinden açılıyor.Bu arada bir kaç farklı antivirus programı yüklemeyi denedim ve her defasında "registery'de binary olmayan bir kod var" gibi bir mesaj aldım ve programı yükleyemedim.Araştırdığımda Windows installerda da sorun olduğunu gördüm.Çok uzun zamandır bilgisayar kullanıyorum ama bu sorun için format atmadan ne yapabilirim?

• paylaşım için sağol
  • güzel bilgiler çok sağol. bir de bana yardımcı olursanız çok sevinirim. bilgisayara tema yükleyemiyorum, msstyle dosyalarını tanımıyor. galiba regeditten yanlış birşey sildim msstylefile falan yazıyordu. bunu nasıl düzeltebilirim eeyyy dh ve zekirdekçiler????
  • Teşşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MinaTo -- 18 Mart 2009; 2:13:31 >
  • Emeğine sağlık
  • sp3 ü kursam sistemde yavaşlama ve hatalarla karşılaşırmıyım.
    ne gibi yararları vardır.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.