ayda yılda bir gerek olabilir. çok pahalı olmayan windows için read write iops değerleri yeterli ne önerirsiniz? not: type c var bilgisayarda < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2C030AEF3 -- 27 Eylül 2024; 7:27:57 > |
Windows 11 kurmak için harici ssd önerisi

-
-
boş ssd kutuları bile 700 800 lira. ben yaptım iki tane kutu 2 sene önce içlerine 3500mb bildiğin m2 ssd taktım sorun olmadı o zamandan beri ama kutunun limiti 1024mb. 2048mb olan kutular da var ama ben hala güvenemiyorum bu sene hazır 2tb hikvision aldım 4 bin liraya. kutu iş yaş artık bitmiş ve büyük hdd gibi harici 2.5" alsan o da taşınmaz ve onlar da pahalı. bende bunun 256gb olanı var çok eskiden almıştım işte büyük dosya vs taşırken kullanıyorum. 128gb windows için çok bile.
380mb yazma demiş aslında usb disk de alabilirsin ssd şart değil portatif windows için zaten gerektiğinde kullanacaksın günlük değil.
amazon
SanDisk 256GB Ultra Dual Drive USB 3.1 Type-C Bellek - SDDDC2-256G-G46https://www.amazon.com.tr/SanDisk-Type-C-Flash-S%C3%BCr%C3%BCc%C3%BC-SDDDC2/dp/B06XC1WGQR
-
Bununla uğraşma bir tane corsair mp510 veya 600 serisi alıp m.2 kutusu alıp type c üzerinden çalıştır.
Masraflı gelirse adata su650 veya crucial bx500 tercih edip hdd kutusu alabilirsin.
External hdd veya ssd kutuları genelde şişrme fiyattan satılır veya içinde olan diski sökmek ölümdür veya sökemeyebilirsin lehimle tutturmuş olabiliyorlar sata veya m2 slotunu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BE02EECCB -- 27 Eylül 2024; 10:53:22 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
arkadaşın attığı usb belleğe ne diyorsunuz? ısınıp bozulma sorunu olur mu acaba işletim sistemi kullanımında? sadece gerçekten gerektiğinde kısa süreli olarak kullanacağım. aslında sanal makine kullanırım çoğu zaman ama daha önce denediğim bir program (e imza uygulaması) sanal makinede üzerinden flash bellek takınca görmemişti. sadece o programa özel başka bir programda bu sorun olmamıştı (rufus)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2C030AEF3 -- 27 Eylül 2024; 18:22:42 > -
Ben usb üzerinden os çalıştırmayı çok sevmiyorum zaten usb belleklerin ana tasarlanma mantığı kısa sürede bilgisayardan veriyi almak üzerine kuruludur mühendisliği buna göre yapılmıştır.
Usb belleklerin bazıları usb 3.0 veya type c destekli olsa bile çok düşük hızlara sahip olabiliyor veya çok ısınıyor.
Bu nedenle en mantıklısı bir tane ufak m.2 ssd alıp kutuya takmak. Sata ssd'de olabilir illa m.2 olmasına gerek yok.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
sandiskin extreme serisi hariç hiçbir halta yaramaz. 30 saniyede ısınır aktarım hızı 300mbps'den 20 ye düşer. paran varsa extreme serisini tavsiye ederim ama nvme ssd+kutu ile aynı paraya gelir.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X