Şimdi Ara

Windows açılmıyor format atamıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
217
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

pc yi açınca normal windows 10 ekranı geliyor sonra bir sorun oluştu pc yeniden başlatılması gerekiyor diyor

ondan sonra yeniden başlatıyor bu sefer ise boot edilecek bir işletim sistemi yok diyor

kapatıp açıyorum ve otomatik onarıma hazırlanıyor diyor yazı gidince de siyah ekranda öyle kalıyor bişi olmuyor bende düğmesini basılı tutarak kapatıyorum

ve böyle böyle devam ediyor

format atmaya çalıştım kurulum başlıyor diyor devamı gelmiyor.

bir konuda görmüştüm overclock yaptığı için açılmıyormuş kapatmış olmuş bende msi afterburner ile yapmıştım ama sadece core olanları değiştirebiliyordum

eğer msi afterburner yüzünden ise onu nasıl kapatabilirim

dediğim gibi windows açılmıyor

başka bir hard disk de denediğimde format atabildim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi firerameop123 -- 3 Mart 2021; 22:58:4 >

• sistemde hdd mi ssd mi takılı

• hdd takılı

• firerameop123 F kullanıcısına yanıt

anladığım kadarıyla hdd de çok fazla bod sector oluşmuş ve çökmeler meydana geliyor bu nedenle yeni bir hdd yerine ssd takmanızda fayda var performans konusunda hdd ye göre baya bi verim alırsınız

• sanırım beni anakartta ssd girişi yok şuanda 160 gb lik bir hdd kullanıyorum ileride belki alırım yeni bir hdd bu konuyu gördüğünüz ve cevap verdiğiniz için teşekkürler

• peki bahsettiğim bad sector olan hdd düzeltilebilir mi

içeriden veri kurtarmama gerek yok eğer kullanabileceğim kadar düzeltilebilirse düzeltelim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi firerameop123 -- 9 Mart 2021; 15:33:27 >
  • Sorun diskte. Arkadaşın dediği gibi. Hdd sata ise ssd de aynı yere takılıyor zaten. Uyumlu uyumayan meselesi değil. Al bi ssd sistemin nefes alsın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Format atamıyorum.
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kardeş sorunun overclock inş birşey almamışsındır şunları dene bios gir del tuşuna basıp ilk açılışta sonra exit sekmesi gel load optimized default der tıkla ona kaydet çık bakalım nolcak
  • büyük ihtimal babam izin vermeyecek malesef peki ssd lerde mi hdd gibi aynı ben ram boyutunda ve yatay olarak takılıyor sanıyordum

• Ulpro kullanıcısına yanıt

overclock msi afterburner ile yapmıştım o sayılıyor mu bilmiyorum neyse

denedim ama malesef olmadı

• sorun harddisk arızasıda olabilir ram arızasıda. ikisinide denemek lazım, sata girişi olduğu sürece sistemine ssd takabilirsin, kaç gb kapasite ihtiyacını görür bilemem ama amazon.com.tr de çok güzek fiyatlar vardı sata ssd'ler için.

• ben sector ü tamamen de olmasa düzeltilebileceğini görmüştüm bunda:https://forum.donanimhaber.com/bad-sector-ve-duzeltme-yontemleri--37218495

burda bir programdan bahsediyor onu deniyim dedim sata kablosuyla o bad sectorlu hard diski 2. slota taktım ve pc yi açmak biraz zorladı herneyse işte ondan sonra hard disk gözükmedi ve o bahsedilen programla taratamadım

2 hdd varken şuan kullandığım hdd için bir tarama ve onarım yaptı nedenini bilmiyorum

pc yi kapatıp açınca da bad sector olan hdd gözüktü ama hala aynı sorun var

• Mserhan kullanıcısına yanıt

sorun hard disk arızası ondan eminim eğer ramde olsaydı şuanda kullandığımı kullanamazdım neyse

tavsiyeniz için teşekkürler babam izin verirse alırım.

• peki nasıl bir ssd almalıyım bir ram boyutunda var birisi harici hard disk gibi diğeri de hafıza kartının pc ye dönüştürücüsünün biraz büyüğü

• firerameop123 F kullanıcısına yanıt
  • tamam teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: firerameop123

büyük ihtimal babam izin vermeyecek malesef peki ssd lerde mi hdd gibi aynı ben ram boyutunda ve yatay olarak takılıyor sanıyordum

Anakart üzerinde her ikisi de aynı yere takılıyor. Farkları ise hız, boyut ve çalışma şekli. Kullanım amaçları aynı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tmm teşekkürler

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.