Şimdi Ara

Windows 7 32 Bitte 4 Gb Ram Tanımama Sorunu Çok Acil Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
4.023
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar doananımhabere ilk defa konu açıyorum duyduguma göre sorunlara en çabuk burada çözüm bulunuyormuş sorunuma gelince bilgisayarıma format atmam gerekiyor elimde w7 x86 yani 32 bit format cdsi var format atacamda söylenenlere göre 32 bitte w7 format atılınca 4 gb ram olarak görmüyormuş böyle bir sorunla karşılasırsam ne yapmam gerekiyor

• 32 bit mantıken 4 gb ın tamamını görmez ama bazı anakartlarda desteklemesine göre 4 gb maksimum olarak görür, ama problem 32 bit 64 bit ten öte anakart yapısına bağlı, yani cihaz donanıma belli miktar bellek ayırırsa eğer kaç bitlik kurarsan kur bunu değiştiremezsin, performans düşüren bir durum değildir bu ama görüntü olarak kullanılabilir ram miktarı düşük yazacaktır, bunu ancak kurduktan sonra görev yöneticisinden bakarak görebilirsin
  • evet anladım işte ben bilgisayarımı ilk aldığımda adam format atmış 4 gb olarak görüyor şimdi format atıpta görmesse öyle kalırım gidipte adama 20 tl boşyere vermiyeyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: KaSaTuRa.

bazı anakartlarda desteklemesine göre 4 gb maksimum olarak görür, ama problem 32 bit 64 bit ten öte anakart yapısına bağlı, yani cihaz donanıma belli miktar bellek ayırırsa eğer kaç bitlik kurarsan kur bunu değiştiremezsin,

bilip bilmeden sıkmayın.32 bit windowsun ram sorunu anakarttan değil çekirdek dosyasındaki adres bellek sınırlamasındandır.onunda çözümü anlatıldı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tarik_35

quote:

bazı anakartlarda desteklemesine göre 4 gb maksimum olarak görür, ama problem 32 bit 64 bit ten öte anakart yapısına bağlı, yani cihaz donanıma belli miktar bellek ayırırsa eğer kaç bitlik kurarsan kur bunu değiştiremezsin,

bilip bilmeden sıkmayın.32 bit windowsun ram sorunu anakarttan değil çekirdek dosyasındaki adres bellek sınırlamasındandır.onunda çözümü anlatıldı.

bilip bilmeden sıkmıyoruz, donanımsal olarak 4 gb ramle çalışmasına rağmen birçok bilgisayar 4 gb ram i 32 bit de 64 bit de olsa göremiyor, bu da anakarta bağlı, birçok kişinin takılı olan ramin tamamını kullanamama nedeni de windows un 32 bit diye limit koyması değil bios ayarlarındaki memory remap özelliği, yani öyle adres bellek sınırlamasıyla falan düzelmiyor

• windows 32 bit in 4gb belleği 3.75 gibi görmesi microsoft un sitesinde 32bit adresleme nin okadarına izin verdiği 64bit in daha yüksek ram değerlerini adreslebildigi yazıyor yani anakart demiyor sistemin kendinden bir şey

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: trakyAli-1986

windows 32 bit in 4gb belleği 3.75 gibi görmesi microsoft un sitesinde 32bit adresleme nin okadarına izin verdiği 64bit in daha yüksek ram değerlerini adreslebildigi yazıyor yani anakart demiyor sistemin kendinden bir şey

aynı microsoft un sitesinde de nasıl 4 gb ram in adreslenebileceği anlatılıyor, ayrıca 32 bit windows server sürümleri hiçbir ayarlama gerekmeksizin 4 gb rami görüp kullanabiliyor

tüm ram i tamamen kullanamasının nedeni iki tür olabiliyor, anakartın bios ayarlarında memory remap özelliğiyle alakalı oluyor ve böyle bir ayar varsa 32 bit windows ta tamamı kullanılır hale getirilebiliyor, bu kullanılamayan kısım windows ta donanıma ayrılmış olarak gözüküyor, bu ayar varsa ve hala windows 4 gb ram in tamamını kullanamıyorsa da işletim sistemi üzerinden yapılan bazı ufak ayarlamalarla kullanılabilir hale getirilebiliyor, ama anakart desteği yoksa bunun imkanı yok, bin tane notebook ta bu ayarı yaptım mümkün olanlarda modifiye edilmiş bioslarla bu ayarı ekledim, bu yüzden bu işin temeli anakart ve anakartın desteği yoksa gerisi hikaye

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Windows 7 32 Bit Bilgi Yardım
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • evet forum da dahili bileşenler bölümünde var cevabı anakart ve işlemci desteği varsa tam 4görüyor fakat gerçekten tamamını kullanıyor mu artık ram alırken 4 üstü tercih ediliyor uzun vadeli 64 bit sistem daha tercih edilir olacak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tamamını kullanıyor eğer desteği varsa, bunda bir sıkıntı yok, zaten anakartın desteği yoksa 64 bit windows da kurulsa 32 bit teki gibi donanıma bellek ayırıyor ve tamamını kullanamıyor

ayrıca bir yandan 4 gb ve üzeri ram li bilgisayarda 64 bit işletim sistemi kullanmak doğru gibi dursa da windows üzerinde gündelik olarak kullanılan çoğu program 32 bit olduğundan, 64 bit windows 7 ler 32 bit lere göre sıkıntı yaşatabiliyor, özellikle tarayıcılarda çok sorun oluyor ve birçok kez bilgisayarın kilitlenmesine neden oluyor, bu yüzden 4 gb ram olan bir bilgisayarda 32 bit windows kullanmak hala en sağlıklısı
  • anakartlar 4 gb ve üzeri desteği vereli nerdeyse seneler oldu.artık agp slotlu socket 379 veya 478 pinli çift ram slotu ve max 4g destekli anakartlar herhalde tarih müzesinde yerini almıştır.
    ama yine de az ihtimal de olsa bu söylediğin bios ayarlarındaki memory remap işlemini es geçmiyorum..
    önceki mesajımda da belirttim 4 gb değil 8 gb bile taksanız ve anakartınız destekliyorsa 32 bit sisteminizde belleklerinizi tam olarak kullanabilirsiniz.
    yani sıkıntı yok.
  • quote:

anakartlar 4 gb ve üzeri desteği vereli nerdeyse seneler oldu.artık agp slotlu socket 379 veya 478 pinli çift ram slotu ve max 4g destekli anakartlar herhalde tarih müzesinde yerini almıştır.
    ama yine de az ihtimal de olsa bu söylediğin bios ayarlarındaki memory remap işlemini es geçmiyorum..
    önceki mesajımda da belirttim 4 gb değil 8 gb bile taksanız ve anakartınız destekliyorsa 32 bit sisteminizde belleklerinizi tam olarak kullanabilirsiniz.
    yani sıkıntı yok.

core2duo işlemcili tüm laptoplar neredeyse ddr2 destekli ve maksimum 4 gb destekliyor, yani tarih müzesinde yer almasını bırak halen büyük çoğunluk bu şekilde kullanıyor

4 gb takınca sistem destekliyorsa tam olarak kullanılabilir ama 32 bit bir sistem 4 gb tan ötesini çalıştıramaz, 8 gb ı falan nereden çıkardın anlayamadım

• Pek fazla bilinmeyen bir 32bit islemci desteginden kaynaklanan destekleme ozelligi mevcut. PAE (Physical Adress Extension)
    http://en.wikipedia.org/wiki/Physical_Address_Extension

Tabi elinizde 64bit bir islemci(AMD 64) ve 8GB RAM(RAM limiti konuslurken sistemdeki tum RAM sozkonusu bu arada) varken sistemi Windows 32bit ile kullanmaya zorlamak bence sisteme yazik. Islemciyi guzel guzel Long Mode'da kullanilacaksin 64bit isletim sistemiyle :) Ayrica Windows'un 32bit'te memory process ve isletim sistemi icin limitlemeleri 64bit'ten dusuk.
  • quote:

quote:

anakartlar 4 gb ve üzeri desteği vereli nerdeyse seneler oldu.artık agp slotlu socket 379 veya 478 pinli çift ram slotu ve max 4g destekli anakartlar herhalde tarih müzesinde yerini almıştır.
    yani sıkıntı yok.

core2duo işlemcili tüm laptoplar neredeyse ddr2 destekli ve maksimum 4 gb destekliyor, yani tarih müzesinde yer almasını bırak halen büyük çoğunluk bu şekilde kullanıyor

4 gb takınca sistem destekliyorsa tam olarak kullanılabilir ama 32 bit bir sistem 4 gb tan ötesini çalıştıramaz, 8 gb ı falan nereden çıkardın anlayamadım

windows işletim sisteminde adres genişlemesi/sınırlamasını belirleyen kernel çekirdeğindeki bellekleme satırları yama ile yok edilebiliyor.bu durumda windows 32 bit Ultimate için belirlenmiş çekirdek dosyasında ki 4 gb ile sınırlı bellek kullanımı ,serbest bırakıldığında 4 gb ve üstü ram kullanımı da açılmış oluyor.
    denenmiştir bilginize.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.