Şimdi Ara

Format atarken windows boot manager sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
1.889
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Casper bilgisayarim ile format atmaya calisiyorum. Windows 8 single language isosunu internetten bulup USB bellege ilgili program ile yukledim, bilgisayara kendinden yuklu windows 8 imin serialini de kagida yazdim. Format icin hersey yolunda giderken C yi temizledim ama C ile birlikte 100-200mb boyutunda bolumlenmis birkac alani daha silmis oldum. Su anda biostayim ancak windows boot manager diye bir menu geliyor. Kingston usb yi gorse de f10 ile save exit yapmama ragmen on yukleme moduna bir turlu gelemiyorum. Ne yaptiysam basa dönüyor. Bugun bu olayi cozemezsem yarin bilgisayarci kazanacak. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SpaxX -- 3 Mayıs 2015; 22:19:10 >

• Kingston a ⬆️⬇️ tuşları ile gelin. Enter tuşuna basın. Yeni bilgisayarlarda yukarıya alınmıyor. Enter ile seçilip ön yüklemeye başlanıyor. Böylece tekrar hdd yi tekrar yukarı çıkarmaya gerek kalmıyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu ekranda kingstona gelip entera basinca hicbir degisiklik olmuyor. Basili da tuttum yanip sonuyor. Ama tab tusuyla app menuye gecip asagidaki resimdeki gibi setupbolumunden boot a gelip yukari asagi yapabiliyorum. Kingston zaten en ustte. F10la kaydedip cikinca bir ise yaramiyor yine basa donuyorum.
  • Söylediğimi biraz önceki fotoğrafta görünen ekranda yapmanız gerekiyordu. Açılırken........ key to boot menu benzeri bir şey yazıyorsa(biosa hangi tuşla girildiğini yazan yerde) o tuşa basın. Orada kingston a gelip enter a basın

• Tamam ilk fotograftaki ekranda deniyorum zaten. Orda da olmuyor digerinde de olmuyor. Bilgisayar acilir acilmaz bu ekran cikiyor.
  • Eski windows açılıyor mu

• Hayir. Basta c yi temizlerken birkac bolumlenmis alani daha tamizlemistim. Muhtemelen onlari da silip c ile birlestirdim. Bgisayarda girebildigim tek ekran bu ikisi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    windows 10 windows update sorunu
    3 yıl önce açıldı
    windows boot manager silindi
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Usb den windows yuklemek icin su resimdeki ayarlarla ilgili birsey yapmam gerekiyor olabilir diye dusunuyorum. Bazilarini degistirerek tekrar tekrar denedim ama sonuc elde edemedim

Usb ye iso dosyasi mi duzgun yuklenmemis olabilir mi? Gayet de sorunsizdu islem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SpaxX -- 3 Mayıs 2015; 22:55:42 >
  • +- tuşlarıyla mavi oku kingston a getirmeyi deneyin

• SpaxX S kullanıcısına yanıt
    Secure boot option u disabled yapın

• O mavi okun amaci acilabilir menu oldugunu gostermek. Actigimda da sunlar cikiyor. Ayrica tum tuslari deneyerek sonuca ulasamadim. O okun yeri degismiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Abrkackl

Secure boot option u disabled yapın

Bunu deneyin

• Disabled yaptim ama sonuc ayni.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SpaxX

Disabled yaptim ama sonuc ayni.

Kaydettiniz mi

• Tabi ki. Hala disabled kontrol da ettim. Disabled yaptiktan sknra hem kaydedip cikarak hemde ilk ekrandan entera basarak denedim hep ayni sonuc. Usb de sikinti var gibi gorunuyor diyebilir miyiz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: SpaxX

Tabi ki. Hala disabled kontrol da ettim. Disabled yaptiktan sknra hem kaydedip cikarak hemde ilk ekrandan entera basarak denedim hep ayni sonuc. Usb de sikinti var gibi gorunuyor diyebilir miyiz?

uefi modu kapat usb ile uefi modda format için 64 bit win8 ve extradan bazı işlemler gerekir.

http://8.enpedi.com/2012/12/windows-8-uefi-kurulum-icin.html
  • Uefi modu da kapattim. Yine ayni malesef. Benim isoya yukledigim windows 8 64 mu 32 mi hicbir fikrim yok.
  • arkadaşlar başka hesaptan giriyorum. daha önce bundan girememiştim o yüzden facebook hesabıyla bağlanmak zorunda kalmıştım. sorunu çözdüm. UEfi modu kapattıktan sonra olmadı ancak Resimde hemen üzerinde CSM support aktif hale geçti onu da YES yaptım ve yüklemeyi yaptım. Şu anda bilgisayardan yazıyorum. İyi geceler.
  • Aynı sorun bende var bir turlu yapamadim lutfen yardim edin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.