Merhaba arkadaşlar. Sorunum öncesinde wifi bağlantı sorunu ile başladı sonra kablolu bağlantı ile devam etti.Acer aspire v3 marka laptop kullanıyorum wifi ile bağlantı yaparken birden internetim kopuyor ve saatin yanındaki bağlantı çubuğunda ünlem çıkıyor sınırlı bağlantı diyor sorun gider dediğimde de bağdaştırıcı sıfırlandı diyor.Evde bir tane daha dizüstü bilgisayar var oda acer marka ondada aynı sorun var.Kablosuz bağlantıda sıkıntı yaşayınca kablolu bağlantıyı kullanmaya başladım şimdi ondada sınırlı bağlantı sorunu olmaya başladı.Sorun modem de desem modeme mobil cihazlar ve tabletler sorunsuz bir şekilde bağlanıyor.Ayrıca bu iki acer marka dizüstü bilgisayarım üniversitede yurdumun ve tatil için gittiğim otelin kablosuz ağlarına sorunsuz bir şekilde bağlanıyor.İnternet müşteri hizmetlerini aradığımda da onlarla alakalı bir sıkıntı olmadığını bağlantının onlarda normal erişilebilir göründüğünü söylüyorlar.
Denediğim çözüm yolları: -Bilgisayara format attım. -Modeme bağlı 2 masaüstü 2 mobil cihazların bağlantılarını kesip internet şifresini değiştirdim sadece dizüstü bilgisayarlardan bağlantı sağladım. -Modem arayüz ayarlarını ve modem sürümünü güncelledim -Kablosuz ağı tekrar yapılandırıp ağ adını ve şifresini değiştirip tekrar bağlantı gerçekleştirdim -DNS sunucularının hepsi otomatik -Anti virüs programını kaldırdım -Kablosuz ağ driverlarını güncelledim C:\Windows\System32 klasörü içerisinde CMD dosyasına sağ tıklayarak yönetici olarak çalıştırdım ve sırasıyla bu komutları yazdım 1 - netsh int ip reset a.txt 2 - netsh winsock reset 3 - netsh winhttp reset proxy 4 - netsh advfirewall reset 5 - ipconfig /flushdns
Bunların hepsini yaptım ve yine sonuca ulaşamadım.Öncelerde windows 7 acer marka dizüstü bilgisayarım vardı onda sıkıntısız bir şekilde bağlantı sağlıyordum.
Sistem özellikleri
Artık çok sıkıldım evde kablolarla gezmekten canıma tak etti lütfen biri yardımcı olsun sorunum nedir