Şimdi Ara

Windows kurulmuyor...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
484
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Önceki P4 işlemcili bilgisayarımı upgrade etmek için bazı parçalar aldım. Yeni bilgisayarımın özellikleri şu;

ASUS P5KC board
    Core 2 Duo 2.66
    2GB Kingston DDR2 800MHZ 6400 RAM

Önceki bilgisayarımdan kalanlar ise Hard Disk lerim ve Zalman 400W PSU.

Şimdi gelelim sorunuma.

Parçaları taktıntan sonra Windows kurmak istediğimde ilk gelen mavi ekrandan sonra (SCSI için F&'ya basın yazan ekran) Siyah ekran geliyor (yukarıda yanıp sönen imlecin olduğu ekran). Buraya kadar herşey normal. Fakat bu ekrandan sonra mavi hata ekranı geliyor. Bilgisayarınızı korumak için... yazan ekran.

RAM'leri ayrı ayrı denememe, farklı hard disk ler denememe, farklı Windows CD'leriyle denememe rağmen sorun hep aynı. Ben board dan olduğunu düşündüm. Aldığım yere bu parçaları bıraktım. Fakat bana herhangi bir parçada sorun olmadığını, Windows'un yüklendiğini söylediler. Bu arada bilgisayardan yeni aldığım parçaları alıp başka bilgisayarda denediler.

Sizce sorun ne olabilir? PSU'm 20 pinlik fakat board 24 pinlik. Acaba bununla ilgili olabilkir mi? Ya da neyle ilgili olabilir? Acilen cevap verebilirseniz sevinirim. Akşam servise gideceğim çünkü...

Şimdiden çok teşekkürler...

• Psu olduğunu sanmıyorum.20 pinlik psuda 24 pinlik board gayet güzel çalışıyor.Parçaları aldığın yerin güvenilir olduğuna eminmisin?Yada parçaları gerçekten test ettiklerine?

Tekrar teşekkürler...

Orjinalden alıntı: fbliyiz
    Yoğun ilginiz için teşekkürler...

Nispet yapma kardeşim...bilen biri olsa elbette ki yardımcı olmaya çalışır.

Parçaları derhal aldığın yere götür, kasayı da götür.
    Orda montajını yaptır, kendileri yapsın yani. Bozuk donanım varsa yerinde görsünler.

Güvenilir bir bilgisayarcı olsa dahi, 10YTL veririm, parçaları aldığım yerde montajını yaptırırım.

Arızalı bir donanım varsa kendileri anında görür bunu.
    Şimdi sen aldın evine getirdim, bu durumdan sonra çok fazla ilgilenmezler senle.
    Senin yakmadığını ne bilelim derler sana...Eve getirdiniz mi, iş biter...
    Windows vs ubuntu
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bilgisayarın madem yeni büyük ihtimal fiziki bir arıza söz konusu yoksa başka bir cd den kur diyecem ama seninki böyle değil
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.