Şimdi Ara

Windows 7'de intel 855gme ekran kartı sürücü sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
4.745
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Windows 7 ultimate yükledim. Aktive de ettim. Tüm sürücüleri de kurdum. Ancak laptop'umun onboard intel 855gme chipsetli ekran kartını bir türlü win7 ye tanıtamadım.

Intel, 855 gme serisi için vista ve win7 sürücüsü sağlamıyor. Intel'de en son xp için 2006 da yayınlanmış bir sürücü var. Ortalıkta bir de vista sürücüsü geziniyor ama Intel imzalı değil...

Yabancı forumlarda tavsiye edilen herşeyi denedim. Güvenli modda vista-win7 için olduğu söylenen(intel kaynaklı değil) sürücüyü yönetici olarak tüm sürücü imza kontrollerini kapatarak yükledim. O esnada bir sorun yok. Ancak sistem tekrar başlatılınca mavi ekranla karşılaşıyorum. Mecburen tekrar güvenli modda açıyorum bilgisayarı ve sürücüyü kaldırıp standart VGA graphic adapter olarak otomatik tanıtıyorum ki sistem tekrar açılsın.

Ben bu onboard 855gme ekran kartıyla win7 yi kullanamayacak mıyım?

Intel'e ve microsoft'a sürücü sağlamaları için mail attım. Tabi ki bir sonuç yok...

Ekran kartı hariç tüm sürücüler sorunsuz çalışıyor. Win7'den de gayet memnunum. Ama ekran kartı sürücüsü yüzünden 3d accelerator kullanamıyorum. Ve ekran kartı 8 bit çalışıyor.

Ne tavsiye edersiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi O.B.K -- 8 Ağustos 2009; 21:48:01 >

• zor bır durum tabi..
    pm e lınk verdım ordakını ındırıp bır kurmayı deneyın.."vısta" driverıdır kendılerı ve sorunsuz calısır wın7 de..eger sonuc alamassanız yada hata mesajı alırsanız lutfen buraya dönun..
  • Hocam çok teşekkürler ilginiz için. Dünden beri o driver'ı deniyorum. Önce sorunsuz kuruluyor ama reboot'da mavi ekran veriyor.

Bir kez daha deneyeyim. Hemen sonucu yazarım.

Tekrar teşekkürler.
  • Hocam denedim. Linkini verdiğiniz sürücü dünden beri yüklediğim sürücüyle aynı. Maalesef yine reboot da mavi ekran sorunu oluştu.

Yabancı forumdan farklı bir öneri var. Hemen onu bir deneyeyim.

Sonucu yazıcam.

Teşekkürler.
  • Arkadaşlar sorun çözüldü. İki gündür ömrümü yedi ama sonunda çözüldü.

Öncelikle @lyldz hocamın da linkini verdiği vista driver'ı kurulacak. Güvenli modda daha sorunsuz kuruluyor. Sonra farklı kombinasyonlar denedim. Ve sonunda laptop'a harici bir monitör bağlı iken mavi ekran gelmediğini farkettim.

Yabancı bir win7 forumunda birisi msconfig>boot>boot options>OS boot information'ı tikleyin önerisinde bulundu. Win7 açılış ekranı gitti ve sorun bitti.

Şu anda sorunsuz olarak sürücüyü tanıyor. Ancak çok oyun oynamasam da mesela win7'nin oyunları arasındaki tavla(backgommon)'ı çalıştırdığımda graphic accelerator olmadığı veya düzgün çalışmadığı için oyun yavaş çalışacak diyor ama çalışıyor.

32 bit renk alabiliyorum. Tüm çözünürlükler aktif. En önemlisi de bilgisayar tablet olduğu için ekranı yatay dikey ayarlayabiliyorum. Ve ekran parlaklığını ayarlayabiliyorum.

@lyldz hocama ilgisi için tekrar teşekkür ederim.

Bu arada xp'de rahatsız edecek derecede yavaş çalışan bilgisayarım win7'de çok daha rahat çalışıyor. İşlem yaparken dahi verdiğim komutlara anında yanıt veriyor. Ben beğendim, tavsiye ederim.

Kolay gelsin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi O.B.K -- 8 Ağustos 2009; 22:43:40 >

• hocam cok bırsey yapmadım ama yardımcı olduysak ne mutlu

cok daha ılkel bır yol var..bunu lutfen deneyın ve tekrar donun.

unıblue drıve scanner programı var..sadece internet baglantınız olsun hıc bır dırıver yuklu olmasın hepsını tek tek buluyor ve yuklemek ıcın sadece sıze soruyor..

dıger dıver bulma programları gıbı drıverchexker drıver genıus vs..eskı drıverı onunuze pişmiş kelle gıbı sunmuyor..her drıver sorunu olana tavsıye ettım hocam sende dener mısın bunu..once bır gerı donusum noktası olsutr her turlu soruna karsı ben cozebılcegını dusunuyorum cok cok ozel bır durum yoksa...

deneyıp tekrar doner mısın hocam
  • Arkadaşlar ilgili driver linkini banada ulaştırabilirseniz sevinirim...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AMD ve Intel ekran kartı sorunu
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar ilgili driver linkini bende alabilirmiyim
  • o.b.k. hocam benim laptopt gm852 chipset var dediğin sürücüyü sevenforumdan bulup yükledim driver max yardımıyla ama bilgisayar tekrar başlayınca mavi ekran çıkıyor bendede .kart en çok 32 mb destekliyor ama intelin sitesinde 64 mb da desteklediği yazmış ama biosta 63 mb yok.mavi ekrandan kurtulmak için verdiğin çözümü anlayamadım .tekrar anlatırmısın.
  • şu sözü edilen driver ı ekleyebilirseniz çok güzel olur du.
  • sözü edilen driver ı bende alabilirmiyim lütfen.
  • sözü edilen driver link'ini ben de rica edebilir miyim lütfen...
  • Driver çözüm değil galiba.Ben yapamadım yada.seven forum burada anlatılmış. 5. dayfada link var driver için.uğraş becerirsen bizede anlat
  • sozu gecen linki bende alabilirmiyim.. 2 gundur ugrasıyorum hasta etti beni..
  • Ben Dell dizüstü ile bu sürücüyü kullanmıştım. Açılıştaki boot seçeneklerden birini iptal etmeyince çöküyordu. RC sürümünün süresi bitince XPye geri döndüm.
    Şurada sürücü ve çözümü var.
    http://www.distractshun.com/2009/07/windows-7-on-dell-700m-working-graphics/
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.