Şimdi Ara

Windows 7'den ücretsiz olarak windows 10 yükseltmiştim ama?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
459
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Orjinal bir win 7 vardı sanırım ultimate, ücretsiz windows 10 yükseltme gerçekleştirmiştim. Bayadır win 10 olarak kullandım, netice de ultimate'den güncellediğim için yanlış hatırlamıyorsan win 10'da aynı şekilde ultimate olarak yükseltildi. Gel git zaman bilgisayarımda bir problem oldu açılmadı, bir bilgisayarcıya verdim ve 2 hafta süre kadar onda kaldı. İşlemci ve anakartın bozulduğunu uzun zaman sonra anladık. Kasayı oradan aldım, bir kaç zaman evde öylece durdu ve bugün yeni sistem topladım bilgisayarı açtım. Birde ne göreyim windows 10 etkinleştrilmedi uyarısı beni deli etti, ayrıca sistemdeki her şey olduğu gibi duruyor ve win 10 pro olarak gözüküyor. Şimdi emin olamadığım durum ben microsoft sayesinde ücretsiz olarak win 10'a geçtim ultimate sürümü kullandığım için aynı şekilde güncellendi diye hatırlıyorum. Yoksa bu herif bir ali cengiz oyunu yaptı, benim lisanslı windosumu aldı emin olamıyorum, yada windows ücretsiz windows 10 bu kadar mı diyor?

• Windows 7 Ultimate ücretsiz olarak Windows 10 Pro sürümüne yükselir.

Bilgisayarınızın anakartı ve işlemcisi değiştiyse lisans problemi yaşamanız normaldır.

Windows 10 Pro'yu Microsoft hesabınız ile birlikte mi kullanıyordunuz?

Eğer öyleyse şuraya girip cihazınızın gözüküp gözükmediğini kontrol edin.

https://account.microsoft.com/devices

Cihazınız gözüküyorsa; Ayarlar/Güncelleştirme ve güvenlik/Etkinleştirme bölümüne gelin ve sayfanın el alt bölümünedeki Sorun gider butona tıklayıp etkinleştirmenizi tekrar yapabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: MRT_

Windows 7 Ultimate ücretsiz olarak Windows 10 Pro sürümüne yükselir.

Bilgisayarınızın anakartı ve işlemcisi değiştiyse lisans problemi yaşamanız normaldır.

Windows 10 Pro'yu Microsoft hesabınız ile birlikte mi kullanıyordunuz?

Eğer öyleyse şuraya girip cihazınızın gözüküp gözükmediğini kontrol edin.

https://account.microsoft.com/devices

Cihazınız gözüküyorsa; Ayarlar/Güncelleştirme ve güvenlik/Etkinleştirme bölümüne gelin ve sayfanın el alt bölümünedeki Sorun gider butona tıklayıp etkinleştirmenizi tekrar yapabilirsiniz.

İnternet sitesine yeni cihaz eklendi ama, şuanda kullanmakta olduğum cihazda eski cihazım görünüyor

• Çağdaş kullanıcısına yanıt
    Etkinleştirme bölümüne girin sayfadanın el altındaki Sorun Gider butonuna tıklayın.

"Yakın bir tarihte bu cihazda donanım değişikliği yaptım" seçeneğini seçip tekrar etkinleştirmenizi yapın.

quote:

Önemli bir donanım değişikliği yaptıktan sonra Etkinleştirme sorun gidericisini kullanma

Microsoft hesabınızı ekleyip dijital lisansınızla ilişkilendirdiğinizde, önemli bir donanım değişikliği yaptıktan sonra Windows'u yeniden etkinleştirmek için Etkinleştirme sorun gidericisini kullanabilirsiniz.

Not
    Microsoft hesabınızı eklemediyseniz ve cihazınızdaki dijital lisansla ilişkilendirmediyseniz bir donanım değişikliği yaptıktan sonra Windows'u yeniden etkinleştirmek için Etkinleştirme sorun gidericisini kullanamazsınız.

Başlangıç düğmesini seçin ve Ayarlar > Güncelleştirme ve güvenlik > Etkinleştirme seçeneklerinin ardından Sorun giderme'yi seçin. Yönetici olarak oturum açmanız gerekir.
    Sorun giderici, Windows'un cihazınızda etkinleştirilemediğini bildiren bir ileti görüntüler. Yakın bir tarihte bu cihazda donanım değişikliği yaptım seçeneğini seçin ve ardından Sonraki'yi seçin.
    Microsoft hesabınızı ve parolanızı girin ve ardından Oturum aç'ı seçin. Girdiğiniz Microsoft hesabı bağlı bir hesap değilse yerel hesabınızın parolasını da girmeniz gerekir.
    Microsoft hesabınıza bağlı olan cihazlar listesinden o sırada kullanmakta olduğunuz cihazı seçin, Şu anda bu cihazı kullanıyorum seçeneğinin yanındaki onay kutusunu işaretleyin ve Etkinleştir'i seçin.
    Kullandığınız cihazı sonuç listesinde görmüyorsanız cihazınızdaki Windows 10 dijital lisansına bağladığınız aynı Microsoft hesabı ile oturum açtığınızdan emin olun.

Doğru Microsoft hesabını kullanarak oturum açtıysanız Windows'u yeniden etkinleştirememenizin başka bazı nedenleri şunlardır:

Cihazınızdaki Windows sürümü dijital lisansınıza bağladığınız Windows sürümü ile aynı değildir.
    Etkinleştirmekte olduğunuz cihazın türü dijital lisansınıza bağladığınız cihaz türü ile aynı değildir.
    Windows cihazınızda hiç etkinleştirilmemiş.
    Cihazınızda Windows'u yeniden etkinleştirebileceğiniz sayı sınırına ulaşmışsınızdır.
    Cihazınızda birden çok yönetici vardır ve farklı bir yönetici Windows'u cihazınızda zaten yeniden etkinleştirmiştir.
    Cihazınız kuruluşunuz tarafından yönetilmektedir ve Windows'u yeniden etkinleştirme seçeneği kullanılamamaktadır. Yeniden etkinleştirme ile ilgili yardım için kuruluşunuzun destek görevlisine başvurun.

https://support.microsoft.com/tr-tr/help/20530/windows-10-reactivating-after-hardware-change

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MRT_ -- 19 Kasım 2017; 22:5:31 >

• Ücretsiz yükseltme ile alınan lisans donanıma özgülenmiştir. Anakart ve işlemci değiştiğinde etkinleştirememeniz normaldir. Ms TR 08503902777 ile iletişime geçin.

Bu arada çalıştırda slmgr.vbs /cpky yazarsanız keyfinder tarzı programlar keyinizi bulamaz. Ürün anahtarını çalınmaya karşı böyle koruyabilirsiniz. Bu işlemi yapınca lisansınız yanmaz, sadec güvenlik amacı ile keyi siler. Aktivasyon ve urun kodları silinmez.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AdmGdk

Ücretsiz yükseltme ile alınan lisans donanıma özgülenmiştir. Anakart ve işlemci değiştiğinde etkinleştirememeniz normaldir. Ms TR 08503902777 ile iletişime geçin.

Bu arada çalıştırda slmgr.vbs /cpky yazarsanız keyfinder tarzı programlar keyinizi bulamaz. Ürün anahtarını çalınmaya karşı böyle koruyabilirsiniz. Bu işlemi yapınca lisansınız yanmaz, sadec güvenlik amacı ile keyi siler. Aktivasyon ve urun kodları silinmez.

Windows 7 lisansı soruyorlar tıkandım şimdi, acaba önceki windows 10 anahtarını bulmaya çalışsam hiç kenara filanda not etmedim
  • Normalde windows 10 kurulumu esnasında kullanıcı offline mı yoksa outlook e-posta hesabıyla mı giriş yapılıyor? Eğer offline ise sorunlar normal, eğer online hesap kullanarak kullanıcı tanıtsaydınız otomatik etkinleştirmesi gerekirdi, bilgisayarı kuran eleman büyük ihtimalle e-posta adresinizi ve şifrenizi bilmediği için offline kullanıcı olarak windowsu kurmuştur, e-postanızı ekleyerek online kullanıcıya çevirin aktif kullanıcıyı ve tekrar deneyin derim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Windows 10 dan 11 e Yükseltme
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bilgisayarımda hotmail hesabım açtıktı, format filan görmedi bozulan parçalar üzerinde direk yenisi takıldı öyle kullanıldı. Sorun gider yemedi, maalesef başka bir yöntem denendi.
  • Çağdaş kullanıcısına yanıt
    Ücretsiz yukseltmede ayrıca bir w10 anahtarı verilmiyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AdmGdk

Ücretsiz yukseltmede ayrıca bir w10 anahtarı verilmiyor.

Geri almak zor bir durumdu sanırım, denemediğim şey kalmadı. Donanım değişikliği de sanırım windows 10 ile gelen masaüstüler için galiba
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.