Şimdi Ara

Windows baydı. Alternatif arıyorum...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.378
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Asus K52J kullanıcısıyım. Windows' tan başka işletim sistemi kullanmadım. Yeteri kadar sıkıldım. Farklı işletim sistemlerine merak saldım. Apple' ın arayüzü çok hoşuma gitti. Kurabilir miyim. Kurabilirsem nasıl? Linux nasıldır? Tecrübem yok. Görselliği ve performansı yüksek. Kullanımı kolay bir işletim sistemi önerebilir misiniz. %100 Türkçe olması önemli değil. Yabancı forumlardan bilgi edinebilirim. Yol gösterebilir misiniz?

Everest Görüntüleri:

• Ubuntu veya Linux Mint kur... Bugüne kadar niye kullanmamışım ben diyeceksin...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

"The first lesson of economics is scarcity: There is never enough of anything to satisfy all those who want it."
    "The first lesson of politics is to disregard the first lesson of economics."

"Underlying most arguments against the free market is a lack of belief in freedom itself."
    "What is your 'fair share' of what someone else has worked for?"
  • quote:

Orijinalden alıntı: hckr

Ubuntu 12.04 diyorum çok yakında çıkacak olan LTS sürümü

Ne zaman çıkacağına dair bir bilgi var mı elinizde? Beklesem mi?

quote:

Orijinalden alıntı: SysEdit

Ubuntu veya Linux Mint kur... Bugüne kadar niye kullanmamışım ben diyeceksin...

Görsel atabilir misiniz acaba? Size göre hangisi kullanışlı. Zaman zaman oyun da oynarım. Görsellik de önemli tabi.

Orijinalden alıntı: faruknazli

quote:

quote:

Görsel atabilir misiniz acaba? Size göre hangisi kullanışlı. Zaman zaman oyun da oynarım. Görsellik de önemli tabi.

Nisan ayında çıkacak tam tarihi bilmiyorum ama yarın bile olabilir.Linux Mint de hatırladığım kadarı ile ubuntu üzerine geliştiriliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hckr -- 31 Mart 2012; 18:21:31 >

"The first lesson of economics is scarcity: There is never enough of anything to satisfy all those who want it."

"Underlying most arguments against the free market is a lack of belief in freedom itself."

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: faruknazli

quote:

quote:

Nisan ayında çıkacak tam tarihi bilmiyorum ama yarın bile olabilir.Linux Mint de hatırladığım kadarı ile ubuntu üzerine geliştiriliyor.

Anladım teşekkür ederim. Peki kurulum için ekstra bişey yapmam gerekiyor mu. Xp yada Windows7 gibi mi. Driverlar falan tanımama problemi olur mu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8EC04D257 -- 31 Mart 2012; 18:52:28 >

• Bilgisayarının donanımını tam bilmiyorum.Ancak linux dağıtımları donanımları otomatik tanır.Sadece ekran kartı için üretici firmanın dağıttığı sürücüyü yüklemen gerekebilir o da çok basit bir işlem.Ubuntu kuracaksan Ubuntu-tryi ziyaret etmeni tavsiye ederim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Valla ben de Windowstan memnunum fakat mecburen kullanıyorum programlar için..bilgisayarın yarısında
    Linux var Linux Mint 12 tavsiye ederim kesinlikle...Linux Mint zaten şu an bayaa bir popüler ilk sıralarda
    sanıyorum..denemende fayda var.

buradan inceleyebilirsin sağdaki bölümde http://distrowatch.com/
  • Linux Mint 12 ile Cinnamon masaüstünü kullanmanızı tavsiye ederim. Cinnamon 1.4 videosuna buradan ulaşabilirsiniz, Linux Mint varsayılan masaüstü Gnome Shell videosuna ise buradan ulaşabilirsiniz. buradan Unity masaüstünü kullanan Ubuntu 11.10 videosuna ulaşabilirsiniz.

• Fikirlerini sunan herkese teşekkürlerimi iletiyorum. Linux Mint 12' yi deneyeceğim ilk önce.

Programlar ile pek işim olmuyor. Genelde internet amaçlı kullanıyorum notebook'u. Oyunlar için performansı deneyeceğim. Sonrada Skype, IDM, TeamViewer, Tivibu, uTorrent. En çok kullandığım küçük programlar bunlar. İnceledikten sonra sıkıntıları ve performansı buradan ileteceğim.
    Akıllı telefon geçmişim; Htc p4350,Htc Touch dual,Htc touch pro,touch pro2 ,Samsung omnia,omnia 2,Htc hd2,Motorola atrix, Samsung omnia 7, Htc surround,Htc mozart,Sony xperia arc s, Htc one x, Htc one, Nokia Lumia 1320, Lg G2, Xperia Z2 ,LG G3,Lg G5,İphone 6,Iphone 6S, Iphone 6S plus, Sony Z5, Htc10,İphone 7,Note 5,S6 S7,S7 Edge,İphone 5s,İphone 7 Plus,6splus,Xiaomi Mi Max 2,Huawei Mate10 Pro, İphone X , Lg G6, Meizu Pro 7 plus, Samsung S9 Plus, Xiaomi Note 6 pro, LG V20, OnePlus 6T,Xiaomi Mi 9T, Sony Xperia XZ, Samsung Note 9, S10 Plus,Mate 20 pro, iPhone x, iPhone Xs, Oneplus 8T,İphone 12 Pro Max, Xiaomi Mi 11 X Pro... Ve daha hatırlamadıklarım :)
  • Fedora'yı, masaüstünü görür görmez sildim, berbat bir şeydi. OpenSUSE güzeldi fakat uygulamalar yüklenirken hep hata veriyordu ve Türkçesi kıttı 2 saat kullandıktan sonra sildim. Şu an Ubuntu 11.10 kullanıyorum nVidia sürücüsü kastığı için kaldırdım şu anda kasmıyor sistem. Biraz yavaş ama onun dşında gayet iyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bkaakco -- 2 Nisan 2012; 19:01:15 >
  • arkadaslar. linux mint lisa kurmus bulunmaktayim. hosuma gitmedigi soylenemez fakat ihtiyacim olan bazi programlar var. skype gibi. mint, ubuntu tabanli oldugu icin skype in ubuntu versiyonunu indirdim. fakat kuramiyorum. arastirma yapmis ama cok yabanciyim. yardim istiyorum.

quote:

sudo apt-get update && sudo apt-get install skype

Varsayılan masaüstü olan Gnome Shell yerine aşağıdaki kodu uçbirimde çalıştırarak Cinnamon Masaüstünü kurmanızı öneririm.

quote:

sudo apt-get install cinnamon

Kurulumdan sonra oturumu kapatıp Lightdm kullanıcı giriş ekranından dişli simgesine tıklayarak Cinnamon'u seçip oturum açabilirsiniz.

Cinnamon Masaüstü ile ilgili daha fazla bilgi almak için buradan Linux Mint Türkiye E-Dergisi Root 9. sayıyı indirebilirsiniz.

Skype ile olası webcam probleminin çözümü için burayı inceleyebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kelebekx3 -- 2 Nisan 2012; 20:53:56 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kelebekx3

Linux Mint 12'de Skype'yi depodan kurabilirsiniz, aşağıdaki kodu uçbirimde çalıştırmanız yeterli.

quote:

sudo apt-get update && sudo apt-get install skype

Varsayılan masaüstü olan Gnome Shell yerine aşağıdaki kodu uçbirimde çalıştırarak Cinnamon Masaüstünü kurmanızı öneririm.

quote:

sudo apt-get install cinnamon

Kurulumdan sonra oturumu kapatıp Lightdm kullanıcı giriş ekranından dişli simgesine tıklayarak Cinnamon'u seçip oturum açabilirsiniz.

Cinnamon Masaüstü ile ilgili daha fazla bilgi almak için buradan Linux Mint Türkiye E-Dergisi Root 9. sayıyı indirebilirsiniz.

Skype ile olası webcam probleminin çözümü için burayı inceleyebilirsiniz.

çok teşekkür ederim sorunu çozdüm sayenizde.

• Ubuntu 12.04 beta2 kullanıyorum şu an, şöyle söyleyim unity asla kullanmam diyordum. ama o kadar güzel olmuşki şu an akıyor resmen :)
  • gecen gun itibari ile mint lisa 64 bit kurmustum. simdi ise cok pismanim kurduguma. asiri donuyor ne kasiyor. grafik donanimin surucusunu yukleyemiyor. ayrica denedigim tarayicilarda video oynatma hatasi var. ekran pikseller sayilacak derece dusuyor video izlerken. tmemnun kalmadim acikcasi. bugun degistirecegim. bu sefer tercihim 32bitten yana olacak

ayrıca son kullanıcı için en uygun dağıtımın ubuntu olduğunda herkes hemfikir, ubuntu indir, kur, kurcala derim

"Religion is regarded by the common people as true, by the wise as false, and by rulers as useful" Seneca the Younger
  • Linux Mint 12 Gnome Shell donma sorunu ile ilgili burayı inceleyebilirsiniz.

Ekran kartı sürücüsü kurulumu ile ilgili aşağıdaki kodu uçbirimde çalıştırıp çıktısını paylaşırsanız yardımcı olmaya çalışırım.

quote:

lspci | grep VGA

Güncel Flash Player'ı Firefox eklentisi Flash Aid'i kururak yüklemeyi deneyiniz, burayı inceleyebilirsiniz.

Gnome Shell yerine Cinnamon'u kurmanızı tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kelebekx3 -- 3 Nisan 2012; 19:59:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: BeAr

Ubuntu 12.04 beta2 kullanıyorum şu an, şöyle söyleyim unity asla kullanmam diyordum. ama o kadar güzel olmuşki şu an akıyor resmen :)

Ben Unity'i beğenmedim (kasıyor ve yavaş) ve Gnome Shell yükledim, mutluyum.
Git
sonraki

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.