Şimdi Ara

Windows Phone 7 takımı rakipleri için cenaze töreni düzenledi (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
194
Cevap
0
Favori
15.819
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: serhanuygur

    HTC HD2 kullandim ve iPhone a geri dondugumde o kadar derin bir OH cektim ki cevre illerden sesim duyuldu herhalde... ve o zaman dedim, BIR DAHA WINMO LU TELEFON ALIRSAM O SEKIL OLAYIM.

    burada windows mobile i savunan arkadaslar demis ki, kullanmadan atip tutuyorsunuz, sunu bunu yapiyorsunuz... kullandim denedim kurcaladim vs... Winmo , iOS un yaninda tras... en buyuk nedeni ise, uygulama desteginin kisitli olmasi.. bu sadece 1 etken.. pil omru, karmasikligi vs daha saysak bircok sey cikar..

    100 satir yazi yaziyorsunuz, ne kadar cok satir o kadar cok bilir kisi oldugunuzu mu gosteriyor?? oyle herhal de ki, winmo ya sallayan bilgisizler diye baslayan ve 100 satir yazi yazmis tonla adam var baslik altinda

    onlarca adam , kisa ve net olarak winmo dan adam olmaz, iOS dan sasmayacaksin vs diye kisa ve oz, hani sizce bilgisizce mesaj yaziyor ya.. aslinda o bilgisizce mesaj degil, insanlar biseyi biliyor da soyluyor... 100 satir yazi yazip, sanki SENSE arayuzu her winmo da varmis gibi konusursaniz zaten inandiriciliginiz kalmiyor :P

    baktim da daha 100 satir olmamis biraz daha mi yazayim, o zaman belki yazdiklarim daha inandirici olur
    bu arada KORSAN windowsumdan yazmiyorum :P MAC BOOK PRO mdan yaziyorum

    Android ya da iOS dur olay... winmo 7 ne kadar iyi olur bilmem ama.. tamamen 6.x den kopup yeni birsey yapmamislarsa o da tras oolur.



    Orijinal windows 7 ile yazıyorum kardeş orijinalliği kafana taktıysan haberin olsun korsan değil. smileyleri bol bol kullanmışsın Sandığın gibi korsan kullanmak zorunda kalan garibanlardan ya da parasız üniversite öğrencilerinden değilim. Param var ve ben windows tercih ediyorum Dünya'daki diğer yüzmilyonlarca insan gibi bende windows 7'yi tercih ettim. HD2 içinde bazıları kedi ciğer meselesi yazmış. İnsaf HD2 çıktığında iphone 3Gs ile aşağı yukarı aynı fiyattı ne kedisi ciğeri?

    Ben kısa yazanlara değil önyargılı yazanlara kızıyorum örnek şu:
    "microsofttan bi cacık olmaz "

    Bu nedir şimdi? Geçmişte bi cacık olmadı dese onun görüşüdür diyeceğim O öyle düşünüyor ben böyle düşünüyorum derim. Ama adam gelecekten bizlere haber veriyor! Bunlar yapamaz diyor bu şuna benziyor Türk milli basketbol takımı ilk 3'e asla giremez gibi birşey bu!

    Demek mac book prodan yazıyorsun ne mutlu sana Bizim gibi orijinal windows 7 kullanan fakirlerden değilsin yani
    Taaa 2003'te aldıkları windowslu telefonu burada kötüleyenler var. Steve abiniz gerçekten yeterince kurnaz değil. Ona buradan Türkçe sesleniyorum kardeş hemen git çinli bir otomobil üreticisine fason bir tek model otomobil ürettir. Üstüne Apple yaz içine renkli ekranlı süslü bir bilgisayar monte et gazla hayranlarına 199.000 dolara. Tek bir vidası düşersede orijinalini 299 dolardan satar size.

    Sen mac book ile mesajını yazdın bende windows 7'li Dell ile yazdım ne oldu senin mac book mesajına tel mi taktı? Şöyle bir fark oldu ama. Senin mesajında küstahça bir kendini beğenmişlik diğerlerini aşağı görme oluştu. Mac bulutlularının arasında aşırı buhardan yeni çıkan teknolojiyi gözlerin görmek istemiyor (WP7'yi)

    Tonla adamın görüşüne karışmıyoruz daha kimsenin orijinal bir WP7'yi denemeden boş boş atıp tutmasına karışıyoruz. Ben neredeyse her mesajımın sonunda diyorumki eğer WP7 kötü çıkarsa bizzat ben Microsoftu yerden yere vuracağım! Şimdilik HD2 ile mutluyum ilerde Androide geçebilirim daha iyisi olduğuna inanırsam iphone'a da geçebilirim. Üçü arasında dağlar kadar da fark görmüyorum aşağı yukarı hepsi aynı işleri yapıyorlar. İstediği kadar mükemmel olsun bir insan IOSlu sadece tek bir yeni model olduğu için dahi onu kullanmak istemeyebilir. İnsan ihtiyaca göre birkaç model üretir hiç olmazsa. Biri dev ekranlı olur 4.5 inc gibi biri full klavyeli olur diğerini üstün bir kamera ile donatırsın yok bir tane al bunu kullanıcan hepimizin elinde aynı model mi olacak? Bu bile almamak için bir sebep.

    Şimdilik winmolu telefon beni rahatsız etmiyor HD2'yi rahatça kullanabiliyorum bazen WM ile bazende android ile kullanıyorum andorid webde sörf yaparken gerçekten çok hızlı hakkını vermek lazım hatta yeni aldığım dizüstü bilgisayar ile denedim aynı wi-fi ağıda HD2 çok garip bir şekilde android üzerinde haberturk.com'u bilgisayardan daha hızlı açtı. İnanmıyorum dersen videosunuda itinayla eklerim. Bak android 2.2'nin üstünlüğünü vurguluyorum. Ha WP7 bu hızı veremezse işte bu bile satın almamam ve androide ilerde yönelmem için çok önemli bir sebeptir.

    sense arayüzü sözüne gelince: Sense gerek yok windows 6.5te zaten titanium arayüzünde pek çok eklenti ile değişiklik yapılıp pratik kısayollar hazırlanabiliyor. Ama bunu en başarılı yapan HTC Sense arayüzü ama bellki senin acelen varmış yeterli zamanında yokmuş kolay yolu seçmiş cihazından vazgeçmişsin. Windowslu telefonlarda daima daha pratik kullanım için bir çözüm vardır. Evet teknolojisi eskidi ama işte WP7 hazırlandı hep beraber bekleyelim eğer kötüyse seninle birlikte burada eleştiririz ve inan bana bu kadar beklettiniz bu mudur diye bas bas bağırırım.

    Mesajını yukarılardan bakarak aşağılayarak yazmasaydın kalp kırıcı şekilde saydırmazdım. Ama kibarca açıklamaya çalıştıkça önyargılar beyninizi adeta örümcek ağı gibi sarıyor. Bu forumda pek çok üyenin mesajlarının ortalama %20-30'u simeleylerden ibaret işte böyle görüş, tecrübe, açıklama bekliyoruz. Şimdi macin windowstan üstünlükleri ile yüksekten yüksekten saydırmaya başlayabilirsin.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kaan_guney

    kendileri ne ara mezardan çıktılar ki???

    yeahhh
  • smileyler ile bizlere aktardığınız kullanım deneyimleriniz ve engin bilgilerinizden dolayı çok teşekkür ederim (!)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hakanxml
    maşşallah!!!! kullandın denedin araştırdın ve görüşünü burada belirtiyorsun yani bravoo sana


    Bazı şeyler hakkında yorum yapmak için illa kullanmak gerekmez. Siz nasıl "arkasında o kadar yazılımcı var mutlaka iyi bir şey yapar" diyorsanız; biz de "arkasında o kadar yazılımcı olmasına rağmen bir halt yapamadı bunca senedir, daha da bir adım öteye geçemez rakiplerinden" diyoruz. Eğer kullanmadan yorum yapılmayacaksa, başta siz susmalısınız.

    quote:

    Orijinalden alıntı: hakanxml
    Andorid için şunu söylemek istiyorum ben 6.5 androidden iyidir demedim. Ayrıca sense arayüzünü microsoft yapmış HTC yapmış ya da Mahmut Abi yapmış banane beni ilgilendiren WM 6.5'e harika bir arayüz yüklenebiliyor mu yüklenemiyor mu? bu androidte var mı yok mu? yok işte bu. Bütün gün en çok kullandığımız şey telefonun arayüzü değil mi? e ben adam gibi bi arayüz göremediğim için androidi şimdilik kullanmıyorum. yoksa nette gezerken android çok verimli. Gel gelelim özellikle arayüz çocuk oyuncağı gibi basit yapıda. Tabiiki hızla ilerliyor android büyük ihtimalle birkaç ay içinde bu eksikliklerini düzelteceklerdir bende kısmen olumsuz olan görüşümü bu durumda olumluya çeviririm. Hala microsoft beceriksiz video iddialı ama adamları kendi yerime koydum ve düşündüm ben bu kadar iddialı bir video uyapabiliyorsam demekki o derece üstün birşey yaptımki kendime çok güvenirsem böyle bi video yaparım. Bu adamlar okumuş aklı başında yenetekli insanlar içlerinde bir tane orta zekada adam olmadığını hepimiz biliyoruz. Birazda olaya esprili dille yaklaşmışlar Steve JOBS beyefendi rakipleriyle bizzat kendisi dalga geçmiyor mu? Siz diğerlerinede bakın bu işleri herkes yapıyor beyler.


    Arayüz değiştiren ve başka bir işe yaramayan ROM'ları yüklemekten daha heyecan verici bir işlem yapamayan wm kullanıcıları için gün boyunca yapılabilecek tek işlem, ne yazık ki telefonun sadece arayüzünü kullanmak. Aslında güzel bir itirafta bulunmuşsunuz, tebrik etmek; wm'li cihaz alacak arkadaşlara bu mesajı bir uyarı olarak göstermek lazım.
    Video neden çok iddialı anlatayım. MS de aklı sıra Apple gibi işe reklamdan girip ürünü daha çıkarmadan şişirmek istiyor. Hatırlayın ilk iphone çıkarken aylarca reklamları, hatta viral reklam denilen sinsi oyunları piyasada dolanmıştı. Şimdi MS de daha ürün çıkmadan beklentiyi yükseltip farkındalık yaratmak istiyor. Ama şunu unutuyorlar ki, sizin de belirttiğiniz gibi piyasada bu tarz agresifilikleri, beklentileri doruk noktasında tutma işini hat safhada yapan ve kullanıcı memnuniyetini aynı derecede sağlayabilen ; en ufak meseleler için bile kocaman spekülasyonlar üretmekten kaçınmayan bir firma var. Onun yolundan gidersen anca gerisinde kalırsın. MS'in bambaşka bir politika izlemesi gerekirdi en baştan ama malesef, yanlış yolu tercih ettiler.


    quote:

    Orijinalden alıntı: hakanxml
    Alıntı yaptığım mesajdaki gibi HALA KALIP MESAJLARA DEVAM EDİYORLAR

    ÖNYARGI hala devam ediyor
    Adeta Musa peygamberin kızıldenizi yarması gibi olacak bu iş. Yani adamlar denizi ikiye ayırsa siz sihir yaptı diyeceksiniz yav firavun bile diz çöküp tövbe etmiş. Bazılarınız açık açık diyorki bu WP7 işletim ssitemi mucizede yaratsa kullanmam! Neden? Çünkü UYGULAMALARI YETERSİZ! Sabahtan akşama kadar o kadar boş vaktiniz varki 300 bin uygulamayı demekki çılgınca yükleyip kullanıyorsunuz çoğunun çöp olduğunu bile bile. Birkaç tane kaliteli oyun, video müzik, e-kitap, GPS ve birkaç eğlenceli uygulama dahi bi telefon için yeterli. Ama adamlar sırf böyle düşünenlerin laflarını ağızlarına tıkamak için binlerce program hazırlayacaklar ve bunlarıda susturacaklar. Burada hep olumsuz haberler yazılıyor. Microsofttan çıkan olumlu haberleri neden yazmıyorsunuz? Siz boş boş konuşmaya devam edin adamlar daha ssitem çıkmadan 60'tan fazla 3D oyunu hazırlamış bile. Ama tabii yetersizdir hepsini bir günde oynayıp bıkacağınız için yetersiz. Adamlar sadece sistemi kurmak için bir uzmanın tahmininr göre 400 milyon dolar para harcamış. Bu kadar parayı harcayan bir firma para kazanmayacağını bile bile aptallamaya bunu yapar mı? Ki bu firmada çalışanlar sizde çok iyi biliyorsunuzki son derece eğitimli, zeki ve yetenekli insanlar. Ama cevap hazır microsoft yapamaaaazzz yeaaaaaah!


    Her iki mesajınızdan birinde aynı şeyleri yaza yaza, asıl siz fena kalıba girmişsiniz güzel insan. Kalıp cümlelerin hepsinin altında sizin imzanız var.Hz. Musa örneğini vermişsiniz. Çok da güzel olmuş. Şimdi sorarım Hz. Musa'dan önce veya sonra, Allah'ın izniyle denizi yaran başka bir peygamber oldu mu? Hayır.Olsaydı sadece Hz. Musa'nın yaptığı bir iş olarak bu kadar akılda kalır mıydı? Hayır. İşte MS'de aynı şeyi yapıyor; deniz zaten yarılmış ama hala kendine deniz arıyor yaracak.O denizi kapatmak kadar muhteşem olabilecek bir yöntem aramıyor.Hala "ben de yaparım, ben de yaparım" diye geziniyor ortada. Madem bu kadar kudretlisin o zaman kendi tarzını yarat.

    Uygulama konusuna gelince.Orada ufak bir mantık hatası veya yanlış anlaşılma olmuş. Uygulamalar yetersiz derken SAYISAL bazda bir yetersizlik değil kastedilen. Şöyle söyleyeyim. Appstore'da diyelim ki 200.000 uygulama var. Bunların 150.000'i ya gereksizdir ya da kalan 50.000 ile aynı işi görür. Ama o gereksiz 150.000 uygulamanın bile; kullanım kolaylığı, grafik kalitesi, bulunabilirliği, işlevselliği, winmo'nun şu anda sahip olduğu tüm uygulama haznesinden bariz daha üstündür. Oradaki uygulamarı yetersiz söylemi, uygulamarın sayısal olarak yetersizliğini değil; kullanıcının istek,ihtiyaç ve göz zevkine cevap verebilme konularında yetersizliğini ifade eder.

    Bakın siz şu kadar oyun, şu kadar uygulama yeterli olur diyebiliyorsunuz. Çünkü alışmışsınız artık kullandığınız platformların kısırlığına kendinizi öyle şartlandırıyorsunuz veya durumu kabul etmek zorunda kalıyorsunuz. En azından Android kullananlar bile bana bu kadarı da yeter demek zorunda kalmıyor. Sürekli daha yeni ne var? Daha değişik ne bulabilirim? İşe yarar neler çıkmış? sorularını soruyorlar.IOS'den bahsetmiyorum bile.


    quote:

    Orijinalden alıntı: hakanxml
    Bazıları boş boş konuşup kalıp mesajlarla post kasmaya devam etsin işte bi tanede benden

    microsoft mu? o apt..lar mı yapacak hadi canım ben daha akıllıyım onlar yapamazzzzz beceremezzzz bi tane akıllı adam yok içlerinde

    illaki yukarıdaki smileylerde eklenecek o şart zaten.

    Boş konuşma hakkındaki fikrinize katılıyorum.Hatta bazıları o kadar boş konuşuyor ki, konuşacak lafı kalmamış sürekli aynı şeyleri söyleyip duruyor.

    Dediğim gibi POST KASMAK, HER ZAMAN KENDİNİ KASMAKTAN İYİDİR.


    Bunları da unutmayalım.Üzerine yorum yapabildiğiniz iki üç tane konu var zaten, kısıtlamayalım sizi, buyurun smileylerden devam.

    quote:

    Orijinalden alıntı: hakanxml
    Forumu bilgi paylaşma platformu olarak kullanalım hep beraber daha konforlu yaşamak, bilgiye daha kolay ulaşmak için. Ağacın dallarını budamak için yapılanları yıkmak için değil. olumsuzsa olumsuz yönlerini görünce yazalım eleştirelim elbet o firmalardan birileride gelip bunları okuyacak gerekli özeleştiriyi yapacaklardır. Görmediğimiz şey hakkında kesin yargıda bulunmayı bırakalım artık. Ben anamın karnından windowslu telefonla doğmadım bir işe yaramazsa deneriz görürüz sonrada burada hep beraber yerden yere vururuz azıcık sabır diyorum dişlerinizi bileyin ve birkaç hafta daha sabredin sonra isteyen önceden ahzırladığı kalıp mesajları ardı ardına sıralayabilir isteyende deneyimlerini bize aktarabilir...


    Şu yazdıklarınızı sanki siz değil de; bambaşka biri gelip eklemiş gibi yazınızın sonuna.Keşke siz de bu yazılanlara riayet edebilseniz ve kalıplaşmış fikir/önyargılarınızla, kalıplaşmış saldırı üslubuyla, fikirdaşlarınızla bir kalıptan çıkmış gibi aynı cümleleri kurmasanız.

    Saygılar..




  • Zuahahhaha Microsoft kimki Apple a kafa tutuyor onlar anca böyle çocukça şeylerle kendilerini avutsunlar onlarda biliyorki Apple'ın özentisi bir firmadan başka birşey değiller!! Napıcaksın her insanın kendini avutmak için kullandığı çeşitli yollar var onlarda böyle bir yol seçmişler :D Microsoft Apple gibi teknolojide çığır açıcı Cihazlar geliştiremeden adam olmaz!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Byabsnn

    Zuahahhaha Microsoft kimki Apple a kafa tutuyor onlar anca böyle çocukça şeylerle kendilerini avutsunlar onlarda biliyorki Apple'ın özentisi bir firmadan başka birşey değiller!! Napıcaksın her insanın kendini avutmak için kullandığı çeşitli yollar var onlarda böyle bir yol seçmişler :D Microsoft Apple gibi teknolojide çığır açıcı Cihazlar geliştiremeden adam olmaz!



    96 doğumlu adamdan da bu yorumlar beklenirdi kutluyorum bari o windows u sil de çığır açacak bir hackintosh yükle, onu bile beceremeyenler var aranızda panic yedim napıcam diye gezenler, alışmışlar next next herşeyi kurmaya sonra çığır açacakmış da bilmem ne de, haklısınız ms olmasaydı keşke de önüne gelen tanışamasaydı şu pclerle




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Error 404

    şoparlara bak ya sakıl sakıl hareketler

  • _KadirşinaS_ mesajından alıntı yapmadımki sayfa uzamasın. Windowslu telefonla tek yapabildiğimiz arayüzü mü kurcalamak? Buna cevap vermeye bile gerek yok. Ben daha önceki modellerimde dedimki Android çok hızlı gidiyor gelecek vaadediyor apple kısıtlamalarıyla uğraşmak yerine özgür androidi tercih ederim. Ama WP7 mükemmel çıkarsa neden onu kullanmayayımki. Uygulama konusuna gelince adamlar özeleştiriyi yapmışlar çalışanlarına onbinlerce wp7li telefon dağıtıp uygulama yazdıracaklar özel oyun stüdyosu kurup oyun hazırlıyorlar. Çok para ve çok emek harcadıkları ortada. Sadece o telefonları dağıtmak bile 500 dolardan kabataslak hesaplasak 90.000 telefon çarpı 500 dolar 45 milyon dolar masraf yapar. Bu sadece başlangıç oyun stüdyosunun maliyeti yeni program ve oyunlar ayrıca bir maliyeti olacak. Tüm bunlar yüzlerce milyon doları geçecektir. Adam bu kadar masrafa giriyor herhalde ortaya birşeyler çıkaracak. Çıkaramazsa android 3 çıkınca yeni bir model alır onu kullanırım.

    Görüşlerimi defalarca tekrar etmek zorunda kalıyorum çünkü önyargılar seri şekilde yazılmış olumsuz cümleler bıktırdı beni. Aslında burada polemiğe girip zamanımı harcamak istemiyorum ama okuduklarım kendimi tutamamama sebep oluyor.

    Sürekli "microsoft yapamaz yeaaaa!" "windows mu bannnnn!" gibi kendi aralarında adeta al gülüm ver gülüm yapıp duruyorlar. Oysaki iphone bölümüne girip baktığımızda orada birbirlerini yiyorlar tartışırken. Burası windows ve android için ayrılan bir bölüm olduğu halde bizi konuşturmamak istiyorlar. Tıpkı diğer mesajlarımda yazdığım gibi bazılarına göre Ferrari hızlı ve havalı olduğu için satın alınır benim yeterince param olsa onun kadar hızlı ve atak olmasada sağlam ve havalı Rolls Royce alırdım herkes ihtiyacına göre model istiyor.

    hepimiz apple ürünleri kullanalım hatta birer tanede takım elbise yaptırsınlar tek tip giyinelim hayata farklı renklerde lazım.




  • başarı nedir ve neyle ölçülür ? sizce apple mı başarılı yoksa microsoft mu ?

    bu konu daimi olarak devam eder gider. mac de kullandım win de kullandım. mac kullanmamamın sebebi pahalı oluşu. fakat microsoft kullanmamın sebebi ucuz oluşu değil. yada bir çokların dedikleri gibi mac kullanmak istememin sebebi stabilitesi hiç değil. peki geriye ne kalıyor ? geriye kalan arayüzün güzel oluşu. kabul ediyorum mac in arayüzü çok daha güzel çift parmak ile resimleri büyütmek döndürmek yada dört parmak ile uygulamalar arası geçiş yapmak çok güzel. fakat bunların dışında hiçbir şey son kullanıcı için farklı değil.

    bir sürü yazılar okudum şimdiye kadar hiç birinde ortak bi fikir çıkmıyor. aynı durum iphone ile win mo lu cihazlar içinde geçerli. sürekli bilgisayara bağlı yaşamak zorunda kalan iphone hiç bir zaman bana uygun olmaz. yada appstore benim için çok bişi ifade etmez. yıllardır forumlarda yeni oyunlar yeni uygulamalar yükleyen deneyen bi insanım. benim arşivlerim olmalı indirdiğim uygulamaların yedeği sürekli telefonumla beraber olmalı. dolayısıyla iphone şu aralar pek bana göre telefon değil. benim gibi düşünmeyen insanlara önerebileceğim en güzel telefon.

    fakat winmo ile iphonun kıyas yapılması bence winmo için bi şereftir. sonuçta biri kökleri çok eskiye dayanan dolayısıyle geriye doğru uyumlulukdan dolayı kısır döngü içinde olan bir yazılım. aynı zamanda stabilite olarak bile karşılaştırma çok anlamsız. winmo n tane marka ve n tane model ile çalşmak durumunda. cihaza göre sorunları olabilen bir sistem. htc touch hd kullandım çok stabil gayet iyi çalışan bir sistem. asus p526 çok iyi çalışan bi sistem. fakat asus p552 ve p320 adamı deli eden iki cihaz. her zaman problem winmo dan değildi. şu kısmıda önemli bence iphonun en büyük artısı kaydırılan listeler menuler vs. daha doğrusu en can alıcı noktası. win 2003se ile aynı tarz programları kullanmak mümkün. şayet bi teknoloji var ise yıllar önce vardı zaten.

    win phone 7 gelince. o çıkmadan cihaz almayacağım fakat arayüz bana çok kısır geldi. şuana kadar win7 ile alakalı aklımda hiç olumlu bi düşünce olmadı. bekliyoruz çıksın anlayacağız bize uygunmu değilmi. ama uygun olmasa bile iphone ile kıyas yapacak değilim. nede olsa ikiside bana şuan uymuyor




  • Arkadaşlar şu malum cenaze töreni videosu diye yansıtlına videoyu araştırdım tamamını buldum.
    http://www.youtube.com/watch?v=Icng5MHp7T4

    Gördüğünüz gibi adamlar kendi aralarında bi çeşit festival düzenlemişler ve cenaze denilen kısım bunu çok küçük bir bölümü. Kısacası haberi okuyanda diyecekki adamlar işi gücü bırakmış iphone için cenaze töreni düzenliyor. Evet videoda eğlenmişler takılmalar esprili sataşmalar mevcut ama cenaze töreni değil bu kendiniz izleyin bir çeşit festival eğlence bende demek istedikleri şu biz çok iyi bir iş çıkardık çok yorulduk şimdide eğleniyoruz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: hakanxml
    _KadirşinaS_ mesajından alıntı yapmadımki sayfa uzamasın. Windowslu telefonla tek yapabildiğimiz arayüzü mü kurcalamak? Buna cevap vermeye bile gerek yok. Ben daha önceki modellerimde dedimki Android çok hızlı gidiyor gelecek vaadediyor apple kısıtlamalarıyla uğraşmak yerine özgür androidi tercih ederim. Ama WP7 mükemmel çıkarsa neden onu kullanmayayımki. Uygulama konusuna gelince adamlar özeleştiriyi yapmışlar çalışanlarına onbinlerce wp7li telefon dağıtıp uygulama yazdıracaklar özel oyun stüdyosu kurup oyun hazırlıyorlar. Çok para ve çok emek harcadıkları ortada. Sadece o telefonları dağıtmak bile 500 dolardan kabataslak hesaplasak 90.000 telefon çarpı 500 dolar 45 milyon dolar masraf yapar. Bu sadece başlangıç oyun stüdyosunun maliyeti yeni program ve oyunlar ayrıca bir maliyeti olacak. Tüm bunlar yüzlerce milyon doları geçecektir. Adam bu kadar masrafa giriyor herhalde ortaya birşeyler çıkaracak. Çıkaramazsa android 3 çıkınca yeni bir model alır onu kullanırım.

    Oradakilerin hepsi cevap verebileceğiniz şeyler değil zaten alıntı yapmamanız mantıklı olmuş. Neyse bu kısmı ben de geçeyim, sadede geleyim.
    Hangisi iyiyse onu kullanmaya ben de varım. Apple da babamın oğlu değil hoş.Şu anda sadece iphone değil yanında android de kullanmam bunun en güzel göstergesidir. İmzamda yazar neyi kullandığım. Fakat iyi/kötü veya olumlu/olumsuz eleştiri noktasına geldiğimizde yine başa dönüyoruz. Siz diyorsunuz ki "daha çıkmadan, görmeden, kullanmadan olumsuz eleştiri yazıp milleti yanlış yönlendirmeyin" amenna aynı fikirdeyim ama birileri çıkıp "devrim başlıyor" diye reklamlar yapıyorsa, temsili cenaze törenleri düzenliyorsa.Başka birileri de bu reklamların gazına gelip, daha hiç canlı görüp kullanmadıkları, denemedikleri bir sisteme güvenip "işte iphonekiller", "işte androidkiller" geldiii diye yüksekten uçarsa; o zaman ben de eski tecrübelerime ve şu ana kadar MS'in wp7 ile ilgili açıkladığı yol haritasına dayanarak rahatlıkla "WP7'den bir cacık olmaz" derim.Kimse de yorumuma laf edemez.


    quote:

    Orijinalden alıntı: hakanxml
    Görüşlerimi defalarca tekrar etmek zorunda kalıyorum çünkü önyargılar seri şekilde yazılmış olumsuz cümleler bıktırdı beni. Aslında burada polemiğe girip zamanımı harcamak istemiyorum ama okuduklarım kendimi tutamamama sebep oluyor.

    Görüşlerinizi defalarca tekrar etmekten başka çareniz yok çünkü yeni görüşler üretebilecek sağlam bir dayanağınız yok. Sürekli "kalıplaşmış cümleler, fanboylar, MS'in çok zeki mühendisleri ve yatırımları" bir de unutmadan "smileyler". Gördüğünüz gibi oratada sizin de belirttiğiniz gibi sistem olmadığı için üzerine ya hiç konuşulmaması ya da herkesin her istediğini söyleyebilmesi, kimsenin hazımsızlık yapmaması gerekir.

    quote:

    Orijinalden alıntı: hakanxml
    Sürekli "microsoft yapamaz yeaaaa!" "windows mu bannnnn!" gibi kendi aralarında adeta al gülüm ver gülüm yapıp duruyorlar. Oysaki iphone bölümüne girip baktığımızda orada birbirlerini yiyorlar tartışırken. Burası windows ve android için ayrılan bir bölüm olduğu halde bizi konuşturmamak istiyorlar. Tıpkı diğer mesajlarımda yazdığım gibi bazılarına göre Ferrari hızlı ve havalı olduğu için satın alınır benim yeterince param olsa onun kadar hızlı ve atak olmasada sağlam ve havalı Rolls Royce alırdım herkes ihtiyacına göre model istiyor.

    Kendi aralarında diye tabir ettiğiniz kesim içerisinde inanın applecı veya androidcilerden daha çok winmozede var. Siz yorumlarınızı adeta bir otoriteymişçesine kabul ettirebilmek için, sizin aksinize yorum yapan herkesi "öteki" ilan ediyorsunuz. Kusura bakmayın ama siz kim oluyorsunuz? Nereden bu hakkı buluyorsunuz? iPhone bölümünde kimsenin birbirini yediği falan da yok güzel insan. Oraya sizin tarzınızda birileri girip, sırf bir şey bulsam da ortalığı karıştırsam tarzı mesajlar attığı zaman dediğiniz gibi bir "birbirini yeme" durumu ortaya çıkıyor.Yoksa inanın orada kimsenin umrunda değil, MS WP7'yi çıkarmışmış, android şu kadar satmışmış....

    quote:

    Orijinalden alıntı: hakanxml
    hepimiz apple ürünleri kullanalım hatta birer tanede takım elbise yaptırsınlar tek tip giyinelim hayata farklı renklerde lazım.


    Yok hepiniz kullanmayın Apple'ı...




  • aplle kulllananların burnu bu kadar büyüdüğüne göre ben bu gidişle hiç apple kullanmam...


    android ve windows bölümünde özgürce düşüncemizi belirtemiyor tartışamıyoruz her yer aplle ve iphone tarafındfan işgal ediliyor tek modelinizi kullanmaya devam edin hepiniz asker gibi yan yana dizilin hepinizde aynı olun. Ayar vermek apple kullanıcılarının hobisi olmuş.

    iphone bölümünde de pek çok sorun var onlarda çeşitli problemlerle uğraşıyorlar tek modelde elbetteki sorunda kısıtlı olur. Ben her zaman söylüyorum bu sitede bir ekip var ve apple için canını dişine takıp gece gündüz mücadele veriyor propoganda için. Sizin tek probleminiz windows değil androidi takdir eder gibi görünüp onuda yerden yere vuruyorsunuz. Şimdilik hedefiniz windows o fos çıkarsa sırada androidi yermek var!

    Ben bu bölümde windows ya da android diyemeyeceksem nerede diyeceğim? Terket forumu seni burada barındırmayacağız mı demek istiyorsunuz?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: hakanxml
    aplle kulllananların burnu bu kadar büyüdüğüne göre ben bu gidişle hiç apple kullanmam...

    Kimsenin burnunun büyüdüğü falan yok, kendinize durumdan vazife çıkarmayın. Sizin apple kullanıp kullanmamanızın da ne Apple ne de bizim için bir önemi yok.

    quote:

    Orijinalden alıntı: hakanxml
    android ve windows bölümünde özgürce düşüncemizi belirtemiyor tartışamıyoruz her yer aplle ve iphone tarafındfan işgal ediliyor tek modelinizi kullanmaya devam edin hepiniz asker gibi yan yana dizilin hepinizde aynı olun. Ayar vermek apple kullanıcılarının hobisi olmuş.

    Herkes özgürce düşüncesini belirtebiliyor.Açın bakın bakalım bir önceki sayfaya kim kimin özgürlüğüne müdahale etmiş. Ben bir yorum yazmışım, benim fikrime "post kasmak", "kalıp içinde konuşmak" diye bir ton yafta yapıştırmışsınız. Eğer özgürlük istiyorsanız önce SAMİMİ olun. Ne yani siz istediğinizi yazacaksınız, istediğinize laf edeceksiniz; hedef aldığınız kişiler susacak mı? Sizin özgürlükten anladığınız bu mu?

    Eğer gerçekten apple veya android lehinde yorum yazan kişiler sizi rahatsız ediyorsa ve sizin tüm niyetiniz SAMİMİYETLE sadece özgürce forumu okuyup, yorum yazmaksa; sizi rahatsız eden kişilere blok koyar mesajlarınızı görmezsiniz konu kapanır. Şimdi tekrar soruyorum sizin niyetiniz üzüm mü yemek, bağcıyı mı dövmek?

    quote:

    Orijinalden alıntı: hakanxml
    iphone bölümünde de pek çok sorun var onlarda çeşitli problemlerle uğraşıyorlar tek modelde elbetteki sorunda kısıtlı olur. Ben her zaman söylüyorum bu sitede bir ekip var ve apple için canını dişine takıp gece gündüz mücadele veriyor propoganda için. Sizin tek probleminiz windows değil androidi takdir eder gibi görünüp onuda yerden yere vuruyorsunuz. Şimdilik hedefiniz windows o fos çıkarsa sırada androidi yermek var!

    iPhone'da da tabiki problemler var aksini iddia eden yok ki. Ama siz bir önceki mesajınızda Apple bölümünde "iphone'nun da problemleri var onlar da tartışıyor" demediniz. Orada da millet birbirini yiyor dediniz. Şimdi konuyu farklı yere çekiyorsunuz.Evet bu sitede bir ekip var ama o ekip artık bu siteyi aştı takıldığım bir kaç farklı forumda da görüyorum; kendi telefonlarını kullanmak yerine, aman bir eksiğini bulsam da, bir gedik bulsam da şu markaya laf edebilsem diye, gece gündüz yemeyip içmeyip haber sitelerini, mobil tanıtım sitelerini gezip oralardan haber ve (doğru/yanlış ayırmadan) bilgi toplayıp ya provokatif konular açıyorlar ya da konularda dayanksız boş yorumlar yazıyorlar. Ben android'i tabiki takdir ediyorum. Hala çok fazla eksiği olmasına rağmen, en azından winmo'dan daha fazla geleceği olduğunu düşünüyorum.Ama bir eksiğini gördüğümde IOS'i de Android'i de yerden yere vurmaktan çekinmiyorum.Tabiki şu anda winmo'yu eleştireceğiz, konu başlığının farkında mısınız?

    quote:

    Orijinalden alıntı: hakanxml
    Ben bu bölümde windows ya da android diyemeyeceksem nerede diyeceğim? Terket forumu seni burada barındırmayacağız mı demek istiyorsunuz?


    Ben size şunu şunu diyemezsiniz demiyorum dikkat ederseniz bunu siz yapıyorsunuz şu meşhur "kalıplaşmış cümleler" imanızla. Kimse kimseye -kurallara aykırı davranışta bulunmadıkça- bu forumu terket falan diyemez. İstediğinizi yazmakta özgürsünüz, ama samimi olmak ve kimsenin özgürlüğüne de müdahale etmemek kaydıyla.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _KadirşinaS_ -- 13 Eylül 2010; 18:12:48 >




  • Konu başlığında cenaze töreni yazıyor bunu ben değil haber editörü yazdı. Başlık adeta ortalığı kızıştırmak için yazılmış oysaki videonun bir kısmını kesip koymuşlar bende gittim videonun tamamını buldum onu gördünüz izlediniz ama o konuda görüşünüzü yazmamışsınız.

    Adamlar bir çeşit kutlama yapmışlar evet bariz şekilde hava atıyorlar eğleniyorlar tadını çıkarıyorlar çok sevinçli görünüyorlar. Demekki kendilerine güveniyorlar bende diyorumki WP7 fos çıkarsa çok fena madara olacaklar ve bizde onları eleştireceğiz. Sende maşallah nereye birşey yazsam beni arayıp bulup tadını çıkarta çıkarta mesajları döşüyorsun neyse...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hakanxml
    Konu başlığında cenaze töreni yazıyor bunu ben değil haber editörü yazdı. Başlık adeta ortalığı kızıştırmak için yazılmış oysaki videonun bir kısmını kesip koymuşlar bende gittim videonun tamamını buldum onu gördünüz izlediniz ama o konuda görüşünüzü yazmamışsınız.

    Adamlar bir çeşit kutlama yapmışlar evet bariz şekilde hava atıyorlar eğleniyorlar tadını çıkarıyorlar çok sevinçli görünüyorlar. Demekki kendilerine güveniyorlar bende diyorumki WP7 fos çıkarsa çok fena madara olacaklar ve bizde onları eleştireceğiz. Sende maşallah nereye birşey yazsam beni arayıp bulup tadını çıkarta çıkarta mesajları döşüyorsun neyse...

    Benim başlığa dikkatinizi niçin çektiğimi anlamamışsınız. Siz demişsiniz ki "burada winmo'yu eleştiriyorsunuz" ben de ona istinaden başlık winmo'ya ait ki eleştiriyoruz demek için başlıkta yazanı gösterdim.

    Evet videoyu izledim. Ama buna uygun çok güzel bir atasözümüz var, vakitsiz öten horozun başını keserler. İnşallah MS kendi yaptığı tabuta düşmez de piyasada rekabet iyice artar.

    Sizin mesajlarınızı takip ettiğim yok sürekli aynı konuda tartıştığımızın farkında değil misiniz? Ben sadece sizin, mesajımı alıntılayarak başlattığınız tartışmada cevap hakkımı kullanıyorum. Ve bir konu hakkında satırlarca yazı yazılmasının, hararetle savunma yapılmasının gerçeği değiştirmeyeceğini izah ediyorum.
    Yoksa bana doğrudan faydası olmayan, hiçbir çıkar ilişkimin bulunmadığı, hatta bir Türk markası bile olmayan firmalar için; farklı görüşlere sahip olsam bile aynı forumu paylaştığım,aynı dili konuştuğum bir kişiye şahsi kin besleyecek biri değilim. Yemişim winmosunu da, androidini de, iosunu da...




  • _KadirşinaS_ tekrar merhaba ortamı kibar üslubunla sakinleştirdiğin için teşekkür ederim. Evet umarım kendilerini rezil etmezler o kadar havalarını atmışlar sonuç fos çıkarsa bende dalga geçicem 2 senede gösterdiğiniz icraat bu mudur diye. Böyle bir durumda ço kyüksek ihtimalle yola android ile devam ederim Androidin özellikle webde sörf performansı olağanüstü hızlı çünkü.
  • a: windows1 numara
    b: IOS 1 numara

    her ikiside haklı çünkü kendi ihtiyaçlarına göre tercih ediyorlar bu durumda herkes haklı ve herkes haksızdır kimse kimseyi bence üzmesin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hakanxml

    _KadirşinaS_ tekrar merhaba ortamı kibar üslubunla sakinleştirdiğin için teşekkür ederim. Evet umarım kendilerini rezil etmezler o kadar havalarını atmışlar sonuç fos çıkarsa bende dalga geçicem 2 senede gösterdiğiniz icraat bu mudur diye. Böyle bir durumda çok yüksek ihtimalle yola android ile devam ederim Androidin özellikle webde sörf performansı olağanüstü hızlı çünkü.

    Ben de şahsınıza değil yorumlarınıza karşı olduğumu kabul etmenize sevindim. Ben de bunun için teşekkür ederim

    Benim beklentim şu yönde winmo uygulama yönünden çok zayıf kalacak ve aşağı yukarı 2 sene içinde belini doğrultabilecek. Bunun temelde iki sebebi var; 1 wp7'nin uygulamalar açısından geriye dönük desteği yok. 2 açık kaynak kodlu değil. Bu sebeple uygulama konusunda çok sıkıntı çekecekler. Bu sıkıntıları aşmak için yapacakları da şu; bunu göze alıp wp7'yi android ve ios'tan farklı bir yerde konumlandıracak. Sosyal platformlara tam entegrasyon, yepyeni bir office ve can damarı olan xbox oyunlarına destek.
    Fakat bu hamleleri çok fazla etki yaratmayacak kanaatindeyim. Sadece özellikle oyun ve ofis konularında piyasanın çıtasını, bir daha yetişemeyeceği oranda yükseltecek. Bir nevi intihar olacak ama risk alıyorlar eğer önümüzdeki iki seneyi atlatırlarsa o zaman tutunurlar. Niçin intihar dediğimi de açıklayayım. Çünkü karşısındaki rakiplerin biri açık kaynak kodlu ve sürekli hızla gelişen; müşterinin beklentilerine çabuk cevap verebilecek esneklikte android. Diğeri oyun/uygulama konusunda piyasanın belirleyicisi olan, müşteri kitlesi oturmuş, kendini çok iyi pazarlayan apple. Android MS'in yaptığı gelişmeleri çok çabuk kendi bünyesine alabilecek yapıda zaten politikası da bu. Apple desen hep ofansif hareket eder yani MS bir yenilik getirdiğinde onu kendi bünyesine alabilecek bir hamle yerine, tamamen gölgede bırakacak bir hamleyi tercih edecektir. Dolayısıyla eğer wp7 tüm gücünü sıfırdan başladığı bir projeye aktarıp, boyundan büyük hamleler yaparsa; karşısındaki rakiplere onu kendi silahıyla vurma imkanı vermiş olur.
    Bu sebeplerden dolayı, MS'in daha fazla gelişebileceğini düşünmüyorum. Tam bir çıkmazın içindeler. Ama dediğim gibi yapabildikleri kadarını yapsınlar ki rekabet artsın, bu da bize yarasın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _KadirşinaS_ -- 13 Eylül 2010; 21:19:33 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dracos
    4.3" ekranlı bir telefon ile iphone u kıyaslayarak pil ömrü diyerek sonra da traş diyerek konuştuğuna göre, hiçbir şey bilmiyorsun demektir, wm ile şu an hd2 da exchange server dan maillerimi alarak işime bağlı kalıyor muyum evet, bilgisayara uzak masaüstü ile bağlanıyor muyum evet, istediğim gibi kasmadan her türlü işimi yapabiliyor muyum evet, siz oyun oynayacaksanız gidin psp alın birader, uygulama olarak bana olmazsa olmaz wm de olmayan neyi gösterebilirsin, hiçbir şeyi gösteremezsin, hd2 da şu an parlaklık otomatikte değil %40-50 civarlarında değişimli kullanımda ve sıkıntı var mı yok 2 günü rahat deviriyor mu koca navigasyon cihazı kadar ekranı olan alet evet, e daha ne, sense arayüzü paket olarak çıkarılmış mı, samsung cihaza bile kuruluyor mu evet, e daha ne, iphone ben de kullanıyorum milletten alıp oyun oynamak için, başka bir işe yaramıyor zaten fark olarak da birşey yok, ayrıca darkstone froyo da yüklü alette dual boot a verilmiş durumda, genel olarak android de kullanıyorum çünkü java ile program yazmak daha kolay oluyor daha içli dışlı olduğumuz için, visual studio üzerine sdk entegrasyonu yaptım eskiden ordan yazardım ama java dediğim gibi daha rahat olunca öyle devam ettim, bana iphone da program yazıp çalıştırsana hadi üstün zeka size göre palm de rezalet ama iş insanı kullanır, çoluk çocuk veya sıradan adam ne anlar yani

    Valla ben serhanuygur a katılıyorum. Olay Android veya IOS dur. Haa iPhone4 ün fahiş fiyatını ne kadar kınasam da IOS un kararlılığı, hızlı çalışması ve pil tüketimi ve en önemlisi kullanım şekli kolaylığı çok başka bir şey.
    Aynısını Android için de söyleyeceğim. Ama yukarıda yazdıklarına pek katılmıyorum Dracos.

    Özellikle de şu KOCA EKRAN olayı biraz abartı. Galaxy S te de 4.1" ekran var. Seninkinden daha hafif falan veya SAR değeri 3 te 1 i. Onları saymıyorum. Konumuzla alâkalı olanlar şunlar.

    Galaxy S 4.1" ekran konuşma süresi senin 4.3" olanın 2 katı. Yani 0.2" ekran var diye 2 kat fazla mı pil harcıyor? Hayır. Söyeyeyim. Windows Mobile.. Tabiiki ben de TRAŞ derim pil ömrüne.

    Üstelik de 2 gün pil ömrüne çok demişsin. Belki çok konuşuyor olabilirsin ama 2 gün çok ise ben birşey demiyorum. Galaxy konuşma süresi 13 saat 30 dakika ve günde 2 saat konuşsan 1 saat te telefonu kurcalasan 4 gün gider bence.

    Bana göre 4 gün normal. Sana göre 2 gün olabilir.

    Burada DonanımHaber de ne zaman Windows Phone 7 kullanan güzel bir telefonun haberi çıksa mutlaka bir sürü kişi "keşke Android olsa" diyor. Sen hiç Android 2.2 kullanan iyi bir telefon çıktığı zaman kimsenin Keşke Windows Phone7 kullansaydı dediğini duydun mu ya da gördün mü?

    Bir de şunlar da var. Mesela HTC HD2 de 1Ghz işlemci ve 5Mp kamera var. Aynı işlemci hatta 680Mhz işlemci kullanan başka telefonlar bile 720p video kaydediyor. HD2 ise 640x480 @ 30 FPS VGA kayıt yapıyor. Neden mi ? Windows yüzünden. O kadar çok işlemci kullanıyor o kadar kaynak tüketiyor ki kayıt için güç kalmıyor. Zaten ne kadar güç tükettiği pil ömründen de hemen anlaşılabiliyor.

    Bilmiyorum PCLabs taki HD2 incelemesini okudun mu. Aynen şöyle yazıyor: "HTC HD2, Microsoft Windows Mobile 6.5 Professional işletim sistemi ile birlikte geliyor. Daha önceki incelediğimiz WM işletim sistemli cep telefonlarında olduğu gibi, maalesef WM başarılı bir işletim sistemi denemez."

    Bir de şunlara bak:

    "1 GHz'lik oldukça güçlü SnapDragon işlemcisiyle her ne kadar işletim sistemi seri çalışsa da yer yer WM'nin gereksiz takılmalarına, donmalarına maruz kalabiliyorsunuz. Bizden duymuş olmayın ama bir nevi emülatör yardımıyla HD2 üzerinde çalışan Android 2.2'nin WM'den daha hızlı ve seri çalıştığını belirtelim :)

    WM'nin tabii kusurları saymakla bitmez. Kapasitif ekran HTC'nin kendi ana ekran arayüzü Sense ile oldukça başarılı bir ikili oluştursa da WM'nin resmen kalem kullanmak için dizayn edilmiş alt menülerinde yer yer parmağınızla işlem yapmak zor olabiliyor."

    "Yine işletim sisteminden kaynaklı olarak örneğin mesajlaşma bölümünde klavye'de yazı yazarken gereksiz kasmalar yaşanabiliyor. Android çalıştırabildiğini belirtmiştik, Android üzerindeki yazım deneyimi ile WM'nin yazım deneyimi arasında dağlar kadar fark var."

    Son olarak şunu da ekleyeyim de tam olsun:

    "Windows Mobile 6.5 Professional işletim sistemi maalesef optimize, düzgün çalışan bir işletim sistemi değil. Her ne kadar HTC HD2 güçlü donanımı ile açıklarını kapatmaya çalışsa da HD2 üzerinde Android'in (hatta emüle edilen Android'in) nasıl çalıştığını gördükten sonra iyice gözümüzden düştü.

    Fazla tartışma yaratmamak için uzatmıyorum ama göreceksiniz ki Microsoft Windows Phone 7 ile de pek fazla bir şey yapamayacak. Belki senin çok işine yarayan özellikler olabilir üzerinde ama önemli olan kaç tane sattığıdır. Bak IOS a Android e. O şekilde kıyasla.

    Bu arada : HTC HD2 İncelemesi

    Çok Önemli Dipnot: HTC yi sevmiyor falan değilim. Hatta HTC hayranıyım. Özellikle geçenlerde arkadaşımın Desire sini kullandım. Çok güzeldi. Samsung Galaxy S çıkartınca içimden "Umarım HTC bunun özelliklerinde bir model çıkarır" dedim. Çünkü seneye falan ben de Android 2.2 li iyi bir modele geçmeyi düşünüyorum. Özellikle de HTC olmasını istiyorum. Olmazsa ancak Samsung alırım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OverClocK1ng -- 13 Eylül 2010; 22:22:37 >




  • Dracos Sen heralde sürekli next next yaparak büyüdün ama ben senin gibi değilim emin ol yaşıtlarım hangi oyunu yüklesemde oynasam diye zamn harcarken ben yazılım mühendisliğene çalışıp 3 boyutlu çizimler yapıyorum Sen kafanı yorma ilerde bende çığır açıcı birşeyler yaparım tabi senin gibi insanların önünü kesmeye çalışan kişiler olmadığı sürece Ayrıca unutma insanın yaşını kimliği değil fikirleri belirtir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Byabsnn -- 13 Eylül 2010; 22:45:41 >




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.