Şimdi Ara

Windows 7 -ANA KONU- (Tanıtım-Kurulum-Sorun) (319. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
8 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
9.044
Cevap
23
Favori
856.211
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 317318319320321
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: xweser

quote:

Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

quote:

Orijinalden alıntı: mrbye

Arkadaşlar
    tr_windows_7_ultimate_x64_dvd_x15-65966.iso
    bu iso dosyasını daemon toolsta açtım ve içindeki bütün herşeyi tutup nero 7 yle dvd ye yazdım ama bootable dvd olmuo oyle bunu nası bootable yapcas?

O öyle yazdırılmaz ki. Güldüğüme bakma, 3 yıl önce Windows Vista'nın ISO'sunu indirdiğimde ilk başta ben de öyle yapmıştım.

Şu an sabit diskinde o ISO duruyor, değil mi? Bir de başka bir boş DVD var mı? Yoksa bir tane daha al.

Açıkçası uzun zamandır Nero yerine Ashampoo Burning Studio kullandığım için, Nero'yu biraz unuttum. Nero'nun, ISO gibi kalıp dosyalarını boş DVD'ye yazdırmasıyla ilgili bir işlevi var. DVD'nin, içine yazdırılmış ISO sayesinde otomatik olarak çalışmasını sağlar. (Bootable DVD gibi) Belki biraz kurcalarsan bulabilirsin.

Nero kullanan ve Nero ile Bootable DVD yazdıran arkadaşlar yardımcı olur sana.

Yalnız önemli bir uyarım var: Yazdırma hızını 4X olarak seç. Çok yüksek yazdırma hızlarında kurulumda sorun çıkartabiliyor.

Müsaadenle birkaç şeyde ben ekleyeyim..

Eğer sisteminizde Nero yüklü ise -ki yüklü- .iso dosyasına çift tıkladığınızda otomatik olarak Nero açılacak ve yazdırma botonunu tıklayarak yazdırmanız mümkün olacak..

Yok eğer herhangi bir program ile ilişkilendirilmemiş ise yani çift tıkladığınızda Nero açılmıyorsa, Nero Express programını çalıştırın. (Yeri başlat - programlar - Nero - Nero Express )Burada kalıp dosyası yazdır seçeneği var. Burayı tıklayın. Hedef dosya seçten .iso dosyasının bulunduğu dizene gelin ve iso dosyasını seçin. Düşük hızda yazdırın..

Kolay gelsin..

Vallahi bunları bilmiyordum. Nero'yu yüklerken .iso uzantısını ilişkilendirdiğini unutmuşum.

Düşük hızda (4X) yazdırmak iyidir. Yüksek hızla yazdırınca Windows kurulumu sırasında sorun çıkabiliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FarukÖzdemir

bilgilerin içn teşekkür ederim.

Windows 7 RTM 7600 16385 AIO DVD - 32 and 64 bit

mesela böyle birşey buldum bu son sürüm oluo sanırım ve kurulum esnasında mı seçiyoruz ultimate i

iso kalıbından ei.cfg adlı dosyayı nasıl siliyoruz peki?
  • quote:

Orijinalden alıntı: yk2548

quote:

mesela böyle birşey buldum bu son sürüm oluo sanırım ve kurulum esnasında mı seçiyoruz ultimate i

ISO kalıbının içeriğini açmak için programlar var.

Bilgisayarında WinRAR yüklü mü? Büyük olasılıkla yüklüdür. WinRAR'ın .iso dosyaları ile ilişkilendirilme seçeneği var, yani ISO kalıplarını WinRAR ile açabilirsin. Eğer ilişkilendirilmiş değilse WinRAR'ı aç. Üstteki "Seçenekler" menüsünden "Ayarlar..." öğesine tıkla. En sondaki "Bütünleştirme" sekmesinden "ISO"nun yanındaki onay kutusunu tıkla. "OK" tuşuna tıkla.

Daha sonra ISO kalıbını WinRAR'la aç. İçindeki dosyalardan silmek istediğini bulup silebilir ve ISO kalıbının içeriğini yeniden düzenleyebilirsin. Yalnız, dosyayı sildikten sonra bütün ISO kalıbını baştan tekrar denetleyecek. Bunun için de biraz beklemen gerekiyor. Yüzde göstergesi dolana kadar bekle.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: yk2548

quote:

ISO kalıbının içeriğini açmak için programlar var.

Bilgisayarında WinRAR yüklü mü? Büyük olasılıkla yüklüdür. WinRAR'ın .iso dosyaları ile ilişkilendirilme seçeneği var, yani ISO kalıplarını WinRAR ile açabilirsin. Eğer ilişkilendirilmiş değilse WinRAR'ı aç. Üstteki "Seçenekler" menüsünden "Ayarlar..." öğesine tıkla. En sondaki "Bütünleştirme" sekmesinden "ISO"nun yanındaki onay kutusunu tıkla. "OK" tuşuna tıkla.

Daha sonra ISO kalıbını WinRAR'la aç. İçindeki dosyalardan silmek istediğini bulup silebilir ve ISO kalıbının içeriğini yeniden düzenleyebilirsin. Yalnız, dosyayı sildikten sonra bütün ISO kalıbını baştan tekrar denetleyecek. Bunun için de biraz beklemen gerekiyor. Yüzde göstergesi dolana kadar bekle.

yardımın için teşekkür ederim
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Arkadaşlar
    bu iso dosyasını daemon toolsta açtım ve içindeki bütün herşeyi tutup nero 7 yle dvd ye yazdım ama bootable dvd olmuo oyle bunu nası bootable yapcas?

O öyle yazdırılmaz ki. Güldüğüme bakma, 3 yıl önce Windows Vista'nın ISO'sunu indirdiğimde ilk başta ben de öyle yapmıştım.

Şu an sabit diskinde o ISO duruyor, değil mi? Bir de başka bir boş DVD var mı? Yoksa bir tane daha al.

Açıkçası uzun zamandır Nero yerine Ashampoo Burning Studio kullandığım için, Nero'yu biraz unuttum. Nero'nun, ISO gibi kalıp dosyalarını boş DVD'ye yazdırmasıyla ilgili bir işlevi var. DVD'nin, içine yazdırılmış ISO sayesinde otomatik olarak çalışmasını sağlar. (Bootable DVD gibi) Belki biraz kurcalarsan bulabilirsin.

Yalnız önemli bir uyarım var: Yazdırma hızını 4X olarak seç. Çok yüksek yazdırma hızlarında kurulumda sorun çıkartabiliyor.

Eğer sisteminizde Nero yüklü ise -ki yüklü- .iso dosyasına çift tıkladığınızda otomatik olarak Nero açılacak ve yazdırma botonunu tıklayarak yazdırmanız mümkün olacak..

Yok eğer herhangi bir program ile ilişkilendirilmemiş ise yani çift tıkladığınızda Nero açılmıyorsa, Nero Express programını çalıştırın. (Yeri başlat - programlar - Nero - Nero Express )Burada kalıp dosyası yazdır seçeneği var. Burayı tıklayın. Hedef dosya seçten .iso dosyasının bulunduğu dizene gelin ve iso dosyasını seçin. Düşük hızda yazdırın..

Kolay gelsin..

Vallahi bunları bilmiyordum. Nero'yu yüklerken .iso uzantısını ilişkilendirdiğini unutmuşum.

Düşük hızda (4X) yazdırmak iyidir. Yüksek hızla yazdırınca Windows kurulumu sırasında sorun çıkabiliyor.

Herkese Teşekkürler ama İmgburn programını kullandım (Tavsiye ederim.) sanırım o daha iyi oldu bide hata bendeymiş iso içeriğini yazdırmışım sorun ordaymış kusura bakmayın yordum sizi :)

Bir Soru daha

Kafam allak bullak oldu zaten MSDN in yayınladığı Win7 Ultimate tr paketi 90 günlük deneme sürümümü yoksa normal sürümmü onu anlamadım eger 90 günlük deneme sürümüyse yüklemiycem bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrbye -- 3 Eylül 2009; 11:16:25 >
  • @yk2548

Rica ederim.

quote:

Orijinalden alıntı: Hobar

quote:

Orijinalden alıntı: SAMASRA

Arkadaşlar niye ilaç kullanıyosunuz ki?30 gün 5 kez sıfırlanabiliyor..Hem sağlam ilaç çıkmadı daha şuan piyasadakiler biosu kurcalıyor ..Ve dediğiniz gibi stabilliği bozuyor...Sorunsuz ve yasal kullanmak varken ne gerek var loadere filan..Normal ilaç çıksın(Biosa ellemeyen) ozaman kurarsınız..

ben loader kullanıyorum hiçbir zararını görmedim. açlış falan çok hızlı(yaklaşık 30 sn)

Ben de kullanıyorum. Şimdiye kadar hiçbir teknik sorun çıkmadı, Windows gayet normal. (Nazar değmesin.)
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Arkadaşlar

Kolay gelsin..

Herkese Teşekkürler ama İmgburn programını kullandım (Tavsiye ederim.) sanırım o daha iyi oldu bide hata bendeymiş iso içeriğini yazdırmışım sorun ordaymış kusura bakmayın yordum sizi :)

Bir Soru daha

Kafam allak bullak oldu zaten MSDN in yayınladığı Win7 Ultimate tr paketi 90 günlük deneme sürümümü yoksa normal sürümmü onu anlamadım eger 90 günlük deneme sürümüyse yüklemiycem bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim

Demek istediğin şey Windows 7 Ultimate Türkçe işletim sistemi mi, Windows 7 Ultimate için Türkçe dil paketi mi?

Dil paketlerinin deneme sürümü olacağını sanmıyorum.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Arkadaşlar

Kolay gelsin..

Bir Soru daha

Demek istediğin şey Windows 7 Ultimate Türkçe işletim sistemi mi, Windows 7 Ultimate için Türkçe dil paketi mi?

Dil paketlerinin deneme sürümü olacağını sanmıyorum.

Demek İstediğim işletim sistemi eğer deneme sürümüyse bilgisayara yüklemiycem ondan soruorum
  • Kardeş ben kurdum.Deneme sürümü felan değil.Gerekli yerlerden activ.... sorununda hallettim.Gayet memnunum.Kurtulduk vista belasından.Ve en son söyleyeceğim şey şudurki; bugüne kadar kullandığım en iyi işletim sistemi kendisi........

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yeniada -- 4 Eylül 2009; 11:27:09 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: can_38

Kardeş ben kurdum.Deneme sürümü felan değil.Gerekli yerlerden activ.... sorununda hallettim.Gayet memnunum.Kurtulduk vista belasından.Ve en son söyleyeceğim şey şudurki; bugüne kadar kullandığım en iyi işletim sistemi kendisi........

peki nerden activ.. sorununu halletin peki o activate sorununu halledemessek deneme sürümü yani
  • quote:

quote:

Kardeş ben kurdum.Deneme sürümü felan değil.Gerekli yerlerden activ.... sorununda hallettim.Gayet memnunum.Kurtulduk vista belasından.Ve en son söyleyeceğim şey şudurki; bugüne kadar kullandığım en iyi işletim sistemi kendisi........

peki nerden activ.. sorununu halletin peki o activate sorununu halledemessek deneme sürümü yani

Evet. Windows'u etkinleştirilmemiş (aktivasyonu yapılmamış, orjinal gösterilmemiş) hâlde, belli bir süre için deneme sürümü olarak kullanabiliyorsun. (MSDN'den indirilenler için 90 gün örneğin.)

Bu süre içinde Windows'u bir şekilde () etkinleştirmen lazım. Şu an Microsoft TechNET ve MSDN abonelikleri dışında yasal bir etkinleştirme yolu mevcut değil.

Şimdilik Windows 7 için BIOS modlayıcıları ve Loader'lar mevcut. Loader'ları da iyi seçmek lazım; çünkü bunların ileride kara listeye alınma olasılıkları var. (Şu an için en iyisi "Windows 7 Loader eXtreme Edition 3.0 by Napalum". Google'dan araştırabilirsin.) BIOS modlayıcılar da öneriliyor; ama ben denemedim. Ayrıca dizüstü bilgisayarlar için BIOS modlamak bence riskli bir iş.

Zaten Windows 7 daha resmî olarak piyasaya sürülmüş bile değil. Ekimde sürülecek. Bence her şey ekimden sonra rayına oturur, Windows Vista sürecinde yaşanılanlar gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 3 Eylül 2009; 11:42:26 >
  • quote:

quote:

quote:

Evet. Windows'u etkinleştirilmemiş (aktivasyonu yapılmamış, orjinal gösterilmemiş) hâlde, belli bir süre için (MSND'den indirilenler için 90 gün örneğin.) deneme sürümü olarak kullanabiliyorsun.

Bu süre içinde Windows'u bir şekilde () etkinleştirmen lazım. Şu an Microsoft TechNET ve MSDN abonelikleri dışında yasal bir etkinleştirme yolu mevcut değil.

Şimdilik Windows 7 için BIOS modlayıcıları ve Loader'lar mevcut. Loader'ları da iyi seçmek lazım; çünkü bunların ileride kara listeye alınma olasılıkları var. (Şu an için en iyisi "Windows 7 Loader eXtreme Edition 3.0 by Napalum". Google'dan araştırabilirsin.) BIOS modlayıcılar da öneriliyor; ama ben denemedim. Ayrıca dizüstü bilgisayarlar için BIOS modlamak bence riskli bir iş.

Zaten Windows 7 daha resmî olarak piyasaya sürülmüş bile değil. Ekimde sürülecek. Bence her şey ekimden sonra rayına oturur, Windows Vista sürecinde yaşanılanlar gibi.

çok saol şu anda msdne kayıt olmak ta pek işime gelmio :D en iyisi senin dediğin loaderı kullanmak tekrar saol klavyen dert görmesin
  • şuanda en iyisi DAZ 'ın loaderi 7loader 1.5.4

quote:

Act¡vators
    From Daz:
    Windows 7 Loader — Recommended act¡vator

From Hazar:
    7Loader (instructions)
    Alternative act¡vator: WoW7

From nononsence:
    VBS based bootloader

From untermensch:
    w7ldr

From Cycl0pe_&_hui:
    7emulation (Look for "7emulation" in the page)
    Alternative act¡vator: WoW-7 (Look for "WoW-7" in the page)
  • quote:

Orijinalden alıntı: wanschen

şuanda en iyisi DAZ 'ın loaderi 7loader 1.5.4

Sebep?
  • quote:

İmgburn programını kullandım (Tavsiye ederim.)

Aslında bende sana imgburn kullan diyecektim ama bilmediğin bir program olabilir diye hiç bahsetmedim. Çok güzel bir program tercihi yapmışsın. Tebrik ederim.
  • merhaba benim windows7 hakkında sorum şöyle olacak hatta bunu bir çok yere sordum ama cevap alamadım

windows7 32 bit ram desteğini kaça kadar veriyor ?
  • arkadaşalr windows 7 enterprise x64 ingilizce işletim sistemini kurdum. buna türkçe dil paketini eklemek istiyorum ama bir türlü update kısmında çıkmadı. burada sadece x-si ses kartı ile 4870 ekran kartı driveri çıkıyor. bunların da driverlerini zaten yüklemiştim.

- dil paketi için ne yapmam gerekiyor?
    - 90 günlük sürüm olduğu için belirli aralıklarla sistemin kapanması olayı olacak mı?
  • Bende 7600 oem türkçe var ve şimdi retail türkçe çıktı.Bunlar arasında içerik olarak herhangi bir fark yok değil mi?Tekrar format atıp retail i yüklememe gerek varmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: dakturk

merhaba benim windows7 hakkında sorum şöyle olacak hatta bunu bir çok yere sordum ama cevap alamadım

windows7 32 bit ram desteğini kaça kadar veriyor ?

32 ve 64 bitler işletim sistemine göre değişmaz tahminimce..

32 bit 3 gb 64 bit ise 4 ve 4 den sonrasına..
  • 1. 32 bit 3,6 gb ye desteklıyor..
    2. turkce dıl paketı denetım masasından regıan language bolumunden yuklenıyor tabıı elınde 32 yada 64 btlık dıl cab dosyası olması lazım..update ıle dıl yuklenmıyor sanırım..
  • 
Sayfa: önceki 317318319320321
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.