Bildirim
Windows 7 kaç sene daha dayanır?

Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

1 Misafir - 1 Masaüstü

Giriş
-
14 Ocak 2015 tarihinde Microsoft Windows 7'nin iyileştirme desteğini kesti yani bundan sonran servis paketleri çıkmayacak ve Windows 7'ye yeni özellik eklenmeyecek. Buna sürücü desteği de dahil.
Ancak güvenlik desteği 14 Ocak 2020 tarihine kadar devam edecek. Yani sistemde bir açık çıkması halinde Microsoft bunu 14 Ocak 2020 tarihine kadar yamayacak.
Eğer güncel programlarını ve oyunları takip eden biriyseniz kısa süre sonra Windows 7 pek fazla işinize yaramayacaktır, fakat standart bir kullanıcıysanız ve bilgisayarı Ofis + Websurf için kullanıyorsanız Windows 7 sürümünü 14 Ocak 2020 tarihine kadar kullanabilirsiniz.
Microsoft 14 Ocak 2015 tarihinde Windows 7'nin genel güncelleme desteğini sonlandırdığı için Microsoft Windows 10'a ücretsiz geçiş imkanı sunuyor. Windows 10'un donanım gereksinimleri Windows 7 SP1 ile hemen hemen aynı olduğu için Windows 10'a ücretsiz yükseltme yapabilirsiniz.
Şahsi olarak da standart kullanıcı oldukları için ailemin kullandığı 2 bilgisayarı Windows 7'de tutmaya devam edeceğim, ancak kendi bilgisayarımla sorumlu olduğum diğer 3 bilgisayarı Windows 10'a yükselteceğim.
-
quote:
Orijinalden alıntı: ripo
14 Ocak 2015 tarihinde Microsoft Windows 7'nin iyileştirme desteğini kesti yani bundan sonran servis paketleri çıkmayacak ve Windows 7'ye yeni özellik eklenmeyecek. Buna sürücü desteği de dahil.
Ancak güvenlik desteği 14 Ocak 2020 tarihine kadar devam edecek. Yani sistemde bir açık çıkması halinde Microsoft bunu 14 Ocak 2020 tarihine kadar yamayacak.
Eğer güncel programlarını ve oyunları takip eden biriyseniz kısa süre sonra Windows 7 pek fazla işinize yaramayacaktır, fakat standart bir kullanıcıysanız ve bilgisayarı Ofis + Websurf için kullanıyorsanız Windows 7 sürümünü 14 Ocak 2020 tarihine kadar kullanabilirsiniz.
Microsoft 14 Ocak 2015 tarihinde Windows 7'nin genel güncelleme desteğini sonlandırdığı için Microsoft Windows 10'a ücretsiz geçiş imkanı sunuyor. Windows 10'un donanım gereksinimleri Windows 7 SP1 ile hemen hemen aynı olduğu için Windows 10'a ücretsiz yükseltme yapabilirsiniz.
Şahsi olarak da standart kullanıcı oldukları için ailemin kullandığı 2 bilgisayarı Windows 7'de tutmaya devam edeceğim, ancak kendi bilgisayarımla sorumlu olduğum diğer 3 bilgisayarı Windows 10'a yükselteceğim.
Directx 12 13 desteği gelmeyecek mi win7 ye?
iyi de, windows 10 da da eski oyunları oynayamayız.
Ayrıca, windows 8 den nefret ediyorum
başlat menüsü yok, karışık sacma salak bişi
windows 10 da saçma.
-
Daha önceki sürüm olan Direct x 11.1 sadece win 8/8.1 e gelmişti.
Aynı şekilde dx 12 de sadece win 10 a geldi. Daha eski windows sürümlerine dx 12 ve sonrası gelmeyecek. -
quote:
Orijinalden alıntı: Challengermert
Yani direct x desteğinin kesilmesi, microsoft desteğinin kesilmesi ne kadar sürer? 2020 ye kadar dayanır mı?
xp 2002 de cıktı 2013 de kesildi desteği.
WinVista'ya destek 2-3 yıl sonra bitebilir ama Win7'nin desteği hala sürer WinXP çok sıkıntılıydı o yüzden 11 yıl sonra destekleri bitti sıkıntısı olan Windows tarihe karışıor Win7,8,8.1,10'da sıkıntısı olan şikayeti olan az ama WinXP ve WinVista'dan çok sıkıntı var -
quote:
Orijinalden alıntı: Thunderalps
Daha önceki sürüm olan Direct x 11.1 sadece win 8/8.1 e gelmişti.
Aynı şekilde dx 12 de sadece win 10 a geldi. Daha eski windows sürümlerine dx 12 ve sonrası gelmeyecek.
Nasıl yani, windows 8.1 kullanıcısı olsak bile directx 12 kullanamayacak mıyız?
Çok sapıttı bu microsoft, xp ye kaç sene güncelleme gelmişti. -
quote:
Orijinalden alıntı: DiyaRemzi_21
quote:
Yani direct x desteğinin kesilmesi, microsoft desteğinin kesilmesi ne kadar sürer? 2020 ye kadar dayanır mı?
xp 2002 de cıktı 2013 de kesildi desteği.
WinVista'ya destek 2-3 yıl sonra bitebilir ama Win7'nin desteği hala sürer WinXP çok sıkıntılıydı o yüzden 11 yıl sonra destekleri bitti sıkıntısı olan Windows tarihe karışıor Win7,8,8.1,10'da sıkıntısı olan şikayeti olan az ama WinXP ve WinVista'dan çok sıkıntı var
Windows xp en iyi windows sürümüdür. -
abd deniz kuvvetleri, windows xp desteği için, microsoft'a binlerce dolar ödüyor. şu an herkes windows 10'un genel özelliklerine odaklanmış durumda. ofis, oyunlar, multimedya ve internet uygulamalarında büyük sorunlar çıkmaz. ama mesleki programlara geldiğinde, asıl problemleri görebiliriz. autocad gibi programların, windows 7'e entegre olması, bir anda gerçekleşmedi. ben lisanslı windows 7 professional kullanıcısı olsam da, ancak xpmode'de kullanabildiğim bazı programlar yüzünden, windows 10'a geçme konusunda, beklemedeyim. -
+ dünyanın bir çok yerinde,bir çok makinalarında hala Windows XP kullanılıyor.
Yanlış bilmiyorsam Windows XP,nin desteği 2025 yılında sona erecek.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: yilmaz976
+ dünyanın bir çok yerinde,bir çok makinalarında hala Windows XP kullanılıyor.
Yanlış bilmiyorsam Windows XP,nin desteği 2025 yılında sona erecek.
Yok daha neler
Hangisine yok daha neler ?
Bu arada yok daha neler demeden önce bir araştır.
quote:
Hangisine yok daha neler ?
Bu arada yok daha neler demeden önce bir araştır.
Xp destegi 2013 de bitti açıklama yaptı microsoft
Güzel kardeşim,bende seninle aynı şeyi söylüyorum fakat bir farkla,Windows Xp,nin 2013 yılında son kullanıcıya olan desteği bitti ancak işyerleri için destek hala devam ediyor,bunu ufak bir araştırma ile çok kolay bir şekilde bulabilirsin.
quote:
Güzel kardeşim,bende seninle aynı şeyi söylüyorum fakat bir farkla,Windows Xp,nin 2013 yılında son kullanıcıya olan desteği bitti ancak işyerleri için destek hala devam ediyor,bunu ufak bir araştırma ile çok kolay bir şekilde bulabilirsin.
Eyvallah saol
katılıyorum yalnız ahci, trim ve uefi desteği yok malesef :(
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-74D4E41D2 -- 1 Ağustos 2015; 20:42:50 > -
quote:
Orijinalden alıntı: betcity2
Onlar nedir -
quote:
quote:
Onlar nedir
uefi 2,2 TB'dan büyük harddiskleri destekler, bios'un yeni ve fare destekli hali diyelim
trim ssd'den silinen verinin olduğu sektörlere tekrar veri yazılmasını engeller. xp veya trim desteklemeyen başka bir işletim sistemi yüklenen ssd kısa sürede cortu çeker
ahci advanced host controller interface demek oluyor bios/uefi'den enable-disable ediliyor, pc açıkken sata hdd, dvd vs takmayı destekliyor ve harddisklerde ncq diye bir özellik var sadece ahci'de çalışıyor gözle görülür bir performans farkı yaratmıyor ncq, format atmadan önce açılmalı ahci, ide ile kurduktan sonra da değiştirilebilir ama ne kadar sağlıklı bilmiyorum :/
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-74D4E41D2 -- 2 Ağustos 2015; 0:05:56 >
-
Bilgisayarım ayaklarıma kapanıp "yeter artık nolur abi yalvarıyorum w10 a geçelim" diyene kadar ben w7 de kalıcam. Bill Gates istediği kadar sistem çıkarsın.
quote:
quote:
quote:
Onlar nedir
uefi 2,2 TB'dan büyük harddiskleri destekler, bios'un yeni ve fare destekli hali diyelim
trim ssd'den silinen verinin olduğu sektörlere tekrar veri yazılmasını engeller. xp veya trim desteklemeyen başka bir işletim sistemi yüklenen ssd kısa sürede cortu çeker
ahci advanced host controller interface demek oluyor bios/uefi'den enable-disable ediliyor, pc açıkken sata hdd, dvd vs takmayı destekliyor ve harddisklerde ncq diye bir özellik var sadece ahci'de çalışıyor gözle görülür bir performans farkı yaratmıyor ncq, format atmadan önce açılmalı ahci, ide ile kurduktan sonra da değiştirilebilir ama ne kadar sağlıklı bilmiyorum :/
win7 de ssd olmuyor mu?
-
windows 7 trim destekliyor. yani ssd'ye kurabilirsiniz.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X