Şimdi Ara

Windows 11'in pazar payı tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
422
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Windows 11'in pazar payı tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı
    Microsoft artık işletim sistemlerinin dağıtımına ilişkin resmi istatistikler yayınlamıyor. Dolayısı ile de Windows pazarında neler olup bittiğine Statcounter gibi üçüncü taraf hizmetlerden gelen veriler ışık tutuyor. Statcounter'a göre, Şubat 2025'te Windows 11'in payı tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı  ve işletim sistemi kullanıcılarının bilgisayarlarının %38'ine yüklendi.

Ayrıca Bkz.Microsoft'un yapay zekası, Windows 11'i ücretsiz etkinleştirmenin yolunu gösterdi

Windows 10 desteği sona eriyor

Windows 11, Ekim 2021'de piyasaya sürüldü ve yeni işletim sisteminin %38 pazar payına ulaşması dört yıldan fazla sürdü. Zamanında Windows 10 aynı oranı sadece iki yılda aşmıştı. İngiltere gibi bazı ülkelerde Windows 11 şimdiden Windows 10'dan daha popüler hale geldi. Dünyanın dört bir yanındaki oyuncular da aktif olarak en yeni işletim sistemine geçiyor.

Windows 11'in pazar payı tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı
    Steam oyun hizmetinin Şubat istatistikleri henüz yayınlanmadı, ancak Ocak istatistiklerine göre bile Windows 11, site kullanıcılarının bilgisayar ve dizüstü bilgisayarlarının %55,38'inde yüklü. Windows 11'in pazar payındaki artış, 14 Ekim 2025 tarihinde Windows 10 için ücretsiz desteğin sona erecek olmasından kaynaklanıyor. Bu işletim sistemini kullananlar 14 Ekim 2028 tarihine kadar ücretli güncellemeler alabilecekler.

Kaynak:https://www.neowin.net/news/windows-11-becomes-more-popular-as-the-end-of-windows-10-gets-closer/

• Bu tarz haberlerde neden hep oyuncular referans alınıyor? Oyuncuların bilgisayarları zaten son model geçer geçmez keyfi bilir. 10 senelik bilgisayar kullanan ne yapıyor onu soran yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öyleyse Windows 12 çıkarma vakti geldi

• Statcounter neye göre bakıyor, bakmak lazım.

Useragent bakıyorsa hatalıdır en son bildiğim kadarıyla Win10 ve 11 ayrıntısı belli olmuyordu, Windows NT 10.0 yazıyordu.

En doğrusunu Microsoft biliyordur. Mutlak doğruyu Allah biliyordur (Hayırlı Ramazanlar)

• İlk çıktığında tam bir kanserdi ama güncellemelerle biraz adam oldu.tabi ki arayüzü bir xp değil.ama fiesta vista 7 8 gibi sacmaliklara nazaran daha iyi..

• E_Y_B_H_P_T E kullanıcısına yanıt

Useragent harici client hints api diye bir şey çıkarmışlar sanırım ama Chromium harici tarayıcılar onu kullanmadığı için pek tutarlı değil.

• Ben geçtim, deneyim olarak 10 ile aynı. Epey toplamış, en azından 10 dan yavaş calışmıyor ama hala eksiklikleri var. Yavaştan alışmak lazım 11 e.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lightning70 -- 1 Mart 2025; 19:39:50 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • KoşanBalık kullanıcısına yanıt
    Doğru hocam ama zaten Win 11 2015 işlemcileri de desteklenmiyor galiba ama emin değilim.
    Buda saçmalıklardan biri işte.
    TPM 2.0 gereksinimi var gerçi aşıyorlar ama onada bir engel bulur Microsoft.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Severek kullanıyorum.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Keşke daha fazla rakibi olsa ama tekelleşmiş durumda.

Şirketlerin %90'ında Microsoft programları yüklü.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.