Şimdi Ara

Windows 7 bilgisayara Windows 8 yükleme sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
884
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Başlığı o şekilde yazıp açıklamaları buraya uzunca yazacağım. Bilgisayarımda windows 7 yüklüydü ve şuanda windows 8 yüklemek istiyorum. Fakat sorun format esnasında HDD bölme ekranına geldiğimde (C-D diye ayırma kısmı) ayırma gerçekleşmiyor. Ve alt ekranın alt tarafında "Windows cant be installed on this drive.(Show details.)" yazısı yazıyor.

http://forum.donanimhaber.com/m_69006170/tm.htm

Bu konuda bios ayarlarıyla ilgili yazılar var. Windows 8 den Windows 7 ye dönmeyle ilgili fakat oradaki işlemleri denemekte biraz şüpheliyim. Yanlış bişey yapmaktan korkuyorum. O yüzden yeni konu açma gereği duydum. USB ile formatı atacağım ve daha önce en az 4-5 bilgisayara aynı USB den formatı atmıştım. İlk defa böyle bir hatayla karşılaşıyorum. Aşşağıya resimleri de koyucam. Ordanda daha anlaşılabilir olur.

Resim 1

Resim 2

Daha büyük görebilmek için;
    https://store.donanimhaber.com/d8/33/78/d83378d0b000fbc7e7811f526f872495.jpg
    https://store.donanimhaber.com/82/00/99/820099fd450cb464771ca453ca7f459d.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sembek -- 18 Ağustos 2013; 16:35:11 >

• Bios tan uefi yerine legacy seçersen kurulum yapabilirsin...
  • evet sanırım öyle bi ayar yapmam gerekiyor. tam olarak yolunu bios'taki yolunu verebilirmisiniz acaba?
  • Şöyle birşey olması gerekiyor:
    Oradan sadece legacy seçili olacak...
  • elinizde ki usb uefi kurulumlu win8, win8 uefi kurulumu gpt diske yapılır , siz win7 ye geçerken diski mbr ye çevirip win7 yüklemişşiniz, yapmanız gereken
    biosdan uefi modunu aktif edip , diski gpt ye çevirmek :) yani win8 den win7 geçerken yaptığınızın tersi

emin olmak için soruyorum , usb yi nsıl hazırladınız ? win7 tool ile mi diskpart ile mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haymanali2006 -- 18 Ağustos 2013; 17:17:51 >
  • adını tam hatırlamıyorum fakat usb bootlayan bir program ile hazırladım fakat usb de sorun oldugunu düşünmüyorum. çünkü dediğim gibi daha önce farklı bilgisayarlara aynı usb üzerinden format atmıştım.
  • SysEdit kullanıcısına yanıt

Enable olarak gözüküyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    windows 10 windows update sorunu
    3 yıl önce açıldı
    Windows 11 de Windows 10 Açma
    2 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • haymanali2006 kullanıcısına yanıt
    dediğim gibi adını tam hatırlamasamda win7 tool yada win tool gibi birşeydi.
  • Boot yazan menüde legacy seçili olacak ...
  • Sembek kullanıcısına yanıt
    uefi modunda kurulum yapmak için yeni bir usb yi uefi kurulumu için hazırlamanız ve mbr diski(hdd) gpt yapmanız gerekiyor büyük ihtimalle bilgisayarınızın ilk hali böyleydi yani win8 uefi modunda kurulumlu
    eğer normal modda kuracaksanız bios dan uefi support , boot option gibi ayarlarda uefiyi kapatmanız (disable) veya uefi/legacy yazıyorsa legacy i seçmeniz gerekiyor
    sonra usb yi takıp, diski oluşturup devam edebilirsiniz :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haymanali2006 -- 18 Ağustos 2013; 17:30:12 >
  •  Windows 7 bilgisayara Windows 8 yükleme sorunu
    Hocam sanırım sizin bahsettiğiniz ile benim bios menüm farklı.
  • eğer hiç bir çözüm yolu bulamassam zaten dediğiniz gibi usb yi değiştirmeyi deneyeceğim. w7 yada w8 olarak. ikisinide denemeyi düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sembek -- 18 Ağustos 2013; 17:37:44 >
  • Anakart markası ve modeli nedir?
    hocam anakart modeline baktım baktım bulamadım. masaüstü değil laptop bu arada. bilmiyorum acaba laptop olması farklı bir sorun oluşturur mu. bunu belirtmemiştim.

Lenovo z570

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sembek -- 18 Ağustos 2013; 17:55:02 >
  • Anakart biosunu inceledim ama ayar yerini bulamadım... Bu durumda gpt diske çevirmen gerekiyor harddiski...http://forum.donanimhaber.com/m_66491306/tm.htm burada tartışılmış oraya bir bakıver...
  • Sorunumu bilgisayarıma Windows 7 kurarak hallettim. Windows 7 kurarken hiç bir problem yaratmadı. Ya benim USB deki Windows 8'e bişey oldu yada dediğiniz gibi bios ayarlarıyla ilgili bir durum. Yada USB'yi bootlarken yapılması gereken bir ayar. Sonuç itibariyle o bilgisayara Windows 8 kuramadım :) Sizlerede teşekkür ederim. İyi günler.
  • @Sembek Elinizdeki windows 8 kurulum usb si yükleme sırasında gpt diskini istemesi onun uefi modunda w8 kurulumu için olduğunu gösterir. Win7 ise normal kurulumlu, sizin diskiniz mbr olduğu için kolayca yüklenir. Sürekli böyle geçiş yapacaksanız ve uefi kurulumu sizin için önemli değilse, windows8 usbsini windows7 download tool ile yeniden oluşturun ve kurulumu yapın. Kolay gelsin
  • O halde o şekilde Windows 8'i kurabilirim. Bilgiler için çok teşekkür ederim. İyi günler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.