Şimdi Ara

Windows 7 kurarken 'gerekli bir cd dvd sürücü aygıtı eksik' hatası (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
97
Cevap
5
Favori
53.100
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ibo5151

aynı sorunu masaüstünde yaşadım çözümü şu şekilde sorun veren pc hdd söktm başka pcde attıım formatı taktım çalıştı belki bi fikir olur sizin için

Bu da aklıma geldi fakat şöyle bir ihtimal var. Masaüstü bilgisayarıma takıp sistemi kurarken, benim donanımlarıma göre driverları çekecek dvd içinden. Sistemi kurdum 64 bit diyelim, çıkartıp laptop'a tekrar taktığım zaman, ben yüklemediğim halde, windows tüm driverları benim bilgisayara göre atacak c'ye, dolayısıyla açılmama ihtimali de var driver eksikliğinden ötürü. Harddisk masaüstüne takılıyken'de casper'ın driverlarını yükleyemem ki sonuçta o donanımı algılaması gerekiyor yükleme yaparken.

Bu arada chipset sürümünü düşürdüm yükselttim tek tek denedim yine sonuç yok. Daha önce böyle bir sorunla karşılaştım dell laptopla. Fakat Dell'in sitesinden ahci-raid vs driver'ını indirdim usb'ye attım okuttum geçtim gitti. Bu iyi uğraştırdı beni ve hala sonuç yok.

• Bir de şunu deneyin: Diski masaüstü bilgisayara takıp windowsu kurun. Masaüstü ekranı gelsin ve linkte anlatılanı yapıp tekrar notebooka takın:

Link

Orijinalden alıntı: albaywolf

Bir de şunu deneyin: Diski masaüstü bilgisayara takıp windowsu kurun. Masaüstü ekranı gelsin ve linkte anlatılanı yapıp tekrar notebooka takın:

Link

Linkte anlatılanla benim durumum biraz farklı. Ben eğer bu diske win7 64 bit kurar ve bu laptop'a takarsam, laptop driver eksiliğinden açılmayacak. Nitekim şu an driver elimizde olduğu halde kabul etmiyor. Kurup masaüstüne geldim ardından tekrar laptop'a takdığım zaman win7 kuruyormuşcasına aşamalardan geçeceğim. Linkteki arkadaş gayet olağan bir durum demiş, haklı da.. Fakat bizim sorunumuz orada zaten. Ben o kurulum esnasında yine zırt diye aynı hatayı alacağım çünkü driver hala yok. Acaba yanlış anladım linki? Kaç gündür kafam bulandı..

Edit:Laptopta 32 bit var ben 64 olmasını istiyorum. Linkteki işlemleri yaparsam işletim sistemi dahi değişmiyor.. :) Olay tamamen farklı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Barış Can -- 4 Nisan 2013; 13:43:03 >

• hocam laptopun hdd sök masaüstünde formatlamaya başla hdd biçimlendir tmm formatı kes burda biçimlendirdikten sonra leptopa tak bakalım yemesi lazım formatı

hocam laptopun hdd sök masaüstünde formatlamaya başla hdd biçimlendir tmm formatı kes burda biçimlendirdikten sonra leptopa tak bakalım yemesi lazım formatı

Yukarıdaki mesajda bahsettiğim driver sorunu yine çıkar. Tarih seçiminden sonraki aşamada, dvdden birkaç dosya çekiyor kurulum(sata raid driver gibi) ve o şekilde devam ediyor. O aşamada benim masaüstü bilgisayarıma uyumlu driver'ı çeker ardından tekrar laptop'a takdığımda aynı sorunla yine karşılaşırım.

Orijinalden alıntı: Barış Can

quote:

hocam laptopun hdd sök masaüstünde formatlamaya başla hdd biçimlendir tmm formatı kes burda biçimlendirdikten sonra leptopa tak bakalım yemesi lazım formatı

Yukarıdaki mesajda bahsettiğim driver sorunu yine çıkar. Tarih seçiminden sonraki aşamada, dvdden birkaç dosya çekiyor kurulum(sata raid driver gibi) ve o şekilde devam ediyor. O aşamada benim masaüstü bilgisayarıma uyumlu driver'ı çeker ardından tekrar laptop'a takdığımda aynı sorunla yine karşılaşırım.

sizdeki kurulum cd mi farklı yanı benım kullandıklarımda saat ayarı falan gelmıyo önce kurulum başlıyo klavye türü seçiyom sonra bölme biçimlendirme ekranı gelıyo saat daha sonra geliyo bence deneyın ama siz bilirsiniz tabi

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Barış Can

quote:

sizdeki kurulum cd mi farklı yanı benım kullandıklarımda saat ayarı falan gelmıyo önce kurulum başlıyo klavye türü seçiyom sonra bölme biçimlendirme ekranı gelıyo saat daha sonra geliyo bence deneyın ama siz bilirsiniz tabi

Eğer C bölümünü silip biçimlendirip tekrar laptop'a takarsam ve yine aynı hatayı alırsam ki alacağım, hali hazırdaki sağlam win7 32bit'i de kaybederim. İşte o zaman muhteşem bir şey olur.
    Tarih değil yanlış söylemişim dil seçimi.

Şu ekranı görüyorum:

Windows 7 kurarken 'gerekli bir cd dvd sürücü aygıtı eksik' hatası

Ardından bu ekran geliyor: bahsettiğim dil ekranı

Ardından şimdi yükle diyorum

Arından bu ekran geliyor

Ama bunun gelmesi lazım normalde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Barış Can -- 4 Nisan 2013; 14:13:24 >

• bu bilğisayara daha önce hiç format atmadınızmı

bu bilğisayara daha önce hiç format atmadınızmı

Ben atmadım fakat belli ki daha önce atılmış. Cihazın üzerine Vista basic stiker'ı var fakat şuan win7 ulti. 32 bit yüklü.
  • quote:

bölmüler c d deilmi atın masaüsütnde formatı yanı biçimlendirmeyi yapın nolacakki madem sonuç yok bı deneyın

Hocam eğer aynı sorunu tekrar yaşarsam, ki yaşayacağıma eminim diyorum çünkü mantıklı açıklaması yok, neyse eğer tekrar yaşarsam aynı sorunu, win7 32 bit'te uçacağı için hiç bir şeye benzeyemeyecek iş. Sözün özü: Dimyat'a pirince giderken eldeki bulgurdan olacağım. Şu an 32 bit win7 sorunsuz ve hızlı bir şeklide çalışıyor. Tek sıkıntısı 4gb olan rami 32 bit olduğu için daha düşük görüyor, zaten o yüzden 64 bite dönmeye çalışıyorum. Sizin dediğiniz işlemi yaparsam eğer laptop'taki sorun aynen devam edecek çünkü masaüstü chipsetim ile laptop'ınki farklı hdd vs herşey farklı yani mantıksız...

• bios ayarlarını sıfırladınızmı

bios ayarlarını sıfırladınızmı

Evet.
  • aklıma başka bi şey gelmiyo harici dwd okuyucu dene diecem ama dwd rw bozuk deilmiş .. ama sana mantıjkksız gelsede bios sıfırladıga göre sorun hdd de diye düüşünüyorum takıpteyım sonucunu yazarsın benım önerecek bi başka şeyım yok

aklıma başka bi şey gelmiyo harici dwd okuyucu dene diecem ama dwd rw bozuk deilmiş .. ama sana mantıjkksız gelsede bios sıfırladıga göre sorun hdd de diye düüşünüyorum takıpteyım sonucunu yazarsın benım önerecek bi başka şeyım yok

Teşekkürler tavsiyelerin için. Sorun Hdd değilde anakartın sata sürücülerinden kaynaklanıyor. Bir şekilde harddiski ide olarak gösterebiliyor ve kandırabiliyoruz bilgisayarı fakat dvd okuyucuyu ide olarak gösteremiyoruz. Malum format sırasında da kullanıldığı için paradox gibi oluyor. O yüzden anakarttan harddiski ide gösterip, dvd okuyucuyu söküp, başka bir harici dvd okuyucu ile usb'den bağlanıp format atmayı denemeyi düşündüm ama çok meşakatli...

• quote:

Orijinalden alıntı: cohannan

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    [
    Ben yine insanlığımı kaybetmeyip size insanca hitap edeyim de, varsın olsun siz insanlık beyin falan afilli laflar edin öyle eğlenin falan.

Ben diyorum ki win7 64 bit kurmaya çalışıyorum, bana kaldırıp win8 öneriyorsunuz. Ben driverlar elimde fakat olmuyor diyorum, bana driver paketi atıyorsunuz. Elma diyorum armut öneriyorsunuz, beyin önemli tabi.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Eldeki windowsu kaybetmek istemediğiniz için gözünüzü karartıp her şeyi deneyemiyorsunuz doğal olarak. Onun için bence şimdi sistem imajı alın sonra her şeyi deneyin. Bir aksilik olursa imajdan geri dönmek 10 dakika bile sürmez.

Orijinalden alıntı: scorpion_ysc

mevcut chipsetiniz için '' chipset modeli win7 64bit sata disc'' şeklinde bir arama yapın... mutlka bir sonuca ulaşacaksınız...

Arama yaptım sonuca ulaştım indirim fakat kabul etmiyor. Zaten casper, tw8 için win7 64 bit chipset driver'ı veriyor. Misal bunun 32 bit olanınıda veriyor. Bilgisayara indiriyorum kuruyorum sorunsuz kuruluyor. Hddyi görüyor pc. 64 bit olanını indirip kurulumda gösterdiğim zaman kabul etmiyor. Daha önceki sürümleri ve yeni sürümleri de denedim olmadı. Pes ettim sayılır artık.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.