Şimdi Ara

Windows 7 kurarken 'gerekli bir cd dvd sürücü aygıtı eksik' hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
97
Cevap
5
Favori
52.855
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Casper nirvana tw8 model bir laptop'a win7 64 bit kurmaya çalışıyorum fakat kuramıyorum. Şu an üzerinde win7 32 bit var. Bilgisayar dvdyi görüp henüz yüklemeye başladığı anda daha doğrusu herhangi bir yükleme başlamadan, saat ve tarihi seçip şimdi yükleyine tıklayınca şöyle bir hata veriyor.

Anakarttaki ahci'yi ide yapıp tekrar denedim yine aynı hata. Anakartın ahci sata driver'ını indireyim öyle yükleyeyim dedim, driverları usbye çıkartıp taktım fakat önümde yüzlerce driver var. Chipset driverları bunlar, pci'lar ahci satalar, i7o controllerlar usbler vs vs. pm45 chipset kullanıyor anakart. Bu arada kullandığım dvd'de sıkıntı yok farklı dvdler ile denedim daha düşük ya da daha hızlı yazılmış dvdler ile yeni aynı hata usb ile de yine aynı hata. Bir driver eksik fakat hangi driverı istediğini anlayamıyorum ne yapabilirim kafam durdu iki gündür. Eksik driverı ne söylüyor ne de otomatik buluyor. Kurulum esnasında yukarıdaki ekranda usbyi takıp driver seçmek istediğimde tam olarak hangi driverı istediğini nasıl öğrenebilirim çünkü binlerce driver var.

Saati ve tarih ekranından sonra şimdi yükle dediğim anda gelen ekran

Driverları seçtiğim ekran. "ahci" var yukarıda, onu da seçtim fakat önüme bir driver getirmiyor o.

Bunlarda driverlar. Sağdaki çubuktan ne kadar çok olduğunu anlayabilirsiniz. Görüntüdekilerin hepsini denedim örnek olarak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Barış Can -- 21 Aralık 2014; 22:17:43 >

• windows ortamında değil de dvd'den boot edip kurmayı deneyince de aynı şey mi oluyor...???
    ilginç ama sana chipsetin için win7 64 bit sata diriver lazım...
    kolay gelsin...

Orijinalden alıntı: Barış Can

Casper nirvana tw8 model bir laptop'a win7 64 bit kurmaya çalışıyorum fakat kuramıyorum. Şu an üzerinde win7 32 bit var. Bilgisayar dvdyi görüp henüz yüklemeye başladığı anda daha doğrusu herhangi bir yükleme başlamadan, saat ve tarihi seçip şimdi yükleyine tıklayınca şöyle bir hata veriyor.

Anakarttaki ahci'yi ide yapıp tekrar denedim yine aynı hata. Anakartın ahci sata driver'ını indireyim öyle yükleyeyim dedim, driverları usbye çıkartıp taktım fakat önümde yüzlerce driver var. Chipset driverları bunlar, pci'lar ahci satalar, i7o controllerlar usbler vs vs. pm45 chipset kullanıyor anakart. Bu arada kullandığım dvd'de sıkıntı yok farklı dvdler ile denedim daha düşük ya da daha hızlı yazılmış dvdler ile yeni aynı hata usb ile de yine aynı hata. Bir driver eksik fakat hangi driverı istediğini anlayamıyorum ne yapabilirim kafam durdu iki gündür. Eksik driverı ne söylüyor ne de otomatik buluyor. Kurulum esnasında yukarıdaki ekranda usbyi takıp driver seçmek istediğimde tam olarak hangi driverı istediğini nasıl öğrenebilirim çünkü binlerce driver var.

Çalışan bir format cdsi ile deneyin sorununuz çözülecektir

• format attığınız dvd de sıkntı var bence

8gblik usb flash bellek varsa bu işi aşağıdaki şekildede çözebilirsin.

Alttaki linkten programı indirip yükleyin ilk ekranda isoyu göstericeksiniz 2.ekranda flashbelleği sonra "begin copying" diyeceksiniz format felan diyecek "yes" diyeceksiniz bitince yeşil yanacak.
    "Completed" diyecek sağ üstteki çarpıya basıp kapatıcaksınız normal formatınızı atıcaksınız.

Not: Biostan 1.sıraya usb almayı unutmayınız.

Önemli NOT !!! : Format esnasında kendi kendine restart atınca usbyi çıkarın hemen yoksa yeniden kurulum başlar.!!!! (bu çok yaşanılan bir sorun çok geridönüş aldığım için yazma gereği duydum.)

Windows 7 Usb Tool İNDİR

Not2: Bu program Windows 8 ile tamamen uyumludur Windows 8 üzerinde hem win7/win8 isonuzu yazdırabilirsiniz. (Tarafımca test edilmiştir.)

Not2: Elimde windows var ama .iso olarak değil dosyalar klasörde duruyor diyen varsa onunda çözümü var. Alttaki linkten bana ait resimli anlatımla beraber
    sorunsuz programı indirebilirler.

TIKLA&İNDİR

Not3: Bu programda win7/win8 üzerinde tamamen uyumludur tarafımca denenmiştir.

• quote:

Orijinalden alıntı: scorpion_ysc

windows ortamında değil de dvd'den boot edip kurmayı deneyince de aynı şey mi oluyor...???
    ilginç ama sana chipsetin için win7 64 bit sata diriver lazım...
    kolay gelsin...

Dvd'den boot ederek yapıyorum zaten hocam. win7 64 bit sata için driver indirdim fakat mübarek çok uluslu bir driver çıktı. İçinde birçok modelin sata driverı var dediğim gibi yüzlerce hatta binlerce. Hangisini seçeceğimi kestiremiyorum tek tek denedim ama nereye kadar.

quote:

Orijinalden alıntı: albaywolf

Aynı dosyaları daha hızlı ya da daha yavaş yazdırmayla sorun çözülmez ki. Başka bir yerden indirin ya da bilgisayarcıdan satın alıp öyle deneyin.

Farklı yerden indirilmiş farklı tarihli dvdleri de denedim. Sorun dvd'de değil. Kaldı ki aynı dvd ile farklı bilgisayarlara sistem kurdum.

quote:

Orijinalden alıntı: jamara

quote:

Çalışan bir format cdsi ile deneyin sorununuz çözülecektir

Mesajı okumamışsınız dahi.

quote:

Orijinalden alıntı: bjk__murat

format attığınız dvd de sıkntı var bence

8gblik usb flash bellek varsa bu işi aşağıdaki şekildede çözebilirsin.

Alttaki linkten programı indirip yükleyin ilk ekranda isoyu göstericeksiniz 2.ekranda flashbelleği sonra "begin copying" diyeceksiniz format felan diyecek "yes" diyeceksiniz bitince yeşil yanacak.
    "Completed" diyecek sağ üstteki çarpıya basıp kapatıcaksınız normal formatınızı atıcaksınız.

Not: Biostan 1.sıraya usb almayı unutmayınız.

Önemli NOT !!! : Format esnasında kendi kendine restart atınca usbyi çıkarın hemen yoksa yeniden kurulum başlar.!!!! (bu çok yaşanılan bir sorun çok geridönüş aldığım için yazma gereği duydum.)

Windows 7 Usb Tool İNDİR

Not2: Bu program Windows 8 ile tamamen uyumludur Windows 8 üzerinde hem win7/win8 isonuzu yazdırabilirsiniz. (Tarafımca test edilmiştir.)

Not2: Elimde windows var ama .iso olarak değil dosyalar klasörde duruyor diyen varsa onunda çözümü var. Alttaki linkten bana ait resimli anlatımla beraber
    sorunsuz programı indirebilirler.

TIKLA&İNDİR

Not3: Bu programda win7/win8 üzerinde tamamen uyumludur tarafımca denenmiştir.

Sizde mesajı okumamışsınız dahi.

Ekleme: Örnek vermek gerekirse: İntel 5 series/3400 series chipset family 4 port sata ahci controller var listede. Bunu kabul etmiyor ya da intel 6300esb ultra ata storage controller var bunu da kabul etmiyor ve bunun gibi bir sürü var. Yani önüme tek bir sata driver'ı çıkarsa tamam diyeceğim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Barış Can -- 2 Nisan 2013; 18:25:26 >

• Garip. Windows cd'si bunu halletmesi lazım diye düşünüyorum. Eğer 32 bit windws açılıyorsa buradan sürücü dosyalarını kopyalayıp o ekranda usb ile göstermeyi deneyin. Resimle anlatmak gerekirse;

Ekleme: Örnek vermek gerekirse: İntel 5 series/3400 series chipset family 4 port sata ahci controller var listede. Bunu kabul etmiyor ya da intel 6300esb ultra ata storage controller var bunu da kabul etmiyor ve bunun gibi bir sürü var. Yani önüme tek bir sata driver'ı çıkarsa tamam diyeceğim...

dediğimi denermisin ? bilgisayara reset atarak başlangıçtan format şekliyle windows üzerinden değil.

Garip. Windows cd'si bunu halletmesi lazım diye düşünüyorum. Eğer 32 bit windws açılıyorsa buradan sürücü dosyalarını kopyalayıp o ekranda usb ile göstermeyi deneyin. Resimle anlatmak gerekirse;

Bu aklıma geldi, bunu da yapmayı denedim, fakat driver dosyasının içerisinde kopyalayacağım dosya tam olarak nedir? iastor.sys dosyasını tek başına kopyaladım usbye atıp göstermeye denedim kabul etmiyor. Driver olarak gördüğü dosyaların uzantısı genelde .inf

• quote:

quote:

dediğimi denermisin ? bilgisayara reset atarak başlangıçtan format şekliyle windows üzerinden değil.

Usb ile format atmayı denedim hocam yine aynı hatayı alıyorum. Ayrıca windows üzerinden değil boottan format atmaya çalışıyorum.

• quote:

Usb ile format atmayı denedim hocam yine aynı hatayı alıyorum. Ayrıca windows üzerinden değil boottan format atmaya çalışıyorum.

"Arkadaşlar problemi anladım. Benim gibi birçok kişi aynı hatayı yaptığı için yazıyorum bunu. Çok ufak bir dikkatsizlik. Yükleme ekranında yani sabit sürücünüzün tüm bölümlerini gösteren ve biçimlendirmenizi sağlayan pencerede "Sürücü Yükle" tuşu windows 7 yüklemek için değil fakat böyle bir algılamaya yol açıyor. Pencerenin altında "ileri" tuşu bulunuyor. Bu tuş yüklemeyi başlatıyor. Tüm sorun bu"

alıntıdır deneyiniz.

quote:

"Arkadaşlar problemi anladım. Benim gibi birçok kişi aynı hatayı yaptığı için yazıyorum bunu. Çok ufak bir dikkatsizlik. Yükleme ekranında yani sabit sürücünüzün tüm bölümlerini gösteren ve biçimlendirmenizi sağlayan pencerede "Sürücü Yükle" tuşu windows 7 yüklemek için değil fakat böyle bir algılamaya yol açıyor. Pencerenin altında "ileri" tuşu bulunuyor. Bu tuş yüklemeyi başlatıyor. Tüm sorun bu"

alıntıdır deneyiniz.

Alıntıdaki menüyü göremiyorum dahi ben. Yani benim yaşadağım sorundan daha sonra ki bir olay o. O kısma gelemedim yani henüz. Fotoğrafları ekledim ilk mesaja.

• 3. resimde alttaki uyumlu olmayan sürücüleri gizle kutucuğunu işaretlemeyi denediniz mi?

3. resimde alttaki uyumlu olmayan sürücüleri gizle kutucuğunu işaretlemeyi denediniz mi?

Gizle dediğim takdirde önüme 10-15 tane driver getiriyor ve hepsini denedim.
  • Driver genius programı ile bilgisayardaki sata - ahci driver'ını back up yaptım, usb attım, tekrar gösterdim yükleme sayfasında driver olarak yok yemedi. Aygıt yöneticisinden sürücü sürümünü aldım ve google'dan sürücüyü indirdim tek tek denedim yine yok. Bilgisayar orjinalinde Vista basic. FAkat bilgisayara daha önce windows 7 32 bit yüklenmiş. 64 bit kaynaklı bir sorun olmadığına göre tekrar yüklenebilir ama nasıl!!
  • 32 bit yüklendiyse 64 bitte yüklenir ama nasıl??? Sitesinde 64 bit driverları paylaşıldığına göre sıkıntı yok gibi duruyor. Şöyle bir yolda olabilir. Casper nirvana tw8 kullanıcısı biri eğer win7 64 bit kullanıyorsa, benim için sata controller driverını paylaşabilir, ordan yürüyebilirim diyeceğim ama o da benim tanıtmaya çalıştığım driver'ı kullanmışdır. Lanet ettim casper yahu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Barış Can -- 4 Nisan 2013; 0:33:44 >

Orijinalden alıntı: cohannan

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Konuyu zahmet edip okusaydınız iyi olurdu. Yanlış anlamayın ama konuyu tam olarak okumadan cevap verilince herkes post kasıyor gibi geliyor..

Ben win7 64 bit kuramaya çalışıyorum başlıktanda anlaşılacağı üzere. Bilgisayarın win8 driverları yok. Son olarak sorun dvdde değil!
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.