Şimdi Ara

Windows XP Acılısta Hızlandırma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
10.014
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ark lar XP işletim sistemli bilgisayarım çok yavaş açılıyor. Yeni format atılmasına ragmen, yani virüs yok şimdilik.
    avast virüs programının bunda çok etkisi var.

GrooveMonitor.exe
    ashDisp.exe
    eabservr.exe
    atiptaxx.exe
    Apoint.exe
    AGRSMMSG.exe
    SMax4PNP.exe
    BTTray.exe
    ApntEx.exe
    ctfmon.exe
    jusched.exe

Açılışta otomatik açılan bu programların msconfig ten hangilerini kapatsam herhangi bir zararı olmaz?
    Virüs Programının otomatik açılımına zaman koyabilirmiyim? Mesela bilgisayar açıldıktan 5 dk sonra avast çalışsın gibi.

Bunun dışında Windows u açılışta nası hızlandırabilirim???

Yardımcı olursanız sevinirim... Simdiden tesekkurler!!

• hocam hijackt diye bir program var tam emin degilim ama bunu gibi yaziliyor arastirip bulursun sorun degil a forumda verildi cunku
    programin amaci baslatta calisican butun programlari kapatmak buna anti viruste dahil programin anlatimi var ama sana ozetle anlatmak gerekirse
    programdan pc nin sistemini tarattiriyorsun bir suru yazilar cıkıyor ve baslarinda kutucukar var onlarin hepsini isaretliyorsun ve en allta ki butunlara basiyorsun sonra bi res atiyorsun pc ne pc super hızlı oluyor ve baslangicta antivirus ude kapattigindan onu bekleme derdin yok hemen pcn aciliyor ama baslattakileri iptal ettigin icin antivirus 5 dk sonra acilma gibi bi seyi yok tamamen iptal ettigin icin hic acilmiyor kendin acmam gerekiyor ama ben lzm oldugunda aciyorum lazim olmadiginda acmiyor boylelikle pcm fazla kasmiyor dedigim programı arastir tam sana gore hadi kolay gelsin ;)
  • Kayıt defterinizi temizleyerek , bilgisayarınızı iyi optimize ederek , sisteminizi casus yazılım ve virüslerden koruyarak sağlıklı ve hızlı bir bilgisayara yeniden kavuşmanız için CCleaner , Glary Utilities Pro , Uniblue gibi programları kullanabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dr.dRe` -- 26 Nisan 2009; 20:14:45 >
  • @dr.dRe`dediklerine ek olarak. Disk birleştimenin de faydası olucaktır
  • tmam hepsini sırayla deneyecegim herkese tesekkurler
    ama şu başlangıçta açılan yazdıgım programların açılmasını engellesem bir şey olur mu??
  • groovemonitor.exe Nedir ?Açıklama : groovemonitor.exe is a GrooveMonitor Utility from Microsoft Corporation belonging to GrooveMonitor Utility
    Tavsiye : Önemli bir sistem parçası değildir ama kaldırmadan önce bu dosyayı kullanan uygulama olmadığına emin olunuz.

ashdisp.exe Nedir ?Açıklama : ashdisp.exe uygulamasının ilişkili olduğu program : Avast Internet security suite. This utility forms an important part of your computers protection against Internet-bound viruses and worms, and should not be terminated.
    Tavsiye : ashdisp.exe sistemden kaldırılmamalıdır, başlıca programların çalışması için gereklidir.

eabservr.exe Nedir ?Açıklama : eabservr.exe is the executable that manages Easy Access Buttons control panel on Compaq laptop computers. This process is required for the Easy Access keys to work.
    Tavsiye : eabservr.exe sistemden kaldırılmamalıdır, başlıca programların çalışması için gereklidir.

atiptaxx.exe Nedir ?Açıklama : atiptaxx.exe is the traybar process for your ATI graphics card drivers. It gives you easy access to your graphic card settings. This process can be removed to free up system resources.
    Tavsiye : Önemli bir sistem parçası değildir ama kaldırmadan önce bu dosyayı kullanan uygulama olmadığına emin olunuz.

apoint.exe Nedir ?Açıklama : apoint.exe is a component of the drivers for your Alps Touchpad. This process should not be removed to ensure that your touchpad works properly.

agrsmmsg.exe Nedir ?Açıklama : agrsmmsg.exe is a process installed alongside SoftModem Assistant and provides additional configuration options for these devices. Bu program işetim sistemi için gerekli bir uygulama değildir ama sorun yaratmadıkça kaldırılması tavsiye edilmez.

smax4pnp.exe Nedir ?Açıklama : smax4pnp.exe is a process installed alongside the Analogue Devices range of audio products. Bu program işetim sistemi için gerekli bir uygulama değildir ama sorun yaratmadıkça kaldırılması tavsiye edilmez.
    Tavsiye : smax4pnp.exe sistemden kaldırılmamalıdır, başlıca programların çalışması için gereklidir.

bttray.exe Nedir ?Açıklama : bttray.exen is the traybar process for Widcomm Inc Bluetooth products. It gives you easy access to the configurations and settings for the Bluetooth products.
    Tavsiye : Önemli bir sistem parçası değildir ama kaldırmadan önce bu dosyayı kullanan uygulama
    olmadığına emin olunuz.

Açıklama : jusched.exe is a process installed alongside Sun Microsystem's Java suite and checks for Java updates which involves usage of the Internet. This program is important for the stable and secure running of your computer's Internet browsing and Java usage and should not be terminated.
    Tavsiye : jusched.exe sistemden kaldırılmamalıdır, başlıca programların çalışması için gereklidir.

apntex.exe Nedir ?Açıklama : apntex.exe is device software for Alps Electric hardware. This touchpad driver is software for Windows NT/2000/XP and should not be removed or stopped unless hardware problems occur.
    Tavsiye : apntex.exe sistemden kaldırılmamalıdır, başlıca programların çalışması için gereklidir.

alıntıdır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerem -- 26 Nisan 2009; 21:51:16 >

• Auslogics boostspeed en iyisi.
    Şahsen kullanıyorum.Çok memnunum.
    15 gün süreli.Ama tam sürümü paralı.Ama ben çok basit bir yolunu buldum.
    Ama buraya yazarsam illegale girer.İsteyenler msn'den ulaşabilirler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Xp Kurulumunda hazır programlar.
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: şampiyon bilo

Auslogics boostspeed en iyisi.
    Şahsen kullanıyorum.Çok memnunum.
    15 gün süreli.Ama tam sürümü paralı.Ama ben çok basit bir yolunu buldum.
    Ama buraya yazarsam illegale girer.İsteyenler msn'den ulaşabilirler.

forum aracılığı ile isteyenler yine bana msn' den ulaşabilir demekle yine illegale girmişsin.
    demek çok basit bir şekilde çözüm yolunu buldun. kullandığın her an boyunca da çok basit bir şekilde sevabını alıyorsun bilgine..
  • krm-iks paylaşım için teşekkürler...
    Auslogics boostspeed de neyin nesi? :)
  • GrooveMonitor.exe
    ashDisp.exe
    eabservr.exe
    atiptaxx.exe
    Apoint.exe
    AGRSMMSG.exe
    SMax4PNP.exe
    BTTray.exe
    ApntEx.exe
    ctfmon.exe
    jusched.exe

BUNLARIN HIC BIRINI DEVRE DISI BIRAKMA SYSTEM DOSYA LARI

HIÇ BIR EXE DOSYASINI DEVRE DISI BIRAKMA SONRA COK BASIN AGRIR
  • sistem dosyaları hariç başka yazılımları devredışı bırakabilirsin
  • bunların hepsi sistem dosyası demiş birisi ama k.bakmasın hiçte öyle değiltir.Msconfig-başlangıçtan devre dışı bırakabileceklerini söyleyeceğim.

GrooveMonitor.exe : devre dışı bırakabilirsin.ofis 2007 beraber gelen arkadaşlarında dosya paylaşımı, paylaşım ortamı oluşturmaya yarar.tahminim kullanmıyorsundur o yüzden devre dışı bırakabilirsin.

atiptaxx.exe: grafik özelliklerine koalyca erişmeni sağlar.normal bir kullanıcıysan devre dışı bırakabilirsin.

jusched.exe : java nın güncellemelerini kontrol eder. aynı zaman da java nın ve internette gezinmeyi güvenli ve dengeli bir şekle koyar diyor ama ben devre dışı bıraktım ve bir zararını görmedim. kalabilirde devredışı da olabilir.

ve sende 2 tane touch pad programı çalışıyor görünüyor. bence 2 tane fazla gibi.birini devre dışı bırakarak hangisi gerekli anlayabilirsin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Wasd100

bunların hepsi sistem dosyası demiş birisi ama k.bakmasın hiçte öyle değiltir.Msconfig-başlangıçtan devre dışı bırakabileceklerini söyleyeceğim.

GrooveMonitor.exe : devre dışı bırakabilirsin.ofis 2007 beraber gelen arkadaşlarında dosya paylaşımı, paylaşım ortamı oluşturmaya yarar.tahminim kullanmıyorsundur o yüzden devre dışı bırakabilirsin.

atiptaxx.exe: grafik özelliklerine koalyca erişmeni sağlar.normal bir kullanıcıysan devre dışı bırakabilirsin.

jusched.exe : java nın güncellemelerini kontrol eder. aynı zaman da java nın ve internette gezinmeyi güvenli ve dengeli bir şekle koyar diyor ama ben devre dışı bıraktım ve bir zararını görmedim. kalabilirde devredışı da olabilir.

ve sende 2 tane touch pad programı çalışıyor görünüyor. bence 2 tane fazla gibi.birini devre dışı bırakarak hangisi gerekli anlayabilirsin.

• olabildiğince sistem temizliği yapan programları kullanma, yani kayıt defterini düzenleyen yada disk temizliği yapan, sonucunda hızlanma değil yavaşlıkla ve garip garip hatalarla karşılaşırsın, öncelikli olarak avast kullanma, nod32 kullan ve msconfig menüsünde driverlarla ilgili programlar haricindeki antivirüs gibi programlar haricindeki tüm programları kapa, services.msc komutuyla servis ayarları kısmına gel ve microsoft işletim sistemleri bölümünde bulabileceğin servisler konusundan da yardım alarak gereksiz programları pasif yap yada otomatikten manuel e al, herşeyden öte servis ayarları açılış hızını çok etkiler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.